Προς το περιεχόμενο

The 8 Secrets that make Apple No. 1

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O υποβιβασμός χαρακτηριστικών και αναγκών που η apple δεν καλύπτει είναι συχνός απο τα fanboys. Κοίτα πχ χαρακτηριστικά του Iphone 3g τα οποία δεν υπήρχαν στην πρώτη έκδοση και όταν κάναμε το λάθος να τα αναφέρουμε τρώγαμε χώσιμο απο τους ίδιους που όταν τα ανακοίνωσε ο capo di capi πανηγύριζαν.

Κάνε όμως και τον διαχωρισμό μεταξύ αυτών που τα εκθειάζουν (ενώ τα θεωρούσαν περιττά) και αυτών που απλώς τα θεωρούν βελτίωση. Διαχωρισμό μεταξύ αυτών που θεωρούν το iPhone 3G πολλά βήματα μπροστά από το iPhone 1.0, και αυτούς που τα θεωρούν σε γενικές γραμμές παρόμοιες συσκευές... ;)

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Διαφωνείς με το παραπάνω; Μπορείς να παίξεις παιχνίδια στα mac; Μπορείς να κάνεις μόντες σε ένα mac. Αν μπορείς pls βγάλε με μαλάκα. Αλλιώς δεδομένου ότι μιλάω για πάρτη μου και άρα για τις δικές μου ανάγκες, εφόσον αυτές οι δυο δεν καλύπτονται αν δε σε πειράζει και δεν έχεις πρόβλημα θα προτιμούσα να μην πάρω mac.

ΔΙΑΦΩΝΩ με το οτι δεν εχεις ιδεα απο την ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ κ το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ κ το τι ENGINEERING εχουν τα μηχανηματα αυτα... τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις??? Ποιος μιλησε για ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ?? ΠΟΙΟΣ?? Επειδη σε ενδιαφερει μονο αυτος ο τομεας σημαινει πως ξερεις να κρινεις ενα Mac?? Βρε ουστ... βαλε οτι κινεζικο κ ταιβανεζικο γουσταρεις πανω στο pc σου,κ νεον λαμπακια, δε με νοιαζει!

Δηλ. ο τομεας αυτος κ μονο σε κρινει ΙΚΑΝΟ να ξερεις κ για τι μιλας.. μετεφερα λογια σου ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ κ καταλαβαν ολοι εδω την "λογικη" σου εκτος απο σενα τον ιδιο... δηλ. τζαμπα εγραψα οτι εγραψα!

Κανουν "μόντες" οι πολύ εξιδεικευμενοι (αν θες να σου στειλω μερικα ιαπωνικα sites να δεις) αλλά οι υπολοιποι απλα δεν θελουν να μαγαρισουν το μηχανηματακι τους..οχι επειδη το πληρωσαν, επειδη δουλευει χωρις κανενα προβλημα κ με φοβερη αποδοση οποτε δεν θα υπηρχε λογος..

Δεν εχω κανενα προβλημα φιλε μου, μη σωσεις κ παρεις ποτε σου Mac, αφου δεν καλυπτονται οι αναγκες σου.. δεν θα σουν κ ο ποιο εξυπνος χρηστης ουτως ή αλλως αν το θελες μονο για παιχνιδια.. μας κανεις χαρη που δεν παιρνεις λοιπον..

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Και γιά όσους μας κράζουν:

The target audience is PC enthusiasts who don't understand Mac users, not Mac users who are already happily self-aware.

I want to share with you all a profound moment of clarity Iʼve had today.

I was buying a Mac keyboard for my sister for a Christmas present. My sister has a Mac and wanted a Mac keyboard. So there I was. I got to the checkout and I found myself slightly ashamed to be actually buying a Mac product. I mean $69 for a really basic USB keyboard??? Itʼs worth half that.

So I started complaining to my wife on the way home that I just donʼt get Mac users and their over-priced hardware. And what I was really thinking as I was driving was, ʽWhat a bunch of noobs.ʼ Anyone who is a PC enthusiast has thought it at least once. Go on, admit it! You think they must just be thick or sucked in by the slick marketing and minimalist packaging.

