Προς το περιεχόμενο

Επαναφορά Ubuntu μετά από format στα XP;

jimel7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορεί κάνεις κάτι λάθος. Αν είσαι σε kubuntu αντί για gedit θα βάλεις kate.

Σίγουρα κάτι κάνω λάθος, αλλά τι;. Να ρωτήσω κάτι; Έχει σημασία το live cd να είναι η ίδια διανομή με αυτό που έχω εγκαταστήσει; Στον υπολογιστή έχω 7.10 και το cd είναι 7.04. Μήπως εκεί κάνω την πατάτα;Να βρω άλλο cd;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανε

>sudo nano /boot/grub/menu.list

να εισαι DE-independant! Το nano εινια απο default εγκατεστημενο σε καθε διανομη.

Μην τρομαξεις που θα σου ανοιξει το αρχειο στο τερματικο, κανεις κανονικα επεξεργασια πηγαινοντας τον κερσορα εκει που θες, σωζεις με Ctrl+Ο και κλεινεις με Ctrl+X.

Δεν ξερω αν εχει ειπωθει, αλλα οταν εισαι με licecd, για να κανεις επεξεργασια το αρχειο που λες, πρεπει πρωτα να κανεις το σκληρο mount καπου. Οποτε θα αλλαξει και το path πχ σε /media/sda1/boot/grub/menu.list .

Ποιο πραγμα?

Το DE-independant* κολλαγε στο οτι δεν μπορεις να το κανεις ουτε με gedit (εφαρμογη του gnome) ουτε με το kate (εφαρμογη του kde). To nano ειναι προγραμμα του τερματικου και δουλευει ακομα και χωρις γραφικο περιβαλλον.

*DE = Desktop Enviroment = Gnome/Kde/Xfce/...

Ναι. Είναι η λεγόμενη αναβάθμιση. Επειδή όμως παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα σε πολλούς που το επιχείρησαν, θα σε συμβούλευα να περάσεις κατ' ευθείαν τον 8.04 με καθαρή εγκατάσταση.

Στο φόρουμ του περιοδικού Linux Format αναφέρεται ο λεπτομερής τρόπος της αναβάθμισης (ενότητα "Ubuntu & Kubuntu" και θέμα "Αναβάθμιση σε Ubuntu 8.04 Hardy Heron"). Ρίξε μια ματιά κι εκεί αν επιμένεις να το περάσεις από πάνω...

αν είσαι ubuntu

γράψε στο τερματικό sudo nautilus

και κάνε τις αλλαγές με ¨γραφικό¨ και όχι ¨κονσολοτρομακτικό¨ τρόπο ! :mrgreen:

αν είσαι kubuntu

νομίζω πρέπει να γράψεις sudo konqueror

βρίσκεις πάλι το εικονίδιο του αρχείου και το ανοίγεις με κλίκ ή διπλό κλίκ

ελπίζω έτσι να γίνεται, λίγο πιό φιλικό :o

.

edit: μάλλον είμαι εκτός θέματος !:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...