klainmaingr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Κοίτα για να τελειώνει εδώ το multi quoting competition (κερδίζεις μέχρι στιγμής btw) εγώ σχολίασα το ότι για 2 χρόνια (κατά τα λεγόμενά του) κυκλοφορούσε ΧΩΡΙΣ να έχει δίπλωμα, αυτό και μόνο, τα υπόλοιπα posts μου ήταν για να ελαφρύνω το mood λίγο αφότου με έβρισε και μετά. Μην μπούμε στη διαδικασία να δούμε αν όσοι έχουν δίπλωμα ξέρουν να οδηγούν... Αν νομίζεις οτι 10 ρημαδομαθήματα σε μια ρημαδοσχολή και εξωγήινες εξετάσεις με κατα τα άλλα παράνομες αναστροφές και οπισθογωνίες σου μαθαίνουν να οδηγείς.. είσαι βαθύτατα νυχτωμένος... Είμαι σίγουρος οτι ξέρω 16χρονα χωρίς δίπλωμα που ξέρουν να οδηγούν ΠΟΛΥ καλύτερα απο 25ρηδες φίλους και φίλες ΜΕ δίπλωμα... Αλλα ναι..είμαστε τυπολάτρες και πέσαμε ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catrina_p Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Και συ BMW οδηγάς ? Ρε τι άλλο θα ακούσουμε... Να του πούμε και μπράβο του βουτυρομπεμπέ επειδή οδηγούσε από μικρός, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, με την κλασική παιδικό-εφηβική ανωριμότητα ( το αμφισβητείς αυτό ? ), και το πούλημα μούρης ( με την BMW του μπαμπά ) και την επιδεικτικότητα. Αν ήτανε ώριμος, δεν θα ρωτούσε τίποτα από όλα αυτά και θα έκανε υπομονή 5 μέρες να πάρει το κωλοχαρτί και να είναι κύριος και μάγκας με τα όλα του. Μαγκιά εσείς θεωρείτε την παρανομία, την ανευθυνότητα, ανωριμότητα και πούλημα μούρης. Εγω μαγκιά θεωρώ το να μπορείς να ελέγχεις τον εαυτό σου, να μην είσαι ανυπόμονος και να μην το παίζεις μούρη δε πα να έχεις και την FXX και τα λεφτά του Bill Gates. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skia11 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μην μπούμε στη διαδικασία να δούμε αν όσοι έχουν δίπλωμα ξέρουν να οδηγούν...Αν νομίζεις οτι 10 ρημαδομαθήματα σε μια ρημαδοσχολή και εξωγήινες εξετάσεις με κατα τα άλλα παράνομες αναστροφές και οπισθογωνίες σου μαθαίνουν να οδηγείς.. είσαι βαθύτατα νυχτωμένος... Είμαι σίγουρος οτι ξέρω 16χρονα χωρίς δίπλωμα που ξέρουν να οδηγούν ΠΟΛΥ καλύτερα απο 25ρηδες φίλους και φίλες ΜΕ δίπλωμα... Αλλα ναι..είμαστε τυπολάτρες και πέσαμε ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο... Ρε clain θα αρχίσουμε το νεοελληνικό θέατρο του παραλόγου "οδηγάω απο τα 5 μου καλύτερα απο τους τυπολάτρες με τα διπλώματα...". Η διαφορά είναι ότι άν ο 25αρης με δίπλωμα προκαλέσει δυστήχημα θα κλείσει ένα σπίτι, ο 16αρης θα κλείσει δύο, του θύματος και το δικό του καθώς καμία ασφαλιστική δε τον καλύπτει (και άν καλύψει το θύμα θα τα πάρει απο την οικογένεια του 16χρονου τα λεφτά, και μιλάμε για ΛΕΦΤΑ όταν παιζει τραυματισμός/θάνατος). Την διαφορά ηλικίας/οδηγικής εμπειρίας/ωριμότητας δε την λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου? Απλό είναι το πράγμα, το τι νομίζεις εσύ για το ποιός οδηγάει καλύτερα δεν έχει σχέση με το τι λέει ο νόμος της κοινωνίας που ζούμε και περπατάμε/οδηγάμε στους δρόμους της. Edit: Καθόλου εντύπωση δε μου κάνει που έχουμε την πρωτιά στα δυστηχήματα στην Ε.