XLV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Ναι, δεν γίνεται παράλληλο video editing και παιχνίδι, χωρίς σημαντική μείωση ταχύτητας.. ίσως αν έπαιρνες κανένα dual quad core xeon skulltrail, να μην έπεφτε η ταχύτητα στο game αρκετά ώστε να σε ενοχλεί.. αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα δεύτερο pc, αν η κατάσταση να πρεπει να τρεξεις παράλληλα game και video encoding είναι συχνη...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Eιναι οντως η p5n.Ας το παρουμε αλλιως.Εσεις τι προτεινετε για να ειμαι ενταξει σε αυτα που θελω να κανω; 2 διαφορετικά pc...στο ένα θα παίζεις παιχνίδια ενώ στο άλλο θα κάνεις video editing
souvlaki Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Το είπε ο guru αλλά δεν τον άκουσε κανεις! Και πριν προλάβει ο φίλος να ρωτήσει ποιο σύστημα θα ήταν ικανοποιητικό για video editing?Διπύρηνο ή τετραπύρηνο?Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη κάρτα γραφικών για να το κάνει γρήγορα?Τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο editing ο γρήγορος επεξεργαστής με καλό και γρήγορο σκληρό ή μια καλή κάρτα γραφικών?
disqualified Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 αν θες να παιζεις και να κανεις video editing μαζι τοτε να πας σε τετραπυρηνο γιατι αυτο που κανεις για μενα απαγορευεται δια ροπαλου κυριως γιατι υπαρχει πιθανοτητα να μη γινει σωστα η επεξεργασια του video, παλι καλα που δεν εχεις και P4!!!
XLV Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Για video editing όσο περισσότεροι πυρήνες το καλύτερο.... η κάρτα γρφικών δεν έχει σχέση ακόμα ( αν και υπάρχουν ήδη κάποια προγράμματα που επιταχύνουν το conversion σε H264/VC1 χρησιμοποιώντας CUDA http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3339 ) αλλά είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα
souvlaki Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Όσον αφορά το capturing?Εκεί τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο πάλι ο επεξεργαστής?Οι κάρτες γραφικών που έχουν video in αρκούν ή χρειάζεται ξεχωριστή κάρτα ?
giannisv6 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά έχω έναν P4 2.6ghz - 1.5mb Ram - asus512mb ah3650 AGP video card(ολοκαίνουργια ) - 60gb HDD - τροφοδοτικό 350watt. Γενικώς το συστημα ειναι 4 ετων.Άλλα είναι αρκετά κάλος με την κάρτα γραφικων όπου με κόπο απέκτησα Θέλω κάποιος να με βοηθήσει με το το εάν μπορώ να αλλάξω τον επεξεργαστή μου χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε και καινούργια μητρική και τα λοιπά... Στο κατάστημα "πλαισιο" μου λένε πως μόνο αλλάζοντας μητρική γίνετε...αλλά εγώ ΔΕΝ θέλω να αγοράσω σχεδόν ολόκληρο pc... Μπορώ να αλλάξω σε επεξεργαστή Ρ4 3Ghz? H είναι καλύτερα να πάρω έναν Intel Dual Core πχ. E5200 (s775, 2.50 GHz ) Αξίζει τον κόπο,θα δω διαφορά? Η θα πρέπει πάλι να απενεργοποιώ τα ΠΑΝΤΑ,μόλις θέλω να παίξω λίγο Crysis ...? Και γενικώς πιστεύω πως ο CPU ειναι που με καθυστερεί πάντα και παντού... Μερικοί απο αυτούς που πιστεύω οτι θα κάνουν την διαφορά είναι αυτοι Ποια είναι η γνώμη σας ? Ελπίζω να μη σας ζάλισα...
