kostas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 για ενημερωση των linuxαδων, για να ελεγξτε τις θερμοκρασιες των δισκων σας [sata] με την εντολη sudo hddtemp /dev/sd? Και δεν χρειαζετε να ξερετε τον αριθμο του δισκου. Το ubuntu μου αναγνωριζει το iomega zip100 με την εντολη sudo modprobe imm επισης με το usb Bluetooth της level one το MDU-0005USB αφου μου εμφανισει το εικονιδιο ,και συνδεσω το τηλεφωνο [Nokia E65] ,κανω στο εικονιδιο δεξι κλικ,και επιλεξω browse device,μου εμφανιζει στην επιφανεια εργασιας ,το εικονιδιο τηλεφωνου,και κλικ εχω προσβαση σε multimedia [mp3,video,ηχους,φωτογραφιες].Επισης μου εχει αναγνωρισει τον εκτυπωτη hp710C [τον εχω παροπλισμενο γιατι θελει μελανη],καθως και το scanner Agfa Snapscan 1212. Βλεπω TV ολα τα καναλια,με καρτα τηλεορασης,Prolink PixelView PlayTV που εχει το chipset chipset Bt878 [Card 37 is "PixelView PlayTV Pro", tuner 5 is "Philips PAL"] , [ modprobe bttv card=37 tuner=5 radio=1] , με τις εντολες lspci , καπου προς τα κατω θα αναφερετε ο Multimedia video controller , εδωσα μετα sudo modprobe -r bt878 η sudo modprobe -r bttv κατοπιν sudo modprobe bttv card=37 tuner=5 radio=1, και μετα για να παιξει με τον mplayer,εδωσα , mplayer tv://21 -tv driver=v4l2 -vo x11, αν εχεις εφε απενεργοποιημενα, τοτε δωσε την εντολη mplayer tv://21 -tv driver=v4l -vo x11. Η VGA ειναι ΑΤΙ. Αυτα τα γραφω αφ'ενος για ενημερωση,αφ ετερου γιατι αυτες οι συσκευες [εκτος του Bluetooth] τα Vista του Mr Bill ,και οι συνεργατες του [AGFA-HP]μου τις εβγαλαν αχρηστες. Επισης καλο θα ηταν, εδω,οσοι συναντησαν προβλημα και λυθηκε με τη βοηθεια των ειδικων η οσοι εχουν κατι να πουν,για ετοιμη λυση[εστω κι'αν δεν "κατσει"],να την γραψουν. Τελος στη γραμμη εντολων πληκτρολογηστε xbill . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 ευχαριστούμε πολύ Κώστα AGFA-HP δεν είναι ίδια κατηγορία η ΗΡ έχει κάνει πολλά για το θέμα εκτύπωση . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ventrix Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Όλα αυτά με τι distro; Πάντως μου αρέσει που ευτυχώς έχεις ξεφύγει απο την νοοτροπία: "Τα θέλω όλα έτοιμα"! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godfath3r Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δοκίμασα το hddtemp, καλό είναι. Δηλαδή φαίνεται να κάνει μιά χαρά αυτό που λέει. Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν βρίσκει θερμοκρασία στον ένα ATA που έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 εν οψει της νέας έκδοσης του ubuntu ,ειπα να συνεχισω αυτο που ειχα αρχισει,με οσα επιπλεον διαβαζοντας εμαθα , μου υπεδειξαν , και γενικα που θα μπορουσαν να βοηθησουν οσους ασχοληθουν τωρα με αυτο το πολυ καλο λειτουργικο,ανατρεχοντας στις σημειωσεις μου,οσα βρω,θα τα αναφερω εδω,το προτεινω και σε αλλους,να κανουν το ιδιο. Οσα διαβαστουν απο αυτους που ξερουν,και θελουν διορθωση ας διορθωθουν. Σε μια αναβαθμιση που μου εκανε το λειτουργικο,ο Firefox,μου αλαξε τη γλωσσα των μενου στα Αγγλικα,απο Ελληνικα που ειχα, εδωσα " > sudo apt-get install mozilla-firefox-locale-el > " και στην επομενη επανεκινηση ηταν ενταξει, Την εκδοση του kernel την βλεπουμε με > uname -r για να δειτε τη version της java που χρησιμοποιητε πληκτρολογιστε " >sudo update-alternatives --config java " αν εχετε προβλημα με το flash player πληκτρολογιστε " >sudo apt-get install flashplugin-nonfree libflashsupport " προγραμματα που αρεσαν και τα συνιστω,απο αποψη λειτουργικοτητας, Gwenvieu για να βλεπω εικονες κλπ.,το Cheese [χαμογελαστε],που χρησιμοποιω με την camera , Tomboy ,για προχειρες σημειωσεις στο desktop ,Amarok on line radio....,Mplayer και VLC ,το unrar για συμπιεσμενα αρχεια θα πληκτρολογησετε " >sudo apt-get install unrar " ,οποιος εχει τρεξει και του αρεσαν αλλα προγραμματα ας τα αναφερει εδω , προσφατα σε ενα partition δεν μ'αφηνε να ουτε να ανοιξω,ουτε να δω τα περιεχομενα του,μην τα πολυλογω πληκτρολογησα " >gksudo nautilus " οδηγηθηκα στο δικο που ηθελα και τα ειδα ολα. Συνεχεια επι της οθονης,οποτε ευκαιρω θα γραφω,καντε το ιδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 