Προς το περιεχόμενο

ASUS WL-600g FTP Server και Printer Sharing

dali13gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω το εν λόγω router το οποίο έχει 2 USB, μια για Printer Sharing και μια για μετατροπή του USB σκληρού δίσκου σε δικτυακό. Έχω συνδέσει printer(HP PSC 1510) και δίσκο(Lacie 500GB) επάνω και δεν τα βλέπω πουθενά στο Leopard.

Για τον μεν δίσκο, όταν πάω από Finder->Connect to Server και βάζω τη διεύθυνση που μου έδωσε το router, παίρνω μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνδεθεί λόγω λανθασμένου username ή password. Η διεύθυνση είναι ftp://192.168.1.1:1111. Βρήκα μια άκρη να συνδεθεί ανοίγοντας τη θύρα 1111 μέσω ΝΑΤ όπως διάβασα σε κάποιο ξένο forum αλλά φαίνεται σαν ο δίσκος να είναι άδειος ενώ έχει περιεχόμενο 450GB.

Για τον μεν εκτυπωτή, μέσα στο web interface του router τον δείχνει κανονικά αλλά δεν μπορώ να τον δω στο MacOS με τίποτα.

Καμιά ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=0&l3=0&modelmenu=0&share=txt/30

ο printer σου πάντως είναι στη λίστα με τους συμβατούς.

ένα άλλο asus είχα διαβάσει ότι συνεργάζεται ( όσο μπορεί να στέκει αυτό ) μόνο με δίσκους fat32, έχεις κάποιον άλλο να κάνεις καμία δοκιμή?

update

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=WL-600g&type=map&mapindex=0

έχεις το νεότερο firmware?

Bummer... Και είχα αρχίσει να ψιλιάζομαι ότι φταίει το file system. Ναι, το firmware είναι το τελευταίο. Για τον printer κάποια άκρη θα βρω αλλά ο δίσκος με χάλασε γιατί δεν έχω και hub και στριμώχνονται πολύ οι USB.

Καμιά πρόταση για καλό hub? :-)

εγώ έχω πάρει ένα belkin ( ωραίο design ) από fnac, δικό του ρεύμα και 7 usb. Στο fnac έχει αρκετά και deisgnata ( τι άλλο θα βάλεις στο mac! )

Διάβασα σε ένα forum ότι διαβάζει και γράφει fat32, και ntfs μόνο διαβάζει :( για το router αυτα...

Thanks xalia. Άρα τσάμπα χάρηκα :-) Και δεν είμαστε για format τώρα με 450GB υλικό μέσα :-)

Αύριο με την αυγούλα ξεκινάω για hub οπότε(ς).

Εγω εχω το ιδιο *ρουτερ με σενα και εχω προβλημα στο ιντερνετ. Αρκετα συχνα 2-3 φορεσ την μερα μπορει και παραπανω η γραμμη απλα πεφτει. (Δηλαδη το 3ο λαμπακι που γραφει IP γινεται κοκκινο) μολις κλεινω και ξανανοιγω το μοντεμ αυτο επανερχεται αμεσως, δηλαδη δεν φαινεται να εχει καποιο μονιμο προβλημα..

Τι Σκ@τ@ μπορει να φταιει..;

Αυτό μου το κάνει κι εμένα κάποιες φορές. Μετά το firmware update δεν το κάνει τόσο συχνά. Δεν παίρνει IP από τον ISP και στο status λέει "Authentication Failure". Με reboot φτιάχνει πάντα.

Όχι ακόμα! Προέκυψε θάλασσα το σαββατοκύριακο και καταλαβαίνεις.... Κοντά είμαι όμως και μάλλον θα προτιμήσω το Belkin.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

ένα άλλο asus είχα διαβάσει ότι συνεργάζεται ( όσο μπορεί να στέκει αυτό ) μόνο με δίσκους fat32, έχεις κάποιον άλλο να κάνεις καμία δοκιμή?

τελικά ξέρουμε τι ισχυει οσων αφορα το είδους του σκληρου που υποστηριζει...ειναι οκ και με fat32 και με NTFS ?:rolleyes:

τελικά ξέρουμε τι ισχυει οσων αφορα το είδους του σκληρου που υποστηριζει...ειναι οκ και με fat32 και με NTFS ?:rolleyes:

Όπως λέει και ο xalia πιο πάνω, διαβάζει NTFS και διαβάζει-γράφει FAT32.

Όπως λέει και ο xalia πιο πάνω, διαβάζει NTFS και διαβάζει-γράφει FAT32.

α μαλιστα... οποτε οταν ειναι ΝΤFS ουσιθστικα θα κανεις αναπαραγωγη των αρχειων και αν χρειαζεσαι τροποποιησει θα πρεπει να συνδεσεις το σκληρο απευθειας στο pc...δεν υπαρχει αλλη λυση σωστα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...