Προς το περιεχόμενο

q6600 real temp 100c???

ratmonkey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιώμουν εαν κάνω κάτι λάθος...

Εχω εδω και κανα χρονο εναν q6600 slacr.

Τον έτρεχα πάνω σε μία 965Ρ μητρική στα 3.2 με εναν scythe infinity με 1.4vcore στα 400*8.

Εχθές, και αφού σκέφτομαι να αγοράσω σύντομα 2η HD4870 πήγα σε ένα κατάστημα και αγόρασα μία asus P5Q deluxe και έβγαλα απο την ντουλάπα την IFX-14 που είχα καταχωνιάσει εκεί αχρησιμοποίητη απο τον Ιούνιο που την αγόρασα.

Μνήμες mushkin φτηνές 800αρες, 2 κιτ των 2*2 (συνολο 8gb), κουτί cooler master cosmos S με πλέξι παράθυρο για να μειωθεί ο θόρυβος...

Προτού προχωρήσω λάβετε υπ'όψιν: Στο προηγούμενο στήσιμο(3.2ghz vcore 1.4) σπανίως έβλεπα περισσότερα απο 65c ανα core στο real temp μετα απο ώρες 4ων threads του prime, με κορυφαίο core temp τα 70c.

Βάζω λοιπόν το πακετάκι πάνω στην μητρική(c2d & IFX14), τα φτιάχνω όλα και βάζω μπρός. Ολα καλά, reboot, τσιμπάω +0.1 σε ΝΒ και SB voltage, 2.00 στις μνήμες για σταθερότητα στα default 5-5-5-18 και με αυτόματο το VCORE κάνω το FSB 400 απο 266. Επανεκκίνηση και παίζει ρολόι. Μπαίνω στα vista, 3,6g κανονικοτατα, ανοίγω cpuid, speedfan & real temp και βλέπω το auto vcore να έχει σταθεροποιηθεί στα 1.4, τσιμπημένες τιμές σε cpu και motherboard temps, βάζω μπρός και το prime 4 core, και βλέπω μετα απο 2 λεπτά (ενώ ακούω τα 2 120αρια φαν της ψύκτρας να ροπιάζουν) το real να σκαρφαλώνει προς τα 100C αέρα-πατέρα στην πρώτη core, με την δευτερη στα 98 και τις αλλες δυο 95c.

Ασφαλώς το έκοψα αμέσως.

Είναι φυσιολογικό; Δηλαδή τί μπορεί να πάει στραβά;

Να έχει πρόβλημα η ψύκτρα; να είναι μάπα ο q6600? να γράφει αρλούμπες το real temp?

Το απόγευμα θα δοκιμάσω να ρίξω το βολτάζ να δώ εάν αλλάζει τίποτα...

(υ.γ. arctic silver, 2 pwm 120rpm arctic fans πανω στην ifx14, και το κουτί έχει μέσα επίσης 2 ράπτορες και έναν green power 1tb, μία 4870, και το κρατάει σε λειτουργία ένα enermax galaxy 850w)

Δημοσ.

ρε man οι θερμοκρασιες αυτες δεν παιζει να ναι αληθινες γιατι εγω με τον ιδιο cpu μετα τους 85 μου κανει restart οποτε κατι αλλο παιζει...αποκλειετα ο cpu να εφτανε αυτους τους βαθμους και να μην εκανε restart το pc...οποτε δοκιμασε και καποιο αλλο προγραμμα για να δεις θερμοκρασιες[core temp,speed fan κτλ]αν δεις παλι ιδιες θερμοκρασιες τοτε επανεγκατεστησε την ψυκτρα και βαλλε πιο σωστα την θερμοαγωγιμη κρεμα και βλεπουμε...παντως ειναι περιεργο αυτο που συμβαινει γιατι εινα αληθεια πως το real temp ειναι το πιο αξιοπιστο προγραμμα για να βλεπεις θερμοκρασιες σε τετραπυρηνους....

Δημοσ.

