Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση κεραίας σπιτιού

anikologr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ

Ο λόγος που ποστάρω είναι ο εξής. Διαμένω στην Πάτρα στα Συχαινά για όσους γνωρίζουν μια περιοχή με σχετικά δύσκολο τηλεοπτικό σήμα. Το σπίτι μου είναι διώροφο και θέλω να κάνω μια "καθαρή" εγκατάσταση κεραίας. Προφανώς χρειάζεται η αγορά μιας κεραίας. Τι άλλο απαιτείτε? Ένας ενισχυτής σίγουρα. Μετά? Μπορεί κάποιος να δώσεις ένα μικρό tutorial?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

+ Αρκετά μέτρα καλωδιο,ιστος για στηριχτει η κεραια,δαγκανες να στηριξεις τον ιστο,φισάκια αρσενικα θυληκα για να συνδεσεις το καλωδιο με τον ενισχυτη και την τηλεοραση...χμμμ αυτα νομίζω :-)

Δημοσ.
Τι ενισχυτής απαιτείτε? Καμία καλή μάρκα? Έχει δυσκολίες στην συνδεσμολογία?

Λοιπόν χρειάζεσαι:

1)Κεραία για UHF της προτίμησης σου (πλέγμα,Yaki κτλ. ότι σε βολεύει σε χώρο)

2)Κατανεμητή κεραίας (το κουτάκι που κατανέμει τα καλώδια με το κατάλληλο κύκλωμα και συνήθως το δένουμε στον στύλο της κεραίας)

3)Ενισχυτή κεραίας(παίρνει το σήμα από το καλώδιο του κατανεμητή και στο στέλνει στην τελεόραση.

4)Καλώδιο ομοαξωνικό 75Ω κατάλληλου μήκους κ καλής ποιότητας αν θα είναι εξωτερικά η εγκατάσταση.

5)Βυσματάκια ομοαξωνικού IEC 169-2 (η αλλιώς τηλεόρασης) ζεύγη αρσενικού θηλυκού όσα χρειαζόμαστε.Πάρε 2 θηλυκά 2 αρσενικά κι ας σου περισσεύουν.

Οι συνδέσεις είναι πανεύκολες.Συνδέεις πρώτα των κατανεμητή με την κεραία προσέχοντας την σωστή πολικότητα(αν και είναι δύσκολο να κάνεις λάθος γιατί η γείωση είναι το κολλάρο που αγκαλίαζει το καλώδιο και το ενεργό(θετικό) μπαίνει στον απέναντι ακροδέκτη.Το καλώδιο θα το απογυμνώσεις σαν μπανάνα χρησιμποιώντας φαλτσέτα αν δεν έχεις απογυμνωτή καλωδίου ωστε να γίνει έτσι :RG-59.jpg

σε όλες τις άκρες του που θα χρησιμοποιήσεις.Να θυμάσε γείωση το χάλκινο ντύσιμο "Β"

θετικό ο πυρήνας "D".Μετά παίρνεις μεγαλύτερο κομμάτι καλωδίου και το περνάς μέχρι τον ενισχυτή σου. Από τον ενισχυτή παίρνεις ένα μικρό κομμάτι καλώδιο βάζεις αρσενικό βύσμα και τοποθετείς στην τηλεόραση.Για ότι άλλες απορίες έχεις,εδώ είμαστε. :-D

Y.Γ:Για την μάρκα ενισχυτή προσπάθησε να βρείς VILEX είναι από τους καλύτερους,αν και δεν νομίζω να βρείς.Όλοι κάτι χαζο mistral πουλάνε.Κοίτα να είναι περίπου 32 dB η απολαβή του.

Δημοσ.

Κοιτα να παρεις ενισχυτη με τελεστικους ενισχυτες και οχι με πηνιο(LC).

