Προς το περιεχόμενο

Linux Nvidia + IntelHDA Drivers

SeKoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ubuntu 8.04 πέρασα τους καινούριους drivers της NVidia με επιτυχία...

Όλα πήγαιναν καλά εώς ότου ανακάλυψα οτι ο ήχος δουλεύει randomly. Όπότε ακολούθησα αυτές τις οδηγίες https://help.ubuntu.com/community/HdaIntelSoundHowto για να περάσω τους οδηγούς της κάρτας ήχου.

Το αποτέλεσμα σε κάθε restart να χάνω την κάρτα γραφικών.

όταν ξαναπερνάω τους driver όλα δουλεύουν.

Ηδού το dmesg

>desktop:~$ dmesg|grep NVRM
[   55.514129] NVRM: loading NVIDIA Linux x86 Kernel Module  96.43.05  Tue Jan 22 19:36:58 PST 2008
[   62.188915] NVRM: API mismatch: the client has the version 173.14.05, but
[   62.188917] NVRM: this kernel module has the version 96.43.05.  Please
[   62.188918] NVRM: make sure that this kernel module and all NVIDIA driver
[   62.188919] NVRM: components have the same version.
[   67.241321] NVRM: API mismatch: the client has the version 173.14.05, but
[   67.241323] NVRM: this kernel module has the version 96.43.05.  Please
[   67.241324] NVRM: make sure that this kernel module and all NVIDIA driver
[   67.241325] NVRM: components have the same version.
[   72.302393] NVRM: API mismatch: the client has the version 173.14.05, but
[   72.302395] NVRM: this kernel module has the version 96.43.05.  Please
[   72.302396] NVRM: make sure that this kernel module and all NVIDIA driver
[   72.302397] NVRM: components have the same version.
[  230.200864] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module  173.14.05  Mon May 19 00:06:12 PDT 2008
[  295.408196] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module  173.14.05  Mon May 19 00:06:12 PDT 2008

Αυτά λογικά πρέπει να γίνουν ξανά compile στον Kernel...αλλά πως? Βοηθήστε έναν που προσπαθεί να αλλάξει απο Aero σε Gnome...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα έπρεπε να επηρεάζεται η κάρτα γραφικών από τους drivers της κάρτας ήχου. Από το dmesg βλέπω πως υπάρχει πρόβλημα στο API εξ'αιτίας 2 διαφορετικών εκδόσεων drivers της nvidia legacy 96.43.05 και 173.14.05.

Ποια κάρτα γραφικών έχεις και ποια έκδοση nvidia έχεις εγκατεστημένη; Αν έχεις και τις 2 βάλε τη σωστή.

Έχεις κάνει compile μόνος σου τον πυρήνα ή τον οδηγό για την nvidia; Αν δεν αλλάξεις πυρήνα δε χρειάζεται να κάνεις compile το module της nvidia.

Εχω την Geforce8800 και έκανε το .run της nvidia μονο του compile... νομίζω :-)

Μονο τον οδηγό έτρεξα... και πώς βγάζω το παλιό API? ... και γιατί όταν περνάω ξανά τους driver τρέχει κανονικα μέχρι να γίνει restart? Αυτα.

Θέλω να πω, δεν εγκατέστησες κάποιο πακέτο της διανομής, αλλά έτρεξες το run της nvidia. Σωστά; Ψάξε να δεις μήπως έχει εγκατασταθεί και κάποιο πακέτο από τη διανομή. Μετά τρέξε το .run με όρισμα --uninstall ώστε να απεγκατασταθούν όλα τα αρχεία, κάνε ένα restart και κάνε πάλι εγκατάσταση.

Το γιατί χάνεται μετά το restart δεν το ξέρω. Κανονικά δε θα έπρεπε.

Εγώ προσωπικά έχω την 9600gt,και όταν της έκανα εγκατάσταση το driver,είχα το ίδιο πρόβλημα με τον SeKoS.

Μετά από κάθε επανεκκίνηση,το driver χανόταν.

Μέχρι που μου έδωσε ο ftso ένα link που έλεγε αναλυτικά τις οδηγίες εγκατάστασης.

