Προς το περιεχόμενο

Ελάχιστο όριο ηλικίας για στράτευση

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας !!!! Ο γιος μου ειναι στα 16 και θα παει Β Λυκειου.

Το 2010 λογικα θα τελειωσει το Λυκειο και δεν τον βλεπω να περναει καπου αλλα ακομα και να περασει ειμαι της γνωμης να ξεμπερδευει με τον Στρατο πρωτα. Το καλοκαιρι του 2010 λοιπον δεν θα εχει κλεισει τα 18. Τα κλεινει τον Σεπτεμβριο του 2010.

Μπορει να ζητησει αμμεσα να παει φανταρος ????

Ειμαι και τριτεκνος οποτε νομιζω εχει 2-3 μηνες μειωμενη θητεια.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Παλιοτερα ισχυε αυτο που λες...Αν ηθελες να πας νωριτερα απλα πηγαινες και δηλωνες εθελοντης και σε επερναν πριν τα 18.Το αν ισχυει πια δεν το γνωριζω,αλλα με ενα τηλεφωνακι στην στρατολογια στο ρουφ θα πειστεις.:-)

Δημοσ.
Το 2010 λογικα θα τελειωσει το Λυκειο και δεν τον βλεπω να περναει καπου

Φάνηκε το παράπονο στο πόστ σου... :-):-):-)

Δημοσ.

Έχει ενιάμηνη θητεία μόνο αν το δηλώσει! Αν δεν το δηλώσει ο πρώτος τότε θα κάνει 12μηνό και μπορεί να κάνει ενιάμηνο ο επόμενος.

Δημοσ.
Έχει ενιάμηνη θητεία μόνο αν το δηλώσει! Αν δεν το δηλώσει ο πρώτος τότε θα κάνει 12μηνό και μπορεί να κάνει ενιάμηνο ο επόμενος.

Ειναι μοναχογιος (μονογιος το ελεγε μικρος). Τα αλλα δυο ειναι κοριτσια οποτε αυτς θα παει 9μηνο.

Δημοσ.
Παλιοτερα ισχυε αυτο που λες...Αν ηθελες να πας νωριτερα απλα πηγαινες και δηλωνες εθελοντης και σε επερναν πριν τα 18.Το αν ισχυει πια δεν το γνωριζω,αλλα με ενα τηλεφωνακι στην στρατολογια στο ρουφ θα πειστεις.:-)

Ευχαριστω.Νωρις ακομα για τετοιο τηλεφωνο....

Δημοσ.

Αποσπάσματα από στρατολογικό νόμο που μπορεί να βοηθήσουν :

http://www.stratologia.gr/N.3421)05.pdf

Άρθρο 3

1. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου η ηλικία προκύπτει από το έτος γέννησης με

το οποίο κάθε Έλληνας είναι γραμμένος στο μητρώο

αρρένων δήμου ή κοινότητας. Η 1η Ιανουαρίου του έτους

με το οποίο καθένας είναι γραμμένος στο μητρώο αρρένων λογίζεται ως ημερομηνία γέννησης και αρχή του

έτους, η δε 31η Δεκεμβρίου ως τέλος αυτού.

2. Διόρθωση του έτους γέννησης με το οποίο κάθε

Έλληνας είναι γραμμένος στο μητρώο αρρένων επι−

τρέπεται, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου ή

του νόμιμου αντιπροσώπου του είτε αν το έτος αυτό

δεν είναι σύμφωνο με τη ληξιαρχική πράξη που έχει

συνταχθεί εντός ενενήντα ημερών από τη γέννηση

είτε αν αποδεικνύεται με επίσημα στοιχεία ότι έγινε

εσφαλμένος καθορισμός του από την αρμόδια αρχή

είτε αν η καταχώρισή του έγινε εσφαλμένα από το αρ−

μόδιο όργανο. Με την αίτηση για διόρθωση του έτους

γέννησης υποβάλλεται ληξιαρχική πράξη γέννησης ή

ανάλογο πιστοποιητικό ξένης κρατικής αρχής και τυχόν

άλλα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία. Η αίτηση μπορεί

να υποβληθεί μόνο μία φορά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου

του έτους που ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή οποτεδήποτε μετά

την εκπλήρωση της στρατεύσιμης στρατιωτικής του

υποχρέωσης ή τη νόμιμη απαλλαγή του από αυτή.