Ειναι πιο μικροι και φτηνοι.Εχω παρει εναν κεντρικο για ολο το σπιτι και ειναι ελληνικος.Η μαρκα ειναι MISTRAL και τον πηρα απο την πατησιων (Ακτινιον).Αυτος ειναι για 6 μπριζες και 2οροφο σπιτι και εκανε 30ε.(Σε αντιθεση με τον παραπανω εχω μηνει απολυτα ικανοποιημενος και το σπιτι ειναι μεγαλο και χωρις ενισχυτη δεν πιανει τιποτα)

Επισης ο τυπος τη κεραιας παιζει μεγαλη σημασια.Δηλαδη την αποσταση, αν εχεις πολυκατικιες.Καποιες μαλιστα δουλευουν και με αντανακλασεις.Πηγαινε σε ενα μαγαζι και εξηγησε τη μορφολογια που θα μπει για να σου προτηνει αυτη που πρεπει

Δημοσ.

Αν έχεις οπτικη επαφη με τους αναμεταδοτες , δεν έχεις εμποδια δηλαδη μπροστα σου , μπορείς να πάρεις λογαρυθμικη κεραια , είναι πιο φτηνη και αξιόπιστη!!!

Δημοσ.

Εμένα ο σπιτονοικοκύρης έφτιαξε πρόσφατα στην πολυκατοικία 6 διαμερισμάτων εξωτερική κεραία, μία παροχή για όλα τα διαμερίσματα. Εγώ απλά αγόρασα 2 μέτρα ομοαξωνικό, με 2 βύσματα, τα συνέδεσα στο καλώδιο και κατευθείαν στην πρίζα. Ωστόσο το Β (γείωση) δεν το χρησιμοποίησα πουθενά, δηλαδή το τύλιξα σαν το πλαστικό εξωτερικό, μη σου πω το έκοψα κιόλας. Χρειάζεται στην περίπτωσή μου και αν ναι πως????

Δημοσ.
Εμένα ο σπιτονοικοκύρης έφτιαξε πρόσφατα στην πολυκατοικία 6 διαμερισμάτων εξωτερική κεραία, μία παροχή για όλα τα διαμερίσματα. Εγώ απλά αγόρασα 2 μέτρα ομοαξωνικό, με 2 βύσματα, τα συνέδεσα στο καλώδιο και κατευθείαν στην πρίζα. Ωστόσο το Β (γείωση) δεν το χρησιμοποίησα πουθενά, δηλαδή το τύλιξα σαν το πλαστικό εξωτερικό, μη σου πω το έκοψα κιόλας. Χρειάζεται στην περίπτωσή μου και αν ναι πως????

O ρόλος της γείωσης(του μπλεντάζ ενός ομοαξωνικού)είναι να θωρακίζει το καλώδιο από εξωτερικές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που προέρχονται απο τα σύρματα της ΔΕΗ (αν είσαι κοντα σ'αυτα),από ηλεκτροκινητήρες και από κάθε ηλεκτρική συσκευή γενικά...η γείωση τώρα οδηγεί όλα τα παράσιτα στην γή..κάνει δηλαδή απόζευξη όλων των ραδιοπαρεμβολών και το υψίσυχνο ρέυμα κλείνει κύκλωμα μέσω του πυρήνα(κεντρικός αγωγός καλωδίου) και των επιφανειακών ρευμάτων της γείωσης-μπλεντάζ ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σωστή προσαρμογή αντίστασης μεταξύ tv-καλωδίου και κεραίας..Στην Αθήνα(ή Θεσσαλονίκη) τώρα με ένα κομμάτι σύρματος έχεις τέλεια λήψη(αρκεί να έχεις οπτική επαφή) χωρίς καν την γέιωση λόγω των μεγάλων ισχυών των σταθμών!!!!αλλά στην επαρχία η ύπαρξη της γείωσης κρίνεται απαραίτητη για να έχουμε καθαρό σήμα.Δηλαδή χρειάζεται αναλόγως την περιοχή που μένεις B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...