Κι όμως μπορεί άνετα να φτάσει 100C, μάλιστα τόσο είναι το Tjunction του Q6600, η θερμοκρασία δηλαδή που αν την περάσει αρχίζει να κάνει throttling, να εισάγει δηλαδή wait states tick παρά tick του clock, ώστε να ρίξει την θερμοκρασία του, ψάξτε στο net να δείτε παραδείγματα απο ιντελ επεξεργαστες που εφτασαν αυτη την θερμοκρασια, απο κακή εγκατάσταση της stock intel ψύκτρας ( κάτι που δεν είναι και δύσκολο, χειρότερο πράγμα από αυτά τα πλαστικα push pins δεν έχω ξαναδεί, ακόμα και οι socket7 ή και πιο πριν 386/486 με τα αυτάκια και τα λαμάκια καλυτερη συγκρατηση είχαν ), @ azerothe, έσενα έκανε ρεσταρτ γιατι η μητρικη ήταν ρυθμισμένη μόλις έφτανε ο επεξεργαστης 85C να κάνει shutdown... επίσης οι νεότεροι ιντελ και αμδ δεν έχουν προβλημα με την θερμοκρασια, εχω δει q6600 να δουλευει καμια βδομαδα στους 100C, να εχει ξεσκιστει στο throttling φυσικα η cpu και να πηγαινει σαν pentium1, αλλα δεν έπαθε τίποτα...

Δημοσ.

Θα με τρελάνει!

Εχθές το βράδυ λοιπόν, βγάζω την ψύκτρα, ξαναπερνάω πάστα (AS5), και την ξανατοποθετώ να φυσαει προς τα πίσω (αντι για προς τα πάνω που ήταν).

Οπως έχω ξαπλωμένο τον πύργο στο πάτωμα, το ανάβω και βλέπω θερμοκρασίες κάτω απο 50 idle(πάντα στους πυρήνες).

Τσιτώνω prime και στους 4 πυρήνες, και βλέπω τον πρώτο να φτάνει το πολύ 83, με τον 2ο 3-4 βαθμους χαμηλότερα και τους αλλους 2 γυρω στα 75.

Μές την τρελλή χαρά, σηκώνω αργα το κουτί και αμέσως μόλις έρχεται σε κάθετη θέση ακούω τους ανεμιστήρες να τρελαίνονται. κοιτάω θερμοκρασίες, 103C πάλι το πρωτο core και +20 όλοι οι υπόλοιποι!!!

Ασφαλώς αμέσως "ξάπλωσα" το κουτί και (μαντέψτε!) πάλι 20 βαθμοί κάτω.

Καμια ιδέα, κάποιος;;; :mad:

Υ.Γ. Οχι, δέν θα κάνω το tower τραπεζάκι !!!

Δημοσ.
Θα με τρελάνει!

Εχθές το βράδυ λοιπόν, βγάζω την ψύκτρα, ξαναπερνάω πάστα (AS5), και την ξανατοποθετώ να φυσαει προς τα πίσω (αντι για προς τα πάνω που ήταν).

Οπως έχω ξαπλωμένο τον πύργο στο πάτωμα, το ανάβω και βλέπω θερμοκρασίες κάτω απο 50 idle(πάντα στους πυρήνες).

Τσιτώνω prime και στους 4 πυρήνες, και βλέπω τον πρώτο να φτάνει το πολύ 83, με τον 2ο 3-4 βαθμους χαμηλότερα και τους αλλους 2 γυρω στα 75.

Μές την τρελλή χαρά, σηκώνω αργα το κουτί και αμέσως μόλις έρχεται σε κάθετη θέση ακούω τους ανεμιστήρες να τρελαίνονται. κοιτάω θερμοκρασίες, 103C πάλι το πρωτο core και +20 όλοι οι υπόλοιποι!!!

Ασφαλώς αμέσως "ξάπλωσα" το κουτί και (μαντέψτε!) πάλι 20 βαθμοί κάτω.

Καμια ιδέα, κάποιος;;; :mad:

Υ.Γ. Οχι, δέν θα κάνω το tower τραπεζάκι !!!

η ψυκτρα ειναι σιγουρα καλα τοποθετημενη?

Δημοσ.

τι εννοεις 'βαζω την ψυκτρα να φυσαει προς τα πισω' ? ποια ψυκτρα? ο cpu δεν εχει ψυκτρα πανω του?

Δημοσ.

Ναι, 3 φορες εβγαλα και ξαναεβαλα την βαση ολοκληρη.