πρόσφατα σε ένα partition δεν μ'αφηνε να ουτε να ανοιξω,ουτε να δω τα περιεχομενα του,μην τα πολυλογω πληκτρολογησα " >gksudo nautilus " οδηγηθηκα στο δικο που ηθελα και τα ειδα ολα. Συνεχεια επι της οθονης,οποτε ευκαιρω θα γραφω,καντε το ιδιο. αυτό εδώ σαν διαδικασία είναι λάθος δεν είχες τα κατάλληλα δικαιώματα για να δεις το partition αυτό και άνοιξε το nautilus με δικαιώματα root για να κάνεις την δουλειά σου αυτό είναι επικίνδυνο γιατί μπορείς να μπαχαλέψεις τα πάντα. ο υπερχρήστης (root) είναι παντοδύναμος σε βάθος χρόνου θα «μολύνεις» όλα τα partitions σου με αρχεία μπερδεμένων δικαιωμάτων και θα φτάσεις στην απόγνωση δες τα man pages για το chmod, chown και όρισε τα κατάλληλα δικαιώματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
empement Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 για να δειτε τη version της java που χρησιμοποιητε πληκτρολογιστε " >sudo update-alternatives --config java Βασικά για να δεις την έκδοση java που χρησιμοποιείς δίνεις: > java --version με την εντολή που έδωσες εσύ ρυθμίζεις ποιά έκδοση java από όσες έχεις εγκατεστημένες θα χρησιμοποιήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Σε συστηματα με ενα λειτουργικο δηλ. Ubuntu , για να δειτε το μενου επιλογων , πρεπει να πατησετε το escape , αν θελετε ,μπορειτε να εμφανιζετε το μενου επιλογων,με την εναρξη του λειτουργικου, σε ενα τερματικο πληκτρολογηστε “ >gksudo gedit /boot/grub/menu.lst “ και απο το μενου που θ'ανοιξει βρειτε αυτα,και φτιαξτετα, > ## hiddenmenu # Hides the menu by default (press ESC to see the menu) hiddenmenu < βαλτε # μπροστα,η σβυστε το,για βλεπετε το menu επισης πιο πανω που εχει >timeout 3 < κάντε το 10 για να έχετε χρόνο επιλογής μεγαλύτερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostandinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Οριστε η δικη μου προταση,κατεβαστε wallpapers,τα βρηκα,στου Κου Κοσμα http://rapidshare.com/files/153221942/linuxwallpaper.zip.html πητε μου αν σας αρεσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Οριστε η δικη μου προταση,κατεβαστε wallpapers,τα βρηκα,στου Κου Κοσμαhttp://rapidshare.com/files/153221942/linuxwallpaper.zip.html πητε μου αν σας αρεσουν. Εντελώς άκυρο!! Αλλου είναι το section για costumazation... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Εγκατάσταση alien σε Ubuntu >sudo apt-get install alien Αν εχετε βρει κάποιο .rpm και θέλετε να το εγκαταστήσετε, πρέπει πρώτα να το μετατρέψετε σε .deb >sudo alien -d package-name.rpm Μετατροπή .rpm σε .deb, και εγκατάσταση πακέτου >sudo alien -i package-name.rpm Για να αποτρέψουμε το alien να αλλάξει τον αριθμό έκδοσης >sudo alien -k rpm-package-file.rpm Παράδειγμα Έχουμε το πακέτο του antivirus avg avg71lms-r30-a0782.i386.rpm Μετατρέπουμαι με .rpm σε debian sudo alien -k avg71lms-r30-a0782.i386.rpm Παίρνουμε το πακέτο avg71lms-r30-a0782.i386.deb Εγκαθιστώ τώρα το πακέτο .deb file sudo dpkg -i avg71lms-r30-a0782.i386.deb Χωρίς το διακόπτη -k θα μετατραπεί σε avg71lms_r30-1_i386.deb -----Προστέθηκε 13/10/2008 στις 07 : 10 : 07----- Για flash κατεβαζετε αυτο http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/install_flash_player_9_linux.tar.gz Το αποσυμπιέζετε στο home και μετά ανοίγετε κονσόλα και μπαίνετε στον κατάλογο όπου αποσυμπίεσατε το πρόγραμμα. Μετά δίνετε σε κονσόλα την εντολή: >./flashplayer-installer και πάτατε ΟΚ και ΕΝΤΕΡ για να στο εγκαταστήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μετατροπή .nrg (Nero) αρχείου σε .iso Αν ένα αρχείο .nrg (image που δημιουργεί το nero) και θέλουμε να το μετατρέψουμε σε iso, μπορούμε με το προγραμματάκι nrg2i >sudo apt-get install nrg2iso θα το βρειτε εδω http://gregory.kokanosky.free.fr/v4/linux/nrg2iso.en.html μπορει να τοχει και το synaptic υπάρχει έκδοση και για windows http://www.immensetech.com/nrg2iso/home.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 μπορει να τοχει και το synaptic Το έχει στο synaptic!!! Προχτές το έβαλα (στο Kubuntu 7.10) και έκανα την μετατροπή ... Μια χαρά έκανε!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.