Προς το περιεχόμενο

Παραθυρικες Εφαρμογες

andreas_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι ο καθηγητης θα πει το κατι παραπανω μονο αμα τον πιασεις εσυ και να τον ρωτησεις.

Και Evgenios1 στο πρωτο εξαμηνο μας εκαναν γλωσσαμαθεια(αν αυτο εννοεις με το "γλωσσα") στο δευτερο εξαμηνο c και στο τριτο( τωρα τον Οκτωβρη) θα κανουμε java!!!!

Βασικα ευχαριστω που απαντησατε αλλα μπερδευτικα λιγο!!!

Το win.api τι ειναι??

Αυτο που θελω ειναι καποιες βιβλιοθηκες και να κατσω εγω μετα να τις πεδεψω για να τις

μαθω!!!

Στο visual studio c++ 6.0 που χρησιμοποιουμε με την σχολη δεν γινεται αυτο???

Απλα σε πρωτο σταδιο θελω να ξεφυγω λιγο απο το dos κα να κανω τα προγραμματα λιγο ποιο ευχαριστα!!!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γίνεται.

Το win api είναι το σύνολο των βιβλιοθηκών που παρέχουν τα windows για να μπορείς να κάνεις παραθυρικές εφαρμογές.

Αλλά έχουν χτιστεί διάφορα framework από πάνω από αυτό....όπως είναι το MFC(Microsoft Foundation Classes) και όπως είναι και κάποιες εκδόσεις της Borland....και φυσικά πρόσφατα και το .net.

Επειδή εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τόσο χαμηλού επιπέδου API θα σου πρότεινα ή να ασχοληθείς με c++.net ή ακόμα καλύτερα C# ή δοκίμασε το Codegear C++ Builder το οποίο έχω διαβάσει ότι είναι αρκετά καλό αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

Αλλά η ιδανικότερη λύση για μένα είναι να περιμένεις να κάνεις Java σε αυτό το εξάμηνο και τότε θα δεις την ωραία πλευρά του προγραμματισμού.:-) (Προσωπική άποψη είναι αυτή)

Δημοσ.

ΟΚ, Θα περιμενω!!

Κανω καλα που διαβαζω tutorial για c++???

Δεν θα την κανουμε στην σχολη!!!!

Τωρα δεν ξερω πως θα ακουστει αυτο(μου φενετε λιγο χαζη) αλλα εχω και μια απορια και για τις βιβλιοιθηκες αυτες καθ'αυτες!

Οταν περνουμε ενα αρχειο *.h για να χρησιμοποιησουμε καποια συναστηση απο την βιβλιοθηκη αρκει απλα να αντιγραψουμε το αρχειο στον φακελο με τις αλλες βιβλιοθηκες

η χρειαζομαστε και το *.c αρχειο με την υλοποιηση της βιβλιοθηκης????

Απο το βιβλιο της "c" καταλαβα οτι χρειαζομαστε και το *.c αρχειο αλλα δεν ανεφερε σε τι ακριβως!!!!

Και μπερδευτικα!!!

Ακομα καποιες βιβλιοθηκες που ειχε φτιαξει αυτος που εγραψε το βιβλιο και τις χρησιμοποιουσε μεσα, με μια απλη αντιγραφη δουλευαν κανονικα και μπερδευτικα ποιο πολυ!!!!

Δηλαδη τι ακριβως γινεται με τις βιβλιοθηκες????

Δημοσ.

Νομίζω ότι χρειάζεσαι μόνο την βιβλιοθήκη και όχι τον κώδικα της βιβλιοθήκης.

Αλλά έχω να ακουμπήσω την C πάνω από 5 χρόνια και δεν θυμάμαι με σιγουριά....οπότε κάποιος άλλος μπορεί να σου δώσει καλύτερη απάντηση.

Δημοσ.

Το header περιέχει τις δηλώεις μεταβλητών για να ξέρει το compiler τι υπάρχει. Θες απλα και το Object code για το linker να συμπεριλάβει τον κώδικα. Αν βέβαια δεν έχεις το .o και έχεις το .c θα στο κάνει compile.

σημ. Μορεέις απλά να βάλεις το .h / .o / .c στο ίδιο dir με το πρόγραμμά σου.

σημ2. Δεν ξέρω πως δουλεύει το VS, gcc χρησιμοποιώ

Δημοσ.

Δηλαδη για να κανω παραθηρικες εφαρμογες πρεπει να μαθω winapi αναγκαστικα??

Γιατι ειδα κατι παραδειγματα κωδικα και πανικοβληθικα!!!!

Τοσους μηνες προσπαθω να μαθω c και να μπω στην φιλοσοφια της c++ και τωρα με την winapi μπορω να πω οτι χαθηκα λιγο!!!

Αλλα ρε παιδια πως γινεται να μην εχουν "μπει" αυτα στην c ????:fear::fear::mrgreen::fear::fear:

Δημοσ.

Τι να πω....το βιβλιο που εχω εγω για c και αυτα που καναμε στην σχολη(σε απλα προγραμματα εννοειτε) δεν ηταν ετσι!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δεν ξερω αλλα παντως αγχωθηκα πολυ!!!!

