Προς το περιεχόμενο

Αρχιζουν να μου την σπανε οι περιορισμοι του Ubuntu?

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

στην συγκεκριμενη περιπτωση εχω ποσταρει και την λυση και απλα παραπονεθηκα οτι καποια πραγματα οφειλουν κατα την γνωμη μου να ειναι ποιο απλα,γιατι ετσι θα ερθει κοσμος στο open source αλλιως θα μεινετε λιγοι να κλαιγεστε που το Linux δεν υποστηριζετε και ειναι στο περιθωριο

Δεν αναφερόμουν ειδικά σε σένα, αφορμή ήταν.Απλά τα μισά posts τουλάχιστον, είναι από αρχάριους που ψάχνονται με το linux και καλά κάνουν και όταν κάτι δεν πάει καλά, το παρατάνε ή βγάζουν το συμπέρασμα ότι το linux είναι για κλάματα.

Πάνταν λίγοι ήταν, ας μείνει κι έτσι, δε θα έχει ζημιά το linux από αυτό.

Μ' εκνευρίζουν τα παράπονα και οι συγκρίσεις όταν γνωρίζεις ότι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς είναι κάτι που δε σου έχει εγγυηθεί κανείς ότι θα δουλεύει όπως θέλεις, απροβλημάτιστα, δε σου έχει εγγυηθεί τίποτα ! Είναι η καύλα κάποιων και την μοιράζονται.

-Σ'αρέσει ?

-"Ναι, αλλά..."

-Έχεις ότι χρειάζεσαι στα χέρια σου για να το αλλάξεις. Δεν είναι εύκολο, είναι εφικτό.

-"Δε έχω χρόνο και διάθεση να γίνω guru, θέλω να παίζει!"

-Είναι επιλογή σου. Stick with Windows.

Ασχολούμαι 2+ χρόνια με το linux. Πλέον, δεν έχω καμμιά απαίτηση από αυτό. Ότι θέλω θα επενδύσω αρκετές ώρες διαβάζοντας και θα το κάνω. Αν δε μπορώ να το κάνω, δε θα κατηγορήσω το linux, αλλά το ξερό μου το κεφάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Πέρα από τα της συμπεριφοράς που άκουσες από τους προηγούμενους εγώ θα σου πω το εξής: Τα μπουμπουντοειδή είναι, τουλάχιστον από εμένα απόλυτα σεβαστά, γιατί με αυτά ως πιο προσιτά έγινε το μπαμ κ άρχισε να έρχεται κ ο απλός χρήστης πιο εύκολα στο linux. Αλλά είναι το πρώτο βήμα. Αφού νοιώθεις περιορισμένος πλέον, γιατί δεν προχωράς σε μία διανομή που θα τη σηκώσεις μόνο από κονσόλα κ μετά επιλέγεις να κολλήσεις πάνω της ότι DE θέλεις. Κ αφού έχεις μάθει μπουμπουντοειδή τι πιο απλό από το να πας σε καθαρό debian

Δεν αναφερόμουν ειδικά σε σένα, αφορμή ήταν.Απλά τα μισά posts τουλάχιστον, είναι από αρχάριους που ψάχνονται με το linux και καλά κάνουν και όταν κάτι δεν πάει καλά, το παρατάνε ή βγάζουν το συμπέρασμα ότι το linux είναι για κλάματα.

Πάνταν λίγοι ήταν, ας μείνει κι έτσι, δε θα έχει ζημιά το linux από αυτό.

Μ' εκνευρίζουν τα παράπονα και οι συγκρίσεις όταν γνωρίζεις ότι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς είναι κάτι που δε σου έχει εγγυηθεί κανείς ότι θα δουλεύει όπως θέλεις, απροβλημάτιστα, δε σου έχει εγγυηθεί τίποτα ! Είναι η καύλα κάποιων και την μοιράζονται.

-Σ'αρέσει ?

-"Ναι, αλλά..."

-Έχεις ότι χρειάζεσαι στα χέρια σου για να το αλλάξεις. Δεν είναι εύκολο, είναι εφικτό.

-"Δε έχω χρόνο και διάθεση να γίνω guru, θέλω να παίζει!"

-Είναι επιλογή σου. Stick with Windows.

Ασχολούμαι 2+ χρόνια με το linux. Πλέον, δεν έχω καμμιά απαίτηση από αυτό. Ότι θέλω θα επενδύσω αρκετές ώρες διαβάζοντας και θα το κάνω. Αν δε μπορώ να το κάνω, δε θα κατηγορήσω το linux, αλλά το ξερό μου το κεφάλι.

