Προς το περιεχόμενο

q6600 real temp 100c???

ratmonkey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

πεταμένα λεφτά imho η IFX-14...για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ultra 120 Extreme χρειάζεται 4-5 fans...

χρησιμοποιείς φαντάζομαι την ψύκτρα που μπαίνει στο πίσω μέρος της μητρικής έτσι (με fan και εκεί)?

Δημοσ.
πεταμένα λεφτά imho η IFX-14...για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ultra 120 Extreme χρειάζεται 4-5 fans...

χρησιμοποιείς φαντάζομαι την ψύκτρα που μπαίνει στο πίσω μέρος της μητρικής έτσι (με fan και εκεί)?

Δεν ξέρω, τα αποτελέσματα των reviews έχουν μεγάλες διαφορές. Σε κάποια είναι καλύτερη η IFX.

Αυτο που πιστεύω είναι πως η IFX θα στεκόταν καλύτερα στην αγορά εάν κόστιζε 5 ευρώ περισσότερα απο την 120αρα χωρίς την καραγκιοζιά την πίσω ψύκτρα. Εγώ την ifx14 την πήρα πακέτο με 3 pwm fans arctic απλά επειδή ήθελα να πετύχω επιδόσεις 120 με χαμηλότερες στροφές στους ανεμιστήρες. Εγώ θα την παλέψω λίγο ακόμα μόνο και μόνο απο πείσμα και επειδή θυμάμαι πόσο κόστισε (εαν την είχα πάρει 30 ευρώ λιγότερα θα την πετούσα στα σκουπίδια εχθές το βράδυ).

Η όλη φάση ξεκίνησε όταν διαπίστωσα πως η νέα mobo (asus p5q dlx) τρέχει τον Q6600 στα 3.6 με 1.4ν μόλις (η GA 965ds4 που τον είχα πρίν ήθελε 1.42ν για να παίξει 3.2).

Το πίσω cooler ναι το είχα εγκαταστήσει αλλα χωρίς fan. Αλλωστε η διαφορα με/χωρίς είναι ενας βαθμός όλος κι'όλος.

Παντως θα βάλω γυαλόχαρτο σήμερα. Εαν ρίξει στην infinity πάνω απο 5 βαθμούς την κρατάω, εάν όχι την σουτάρω και πάμε γι' άλλα...

Δέχομαι προσφορές απο τώρα! :mrgreen:

Δημοσ.
προσοχή με το lapping, η επιφάνεια πρέπει να είναι τελείως επίπεδη...

Ναι, το ξέρω... αλλα για να στο θέσω απλά:

Η επιφάνεια είναι ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΑ αυτην την στιγμή, που χειρότερη δέν γίνεται απο lapping! :shock:

Εαν ειναι ακομα οπως την άφησα, θα βγάλω μία φωτογραφία να δειτε στην βαση το σημειο που φαίνεται το μέταλο (εκει που έκανε επαφη με την cpu και δεν είχε θερμική πάστα).

Οταν είπα σαν το αποτύπωμα του μικρού μου δακτύλου δέν ήταν υπερβολή.

Δημοσ.

Τελικά μετά απο 1 ώρα τριψίματος εχθές το βράδυ, βαρέθηκα την ζωή μου και την γκρίνια της συζύγου (τι κάνεις παιδάκι μου με το γυαλόχαρτο πάνω στο κρύσταλο, τρελλάθηκες;;;), και το πρωί πήγα και πήρα την xigmatec HDT-S1283. Θέλει πολλή δουλειά η ifx-14, και πάλι δέν 8α μπορώ να βάλω το πλαϊνό fan του κουτιού.

Οι θερμοκρασίες idle ειναι 55 στους πυρήνες max, 73 μετα απο prime το μεσημέρι με τρελλή ζέστη και του κουτί κλειστό. Ουσιαστικά περίπου 2 βαθμούς κάτω απο την infinity με φρέσκια πάστα arctic 5. Επιπλέον έχω ΚΑΙ το πλαινο 200αρι φαν που χωράει κανονικά, οπότε και ΝΒ ειναι δροσερό, και επιτέλους πήρε μία ανάσα η 4870.

Το πρόβλημα της ifx ηταν πολυδιάστατο. Η βάση που είχε σχήμα αβγού απο την μία, οι πολύ συντηρητικές ρυθμίσεις στις βίδες απο την άλλη, που δέν επιτρέπουν να ασκήσεις πολλή δύναμη, δέν εδωσαν να σφίξει καλά η ψύκτρα πάνω στην cpu.

Επιπλέον, όταν το κουτι ήταν ορθιο, η ψύκτρα έγερνε ελάχιστα μέν, αρκετά δέ για να περιορίζεται η επαφή του επεξεργαστή με το "αβγό", και επαιρνε αλλους 10 βαθμούς πάνω ο σύστημας...

Τέλος, τα κάτω fins της είναι πολύ χαμηλά και υπάρχουν ενδείξεις οτι τελικά πρέπει να ακούμπαγε πάνω στα mosfet & nb coolers. Αρα εάν έχει τέτοια η μητρική μάλλον καλύτερα να κρατήσετε τις αποστάσεις σας απο αυτήν την ψύκτρα.

Συμπέρασμα: μία κακή ψύκτρα που αποδίδει καλά οριζόντια, αλλα θέλει πολλή δουλειά για να παίξει κάθετα (lapping και ίσως μετατροπή στο σύστημα στήριξης). Ειμαι σίγουρος πως εαν θέλει κάποιος να ασχοληθεί μαζί της θα βγάλει πολύ καλό αποτέλεσμα, εγω ομως εαν είχα όρεξη για DIY και ταρζανιές θα έπαιρνα νεράκι του θεού...

Θέλει κανείς την ifx 40 euro? :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...