Προς το περιεχόμενο

πάγωμα PC όταν κάνω copy

MasterBilly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρόσφατα αγόρασα ένα δίσκο segate 1Τ σε sata και αν και δουλεύει αρκετά γρήγορα θα έλεγα όταν κάνω copy σε αυτών μερικά μεγάλα αρχεία το σύστημα μου παγώνει εντελώς.

ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

κοίταξα για θερμοκρασίες άλλα η cpu είναι 43 σε idle

το σύστημα είναι ένας dualcore 1.8 o 6300 μια asrock 775dualvsta - 2G ddr2 ram δεν θυμάμαι μάρκα άλλα θυμάμαι ότι είναι ίδιες και δουλεύουν σε dual channel έκανα μεμτεστ άλλα δεν έδειξε κάτι.

ένας δίσκος 320G και αυτός seagate IDE (BOOT)

και ο δίσκος που αγόρασα σαν δεύτερος.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301630

τι λέτε να φταίει ο δίσκος το board η κακιά μου τύχη :mad:

pls help :cry:

Δημοσ.

Τι εννοεις παγωνει; Δεν μπορεις να κουνησεις ουτε το ποντικι;

Και ποση ωρα περιμενεις να ξεπαγωσει;

Και τελικα τι κανεις; reset;

Δημοσ.

Το πιο πιθανό νομίζω είναι να φταίει ο δίσκος που πας να του κάνεις paste. Δοκίμασέ τον με κάποιο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Από όσο ξέρω καλό είναι, όταν έχεις έναν sata και έναν ide σκληρό, να βάζεις το λειτουργικό στον sata και να τον έχεις σαν master και τον ide σαν slave. Εγώ θα δοκίμαζα να αποσυνδέσω τον ide, να φορμάρω τον sata να του περάσω λειτουργικό και να δω αν θα μου έκανε αυτό που περιγράφεις. Επίσης η μητρική σου, αν δέχεται sataI δες μήπως πρέπει αν έχει jumber o sata να το βάλεις στην κατάλληλη θέση για να δουλεύει σαν sataI. Συνήθως δε χρειάζεται, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να το κάνεις. Και το άλλο είναι να δεις αν έχεις την τελευταία έκδοση του bios για τη μητρική σου. Αυτά προσωπικά θα κοιτούσα να κάνω.

Δημοσ.

xmm.. αυτό που λες αλεχ δεν το ήξερα το board είναι sata 1 αλλά ο δίσκος είναι sata 2 λες εκεί να είναι το πρόβλημα ???

αλλά πως αλλάζω απο sata 2 σε 1 τι jumber βάζω και που στον δίσκο δεν ξέρω.

Δημοσ.

λοιπόν ναι έχει jumper και είναι είδει στην θέση sata 1 ???

αν το βγάλω λέει θα μπαίνει ως sata 2 mode θα το βγάλω να δω τι θα γίνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...