Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποιήση του Hyper memory

doupiaki_ole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας

Η καρτα γραφικων μου (sapphire radeon 2600), πρεπει να εχει ενεργοποιημενο το hyper memory. Πως μπορω να το απενεργοποιησω? Στα BIOS δεν βρηκα καμια τετοια επιλογη. Ουτε στο software της καρτας. Ξερει κανεις κάτι? Έχω 1Gb RAM και δεν τραβαει που δεν τραβαει το μηχανημα μου τρωει και μνημη η καρτα γραφικων. Καποιος μου ειχε πει οτι με ενα memory cleaner θα πρεπει να χρησιμοποιουνται 500Mb απο τη RAM (στα Vista) και εμενα χρησιμοποιει και 650-700Mb. Δηλαδη αν δεν ειχα memory cleaner θα τερματιζε το μηχανημα. Οποιος μπορει ας με βοηθησει.

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Επειδή δεν κατάλαβα, είδες κάπου ότι τρώει μνήμη απ' αυτή του συστήματος ή το υποθέτεις; Αν το υποθέτεις, θα πρέπει να βεβαιωθείς πρώτα.

Δημοσ.
Επειδή δεν κατάλαβα, είδες κάπου ότι τρώει μνήμη απ' αυτή του συστήματος ή το υποθέτεις; Αν το υποθέτεις, θα πρέπει να βεβαιωθείς πρώτα.

Επειδη εχω και εγω μια sapphite ati 2400 pro , με ποιον τροπο μπορω να διαπιστωσω αν τρωεει μνημη;

Δημοσ.
Καλησπερα σας

Η καρτα γραφικων μου (sapphire radeon 2600), πρεπει να εχει ενεργοποιημενο το hyper memory. Πως μπορω να το απενεργοποιησω? Στα BIOS δεν βρηκα καμια τετοια επιλογη. Ουτε στο software της καρτας. Ξερει κανεις κάτι? Έχω 1Gb RAM και δεν τραβαει που δεν τραβαει το μηχανημα μου τρωει και μνημη η καρτα γραφικων. Καποιος μου ειχε πει οτι με ενα memory cleaner θα πρεπει να χρησιμοποιουνται 500Mb απο τη RAM (στα Vista) και εμενα χρησιμοποιει και 650-700Mb. Δηλαδη αν δεν ειχα memory cleaner θα τερματιζε το μηχανημα. Οποιος μπορει ας με βοηθησει.

Ευχαριστω πολυ

Έψαξες στο Catalyst Control Center; Επίσης γράψε ακριβώς ποιο είναι το μοντέλο της μητρικής που έχεις, να δούμε το BIOS..

Δημοσ.

Εψαξα και στο Catalyst Control Center και στο BIOS. Η μητρικη μου ειναι μια GIGABYTE 945-PS3. Εχω τους τελευταιους drives της καρτας γραφικων και ειχα κανει πριν κανα μηνα update το BIOS.

Δημοσ.

Από αυτό το forum http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33866647 πρέπει να ανοίξεις τον registry editor, να πας στην διεύθυνση HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\CDS\0000\0\Memory , εκεί πρέπει να υπάρχει ένα string με όνομα hypermemory και πρέπει να το αλλάξεις σε No (0x00000000) αντί για Yes (0x00000001) . Μετά κάνε reboot για να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.

Δημοσ.

Επίσης οι Gigabyte μητρικές έχουν ένα κρυφό BIOS menu πατώντας Control+F1 όταν είσαι στην αρχική screen του BIOS, για δες μην έχει κάτι εκεί μεσα, αν τα παραπάνω σου φαίνονται πολύπλοκα.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν το ανεφερα πιο πανω εχω vista x64. Πατωντας regedit κλπ μολις φτασω ATI Technologies δεν μου βγαζει CDS αλλα CBT. Ουτε στα BIOS βρηκα να λεει για Hyper memory.

Δημοσ.

σορρυ που μπαινω σφηνα αλλα μην ανοιγω νεο θεμα...

εχω και εγω το ιδιο προβλημα με μια 7600!! πως γινεται να απενεργοποιησω αυτο το πραγμα??? ας πουμε οταν δυναμωνω τα γραφικα σε ενα παιχνιδι τοτε γεμιζει η μνημη ραμ! γιατι υποθετω οτι την εχει παρει η καρτα γραφικων η οποια ειναι 512 δεν νομιζω να χρειαστει και παραπανω!!! καποια ιδεα??? και παλι σορρυ που μπαινω σφηνα... αν ηξερα θα βοηθουσα...

Δημοσ.
Δεν ξερω αν το ανεφερα πιο πανω εχω vista x64. Πατωντας regedit κλπ μολις φτασω ATI Technologies δεν μου βγαζει CDS αλλα CBT. Ουτε στα BIOS βρηκα να λεει για Hyper memory.

Για Vista x64 δεν μπορώ να βρώ κάτι, θα συνεχίσω να το ψάχνω πάντως...

Δημοσ.

εχω και εγω το ιδιο προβλημα με μια 7600!! πως γινεται να απενεργοποιησω αυτο το πραγμα??? ας πουμε οταν δυναμωνω τα γραφικα σε ενα παιχνιδι τοτε γεμιζει η μνημη ραμ! γιατι υποθετω οτι την εχει παρει η καρτα γραφικων η οποια ειναι 512 δεν νομιζω να χρειαστει και παραπανω!!! καποια ιδεα??? και παλι σορρυ που μπαινω σφηνα... αν ηξερα θα βοηθουσα...

Για NVidia κάρτες υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί με την χρήση του Rivatuner http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t570189.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για NVidia κάρτες γίνεται μέσω του Rivatuner, δες εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=266986

Δημοσ.
Για NVidia κάρτες γίνεται μέσω του Rivatuner, δες εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=266986

Για NVidia κάρτες υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί με την χρήση του Rivatuner http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t570189.html

:lol::lol::lol::lol::lol: ενταξει φιλε μου... δεν χρειαζεται ξαναποσταρεις για εμενα:devil::devil::devil:

μια χαρα εχω κανει off και με αποτελεσμα να παιζω το crysis σε τρελα γραφικα για το συστημα μου και το κυριοτερο?? ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΝΗΜΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ!!

σε ευχαριστω και παλι...(αν και λιγο καθυστεριμενα:-D:-D:-D:-D

Δημοσ.

Δλδ εγω που εχω 2gb ram και την 8600gt 256mb και λεει οτι μοιραζεται την μνημη του υπολογιστη και παει μεχρι το 1gb, σημαινει οτι ο υπολογιστης μενει μονο με 1,25gb ram;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...