Προς το περιεχόμενο

Παραθυρικες Εφαρμογες

andreas_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανενας, βρε παιδια, πως να κανουμε παπαθυρικες εφαρμογες??

Βιβλιοθηκες και τετοια????

Μας μαθενουν, c για παραδειγμα , στην σχολη, αλλα πως να κανουμε πιο ωραιες εφαρμογες με γραφικα δεν λενε τιποτα!!!!

Ευχαριστω!!!

:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

:mad::mad:

:mad:

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μας μαθενουν, c για παραδειγμα , στην σχολη, αλλα πως να κανουμε πιο ωραιες εφαρμογες με γραφικα δεν λενε τιποτα!!!!

Ευχαριστω!!!

Λοιπόν, αφού μαθαίνεις C (ή C++) ρίξε μια ματιά στο CodeGear C++ Builder ο οποίος είναι η εκδοχή της Delphi για C/C++ και θα δεις ότι η κατασκευή παραθυριακών εφαρμογών για Windows θα γίνει ένα ευχάριστο παιχνίδι!

Από αυτό το link: http://www.turboexplorer.com/cpp μπορείς να κατεβάσεις μια free version του C++ Builder (την Turbo C++ Explorer) ώστε να πάρεις μια ιδέα για το περιβάλλον εργασίας & δυνατότητες της οπτικής βιβλιοθήκης που παρέχει (VCL).

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Ευχαριστω!!!

Μη βιάζεσαι. Δεν έμαθες να τρέχεις πριν μάθεις να περπατάς.

Δημοσ.

Ελλάς!!! Δε λες πάλι καλα που δε σας μαθενουν "Γλωσσα".

Δημοσ.

Γιατί έχεις κάποια διαφορετική άποψη για την σειρά με την οποία πρέπει να μαθαίνεται ο προγραμματισμός?

Στο εξωτερικό δηλαδή πρώτα μαθαίνουν WIN API και μετά μαθαίνουν δομές δεδομένων?

Δημοσ.
Γιατί έχεις κάποια διαφορετική άποψη για την σειρά με την οποία πρέπει να μαθαίνεται ο προγραμματισμός?

Στο εξωτερικό δηλαδή πρώτα μαθαίνουν WIN API και μετά μαθαίνουν δομές δεδομένων?

Σωστα !! Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει μετα(στην ελλαδα).

Δημοσ.

Τα πάντα είναι σχετικά,και στην συγκεκριμένη περίπτωση εξαρτάται από τον καθηγητή.

Εγώ πιστεύω πως ορθώς οι καθηγητές δίνουν βάση στην σωστή εκμάθηση της ίδιας της γλώσσας και στις αρχές που την διέπουν.

Αυτό γιατί αν δεν καταλάβεις τις αρχές δεν θα καταλάβεις και τις εφαρμογές αυτών των αρχών.

Και όσο αναφορά για την Ελλάδα ( γιατί πολλές φορές το έχω ακούσει αυτό το παραμύθι ) όλα είναι ένας φαύλος κύκλος.

Ως φοιτητής Ελλάδας και τώρα φοιτητής Αγγλίας θα σου πω ότι βλέπω μία τεράστια διαφορά όσο αναφορά τους φοιτητές.Οι φοιτητές εδώ έχουν την όρεξη να μάθουν και δίνουν τα εύσημα σε κάποιον καθηγητή που θα τους περάσει μία γνώση παραπάνω.

Στην Ελλάδα αυτό που τους νοιάζει είναι να περάσουν το μάθημα και αρχίζουν και διαμαρτύρονται όταν ο καθηγητής αποφασίσει να κάνει το κάτι παραπάνω.Εγώ θυμάμαι όταν κάναμε C++ στην σχολή που ζητήσαμε δύο παιδιά που μας ενδιέφερε να μας κάνει ο καθηγητής λίγο WIN API ή έστω MFC....κάτι να φτιάχνουμε παραθυρικές εφαρμογές τέλος πάντων(αυτό που ζητάει ο φίλος μας).

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές μόνο που δεν μας έφαγαν και φυσικά τίποτα τέτοιο δεν έγινε.Γιατί οι περισσότεροι δυσκολεύονταν να καταλάβουν τι είναι οι pointers και όχι γιατί ήταν χαζοί αλλά επειδή ήταν πλήρως αδιάφοροι.

