Angelcrow Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Αγαπητοί φίλοι, έχω το εξής μηχάνημα: Aerocool M40 Double Decker (Micro Atx) AMD 64 2x 5200+ 2 x 1 Geminii S cpu cooler ASUS M2A VM HDMI (690G chipset) μι ATI HD 3870 2 x 2 gb ddr2 800 corsair cl5 mem 2 x 320 gb hd seagate Σκέφτομαι να κάνω αρχικά μία αναβάθμιση στην μητρική μου (Micro-atx) και συγκεκριμένα με το ανερχόμενο 790gx chipset μιας και το pc θα το έχω στο σαλόνι και θέλω να έχω χαμηλή κατανάλωση. Με ενδιαφέρει το Hybrid crossfire μόνο ως τα εξής: Σύνδεση σε τηλεόραση με HDM 1.3 κατευθείαν στη μητρική HD Ready ανάλυση Tην ενεργοποίηση απενεργοποίηση της επιπλέον κάρτας γραφικών βάση αναγκών του συστήματος (και όχι ως προς την αύξηση των επιδόσεων) μιας και θέλω να έχω χαμηλότερη κατανώλωση σε normal use . Σωστή λειτουργία της high end κάρτας σε απαιτήτικά παιχνίδια παρόλο που η τηλεόραση είναι συνδεμένη με την HDMI της μητρικής Λόγω του ότι δεν έχει έρθει ακόμα μητρική με το εν λόγω chipset αναγκαστικά θα ήθελα κάποες εμπειρίες από το 780g chipset Ερωτήματα: Eχει δοκιμάσει κανείς τον συνδιασμό780g chipset με HD 3870 hybrid crossfire και συνδεμένο το μηχάνημα με τηλεόραση μέσω hdmi? Υπήρχαν προβλήματα σταθερότητας? Πως αντιδρούσε ο συνδιασμός των καρτών γραφικών στο μηχάνημα σε normal κατάσταση (internet, Ms Office, music) Σε απαιτητικά παιχνίδια (Πχ Crysis) πως ήταν οι επιδώσεις με συνδεμένο το pc στην τηλεόραση και στην HDMI της μητρικής? Πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό όλοι μας σκεφτόμαστε την αγορά ενώς htpc με αυξημένες δυνατότητες gaming και είναι ένα καλό topic για να συγκεντρώσουμε τις εμπειρίες μας... Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά για το χρόνο σας
Angelcrow Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Τελικά η βασική απάντηση για το ερώτημα της ενεργοποίησης, απενεργοποίσηs της High End GPU βρέθηκε... στο Thom's Hardware. Σας παραθέτω και το σχετικό Link ...http://www.tomshardware.co.uk/forum/249377-15-hybrid-crossfire-780g-3870 Σχόλια Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι το 780g είναι μία καλή αρχή για το σκηνικό το HTPC αλλά όχι για σύστημα με High End ATI GPU. Η AMD/ATI έχασε στο θέμα του "hybrid power" μιας και πιστεύω ότι πολλοί από εμάς θα άλλαζαν χωρίς σκέψη το 690g για το hybrid power έχοντας μία 3850 ή 3870 και έναν διπύρηνο. Σίγουρα θα ήταν μία ομαλή μετάβαση για αγορά Phenom με αρκετά πλεονεκτήματα ως προς την κατανάλωση. Ευελπιστώ να το δώ στo 790gx...Αν ναι σίγουρα η αγορά νέας μητρικής είναι must. Αν έχει βελτιωθεί και κατα πολύ το sb700 τότε δύο φορές must. H nvidia στο θέμα του hybrid power είναι πιο μπροστά στο θέμα αυτό μιας και βάζοντας μία hybrid compatible high end gpu οι τελικός χρήστης θα έχει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση σε wat όταν δεν παίζει παιχνίδια... http://www.nvidia.com/object/hybrid_sli_desktop.html Προς ενημέρωση σας παραθέτω και ένα αλλό review σχετικά με την σύγκριση των δύο chipset από το ίδιο site...http://www.tomshardware.co.uk/amd-nvidia-chipset,review-31126.html Η ανάπτυξη του hybrid power από Nvidia και από ATI θα μας ωφελήσει όλους και μιας και όλοι πλήρώνουμε για α)εξαρτήματα αλλά και β)ρεύμα. Αν και ο ίδιος έθεσα κάποια ερωτήματα πλέον είμαι σε θέση να τα απαντήσω μετά από εκτενέστερη έρευνα. Ελπίζω το θέμα αυτό να βοηθήσει αρκετούς Insomniacs.
gusteg Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. πολύ ενδιαφέρουσες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.