Δυστυχώς το link δεν λειτουργεί πια.

Για να μπορέσει να αποθηκευτεί σωστά το driver,θα πρέπει μετά την εγκατάστασή του,να επεξεργαστείς κάποια αρχεία του XORG(μου φαίνεται έτσι λέγεται).

Μην φανταστείς τίποτα τρελό,απλά αλλάζεις 2 γραμμές!!!

Το κακό είναι πως δεν δουλεύει το link,και μιας και είμαι αρχάριος δεν θυμάμαι και πολλά,για να σε βοηθήσω παραπάνω!!!:rolleyes:

Εφοσον το ubuntu (σε αντιθεση με το debian) διαθετει ετοιμους pre-compiled drivers, γιατι δεν τους περνας απο το synaptic και μπλεκεσαι με αυτο που δινει η nvidia, παρακαμτωντας το apt? To πακετο nvidia-glx-new ειναι αυτο που λεω, δεν εχει ομως τους 173.* drivers, αλλα τους 169.* . (εδω θα πω κακια κουβεντα για το ubuntu και τον πυρηνα, οποτε σταματαω)

Το ιδιο και για την καρτα ηχου. Για ποιο λογο να κανεις compile και να περασεις τους drivers εσυ, απο τη στιγμη που υποστηριζεται πληρως απο το alsa και τον πυρηνα του ubuntu?

http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-Nvidia

Ενα alsaconf ισα ισα για να βρει το ubuntu τι modules χρειαζεται και να τα προσθεσει στον πυρηνα αρκει.

Κανε uninstall και τα 2. Το .run μαλλον γινεται θετοντας την παραμετρο --uninstall. Για να βγαλεις το alsa, πρεπει να κανεις την ιδια διαδικασια με αυτη που λες παραπανω, μονο που θα αλλαξεις οπου λεει "make install" με "make uninstall".

Και εγώ νομίζω ότι η λύση της manual εγκατάστασης των driver δεν είναι σωστή καθώς σε μελοντικό kernel update θα πρέπει να τους ξαναπερνάς πάλι μόνος σου.

jim_p δεν ξέρω πως τα έχουν καταφέρει στο hardy αλλά αρνητε πεισματικά να συνεργαστεί με μερικές κάρτες γραφικών και ιδίως με κλειστού κώδικα driver. Το μόνο εργαλείο που δουλεύει πάντα είναι το envyng.

Όταν λέω εγκατάσταση των οδηγών της Nvidia, εννοοείται οτι ακολουθούμαι τις οδηγίες της nvidia κατά γράμμα.

http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_173.14.12.html

Αυτό αμα δείς δεν λέει και πολλά

ένα sh .run κάνεις οπότε δεν νομίζω να έκανα πολλά λάθη αλλά το θέμα μου τώρα είναι άλλο (μετά το --uninstall και ξανά install και install του NERO)

Οταν μπαίνει στα Ubuntu Μου βγάζει οτι ο folder home/stavros/ δεν έχει σωστά privileges Και θα έπρεπε να είναι 644 και να ανήκει στον ιδιοκτήτη του... χμμμ...

Δοκίμασα να κάνω chmod 644 /home/stavros/* και φυσικά τώρα βγάζει άλλο error οτι δεν υπάρχει access σε κάποιο .Xauthority ... χμμμ... Δοκίμασα 777 αντί του 644 και βγάζει μόνο το πρώτο...

ΑΑΑ!!! και μετά απο αυτα τα error δεν μπαίνει γραφικό περιβάλλον... μπαίνω με ALT+F1 σε τερμιναλ κάνω stop τον gdm και ... αλλάζω τα chmod όταν τον ξαναξεκινάω (startx) μου βγάζει τα ίδια...

Χαμός!!! Πως κάνω restore?

Sekos ακολούθησε τις οδηγίες που σου είπα. Αυτή την στιγμή στα hardy-proposed υπάρχουν οι τελευταίοι nvidia driver που πας να βάλεις εσύ manual.

