XLV Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 sorry αλλά σε τόσο φτηνές κάρτες δεν παίζει dual slot cooler... Σαφώς, αλλα το θέμα δεν ήταν εκεί, το θέμα ήταν αν οι active ( χωρις dual slot cooler που βγάζει την θερμότητα της κάρτας έξω από το κουτι ) ή οι passive συνεισφέρουν περισσότερο στην αύξηση της θερμότητας όλου του κουτιού, και η απάντηση είναι το ίδιο.. τεσπα, αν το ζήτημα είναι μια low end καρτα αθόρυβη, εγώ προτείνω μια passive, που στην περίπτωση που σηκώνει θερμοκρασίες ή ζεσταίνει πολύ τοπικά το κουτι, της βάζεις ένα 80mm ανεμιστήρα με μειωμένες στροφές όπως προανέφερα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 σιγά τις θερμοκρασίες που ανεβάζουν αυτές οι κάρτες...έτσι και αλλιώς σε 2D Mode δουλεύουν συνήθως
XLV Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 σιγά τις θερμοκρασίες που ανεβάζουν αυτές οι κάρτες...έτσι και αλλιώς σε 2D Mode δουλεύουν συνήθως Και όμως σηκώνουν, σε μηχανήματα με ελάχιστους ή καθόλου case fans, 70-80C δεν είναι απίθανα, ακόμα και από μια 8400 ή 7300 ... εγώ πχ έχω κάτι fanless 7950gt, οπωσδήποτε πιο θερμά chip από ένα 8400, αλλά σήκωναν 105-110C σε ένα CM stacker με αρκετούς case fans 12cm, έβαλα λοιπόν ένα 8cm fan πάνω τους, τώρα είναι 80C σε load.. όποτε 80C από μια fanless 8400 σε load σε ένα midi tower της πλάκας χωρίς exaust ανεμιστήρα, δεν θα μου φαινόταν παράξενο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 άλλο 7950GT ρε XLV και άλλο 7200GS
cyberking Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 μπορεί μια passive να έχει επίδραση στη θερμοκρασία όλου του συστήματος δηλαδή ή μόνο στη δική της θερμοκρασία;είναι εύκολο να βάλεις ανεμιστήρα πανω σε μια passive γενικα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 όλες οι κάρτες γραφικών έχουν επίδραση στην θερμοκρασία του PC, ακόμα και αυτές που και καλά βγάζουν τον ζεστό αέρα κατευθείαν έξω... η passive θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση, αλλά σε τόσο μικρή κάρτα που θα παίζει σχεδόν μόνιμα σε 2D Mode δεν νομίζω ότι είναι λόγος ανησυχίας... με "πατέντα" μπαίνει συνήθως, αν πιάνουν τα χέρια σου δεν μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο να βάλεις έναν ανεμιστήρα...
wizzy Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 @cyberking: όυτως ή άλλως, τα ερωτήματά σου απαντήθηκαν! Στο δεύτερο μάλιστα, απάντησε ο XLV (post #13) και στο πρώτο, μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από όλα όσα γράφτηκαν.
Tzimmys Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δεν καταλαβαίνω που λες κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα εγώ... ελτός κι αν απαντάς σε άλλα μυνήματα... Σε εσένα απαντούσα αλλά κατάλαβα λάθος το τι έλεγες. ΟΚ, συμφωνούμε.
fe31h Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 ας πω και εγω κατι... αν συγκρινεται τις καρτες με παθητικη και με ανεμιστηρα ψυξη τοτε να μαι και εγω εχω μια 7600gt με παθητικη ψυξη η οποια μετα απο καποια ωρα παιχνιδιου εριξε τον υπολογιστη!!! τι εννοω? ζεστανε τοσο τον επεξεργαστη που εσβησε!!!(δεν ειχα κανεναν ανεμιστηρα ομως) οποτε εβαλα με πατεντα πανω στο κουτι μου στο πλαι και κοτσαρα δυο 12καρηδες και αλλους δυο οκταρηδες να βγαζουν... και τωρα?? μετα απο 5-6 ωρες παιχνιδιου (ful load δηλαδη) οι βαθμοι δεν ηταν πανω απο 65... καλα μεχρι εδω! τωρα σορρυ αν βγαινω εκτος θεματος... να πω σε σχεση με το oc της καρτας με παθητικη ψυξη και αυτης με ανεμιστηρα, τι διαφορα εχουν?? δηλαδη οι εταιριες κανουν τις καρτες με παθητικη μη oc??? και αυτες με ανεμηστηρα δεκτες σε αυτο??? λιγο περιεργο δεν ειναι????