εγω απο την μερια μου θα πω μονο 2 πραγματακια και τπτ αλλο

1) επειδη τα πραγματα ειναι απροσωπα καλο ειναι να προσεχουμε λιγο πως που και τι λεμε γιατι ουτε ξερουμε τι ειναι ο αλλος ουτε τι κανει ουτε ποια η σταση του

2) καλο θα ειναι επισης με τους νεους να ειμαστε λιγο ποιο συγκαταβατικοι ειδικα στο linux τους χρειαζομαστε για το καλο ολων μας

τουλαχιστον εγω ετσι φερομαι σε αποριες και ερωτησεις παιδιων με Win στα οποια δεν ειμαι καθολου noob

αν θεωρω οτι η απορια ειναι χαζη η η σταση μαλακ**** απλα προσπερνω γιατι εδω μεσα μπαινω για να ενημερωθω,να βοηθησω και να βοηθηθω, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ

Πέρα από τα της συμπεριφοράς που άκουσες από τους προηγούμενους εγώ θα σου πω το εξής: Τα μπουμπουντοειδή είναι, τουλάχιστον από εμένα απόλυτα σεβαστά, γιατί με αυτά ως πιο προσιτά έγινε το μπαμ κ άρχισε να έρχεται κ ο απλός χρήστης πιο εύκολα στο linux. Αλλά είναι το πρώτο βήμα. Αφού νοιώθεις περιορισμένος πλέον, γιατί δεν προχωράς σε μία διανομή που θα τη σηκώσεις μόνο από κονσόλα κ μετά επιλέγεις να κολλήσεις πάνω της ότι DE θέλεις. Κ αφού έχεις μάθει μπουμπουντοειδή τι πιο απλό από το να πας σε καθαρό debian

το σκεφτομαι φιλε απλα δεν κανω ποτε βιαστικες κινησεις

Ας είμαστε επιεικείς σ' ένα λειτουργικό σύστημα που δεν μας ζητάει ΤΙΠΟΤΑ για να μας εξυπηρετήσει και να μας γλυτώσει χρήματα, formats και τεχνικούς Η/Υ (καθαρισμός από ιούς)...

δε νομιζω οτι εκφράζει τη φιλοσοφία του FOSS το 'ελα μωρε, τους τα δίνουμε τζάμπα, έχουν και απαιτήσεις απο πάνω;'

Φοβαμαι οτι αυτή τη νοοτροπία είναι η νοοτροπία του ερασιτεχνισμού και του ωχαδελφισμού και δε συμβαδίζει με αυτό που λέμε 'πρόοδος' και 'ποιότητα' που (θέλουμε να) χαρακτηρίζουν το FOSS... και ουτε πρεπει να αποτελει αλλοθι

δε νομιζω οτι εκφράζει τη φιλοσοφία του FOSS το 'ελα μωρε, τους τα δίνουμε τζάμπα, έχουν και απαιτήσεις απο πάνω;'

Φοβαμαι οτι αυτή τη νοοτροπία είναι η νοοτροπία του ερασιτεχνισμού και του ωχαδελφισμού και δε συμβαδίζει με αυτό που λέμε 'πρόοδος' και 'ποιότητα' που (θέλουμε να) χαρακτηρίζουν το FOSS... και ουτε πρεπει να αποτελει αλλοθι

Μάλλον με παρερμήνευσες! Απλά τόνισα το γεγονός ότι επειδή το Linux είναι ένα λειτουργικό που μας παρέχεται ως δώρο, καλό θα είναι να το εισπράττουμε ως τέτοιο. Από εκεί κι ύστερα, αν χρειαστεί να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας, ας το κάνουμε! Για κοινότητα μιλάμε στο κάτω-κάτω. Είναι σα να μου λες ότι σου χαρίζουν μια Mercedes κι εσύ γκρινιάζεις γιατί δεν στη βάψανε κι όλας! :-D

ειδες πολλους στο υποφορουμ του Linux (εκτος απο εμας τους καινουργιους που νομιζω ειναι δικαιολογημενο στην αρχη) να ρωτανε μαλακ*** η να απαιτουν λυσεις η πολυτελειες?