antonl Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Από P4 2.6 σε P4 3.0 δε νομίζω ότι θα δεις καμιά αξιόλογη διαφορά ούτε αξίζει τα χρήματα. Core 2 Duo δεν παίζει να κουμπώνει στη μητρική σου μιας και την πήρες πριν 4 χρόνια κι αυτοί εμφανίστηκαν πριν ~2.5 χρόνια. Πες ποια έχεις, αν θες, να δούμε τι cpu μπορεί να σηκώσει αλλά μην περιμένεις πολλά. Crysis με το σύστημα (μαζί με την κάρτα γραφικών) που έχεις -δυστυχώς- δε νομίζω να μπορέσεις να παίξεις σε κάτι καλύτερο από lowest τα πάντα... Επίσης θα ταν καλύτερο να χες ανοίξει νέο θέμα :>
Delirium Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2008 Μπορώ να αλλάξω σε επεξεργαστή Ρ4 3Ghz? H είναι καλύτερα να πάρω έναν Intel Dual Core πχ. E5200 (s775, 2.50 GHz ) Αξίζει τον κόπο,θα δω διαφορά? Η θα πρέπει πάλι να απενεργοποιώ τα ΠΑΝΤΑ,μόλις θέλω να παίξω λίγο Crysis ...? Και γενικώς πιστεύω πως ο CPU ειναι που με καθυστερεί πάντα και παντού... Μερικοί απο αυτούς που πιστεύω οτι θα κάνουν την διαφορά είναι αυτοι Ποια είναι η γνώμη σας ? Μπορεις να αλλαξεις, αλλα χρειαζεται [=απαραιτητα] να ειναι ιδιο socket Σε socket 478, μπορεις παντα να τον ανεβασεις λιγο τον 2.6 @ 3.0GHz
giannisv6 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Από P4 2.6 σε P4 3.0 δε νομίζω ότι θα δεις καμιά αξιόλογη διαφορά ούτε αξίζει τα χρήματα. Core 2 Duo δεν παίζει να κουμπώνει στη μητρική σου μιας και την πήρες πριν 4 χρόνια κι αυτοί εμφανίστηκαν πριν ~2.5 χρόνια. Πες ποια έχεις, αν θες, να δούμε τι cpu μπορεί να σηκώσει αλλά μην περιμένεις πολλά.Crysis με το σύστημα (μαζί με την κάρτα γραφικών) που έχεις -δυστυχώς- δε νομίζω να μπορέσεις να παίξεις σε κάτι καλύτερο από lowest τα πάντα... Επίσης θα ταν καλύτερο να χες ανοίξει νέο θέμα :> Φιλε μου θα σε εκπληξω,με αυτο το συστημα εχω εγκαταστήσει το Crysys και το παιζω καλούτσικα με μερικές επιλογές στο medium ΑΛΛΑ,μονο εαν απενεργοποιήσω οτιδήποτε καταναλώνει πόρους όπως το antivirus μου,και οτι αλλο μπορώ να κλεισω απο τις Διεργασίες στο Διαχείριση Εργασιών Κυρίως για μερικά παιχνίδια θέλω εναν καλύτερό CPU ... Σε σχέση με τον CPU τώρα -> socket 478() και μητρική asus P4R800-VM:-( -----Προστέθηκε 4/12/2008 στις 12 : 05 : 52----- Μπορεις να αλλαξεις, αλλα χρειαζεται [=απαραιτητα] να ειναι ιδιο socketΣε socket 478, μπορεις παντα να τον ανεβασεις λιγο τον 2.6 @ 3.0GHz Εψαξα και δυσκολα βρισκω cpu με το ιδιο socket Εχει ξανά συζητηθεί λιγάκι το θεμα μου εδω ριξε μια ματια και πες μου την γνώμη σου
artshadows Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 δες στο ebay.com η καλυτερα στο ebay.co.uk
grimpr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Αναβάθμισε σε μνήμες (8GB) και raid συστοιχία και ξέχνα την CPU, αργότερα χτυπάς μια D3D11 κάρτα της NVIDIA μιας και η υποστήριξη CUDA σε απαιτητικά apps θα έχει ωριμάσει και θα είσαι αρχηγός. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2436629&postcount=6
antonl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Αναβάθμισε σε μνήμες (8GB) και raid συστοιχία και ξέχνα την CPU, αργότερα χτυπάς μια D3D11 κάρτα της NVIDIA μιας και η υποστήριξη CUDA σε απαιτητικά apps θα έχει ωριμάσει και θα είσαι αρχηγός. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2436629&postcount=6 Το topic το "ανέστησε" ο giannisv6. Η μητρική του παίρνει max 4GB DDR @333MHz RAM και AGP κάρτα γραφικών...
grimpr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Λάθος μου, δεν διάβασα την ημερομηνία του thread.
Delirium Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2008 Σε σχέση με τον CPU τώρα -> socket 478() και μητρική asus P4R800-VM:-( Εψαξα και δυσκολα βρισκω cpu με το ιδιο socket Εχει ξανά συζητηθεί λιγάκι το θεμα μου εδω ριξε μια ματια και πες μου την γνώμη σου Αν δε μπορεις καθολου απο bios να αλλαξεις το fsb, σε αυτο το μοντελο μητρικης, και αν επισης δεν υπαρχουν, οι Asus "AI O/C" Deluxe επιλογες...εχεις προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.