Προς το περιεχόμενο

Σε αναζητηση ασυρματου ρουτερ...

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδερφια ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμε με wireless router.

Θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να κοιταξω/προσεξω...

Στα υποψην ειναι τα εξης:

1)Asus WL-520GC (39,90)

2)TP-LINK TD-W8920G (39)

3)LEVEL ONE WBR-3460A (βγαινει στα 36ευρω)

4)LINKSYS WRT54G (42,90 ?)

5)LINKSYS COMPACT WIRELESS-G WRT54GC (42,90 ?)

Οσο μπορω να κρινω πιστευω πως το 4) θα εχει καλυτερη εμβελεια μιας και εχει 2 κεραιες..Και νομιζω πως ειναι αξιοπρεπης η εταιρια η Linksys στα δικτυακα.

Και οποιαδηποτε αλλη προταση δεκτη...:-)

Δημοσ.

αν εννοεις wireless ADSL ROUTER ΚΑΙ ΟΧΙ wireless router(access point)τοτε τα 2 linksys δεν σου κανουν αλλα θες το wag200.αυτα τα 2 ειναι μονο access points.κατα τα αλλα ναι τα λινκσυς ειναι μια χαρα

Δημοσ.

Παρε ενα απο linksys, προσεχε ομως οπως σου λεει και ο poulinos, αυτα που αναφερεις στο ποστ σου δεν εχουν ενσωματωμενο modem

Δημοσ.

Και εγώ linksys θα πρότεινα αλλιώς κάτι σε USRobotics που όμως ανεβαίνει σε τιμούλα. Βασικά να προσέξεις 2 πράγματα όπως είπαν και τα παιδιά,να έχει και modem και να είναι για τον τύπο της γραμμής σου (pstn ή isdn)..

Δημοσ.

εγώ θα έλεγα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.533076

δοκιμασμένο η Ap έκδοσή του σε AWMN και παίζει πολύ καλά

η ερώτηση είναι μέχρι πόσα Mb θες ? γιατί αν θες 54άρι δεν χρειάζεται αυτό αν θες όμως να μεταφέρεις και αρχεία και να έχεις και ένα νορμάλ δίκτυο τότε εγώ στην θέση σου θα το έπαιρνα και ας είναι λίγα παραπάνω τα χαρτιά

Δημοσ.

το παν δεν ειναι μονο το wireless κομματι αλλα και γενικα ποσο σταθερα παιζει πανω στην γραμμη.πχ σε μεγαλα attenuation τοτε παμε σε αλλα ρουτερ η γενικως σεπαραξενες γραμμες.

Δημοσ.

μανια με τα tp link ολοι εδωμεσα επειδη ειναι φτηνα.τοσα ωραια ρουτερ πχ linksys ,netgear και ολοι στα tp link εχοθν ορμηξει?

Δημοσ.

Τα TPLinks έχουν αποδειχθεί μάπες και δέν τα συστήνεις, φίλε poulinos ;;

Δέν μου απαντάτε όμως, γιατί δέν πάτε, τα TP-LINK ;;

(εμβέλεια 100μέτρα σε εσωτερικό χώρο, 300μέτρα σε εξωτερικό χώρο)

Δημοσ.

Θα γινω λιγο αποστατης και θα προτεινω d-Link ρουτερακια.

Ποιοτικα και φθηνά.Σιγουρα δεν έχουν την υποστήριξη που έχουν τα Linksys λογο ελληνικης "αγάπης" αλλα επειδη έχω βάλει σε πολλους φίλους-φίλες και φυσικά σε εμενα και τον αδερφό μουαντιμετωπίζουν αρκετά καλα τις 24αρες (που κυρίως βάζουμε πλεον) και δεν βγάζουν και προβλήματα.

Εχουν και το θετικό οτι τα πουλάνε πολλοι μιας και τα δίνει η 4νετ με το κιλό αλλά και απο ebay αγγλικό τα φέρνετε με 30-35 ευρώ.

Τέλος και τα Avm Fritz είναι σκυλια και έχουν μεγάλη παραμετροποίηση αλλα κοστίζουν τα ατιμα και κλειδώνουν χαμηλότερα απο πολλά αλλα(για να μην πω σχεδον ολα).

Δε βλεπω να προτιμάει ο κόσμος τα νέα n πρωτόκολλα και να μένει με το δύστροπο g. Νομίζω με τις τιμές που έχουν τα draft n (2.0) εκει θα έπρεπε να πηγαίνουν οι νέοι αγοραστές ωστε να έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια( και να κλέβουν περισσότερι γείτονες!!!:-D:-D:X).

Κατι τελευταίο για οσους προτείνουν τα Linksys και πραγματικά το θεωρώ απαράδεκτο, είναι δυνατόν να μην μπορείς να τους αλλάξεις κεραία???:mad:

Οχι ρε παιδια, ειναι αλητεία σχεδόν, αλλαξε φίλη μου wag200g για αυτό το λογο διοτι μετα μονο αυτη ειναι σχεον αποκλειστικα η πιο οικονομικη λυση(μη μου πειτε για range expander, ειναι και ακριβα και θελουν μπριζα), παλι καλα που έχει καλη μεταπωλητική αξια το συγκεκριμένο, κατι σαν το γκολφακι στα αμαξια

Δημοσ.

Linksys και ξερο ψωμι.

Αφου αγοραστηκε και απο την cisco, μιλαμε για σοβαρη εταιρια.

Το οτι δεν μπορεις να αλλαξεις την κεραια σε οικιακα προϊοντα δεν λεει πολλα. Αν τα τσιπακια δεν ειναι σχεδιασμενα να εκπεμπουν σε μεγαλη ισχυ δεν κανει και μεγαλη διαφορα η κεραια

Δημοσ.

θα συμφωνησω με το τελευταιο.σε πολλες περιπτωσεις η κεραια δδεν μου δωσε τιποτα και εβαλα repeater.μονο στα wrt ειχα ακουσει για κατιπου μπορεις να κανεις για να εκμπεμπει πιο δυνατα.

Δημοσ.

Θα διαφωνησω με τα οικιακα προιοντα.Δε μενουν ολοι σαν εμενα και μαλλον σαν καποιους απο εσας που το λετε σε ενα σπιτι που η εμβελεια που θελετε ειναι το πολυ 6-8 μετρα.Οταν πηγα να στησω ενα δικτυακι για 2 ολο και ολο υπολογιστες αποστασης 15 μετρων με πολλους τοιχους εδοσα 60 ευρω σε 2 κεραιες και εκανα τη δουλεια μου, εκεινη την εποχη για το πιο φθηνο repeater ηθελα 100+ και πιστεψτε με τα 40+ ευρω δεν θα αξιζαν καθολου λογο χρησης να δοθουν.

Επιλογες ειναι αυτα, αλλα πειτε και καμια γνωμη και για draft n (2.0), κατ εμε δεν αξιζει να παει καποιος στο παλιο wag200g αλλα στο νεο WAG160N

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...