Ε. με αυτά τα πράγματα που ακούω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neurotic_Fest Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Προς γνώση όσων αγανακτούν τόσο πολύ για την αυτονόητη αδυναμία ενός δεκαεξάχρονου να οδηγήσει με ασφάλεια να σας υπενθυμίσω ότι αυτό γίνεται κανονικά και με τον νόμο στις ΗΠΑ. Για όλα τα άλλα θα συμφωνήσω με τον klainmaingr ότι μάλλον δεν έχετε ιδιαίτερη επαφή με επαρχία για να καταλάβετε καλύτερα και τα σχόλια του παιδιού, όχι ότι δικαιολογώ το στυλάκι αλλά παρεξηγείτε το όλο context ( ). Aν υπάρχει πρόβλημα είναι περισσότερο στην τοπική κοινωνία που επιτρέπει ότι επικρίνετε, όχι σ'ένα παιδί που έχει μάθει όπως έχει μάθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μπορεί να έχει την ικανότητα το 15χρονο αλλά από την άλλη θα παει και θα τρέχει με 100 μέσα σε καμια γειτοινιά και θα σκοτώσει κανα παιδί... edit: Συνήθως ο ενήληκας οδηγάει για να πάει κάπου και δεν έχει όρεξη για μαλακίες, το ίδιο δεν συμβαίνει με το 15χρονο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Προς γνώση όσων αγανακτούν τόσο πολύ για την αυτονόητη αδυναμία ενός δεκαεξάχρονου να οδηγήσει με ασφάλεια να σας υπενθυμίσω ότι αυτό γίνεται κανονικά και με τον νόμο στις ΗΠΑ. Για όλα τα άλλα θα συμφωνήσω με τον klainmaingr ότι μάλλον δεν έχετε ιδιαίτερη επαφή με επαρχία για να καταλάβετε καλύτερα και τα σχόλια του παιδιού, όχι ότι δικαιολογώ το στυλάκι αλλά παρεξηγείτε το όλο context ( ). Aν υπάρχει πρόβλημα είναι περισσότερο στην τοπική κοινωνία που επιτρέπει ότι επικρίνετε, όχι σ'ένα παιδί που έχει μάθει όπως έχει μάθει. Seconded... Φυσικά το στυλάκι δεν είναι "της προκοπής" αλλα μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει απο πού πηγάζει... Εκεί είναι και η ένσταση.. Το να κατακρίνεις κάποιον για τα παρελκόμενα της κοινωνίας που μεγάλωσε.. μόνο ανωτερότητα δεν δείχνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skia11 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Neurotic, περνάνε εξετάσεις, και μη συγκρίνεις την οδηγική εμπειρία που απαιτείται για να οδηγήσεις στην Ελλάδα με την Αμερική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slipknot Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Εγώ πάντως ξέρω ότι,δε πα να σαι και επαγγελματίας οδηγός,το κακό άμα είναι να γίνει θα γίνει.Η πείρα δε σημαίνει τίποτα.Είναι ένα κριτήριο,αλλά μέχρι εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skia11 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Driver's_license_in_the_United_States Learner's Permit Restricted License Full License Για δείτε με τι κανόνες μπορούν και οδηγούν απο τα 16 τους για να κατανοήσετε καλύτερα αυτό που προανέφερα περί ωριμότητας εμπειρίας κτλπ και μετά κάντε σύγκριση με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neurotic_Fest Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Σωστή παρατήρηση αλλά ρίξε μια ματιά και στο "Licensing Laws by State" να δεις, πέρα απ'το ότι σε ορισμένες πολιτείες το κατώτερο όριο είναι 14, στις σημειώσεις για κάθε πολιτεία πως σε πολλές περιπτώσεις παραχωρεί ευθύνες στην οικογένεια ή σε οποιοδήποτε ενήλικο που συναινεί να τον επιβλέπει, σε μερικές δίνεται και full license στα 16 κτλ. Σαφώς και ο έλεγχος στην εκπαίδευση και στον δρόμο είναι καλύτερος για όλους, όχι μονάχα για τους ανήλικους. Σκέψου σε αυτό το θέμα επίσης ότι μπορεί να υπάρχει σχετική αυτονομία και σε επίπεδο κομητείας ακόμη, να δώσουν δικαιώματα επιπλέον ή να βάλουν επιπλέον περιορισμούς. Κάνε έναν λογικό παραλληλισμό λοιπόν, ότι εκφράζεται εκεί