But we are wrong. And this is my revelation…

Their entire view of tech is fundamentally different to us…I mean on a fundamental level. Itʼs different. And here it is in a nutshell:

ʽThey donʼt care about technology. They just care about what they can do with it.”

Let that sink in for a bit. Now Iʼm going to take you on a guided visualisation. Close your eyes…well maybe not…

Now imagine that youʼre a second-gen digital native. Home computers existed well before you were born. Youʼve never used a camera that requires film. You text so much your thumb is your most mobile digit, you live on Facebook, and you would rather lose your wallet than your mobile phone. You donʼt even have a landline.

You want to view your photos, edit HD digital videos, play your music and generally bum around on-line. You probably use a laptop cause you want to do it all from the couch. Tech is everywhere, pervasive, omnipresent. You donʼt really think about it. You just use it.

Thatʼs a Mac user, because thatʼs exactly what Macs deliver. Macs (in all their forms) are friendly, welcoming, stylish (they are…admit it) and they work. You can do all the things you want to do in a tech world and itʼs all pretty simple. I mean half of what they want to do is already built into the operating system.

And hereʼs the beautiful thing. Say someone wants to do something new with their Mac. Like setup a wireless network in their house. They go a shop. Probably a Mac shop. And there is one thing to do it. Airport Extreme. Not twenty variations with various driver issues and all sorts of dohickys and thingemebobs. Just one. I couldnʼt believe it today when I was looking at the Airport Extreme (something else my sister was coveting). $259. I saw that it supported wireless N and Iʼm thinking there is no way my sister had wireless N. So I ask if there is a wireless G version that costs less. Of course not. Iʼm not thinking Mac. One thing. Itʼs that simple.

So they buy the Airport Extreme. They take it home. They plug it in. It probably gives them a hug the first time they turn it on. And it works. They plug in an external hard-drive. And there they go. Home network with remote storage.

Itʼs really a wonderful thing actually. Macs allow all the people who donʼt have the inclination to pour over a myriad of hardware or software reviews (which I love to do as Iʼm such a geek) access to all the same cool tech tools (in a hardware and software sense) as we have. Sure they may not be the best in their class, or the cheapest, or the most efficient. But overall they work, they are hassle free, they are easy to use, and they look nice to have around home.

See youʼve just got to look at it like they do.

I like my car. I have a CRV. Itʼs good. It drives well, I can fit stuff in it, its relatively safe and it looks alright. While I have a general interest in how it works, Iʼm not really interested in modifying the suspension, or adjusting the computer controlled fuel-injection system, or whatever else it is that car heads do. My car is a Mac. Most cars are really. But to a car head….what am I? A noob. :)

So donʼt denounce our Mac using brothers and sisters, embrace them! For they are tech lovers just like us. They have just come to the same place via a different path. And next time I buy my sister a pressie thatʼs white and glossy, I wonʼt be ashamed. Iʼll feel warm in the knowledge that she has found her own way to the place where I live.

Δημοσ.

Σωστός ο τύπος στο άρθρο, όμως ουσιαστικά φτιάχνει μόνος του και τον αντίλογο, με την έννοια ότι παραδέχεται ότι ένα Mac δεν είναι ανώτερο τεχνολογικά. Εν τέλει είναι ένα ψιλοκοινότυπο hardware, σε καμία περίπτωση state of the art που κάνει υπερβολικά λεφτά και είναι ωραίο εμφανισιακά (δε λέω πανέμορφο γιατί για μένα τα Mac είναι ωραία άλλα όχι τπτ σπουδαίο και εν τέλει η εμφάνιση είναι υποκειμενικη). Όμως την δουλειά που πρέπει να κάνει την κάνει, απλά, εύχρηστα και χωρίς πολλά μπλεξίματα και αυτό είναι που μετράει για τον απλό κόσμο.

Δημοσ.

