gtroza Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 γράψε sudo gedit /boot/grub/menu.lst κάνε τις διορθώσεις και μάλλον θα γίνει το save . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimel7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 γράψε sudo gedit /boot/grub/menu.lst κάνε τις διορθώσεις και μάλλον θα γίνει το save . command not found Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δεν μπορεί κάνεις κάτι λάθος. Αν είσαι σε kubuntu αντί για gedit θα βάλεις kate. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimel7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δεν μπορεί κάνεις κάτι λάθος. Αν είσαι σε kubuntu αντί για gedit θα βάλεις kate. Σίγουρα κάτι κάνω λάθος, αλλά τι;. Να ρωτήσω κάτι; Έχει σημασία το live cd να είναι η ίδια διανομή με αυτό που έχω εγκαταστήσει; Στον υπολογιστή έχω 7.10 και το cd είναι 7.04. Μήπως εκεί κάνω την πατάτα;Να βρω άλλο cd; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Κανε >sudo nano /boot/grub/menu.list να εισαι DE-independant! Το nano εινια απο default εγκατεστημενο σε καθε διανομη. Μην τρομαξεις που θα σου ανοιξει το αρχειο στο τερματικο, κανεις κανονικα επεξεργασια πηγαινοντας τον κερσορα εκει που θες, σωζεις με Ctrl+Ο και κλεινεις με Ctrl+X. Δεν ξερω αν εχει ειπωθει, αλλα οταν εισαι με licecd, για να κανεις επεξεργασια το αρχειο που λες, πρεπει πρωτα να κανεις το σκληρο mount καπου. Οποτε θα αλλαξει και το path πχ σε /media/sda1/boot/grub/menu.list . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimel7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 να εισαι DE-independant Πως το κάνουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ποιο πραγμα? Το DE-independant* κολλαγε στο οτι δεν μπορεις να το κανεις ουτε με gedit (εφαρμογη του gnome) ουτε με το kate (εφαρμογη του kde). To nano ειναι προγραμμα του τερματικου και δουλευει ακομα και χωρις γραφικο περιβαλλον. *DE = Desktop Enviroment = Gnome/Kde/Xfce/... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimel7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 sudo nano /boot/grub/menu.list command not found!!! Τι κάνω λάθος ρε γ...το!:mad: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Κουφό... Φαίνεται σα να μην έχεις το nano εγκατεστημένο!!! Έχεις ανοίξει κάτι με αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimel7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Όχι δεν έχω ανοίξει τίποτα. Πες μου κάτι, μπορώ να κάνω εγκατάσταση του 8.04 πάνω στον 7.10, κάτι σαν upgrade δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ναι. Είναι η λεγόμενη αναβάθμιση. Επειδή όμως παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα σε πολλούς που το επιχείρησαν, θα σε συμβούλευα να περάσεις κατ' ευθείαν τον 8.04 με καθαρή εγκατάσταση. Στο φόρουμ του περιοδικού Linux Format αναφέρεται ο λεπτομερής τρόπος της αναβάθμισης (ενότητα "Ubuntu & Kubuntu" και θέμα "Αναβάθμιση σε Ubuntu 8.04 Hardy Heron"). Ρίξε μια ματιά κι εκεί αν επιμένεις να το περάσεις από πάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimel7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια! Πέρασα την διανομή 8.04 και ξεμπέρδεψα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 αν είσαι ubuntu γράψε στο τερματικό sudo nautilus και κάνε τις αλλαγές με ¨γραφικό¨ και όχι ¨κονσολοτρομακτικό¨ τρόπο ! αν είσαι kubuntu νομίζω πρέπει να γράψεις sudo konqueror βρίσκεις πάλι το εικονίδιο του αρχείου και το ανοίγεις με κλίκ ή διπλό κλίκ ελπίζω έτσι να γίνεται, λίγο πιό φιλικό . edit: μάλλον είμαι εκτός θέματος ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.