Και ippo00 δεν σε αγνοησα,αψαξα για το GTK+ libs αλλα δεν βρηκα τιποτα που να με βοηθησει γιατι με εβγαζε αλλο σε κατι forum για linux και δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα!!!!

:rolleyes:

Θα ρωτησω και τον καθηγητη μου για το winapi να δω τι θα μου πει!!!!:rolleyes::rolleyes:

Δημοσ.

Το GTK είναι cross platform και απλοποιεί τα πράγματα αρκετά. Αν και οι νεότερες γώσσες έχουν wrappers για να καλείς το window manager η C... τέλος πάντων ξεκίνησα να πω πολλά, σημασία έχει ότι το ψάχνεις. Σε λίγο θα σου φένεται ανέκδοτο.

Δημοσ.
Δηλαδη για να κανω παραθηρικες εφαρμογες πρεπει να μαθω winapi αναγκαστικα??

Γιατι ειδα κατι παραδειγματα κωδικα και πανικοβληθικα!!!!

Τοσους μηνες προσπαθω να μαθω c και να μπω στην φιλοσοφια της c++ και τωρα με την winapi μπορω να πω οτι χαθηκα λιγο!!!

Αλλα ρε παιδια πως γινεται να μην εχουν "μπει" αυτα στην c ????:fear::fear::mrgreen::fear::fear:

Φυσικά και όχι! Όπως σου είπα και σε προηγούμενο μήνυμα (άραγε το διάβασες; ...) μπορείς να προγραμματίσεις οπτικά με την βοήθεια του C/C++ Builder οπότε ΔΕΝ χρειάζεται να μπλέξεις με το C Windows API -Σημ: Ο κώδικας που είδες μπορεί να φαίνεται τρομακτικός αλλά αν ασχοληθείς μαζί του θα δεις ότι δεν είναι (αν θες να τρομάξεις πραγματικά σε WinAPI δες την τεχνολογία COM :-p)

Από εκεί και πέρα, ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα (http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=239712) όπου έχουμε γράψει κώδικα για το πως μπορείς να σχεδιάσεις έναν κύκλο με διάφορα εργαλεία προγραμματισμού.

Πρόσεξε τον κώδικα του φίλου bilco (http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2028660&postcount=6) που σχεδιάζει έναν κύκλο σε WinAPI και τον δικό μου (http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2028810&postcount=7) που κάνει το ίδιο σε C++ Builder και δες πόσο πιο απλό είναι..

Αν και αυτό σου φαίνεται ... δύσκολο τότε άφησε την C & C++ και πήγαινε σε C# & .NET.

Ύστερα κάνε ότι καταλαβαίνεις.

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και MFC για να δημιουργήσεις παράθυρα, που είναι σχετικά εύκολο. Πάντως αν θες να φτιάχνεις εφαρμογές για windows το winapi μάλλον δεν το γλιτώνεις. Όχι ότι είναι κάτι άσχημο, είναι πολύ χρήσιμο αν το μάθεις.

Δημοσ.

Εψαξα και βρηκα tutorial για win.api και κατεβασα το turbo c++ explorer και το winaplication και θα δω τι θα γινει!!!!

Δηλαδη ο κωδικας σε c, που μαθενουμε να γραφουμε ειναι ειναι η λειτουργια του προγραμματος και το win.api ειναι ο τροπος για το προβαλουμε στον χρηστη???

Ετσι για να παρω μια γενικη πρωτη ιδεα????

Παντως παιδια ευχαριστω που γραψατε εδω, αν και τις τελευταιες μερες που γραφω εδω εχει αλλαξει τελειως ο οπτικη που βλεπω τον προγραμματισμο, ελπιζω στο τελος να κερδισω κατι καλο!!!!

Ευχαριστω και παλι!!!!

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Δημοσ.

Ναι εν ολίγοις είναι όπως τα λες.

Αλλά στο είπαμε πιο πάνω και θα στο ξαναπώ ότι το win api είναι ο πιο πολύπλοκος τρόπος να αποφασίσεις να κάνεις εφαρμογές σε windows.

Υπάρχουν ωραιότατα framework που μπορείς να βασιστείς πάνω τους και σου κάνουν την ζωή πολύ πιο εύκολη.Αν ξεκινήσεις να ασχολείσαι αποκλειστικά με win api εγώ σου δίνω 50%-50% να τα παρατήσεις.;)

Δημοσ.
Δηλαδη ο κωδικας σε c, που μαθενουμε να γραφουμε ειναι ειναι η λειτουργια του προγραμματος και το win.api ειναι ο τροπος για το προβαλουμε στον χρηστη???

Όχι ακριβώς. WinAPI είναι κάποιες συναρτήσεις που σου δίνουν τα windows με τις οποίες μπορείς να εκμεταλλευτείς πολλές δυνατότητές τους. Αν θες για παράδειγμα να φορτώσεις ένα DLL ή να βλέπεις τα πλήκτρα που πατάει ο χρήστης ή να ξεκινήσεις μια άλλη εφαρμογή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις WinAPI. Αυτό ισχύει βέβαια μόνο για τα windows, σε άλλα λειτουργικά αυτά θα γίνονταν διαφορετικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...