σε τοπικούς νόμους (αφού έχουν την δυνατότητα) δείχνει και την διαφορά στην νοοτροπία κάθε κοινωνίας, αντίστοιχα και εδώ ανεπίσημα (αναγκαστικά) και με λιγότερη αυστηρότητα βέβαια. Μέσες άκρες θέλω να πω ότι έχουν μια de facto μεγαλύτερη ελευθερία στην επαρχία και το να λέμε ότι την χρησιμοποιούν ανεύθυνα πάντα είναι το ίδιο ακραίο με την πεποίθηση ότι κάθε καφριλιά που κάνουν είναι σωστή, η καλύτερη λύση μιλώντας γενικά είναι η παιδεία, το να βάλεις από έναν μπάτσο σε κάθε χωριό το κόβω δύσκολο, πέρα απ'το ότι και ο μπάτσος θα είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cumulus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Λοιπον εχουμε και λεμε 1)Διπλωμα δεν χρειαζεται να βγαλει κανεις γιατι αυτο δεν σε κανει απο μονο του καλο οδηγο 2)Σε ενα αλλο νημα βγηκε το συμερασμα οτι οι διπλωματικες για το πτυχιο δεν χρειαζονται γιατι δεν δειχνουν αν καποιος ειναι καλος φοιτητης. Ελπιζω λοιπον αυτοι που τα υποστηριζουν αυτα να τους χειρουργησει καποτε ενας "γιατρος" χωρις πτυχιο γιατι ετσι και αλλιως το πτυχιο δεν κανει τον γιατρο ή να μπυνε σε ενα λεωφορειο του οποιου ο οδηγος να μην εχει διπλωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Παραλογισμός και το μέγα έλεος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
midnight_talker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Παιδιά ένα update εν έτη 2009 πλέον. Τι γίνετε αν σε πιάσουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα? (και δεν έχεις δίπλωμα όχι να το έχεις ξεχάσει σπίτι πχ..) Θα το βγάλω πολύ σύντομα, με το που ανοίξουν τα υπουργεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Μιας κ ειμαι εδω κ 1,5 μηνα στο χωριο μου (κ εφυγα 9 χρονων απ αυτο) εχω δει πολλά παιδια να οδηγανε γουρουνες κ μηχανακια να γκαζωνουν κ να γκαζωνουν μεν, αλλα παντα σε δρομους ισους "για την μαγκια". Βουτηρομπεμπεδες με το υφακι του topic starter ευτυχως εχουμε λιγους. Αυτο κ το οτι εχει δει πολλα που δεν εχουμε δει, ειναι οι μονες μου ενστασεις. (Διοτι πρεπει να γυρισεις πολλα μερη απ την Ελλαδα ολοκληρη για να το πει κανεις αυτο, οχι 2-3 χωρια κ ενα κεντρικο κομβο) η "ωριμοτητα" του αντικρουεται με την "μουρη" καπως, διοτι απ τη μια "δεν γουσταρω μηχανακια", απ την αλλη "φερε την μπεμπα να την παω βολτα". doesn't make sense or it does actually?? Για την ιδεολογια του, δε φταιει αυτος, ο γονεας, κ μονο ο γονεας φταιει! Το παιδι κ το σκυλι οπως το μαθεις ..(σχεδον) κ γω ξεχασα το διπλωμα btw (μες το αντιμο ντουλαπακι) αλλα κανονισα απ την ασφαλιστικη μου να μου στειλουν μεσω fax φωτο-αντιγραφο του διπλωματος για να μαι καλυμενος απ το νομο στο ελαχιστο (κ ας μην υπαρχει εδω αστυνομευση). Βολευτηκα εδω για τις δουλειες μου με ενα Suzuki του 83", μιας κ δεν θελω να παιρνω το Megane του πατερα μου. τι μ@λ@κ@ς που μαι κ δε πηρα την 316 του ξαδερφου-γειτονα να συνδυασω το κομματι μου με την δουλεια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hamurabi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Παιδιά ένα update εν έτη 2009 πλέον. Τι γίνετε αν σε πιάσουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα? (και δεν έχεις δίπλωμα όχι να το έχεις ξεχάσει σπίτι πχ..) Ειτε θα σε παρουν αυτοφωτο ειτε απλα θα σου κανουν μια μηνυση. ειναι στην κριση του αστυνομικου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.