Παιδιά.Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω.Ο τύπος που έγραψε το πρώτο άρθρο δίνει υπερβολική έμφαση στο design.Αυτά τα μηχανήματα δέν έχουν τίποτα άλλο να δείξουν?Γιατί εγώ που έχω δεί μου φαίνεται οτι έχουν κάποια πολύ πρωτοποριακά στοιχεία σε σχέση με τα windows.Εκτός βέβαια αν η εταιρεία πλέον αποσκοπεί τόσο στο στύλ παρά στην ποιότητα.Βέβαια τότε μόλις φύγει απ τη μόδα το Αγγλικό στυλάκι(καλοσχεδιασμένα προιόντα που θυμίζουν Λάκη Γαβαλά)και το παιδάκι με το iphone το λέμε φούστη τότε θέλω να δώ η εταιρεία τι θα κάνει.Γιατί παρατηρω οτι κινείται πάρα πολύ με τη μόδα.Η μόδα όμως πάει κ έρχεται...

Παρένθεση:Για να μην με βρίσει κανείς είμαι ο τελευταίος που θα πεί το παιδί με τη φράτζα και το iphone φούστη.Η κοινωνία όμως δεν είναι όπως εγώ...

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ πολύ να μην κατρακυλήσουμε σε flame και σε εκατέρωθεν υβριστικές εκφράσεις.

Δημοσ.
Παρακαλώ πολύ να μην κατρακυλήσουμε σε flame και σε εκατέρωθεν υβριστικές εκφράσεις.

Αφού με βλέπεις οτι προκαλώ... Άσε με να κυλιστώ στον βούρκο.

Δημοσ.

To Mac δεν μπορει να συγκριθει ξεχωριστα σε επιμερους τομεις,παρα ΜΟΝΟ ως πακετο .

Εκει ειναι η δυναμη του και εκει ΔΕΝ υπαρχει ανταγωνισμος στην consumer αγορα ,ως αναφορα την ευκολια χρησης ,την σταθεροτητα και την αισθητικη .

Εχω πει και αλλες φορες οτι το μηχανημα απλα δουλευει ...ΠΑΝΤΑ !

Απο τοτε που πηρα Mac τα κανω ΟΛΑ πλεον εκει πολυ ποιο ευκολα κ γρηγορα ,εκτος απο το κομματι του Gaming (αχ αυτα τα mmorpg !) το οποιο εχει παραμεινει στο PC σε αναλυσεις 1920χ1200 -λογω μονιτορ- ,που και αυτο σιγα σιγα θα μετακομοισει τελειωτικα στις κονσολες για τους ιδιους λογους (ευκολια χρησης ,μηδενικα προβληματα)..

Mε το επομενο iMac (Νehalem+καλυτερη καρτα γραφικων) ,πιστευω οτι πλεον δεν θα υπαρχει ουτε αυτος ο λογος να κραταω το PC ..

Δημοσ.

Πολυ απλα για μενα οι PC-users δεν εχουν καταλαβει ακομα τι ειναι τα Mac. Εμπειρικη αποψη δεν εχουν παρα κατεψυγμενες αποψεις απο το χρονοντουλαπο της ιστοριας για πριν απο 20 χρονια. Τελος - παντων, δεν θα αναλωθω στο να προσπαθησω να πεισω τους φιλους μας PC-αδες πως τα Mac ειναι καλυτερα απο τα PC τους αυτο δεν θα γινει ποτε (να τους πεισω), διοτι τα Mac δεν ειναι απαραιτητα καλυτερα απο τα PC ειναι απλα διαφορετικα. Την απαντηση στους PC-users νομιζω την δινει απλα και ομορφα το αιωνιο slogan της Apple, Think Different.

Λοιπον για οσους PC-αδες και μη ενδιαφερονται για το μελλον του gaming στην Apple ακολουθουν τα εξης:

Snow Leopard (το νεο OS σε περιπου 1 χρονο) GPU friendly

Apple and nVidia developing openCL

Στρατιγικες κινησεις απο Apple οι οποιες δεινουν ησχυρες πιθανοτητες για στενη συνεργασια με την nVidia και την ενσωματωση high-end καρτων

Εξαγορα της PA Semi, μεχρι σημερα κατασκευαζε (και θα συνεχισει) τα chip για τις βομβες του αμερικανικου στρατου, η τεχνογνωσια ειναι δεδομενη. Το τι μπορουν να παραγουν, απειρο...