cyberking Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 έχω έναν ανεμιστήρα 80mm μπορώ να τον βάλω πάνω σε μια passive κάρτα;πώς θα γίνει αυτό;
XLV Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 ας πω και εγω κατι... αν συγκρινεται τις καρτες με παθητικη και με ανεμιστηρα ψυξη τοτε να μαι και εγω εχω μια 7600gt με παθητικη ψυξη η οποια μετα απο καποια ωρα παιχνιδιου εριξε τον υπολογιστη!!! τι εννοω? ζεστανε τοσο τον επεξεργαστη που εσβησε!!!(δεν ειχα κανεναν ανεμιστηρα ομως) οποτε εβαλα με πατεντα πανω στο κουτι μου στο πλαι και κοτσαρα δυο 12καρηδες και αλλους δυο οκταρηδες να βγαζουν... και τωρα?? μετα απο 5-6 ωρες παιχνιδιου (ful load δηλαδη) οι βαθμοι δεν ηταν πανω απο 65... καλα μεχρι εδω!τωρα σορρυ αν βγαινω εκτος θεματος... να πω σε σχεση με το oc της καρτας με παθητικη ψυξη και αυτης με ανεμιστηρα, τι διαφορα εχουν?? δηλαδη οι εταιριες κανουν τις καρτες με παθητικη μη oc??? και αυτες με ανεμηστηρα δεκτες σε αυτο??? λιγο περιεργο δεν ειναι???? Αυτό ακριβώς που έλεγα, ακόμα και σχετικά ψυχρά chips όπως το 7600GT, σε passive υλοποίηση σε κουτί με κακό η καθόλου εξαερισμό, να σηκώνουν μεγάλες θερμοκρασίες...
XLV Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 έχω έναν ανεμιστήρα 80mm μπορώ να τον βάλω πάνω σε μια passive κάρτα;πώς θα γίνει αυτό; Είναι ανάλογα με την κατασκευή της ψύκτρας, και απο που έχει πρόσβαση να πιάσει το tireup..
cyberking Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 όταν λες tireup εννοείς το δέσιμο;εφόσον η επιφάνεια της κάρτας είναι αρκετά μεγάλη πρέπει να κολλήσω τον ανεμιστήρα ή να τον δέσω με κάτι από την ψύκτρα; κανένα tutorial για cooling;
XLV Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 όταν λες tireup εννοείς το δέσιμο;εφόσον η επιφάνεια της κάρτας είναι αρκετά μεγάλη πρέπει να κολλήσω τον ανεμιστήρα ή να τον δέσω με κάτι από την ψύκτρα;κανένα tutorial για cooling; Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών και ζήτα tire-ups, είναι πλαστικά δεσίματα, που συνδέονται οι δύο άκρες τους μεταξύ τους με κάτι σαν κλιπ που επιτρέπει γερό δέσιμο, στο μήκος που θες. Tutorial δεν νομίζω, δεν είναι και καμια επιστήμη. Αν έχει η ψύκτρα heatpipes γίνεται πιο εύκολο, βρες κάποιο λινκ της κάρτας σου να δω ακριβώς πως είναι η ψύκτρα της...
MixalisX Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Ας μιλήσουμε λίγο για θερμοδυναμική... Έχουμε 2 πανομιότυπες κάρτες γραφικών, ίδια ρολόγια, ίδιες αποδόσεις, άρα και ίδια κατανάλωση ενέργιας.Στην 1η έχουμε active στην 2η passive cooling. Αν οι κάρτες είναι πανομιότυπες σε αποδόσεις ρολόγια κτλ, τότε παράγουν και οι 2 την ΙΔΙΑ ακριβώς ποσότητα θερμότητας. Αρα... η θερμοκρασία που διαχεεται απο την κάρτα στο εσωτερικό του κουτιού είναι απολύτως η ίδια, η διαφορά είναι στον τρόπο μετάδοσης της θερμότητας, όπου την active έχουμε απαγωγή θερμότητας με μηχανική υποβοήθιση και στην 2η φυσικη απαγωγη θερμότητας λόγο μεγαλύτερης επιφάνειας ψύξης. Με λίγα λόγια οι active και οι passive θερμαίνουν το ίδιο το εσωτερικό του κουτιού!!! Σε μια κάρτα γραφικων δεν μπορείς να κοτσάρεις εναν 12αρι fan αλλα σε ένα κουτί πολύ εύκολα και σχεδόν εντελώς αθόρυβα. Αρα ένας επιπλέον 12αρις στο κουτί συμφέρει απο άποψης ακουστικής αλλά και αερισμού καλύτερα απο έναν ενσωματομένο 4αρι, 6αρι, 8αρι ενσωματομένο στην κάρτα γραφικων. Απο τα παραπάνω φαίνεται σαφέστατα ότι οι passive cooling καρτες υπερέχουν των active. Πάντα όμως χωρίς να ασχολιθούμε με o/c γιατί εκεί αλλάζει το πράγμα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.