Έχει περεταίρω οδηγίες στο http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/173.14.12/README/index.html

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Κλείνουμε τον X server (λογικά Ctrl+Alt+F1 και μετά με sudo /etc/inid.d/gdm stop
  2. Πάμε στο σημείο που είναι το αρχείο run της nvidia και με sudo δίνουμε sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run. Εγώ συνήθως κάνω εκτελέσιμο το .run και το τρέχω σαν ./NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run
  3. Γίνεται το compile του module και η αντικατάσταση ορισμένων αρχείων του συστήματος και μένει να ρυθισουμε το xorg.conf. Υπάρχουν 2 τρόποι, ο χειροκίνητος και ο αυτόματος με τη βοήθεια του nvidia-xconfig. Η πιο απλή ρύθμιση για να φορτωθεί ο driver είναι να αντικαταστήσουμε στο device section τον driver που ήδη υπάρχει (nv, vesa) με τη λέξη nvidia.
    >
    Section "Device"
     Identifier "Geforce8800"
     Driver nvidia
     Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    EndSection 

4. Μετά με sudo /etc/init.d/gdm start πρέπει να είσαι οκ.

@chek2fire: Το ubuntu δεν εχει αυτο το "θαυμασιο" εργαλειο που λεγεται module-assistant? Αν ναι, τοτε γιατι κανουμε τι ζωη του ανθρωπου δυσκολη? Ας κανει extract το .run και ας κανει ενα νεο module απο τον κωδικα, να τελειωνει τσακα τσακα. Ασε που ειμαι σιγουρος οτι το envy αυτο κανει, για να πιανει καθε φορα.

λοιπόν... απο που να ξεκινήσω...

Τα error:

>Ο αρχικός σας καταλογος είνςι καταχωρημένος ώς /home/stavros αλλα δεν 
φαίνετε να υπάρχει. Θέλετε να μπείτε με αρχικό σας κατάλογο στο καταλογο του 
root; Μαλλον δεν πρόκειται να δουλέψει κάτι μέχρι να χρησιμοποιήσετε μια συνεδρία 
failsafe

Επίσης

>Cant Create /home/stavros/Επιφάνεια εργασίας

>Seahorse-agent:6056 : libgnomevfs-Warning ** Unable to Create ~/.gnome2 
directory: Permission denied

Διορθώθηκε κάνοντας

chown -hR stavros /home/

chmod -R 777 /home/

στο stop του xserver kai restart μου έβγαζε:

>xauth: timeout in locking authority file //.Xauthority

τώρα δεν έχω κάνει restart ton X αλλα μπαίνει κανονικά μόνο που στο desctop μου

βλέπω το /home/ με όλα τα folder αντί του /home/stavros/

Και τώρα

>Cant save user-dirs.dirs

και

>Το αρχείο $home/.dmrc δεν έχει έγκυρα δικαιώματα και αγνοείται. Αυτό 
εμποδίζει την αποθήκευση της προεπιλεγμένης γλώσσας και συνδερίας σας. Το αρχειο 
θαπρέπει να ανήκει στον χρήστη και να έχει δικαιώματα 644. Ο κατάλογος $home 
πρέπει να ανήκει... κλπ κλπ

edit: το οποίο λήθηκε έτσι:

sudo chmod 644 /home/ricardimo/.dmrc

sudo chown ricardisimo /home/ricardisimo/.dmrc

sudo chmod -R 700 /home/ricardisimo

sudo chown -R ricardisimo /home/ricardisimo

To περιεχόμενο του user-dirs.dirs

>XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/"
XDG_DOWNLOAD_DIR="$HOME/"
XDG_TEMPLATES_DIR="$HOME/"
XDG_PUBLICSHARE_DIR="$HOME/"
XDG_DOCUMENTS_DIR="$HOME/"
XDG_MUSIC_DIR="$HOME/"
XDG_PICTURES_DIR="$HOME/"
XDG_VIDEOS_DIR="$HOME/"

Αυτοι δεν έπρεπε να είναι /home/stavros/Επιφάνεια εργασίας ... κοκ?

πως το αλλάζω και το σώζω...γιατί το χάνει στο restart

που ξεκίνησα και που έφτασα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...