αυτο που ξεφευγει σε ολους ειναι οτι εαν θελουμε το Open source να εξελιχθει και να αγκαλιασει ευρυτερο κοινο με θετικες συνεπειες και για το ιδιο αλλα και για τον κοσμο τοτε θα πρεπει να παρασχει καποιες minimum ευκολιες και ανεσεις

πχ καλο το compiz και παιζει και αυτο τον ρολο του αλλα νομιζω η ευχρηστια ειναι και θα πρεπει να ειναι πρωτη προτεραιοτητα

δεν λεω ουτε απαιτω ολες οι ρυθμισεις να γινονται απο το gui ουτε ολα να δουλευουν jet, αλλα βρε αδερφε δεν νομιζω οτι ειναι πολυτελεια ποια να εχω την ελευθερια να ρυθμισω για default audio και video player οποιον θελω περα απο αυτους που εχει το Gnome

ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον

"This 'users are idiots, and are confused by functionality' mentality of Gnome is a disease. If you think your users are idiots, only idiots will use it. I don't use Gnome, because in striving to be simple, it has long since reached the point where it simply doesn't do what I need it to do."

Άποψη του Linus =P

Oπως είπα και σε προηγούμενο post αν θέλετε περισσότερες ρυθμίσεις πάτε σε kde 3.5 και σε kde 4 σε κανά χρόνο γιατί τώρα και αυτό είναι φτωχό στην δυνατότητα των ρυθμίσεων του. Τέλος να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το να βάλεις έσύ linux και να το κρατήσεις δεν θα ωφελήσει εμένα αλλά εσένα. Η βοήθεια που δίνω στους νέους χρήσες γίνετε καθαρά από πρωσοπικό ψώνιο και ας το κάνω εδώ και δύο χρόνια καθημερινά το ίδιο πράγμα σε διαφορετικά forum. Το επάγγελμα μου δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της πληροφορικής και γενικά με τον χώρο της τεχνολογίας.

Δλδ αν θέλεις να μείνεις στο linux πρόβλημα σου, αν θέλεις να πας στα win και αυτό πρόβλημα σου όπως αν θέλεις να αλλάξεις και διανομή.

Είναι σα να μου λες ότι σου χαρίζουν μια Mercedes κι εσύ γκρινιάζεις γιατί δεν στη βάψανε κι όλας! :-D

Ε το θεμα ειναι αν οντως προκειται για Μερσεντες!

Oπως είπα και σε προηγούμενο post αν θέλετε περισσότερες ρυθμίσεις πάτε σε kde 3.5 και σε kde 4 σε κανά χρόνο γιατί τώρα και αυτό είναι φτωχό στην δυνατότητα των ρυθμίσεων του. Τέλος να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το να βάλεις έσύ linux και να το κρατήσεις δεν θα ωφελήσει εμένα αλλά εσένα. Η βοήθεια που δίνω στους νέους χρήσες γίνετε καθαρά από πρωσοπικό ψώνιο και ας το κάνω εδώ και δύο χρόνια καθημερινά το ίδιο πράγμα σε διαφορετικά forum. Το επάγγελμα μου δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της πληροφορικής και γενικά με τον χώρο της τεχνολογίας.

Δλδ αν θέλεις να μείνεις στο linux πρόβλημα σου, αν θέλεις να πας στα win και αυτό πρόβλημα σου όπως αν θέλεις να αλλάξεις και διανομή.

απαιτησα κατι απο εσενα και δεν το καταλαβα, για να ξερουμε τι λεμε

και επιτελους αυτο τον οπαδισμο δεν μπορω να τον καταλαβω

οσο για το kde φανταζομαι οτι πολλοι το γουσταρουμε αλλα δεν μπορουμε να ζησουμε με την ασταθεια και τα bugs του

καταρχήν το ύφος σου είναι επιθετικό χωρίς να είμαι επιθετικός μαζί σου και γενικά κάνεις σαν μικρό παιδί που αντιδράει όταν το μαλώνουν. Από τι βλέπεις μιλάμε συγκεκριμένα και δεν μπορώ να καταλάβω που έβγαλες το συμπέρασμα ότι θεωρώ ότι απαιτείς κάτι από μένα και μου την λες και από πάνω.

Για να τελειώνουμε με το ανέκδοτο. Αν γουστάρεις φίλε μείνε σε linux και μάθε να γίνεις μέλος της κοινότητας και να συμπεριφέρεσε σαν μέλος της. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτές τις ένοιες γύρνα τότε στα windows οσυ. Στο ελεύθερο λογισμικό νοοτροπίες επιθετικές ανταγωνιστικές δεν έχουν θέση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...