Και θα μου πεις...δουλειά του καθηγητή και του ιδρύματος δεν είναι να περάσει μία πιο επαγγελματική ιδεολογία στον φοιτητή?

Ιδού ο φαύλος κύκλος.:-)

Γιατί σε πληροφορώ ότι και ο καθηγητής να κάνει το κάτι παραπάνω θα τον φάνε οι υπόλοιποι καθηγητές και τα κόμματα των φοιτητών.(Και έχω και συγκεκριμένο παράδειγμα σε αυτό)

Δημοσ.
Γιατί σε πληροφορώ ότι και ο καθηγητής να κάνει το κάτι παραπάνω θα τον φάνε οι υπόλοιποι καθηγητές και τα κόμματα των φοιτητών.(Και έχω και συγκεκριμένο παράδειγμα σε αυτό)

Χαχ, αυτά είναι. Αν είναι ποτέ δυναμό...

Δημοσ.

Αλεξη, δεν πιστευω οτι ολλοι οι φοιτητες ειναι "τουβλα", (βασικα δεν πιστευω πος υπαρχει ανθρωπος που να ειναι χαζος <εκτως κι αν εχει ψυχολογικα> )υπαρχει βεβαια σε εντονο βαθμο η μαζοποιηση γενικα στην Ελλαδα που κανει πολλους να φερονται καπως.

Αλλα τωρα οταν πας για προγραμμματιστης, πρεπει να σου αρεσει, το να μαθεις μονο το λειτουργικο κοματι ενα προγραμματος δε λεει και τιποτα, τωρα πια το λειτουργικο κοματι ισουτε με το interface. Ποιος θα σου ζητεισει ενα προγραμμα που να τρεχει σε Dos;

Δημοσ.
Αλεξη, δεν πιστευω οτι ολλοι οι φοιτητες ειναι "τουβλα", (βασικα δεν πιστευω πος υπαρχει ανθρωπος που να ειναι χαζος <εκτως κι αν εχει ψυχολογικα> )υπαρχει βεβαια σε εντονο βαθμο η μαζοποιηση γενικα στην Ελλαδα που κανει πολλους να φερονται καπως.

Αλλα τωρα οταν πας για προγραμμματιστης, πρεπει να σου αρεσει, το να μαθεις μονο το λειτουργικο κοματι ενα προγραμματος δε λεει και τιποτα, τωρα πια το λειτουργικο κοματι ισουτε με το interface. Ποιος θα σου ζητεισει ενα προγραμμα που να τρεχει σε Dos;

Αυτό ακριβώς είπα και εγώ,ότι δεν είναι χαζοί οι φοιτητές.Και συμφωνώ και απόλυτα με αυτό που λες ότι δεν υπάρχουν χαζοί άνθρωποι.

Έχει μία λογική αυτό που λες για το ότι δεν θα ζητήσει κανείς πρόγραμμα που τρέχει σε DOS,και είναι ακριβώς η ατάκα που έλεγα και εγώ πριν λίγο καιρό.

Αλλά μετά κατάλαβα ότι,λόγω της τεράστιας έκτασης της κάθε γλώσσας,δεν μπορεί το οποιοδήποτε μάθημα στην σχολή να σου μάθει τα πάντα.

Οπότε η σχολή υπάρχει για να σου δώσει τις βάσεις για να μπορέσεις να προχωρήσεις σε πιο σοβαρές εφαρμογές είτε μαθαίνοντας μόνος είτε μαθαίνοντας στην δουλειά.

Και να πω και την προσωπική μου γνώμη το ότι το WIN API μάλλον έχει αρχίσει να πεθαίνει και το να κάνεις πια παραθυρικές εφαρμογές σε *.net (C#,C++.net,VB) είναι πλέον παιχνιδάκι και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το μάθεις σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Δημοσ.

Ευχαριστω!!!

...

Καλημέρα, Καλό Μήνα και

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους.

σε μια προσπάθεια να επαναφέρω το θέμα στη θέση του:

The GUI Toolkit, Framework Page

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...