3. Για τη συμπλήρωση του δέκατου όγδοου έτους

της ηλικίας, λαμβάνεται υπόψη το έτος γέννησης που

αναγράφεται στο μητρώο αρρένων, πριν την έναρξη

της διαδικασίας διόρθωσης.

Άρθρο 38

Κατάταξη προτάκτων στις Ένοπλες Δυνάμεις

1. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να επιτρέπεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις ως προτάκτων, για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, Ελλήνων που έχουν ενηλικιωθεί και δεν έχουν κληθεί για κατάταξη.

2. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται η διαδικασία της

πρόσκλησης και κατάταξης και κάθε αναγκαία σχετική

λεπτομέρεια.

Nα προσθέσω ότι αυτό επιτρέπονταν τουλάχιστον μέχρι το 2000-2001.

Δημοσ.
Γεια σας !!!! Ο γιος μου ειναι στα 16 και θα παει Β Λυκειου.

Το 2010 λογικα θα τελειωσει το Λυκειο και δεν τον βλεπω να περναει καπου αλλα ακομα και να περασει ειμαι της γνωμης να ξεμπερδευει με τον Στρατο πρωτα. Το καλοκαιρι του 2010 λοιπον δεν θα εχει κλεισει τα 18. Τα κλεινει τον Σεπτεμβριο του 2010.

Μπορει να ζητησει αμμεσα να παει φανταρος ????

Ειμαι και τριτεκνος οποτε νομιζω εχει 2-3 μηνες μειωμενη θητεια.

Ευχαριστω.

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ! επρεπε να εχω και εγω τετοιο πατερα τωρα θα ειχα τελειωσει στρατο και θα εκλεινα 5 χρονια υπηρεσια στο δημοσιο (ελτα , πυροσβεστικη , δημοτικη αστυνομια κλπ οπου εγλειφε ο μπαμπας καλυτερα) :lol::lol:

Δημοσ.

Όντως, για το στρατό η ηλικία υπολογίζεται αλλιώς. Εγώ πχ, που γεννήθηκα Δεκέμβριο, στις 31 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους ήμουν 1 έτους, σύμφωνα με το στρατό. Οπότε, αν ο γιος σου γεννήθηκε Σεπτέμβριο του 1992, λογικά "κλείνει" τα 18 στις 31/12/2009 και μπορεί να πάει στρατό μέσα στο 2010. Δεν παίρνω και όρκο βέβαια, αλλά έτσι μου φαίνεται. Αλλά, ρε συ Γιάννη, άσε το παιδί να περάσει το καλοκαίρι και παρουσιάζεται αρχές φθινοπώρου!

Δημοσ.

και εγω dimitri+platano το ιδιο εκανα.επειδη για πανεληνιες δεν εδωσα λεω ας παω φανταρος να τελειωσω εκανα 18 μηνο βεβεα και μετα κανω οτι ειναι .πραγματι πηγα φανταρος το σκεφτηκα πηγα ιεκ και ταυτοχρονα καταφερα και βρηκα δουλεια και με το που τελειωσα τα ιεκ και πηρα πιστοποιηση βρηκα αλλη δουλεια απευεθειας ενω αν ειχα τον στρατο αστα να πανε.

Δημοσ.

Ναι θυμάμαι, παλιά ίσχυε κάτι τέτοιο και ο πατέρας μου επίσης στα 16 προσπαθούσε να με ξαποστείλει στο στρατό.

Βεβαίως λόγο χαρακτήρα πήγα στα 18 στις Εδ. Δυνάμεις πιο πολύ για να του αποδείξω πως ήταν ο ίδιος "κηδεία" στ' αλήθεια. Άσε που ρώτησα και τη γιαγιά και μου είπε πως αυτός πήγε με το ζόρι ακόμη και στα 18. Βάσει των δικών του μαθητικών επιδόσεων θα έπρεπε να πάει από τα 13.

Υ.Γ

Μέγα σύμπτωσης. Κι αυτός σήμερα δημόσιος υπάλληλος είναι. Ουδεμία προκοπή στη ζωή του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...