Τις πρωτες 2 φορες ειχα την IFX14 να τραβαει κρύο(;) αερα απο κατω και να τον βγάζει ζεστό πάνω, που εχω 3 120αρια fans στις 800 στροφές.

Εχθες το βράδυ δοκίμασα να περιστρέψω την ψύκτρα 90 μοίρες ώστε να τραβάει κρύο αέρα απο μπροστά και να βγάζει ζεστό απο πίσω.

Το θέμα είναι οτι τις 2 προηγούμενες φορές τεστάρησα με τον πύργο όρθιο. Εχθές το βράδυ για πρώτη φορά το άναψα με τον πύργο "ξαπλωμένο" και είδα για πρώτη φορά την thermalright να αποδίδει....

Μήπως λίγο lapping θα με σώσει;;;

Δημοσ.
Ναι, 3 φορες εβγαλα και ξαναεβαλα την βαση ολοκληρη.

Τις πρωτες 2 φορες ειχα την IFX14 να τραβαει κρύο(;) αερα απο κατω και να τον βγάζει ζεστό πάνω, που εχω 3 120αρια fans στις 800 στροφές.

Εχθες το βράδυ δοκίμασα να περιστρέψω την ψύκτρα 90 μοίρες ώστε να τραβάει κρύο αέρα απο μπροστά και να βγάζει ζεστό απο πίσω.

Το θέμα είναι οτι τις 2 προηγούμενες φορές τεστάρησα με τον πύργο όρθιο. Εχθές το βράδυ για πρώτη φορά το άναψα με τον πύργο "ξαπλωμένο" και είδα για πρώτη φορά την thermalright να αποδίδει....

Μήπως λίγο lapping θα με σώσει;;;

Λόγικα τότε κάτι φτάει στην τοποθέτηση ή είναι πολύ βαρία:P
Δημοσ.

Εχθές το βράδυ έβγαλα τις βίδες στήριξης και είδα κατι που με εξόργισε.

Το σημείο επαφής της ψύκτρας με την επιφάνεια του επεξεργαστή ήταν ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ.

Το συμπέρασμα είναι οτι αυτα που είχα διαβάσει για αυτην την ψύκτρα είναι αλήθεια, η βάση της έχει επιφάνεια (σχεδον) αυγού.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι οτι η scythe infinity που είχα πρίν αλλάξω την μητρική μου μπήκε τσαπατσούλικα στην θέση της και είδα (με τα υπολείματα της AS) idle 50 και μετα απο μισή ώρα prime 74... (ολες οι θερμοκρασίες που αναφέρω μέχρι σήμερα είναι στο πρώτο core με real temp)

Να κάνω lapping η να την βιδώσω στον τοίχο του μπάνιου, να γινει σαπουνοθήκη;;; :lol:

(να την πάω πίσω στο κατάστημα και να βρώ το δίκιο μου ΔΕΝ το βλέπω να γίνεται)

Λάθος στην τοποθέτηση 4 φορές μέσα σε 3 μέρες ΔΕΝ γινεται και να το θέλεις.

Δημοσ.

Για lapping φαντάζομαι, στην περίπτωσή σου, θα χρειαστείς κάτι τέτοιο:

TROXOS-BLUE-115W.jpg

Με την scythe δοκίμασες για να σου φύγει και η τελευταία αμφιβολία;

Δημοσ.

Με την scythe δοκίμασες για να σου φύγει και η τελευταία αμφιβολία;

Ναι, idle 50 και μετα απο μισή ώρα prime 74... Στα 3.6ghz 1.4vcore εχθες το βραδυ με infinity με οτι ειχε μεινει απο την παστα του ifx14!

Το απόγευμα θα καθαρίσω παλι τον q6600 και θα ξανατοποθετήσω την infinity με φρέσκια πάστα.

Οσον αφορά το Lapping σκέφτομαι να δεσω την ifx14 στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου με εναν τσιμεντόλιθο απο πάνω και να κανω το βράδυ 3 φορες Ασπρύπυργο-Ελ.Βενιζέλο στην Αττική Οδό, μετά στο σπίτι να ξεκινήσω με το χοντρό γυαλόχαρτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...