million_voices Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Γιατι δλδ θα πρεπει να κανω αυτο για να κανω default DVD player το VLC? >DEFAULT DVD PLAYER UBUNTU 8.04 HARDY HERON USERS ONLY To change the default DVD player in Hardy Heron to VLC (not Kubuntu, issues with Xubuntu), copy and paste this command into the terminal: gksudo gedit /etc/gnome/defaults.list Press Ctrl+f and search for "x-content/video", then change the "totem.desktop" entries to "vlc.desktop". Close and save. Next, navigate to Places > Computer > Edit > Preferences > Media > DVD Video and make sure VLC is selected, then test whether automatic launch and playback with VLC works for you by inserting a DVD. If playback doesn't work properly, navigate to Video > Deinterlace within VLC and select mode "Blend". If that still doesn't solve your issue, or you just want more features enabled upon launch (such as fullscreen upon launch), follow the intructions in the next paragraph. Right-click on "Applications" in the top panel and select "Edit Menus" to open the default menu editor. Navigate down to "Sound & Video" in the left pane and click on it to show all those applications in the pane to the right. Scroll down the list of applications displayed until you see "VLC media player", right-click on it, then click on "Properties" in the context menu to open "Launcher Properties" and change the launch command from "wxvlc %F" to: vlc --volume 512 %m or to have DVD playback automatically launch in fullscreen: vlc --volume 512 --fullscreen %m Close the VLC properties dialog and exit the menu editor. Note: Remember to enable deinterlacing in VLC > Video > Deinterlace if you see any artifacts during playback, or if playback doesn't work correctly (the same is true with some AVI files also). To exit and enter fullscreen in VLC, just press the "f" key. btw δειτε το αξιζει http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=766683 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Το Ubuntu αρχίζει να Windoποιήται και δε μ' αρέσει... btw με το Linux Mint που είναι παράγωγο του Μπουμπούντου υπάρχει στον πίνακα ελέγχου επιλογή για default player Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 το παρακανουν, ο Linuxας θελει customization Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δεν ειναι περιορισμος του ubuntu ή κατι αναλογο, απλα σου λεει πως θα αλλαξεις τη (gnome) ρυθμιση για τον player που θα χειριζεται το dvd playback. Νομιζω ειναι το ιδιο με το να πας Συστημα > Προτιμησεις > Προτιμωμενες εφαρμογες και να το ορισεις απο κει. Εγω οταν θελω να δω dvd, ανοιγω τον mplayer και παω Open > Play DVD. Λιγοτερη φασαρια, ιδια αποτελεσματα. Και βαλε code-tags ή quote-tags στο κειμενο σου! [ code] ΚΕΙΜΕΝΟ [/code] και [ quote] ΚΕΙΜΕΝΟ χωρις τα κενα μετα τις πρωτες αγκυλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 το προτιμωμενες εφαρμογες δεν σου δινει ως επιλογες αλλες εγκατεστημενες εφαρμογες πλην αυτων που ερχονται με το insatllation του Ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Πατας "Προσαρμοσμενη" και βαζεις στο κουτακι απο κατω την εφαρμογη που θες μαζι με οτι παραμετρους θες. Πολυ καλυτερα απο το να κανεις ολη αυτη τη διαδικασια που λες στην αρχη. Εμενα παντως εχει: Προσαρμοσμενη > gmplayer, και δεν το εχω θεσει εγω! Δεν εχω και αλλον player ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Ρε σεις ήμαρτον μην τα πετάτε έτσι αυτά τα πράγματ. Από την στιγμή που δουλεύεις σε gnome περιβάλλων θα έχεις τις ρυθμίσεις του gnome όπου και να πας. Αν θέλεις παραπάνω ρυθμίσεις θα πας σε kde 3.5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Νταξει Gurus γραψτε λαθος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Είναι λάθος η νοοτροπία να κατηγορούμε διανομές όταν δεν έχουν αυτό που θέλουμε. Οι διανομές είναι για να κάνουμε την δουλειά μας. Όταν κάποια δεν σε ικανοποιεί με αυτά που προσφέρει απλά την αλλάζεις και δοκιμάζεις κάποια άλλη. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα προιόντα μας προσφέρονται τελείως free χωρίς να απαιτούν από εμάς οτιδήποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 μην ξεχνας οτι καποιοι ειμαστε καινουργιοι .... και νομιζω θελετε καινουργιους στο Linux η κανω λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 nnnnnnnope Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Αλλάξτε νοοτροπία. Κανείς δε θα σε πάρει από το χεράκι. Καμμιά διανομή δε θα είναι έτσι ακριβώς όπως τη θες. Εσύ θα την κάνεις έτσι. Διαβάζοντας, όχι περιμένοντας μέσα από ένα forum να σου λύσουν όλες τις απορίες και όταν λύνεται η αντίδραση να είναι "πωπω γαμάει το linux" και όταν μετά από πρόχειρο ψάξιμο δεν παίζει κάτι τότε "πωπω το linux γαμιέται, πατάτα". Στην τελική, το linux δε θέλει εσένα, εσύ θες το linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Αλλάξτε νοοτροπία.Κανείς δε θα σε πάρει από το χεράκι. Καμμιά διανομή δε θα είναι έτσι ακριβώς όπως τη θες. Εσύ θα την κάνεις έτσι. Διαβάζοντας, όχι περιμένοντας μέσα από ένα forum να σου λύσουν όλες τις απορίες και όταν λύνεται η αντίδραση να είναι "πωπω γαμάει το linux" και όταν μετά από πρόχειρο ψάξιμο δεν παίζει κάτι τότε "πωπω το linux γαμιέται, πατάτα". Στην τελική, το linux δε θέλει εσένα, εσύ θες το linux. καλα αδερφε απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Θα συμφωνήσω με NoD. Το Linux έχει άπειρες διανομές. Άλλες τα έχουν όλα έτοιμα (πχ Mint, PCLOS), άλλες θέλουν να τα κάνεις όλα μόνος σου (πχ Gentoo, Arch), ενώ άλλες βρίσκονται κάπου στη μέση. Εκεί βρίσκεται και το Ubuntu. Κανείς δεν είπε ότι το Ubuntu θα σου παίξει τα πάντα με το "καλημέρα" και θα στα δώσει όλα στο πιάτο! Ναι βέβαια κάνει μια κίνηση προς τα εκεί, αλλά ακόμα ζητάει να βάλεις κι εσύ κάπου το χεράκι σου. Ας είμαστε επιεικείς σ' ένα λειτουργικό σύστημα που δεν μας ζητάει ΤΙΠΟΤΑ για να μας εξυπηρετήσει και να μας γλυτώσει χρήματα, formats και τεχνικούς Η/Υ (καθαρισμός από ιούς)... Και στην τελική, με το Linux είναι ευκαιρία να μάθουμε και πέντε πράγματα για τον υπολογιστή μας, όχι να είμαστε παθητικοί χρήστες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 λοιπον παιδες και εχω ψαξει και προβληματα εχω λυσει και πολλα τα εχω δημοσιοποιησει για να τα βρουνε και αλλοι κατι που πολυ λιγοι κανουν εδω μεσα τωρα πως βγαλατε το συμπερασμα οτι τα περιμενω ολα απο το φορουμ η οτι θελω ολα να ειναι ετοιμα και να δουλευουν αψογα μονο εσεις το ξερετε, καλο θα ηταν πριν κατηγορησετε ορισμενοι να κρατατε καβατζες στην συγκεκριμενη περιπτωση εχω ποσταρει και την λυση και απλα παραπονεθηκα οτι καποια πραγματα οφειλουν κατα την γνωμη μου να ειναι ποιο απλα,γιατι ετσι θα ερθει κοσμος στο open source αλλιως θα μεινετε λιγοι να κλαιγεστε που το Linux δεν υποστηριζετε και ειναι στο περιθωριο στην τελικη ειμαι απο τους λιγους που εχουν ΜΟΝΟ Linux στο pc τους και μαλιστα χωρις να μου πει κανενας ουτε τα βασικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.