Τελος κινησεις που ηδη εχουν γινει οπως η 8600GT 512MB στο MacBook Pro, 8800GT (γιατι δεν βαλανε ULTRA η GTX o θεος και η ψυχη τους το ξερει) στο MacPro, 8800GS στο iMac. Και μην μου πειτε για το XPS σε συγκριση με την καρτα του MacBook Pro... εκτος οτι το XPS μοιαζει με σταβλο με φωτακια, ζυγιζει 100 κιλα και ας μην μιλησουμε για την περιφερεια του που θυμιζει μοσχαριου. Με λιγα λογια δεν ειναι laptop καθως ουτε ευκολα μεταφερομενο ειναι, ουτε εχει αυτονομια μακρια απο μπαταρια με τετοια καταναλωση (οπως αλλωστε και ολα τα gaming laptops).

Δημοσ.

Τελος κινησεις που ηδη εχουν γινει οπως η 8600GT 512MB στο MacBook Pro, 8800GT (γιατι δεν βαλανε ULTRA η GTX o θεος και η ψυχη τους το ξερει) στο MacPro, 8800GS στο iMac. Και μην μου πειτε για το XPS σε συγκριση με την καρτα του MacBook Pro... εκτος οτι το XPS μοιαζει με σταβλο με φωτακια, ζυγιζει 100 κιλα και ας μην μιλησουμε για την περιφερεια του που θυμιζει μοσχαριου. Με λιγα λογια δεν ειναι laptop καθως ουτε ευκολα μεταφερομενο ειναι, ουτε εχει αυτονομια μακρια απο μπαταρια με τετοια καταναλωση (οπως αλλωστε και ολα τα gaming laptops).

Μην ειμαστε απολυτοι...

Πχ υπαρχουν 17" λαπτοπ που ειναι ελαχιστα πιο βαρια απο το mbp 17" , εξισου ποιοτικα ,εχουν ιδια ή και μεγαλυτερη αυτονομια, ενω εχουν καρτα γραφικων πολυ καλυτερη(8700m gt ή 8800m gts)..

Και ολα αυτα με σχεδον τη μιση τιμη!!

Και ο iMac λογικα εχει 8800m gts, οχι 8800 gs.(εδω η apple ψευδεται..)

Δηλαδη εχει καρτα γραφικων φορητου,με λιγο μειωμενες επιδοσεις απο αυτες που διαφημιζει(βαζοντας σαν ονομα το 8800gs), σαν αυτην που εχουν φορητα 17" και κοστιζουν 700+ ευρω λιγοτερα απο τον mbp 17" . (ενω εχουν διπλασιες επιδοσεις σε 3d)

Αυτην πρεπει να εχει :

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-8800M-GTS.6934.0.html

Δημοσ.

θα συμφωνήσω μαζί σου άμα μου πεις ένα λόγο που ψεύδεται

και απο πού βγαίνει ότι ψεύδεται?

με αποδείξεις στοιχεία πες μου και όχι αερολογίες

Δημοσ.
θα συμφωνήσω μαζί σου άμα μου πεις ένα λόγο που ψεύδεται

και απο πού βγαίνει ότι ψεύδεται?

με αποδείξεις στοιχεία πες μου και όχι αερολογίες

Γιατι πολυ απλα δηλωνει οτι ο imac 24" εχει καρτα γραφικων την nVidia 8800 gs , ενω εχει την 8800m gts, που ειναι καρτα γραφικων φορητου και με λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις...

Απλα η apple δεν θελει να ξερει ο κοσμος οτι ο iMac εχει καρτα γραφικων φορητου, για αυτο και αναφερει επιτηδες λανθασμενα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Κλασσικη τακτικη της(τα ιδια εκανε και με το προηγουμενο μοντελο iMac):

iMac, κάρτες γραφικών και κοροϊδία απο την Apple

Αλλα ειμαστε τελειως offtopic..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...