Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακή Μηχανή μέχρι 200?...

dchris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την Canon που είναι ελαφρύτερη και παίρνει SD κάρτες που είναι μισή τιμή από τις memory stick και τις βάζεις σε 1002 άλλες συσκευές (εκτός αν έχεις ήδη stick)

Όχι Olympus έχει βάλει αυτογκόλ με τις XD κάρτες (και η Sony έχει αρχίσει να ξυπνάει και τα καινούρια κινητά της παίρνουν και microSD κάρτες εκτός από M2 π.χ. Κ850)

Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει να είναι compact η φωτογραφική εγώ θα σου πρότεινα αυτή. Μην νομίζεις βέβαια ότι και αυτή είναι...dslr σε μέγεθος:P

Πάντως από τις επιλογές τις δικές σου εγώ θα πήγαινα για την Ixus.

Δημοσ.

και εγω πηρα την ixus80 is. πολυ καλες φωτογραφιες και απλα δεν μπορεις να βγαλεις κουνημενη φωτογραφια. πολυ καλο συστημα σταθεροποιησης

καμερα και μνημη 4 gb και δερματινη θηκη κανον 230?

αλλα αυτη που προτεινει ο briganta ειναι καλυτερη αν δεν σε ενδιαφερει να ειναι compact

Δημοσ.
και εγω πηρα την ixus80 is. πολυ καλες φωτογραφιες και απλα δεν μπορεις να βγαλεις κουνημενη φωτογραφια.[...]

Με την ixus70 έχω ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα (ναι, μάλλον δεν έχει σταθεροποιητή -αυτό το IS ίσως τελικά είναι Image Stabilizer- κι εγώ έχω πάρκινσον) :P

Μιας και γενικότερα απ την ποιότητα των φωταγραφιών της 70 είμαι ευχαριστημένος (και έχει ίδια χαρακτηριστικά* με την 80 IS) προτείνω την Canon μεταξύ των δύο. Για τις φωτογραφικές της Sony δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα αλλά καθότι άσχετος στον χώρο, δε μπορώ να επιχειρηματολογήσω :P

*: Διαφέρουν μόνο στο IS, Mp, face detection.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις.

Ενδιαφέρομαι μόνο για Compact μηχανή.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Olympus είναι πράγματι καλύτερα, και η τιμούλα ιδια!

Υπερ και κατα μεταξύ Οlympus - Cannon?

Ps:Ισως να υστερεί στο βίντεο η Olympus...

Δημοσ.
Με την ixus70 έχω ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα (ναι, μάλλον δεν έχει σταθεροποιητή -αυτό το IS ίσως τελικά είναι Image Stabilizer- κι εγώ έχω πάρκινσον) :P

Μιας και γενικότερα απ την ποιότητα των φωταγραφιών της 70 είμαι ευχαριστημένος (και έχει ίδια χαρακτηριστικά* με την 80 IS) προτείνω την Canon μεταξύ των δύο. Για τις φωτογραφικές της Sony δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα αλλά καθότι άσχετος στον χώρο, δε μπορώ να επιχειρηματολογήσω :P

*: Διαφέρουν μόνο στο IS, Mp, face detection.

ναι μαλλον αυτο ειναι.τερμα ζουμ αναλογικο και ψηφιακο και να κουνας επιτηδες την μηχανη για να βγει κουνημενη, βγαινει μια χαρα....( σου σπαει τα νευρα)

και εγω το ιδιο διλημα ειχα αλλα μου αρεσε στο χερι η ποιοτητα της κανον, καθως και οι μνημες sdhc που μπαινουν παντου και ειναι φτηνες

τωρα αν θες για λεπτομερεις τεχνικες διαφορες ας πει καποιος αλλος. εγω ειμαι πληρως ικανοποιημένος.(οπως και με την αυτονομια της)

Δημοσ.

Στις 3χ zoom μηχανές το IS χρειάζεται αν δεν ξέρεις να κρατάς σωστά τη φωτογραφική ή αν τραβάς φωτό με το ένα χέρι. Εκεί που κάνει τη διαφορά είναι στα μεγάλα zoom ή αν θες να τραβήξεις φωτό σε χαμηλότερα iso το βράδυ...

Για την Olympus θυμίζω ότι οι κάρτες xd της αγοράς είναι μέχρι 2gb!

Αν είναι η πρώτη σου ψηφιακή, πάρε τη μικρότερη και ελαφρύτερη και μην κοιτάς τα zoom και τα megapixel...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To link με την σύγκριση από πλαισιο δνε ανοιγει.

Από αυτα που διαβασα όμως βλέπω δεν πας για low-end λύση.

Οπότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρεις μία μηχανουλα με οπτικό σταθεροποιητή.

ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ!

Εβγαζα με την εξαιρετική για την τιμή της αλλα δυσευρετη πλέον, Canon 720IS από το αυτοκίνητο στις διακοπες και οι περισσότερες βγαίναν (αν δεν υπήρχε κάποιο δέντρο μπροστα) παρα πολύ καλες.

Χωρίς IS οι φωτογραφίες δεν θα βλέπονταν!

Ειδικα εάν πας σε μεγαλα ζουμ (5 και πάνω ) θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε.

Αλλα και στα μικρα βοηθαει να μην βγαίνουν κουνημενες ή θολες οι φωτογραφίες.

Πρόσεξε όμως να είνια οπτικός. Σε κάποια καταστήματα λένε σταθεροποιητής εικόνας ενώ είναι ψηφιακος. (που σημαίνει ότι γίνεται από τον επεξεργαστή της μηχανης και ριχνει την ποιότητα εικόνας για να σώσει την κατασταση κι όχι μέσω του φακου)

Αλλα και ψηφιακός από το καθόλου, καλύτερα είναι. :-)

Ως προς τα μεγαπίξελ, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο!!!!

Περισσότερα από 8 μεγαπίξελ, για μηχανή κάτω των 300? συνήθως σημαίνει χειρότερη ποιότητα με ακριβότερη τιμή. Εκτος κι αν θελεις να εκτυπώνεις γιγαντοαφίσες! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...