Προς το περιεχόμενο

μικρο-ελαφρύ-αυτονομία = ποιό?

i_a_s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Radiatedsoul, έχεις δίκιο, σε θέμα επιδόσεων ενα ultra mobiles ειναι αρκετό. Ομως, οι οθόνες τους ειναι αρκετά μικρες... καθως κατα πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει και desktop τότε ο μοναδικός υπολογιστής να εχει 9-10αρα οθόνη ειναι κάπως λίγο..

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας... είχα λίγο χαθει και με βοήθησαν να πιαστώ απο κάπου :-)

Να ρωτήσω, το HP Compaq 2510p ειναι ανθεκτική κατασκευή ή παει στη κατηγορία των "απλων" ΗΡ?

Τελος, τα βάρη που αναφέρουν οι κατασκευαστες/μαγαζια ειναι χωρίς ή με τη μπαταρία?

Δημοσ.

Να ρωτήσω, το HP Compaq 2510p ειναι ανθεκτική κατασκευή ή παει στη κατηγορία των "απλων" ΗΡ?

Τελος, τα βάρη που αναφέρουν οι κατασκευαστες/μαγαζια ειναι χωρίς ή με τη μπαταρία?

Εξαιρετικα ανθεκτικο, κατασκευη απο μαγνησιο.

Τα βαρη ειναι με την μπαταρια..

Επισης σε αυτο το review του 2510p θα βρεις αναλυτικα το βαρος του αναλογα την μπαταρια και μαζι και με το τροφοδοτικο:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3905

Δημοσ.

Γιατί δεν κοιτάς τον Toshiba U300-154? Έχει βγει ο U400 οπότε στα multrama σπρώχνουν το stock στα 599 με 4 χρόνια εγγύηση και dynadock και ασφάλεια κλοπής για ένα έτος. Όταν οι άλλοι σε αυτή τη διάσταση έχουν τα διπλά (δεν ξέρω γιατί) αυτός είναι ευκαιρία και σε αυτή την περίπτωση θα έκανα τουμπεκί την γυαλάδα :)

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=OnSaleInStores&cp_id=144899

Δημοσ.

Καθαρά λόγο των απαιτήσεών σου σε βάρος η λογική υπαγορεύει για το Compaq 2510 (σε λίγο θα αναιρέσω τον ευατό μου).

Κατά τα άλλα καθότι όπως μας γράφεις θα είναι ο κύριος υπολογιστής σου, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να κινηθείς στις 13,3''.

Πρόσφατα αγόρασα το XPS M1330 από τα Multirama (θα προσπαθήσω να ανεβάσω review με το που επιστρέψω από την 3η πόλη της υπογραφής μου καθώς τώρα δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια) και επειδή προτάθηκε νομίζω ότι σωστά κάνεις και δεν το συμπεριλαβάνεις στις επιλογές σου.

Προσωπικά αν και το έχω χρησημοποιήσει ελάχιστα έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος, αλλά κοστίζει 1000ευρώ και έρχεται με μπαταρία 4άρων κελιών που παρά την πολύ καλή διαχείρηση των Vista δεν δίνουν πάνω από 2,5 ώρες αυτονομίας πράγμα απαράδεκτο για 13άρι. Οπότε αν είναι να δώσεις άλλα 100 για την 6άρα μπαταρία και να έχεις άλλα 200-300γρ βάρους καλύτερα να δεις κάτι άλλο.

Η πλέον value for money λύση είναι το U300-154, που υπάρχει σε προσφορά από Multirama και Mediamarkt στα 600 ευρώ. Με 60 ευρώ ακόμα παίρνεις και μια δεύτερη μπαταρία να την αφήνεις πχ στο γραφείο και όποτε χρειάζεσαι την παίρνεις μαζί σου. Συν του ότι αν πετύχεις την προσφορά από τα Multi θα πάρεις και το docking station που σημαίνει ότι κοτσάρεις μια 20άρα οθόνη (των 150 ευρώ τώρα με τις εκπτώσεις) για το σπίτι. Βασικά αυτή η προσφορά με ψήνει και εμένα αν υπάρχει ακόμα για ένα δεύτερο 13'' για να το λιώνω παντού και να κρατήσω το docking για το Dell.

Η άλλη επιλογή θα ήταν το Macbook (παλαιότερο μοντέλο αλλά ταχύτατο) που δίνει το Public sta 800 ευρώ. Παρόλο το βάρος του, για εμένα το Macbook παραμένει μια πολύ καλή επιλογή ειδικά αν κάποιος το έχει για πρώτο σύστημα καθώς και άνετο και βολικό είναι αλλά έχει και εξαιρετική αυτονομία που φτάνει τις 6 ώρες. Ζυγίζει 200-300 παραπάνω αλλά νομίζω ότι τουλάχιστον λόγο αυτονομίας αντισταθμίζει αυτό το μειονέκτημα.

ΥΓ: Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.

Δημοσ.

mihalakis, σίγουρα ακούγεται δελεαστική πρόταση αλλά μιας και προσωπικά και φίλοι έχουν καεί κυριολεκτικά και μεταφορικά με τα Toshiba, θα προτιμήθει μάλλον κάτι διαφορετικό και γι'αυτό η "στροφή" σε "επαγγελματικά" μοντέλα... καλα... η γυαλάδα ειναι α π α ρ α δ ε κ τ η !

michalis2610, το macbook το σκεφτήκαμε (δεν θα ειναι για δική μου προσωπική χρήση ο υπολογιστής) αλλά το βάρος παει 2+ κιλά...και πραγματικά ειναι σημαντικότατος παράγοντας για τη τελική αγορά.. και αυτό με τη προσφορα ειναι δελεαστικότατο! αλλά....

εχεις δίκιο, τελικά μάλλον όλα δείχνουν προς το 2510. Το thinkpad X200 δεν έχει touchpad και cd-drive που για τον υποψήφιο χρήστη ειναι μεγάλα " - " ενώ το Χ300 κοστίζει 2.600!!! Ελεος δηλαδή με αυτη την ΙΒΜ.. φανταστείτε και το δολλάριο να μην ήταν τόσο κατω σε σχέση με το ευρώ (άσχετο: άραγε τελικά ποιος οφελείται απο όλα αυτά τα οικονομικά παιχνίδια ε? ποιο το όφελος για το καταναλωτή?).

Το ΗΡ φαντάζει αξιόπιστο και μια τίμια πρόταση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...