Προς το περιεχόμενο

Αρχάριος σε αγορές από ίντερνετ

dkmaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να παραγγείλω ένα cd μουσικής και στο συγκεκριμένο site λέω το εξής :

All major creditcards, visa, master, amex, diners, jcb. For first time ordering we will make validcheck/precharge which will be automatically withdrawn by the cardprovider after some time. Only definite charge will be done on day we mail out your order.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοεί τεχνικά εδώ;

Ότι θα χρεωθώ το διπλάσιο ποσό της αγοράς και ότι το παρακρατηθέν θα επιστραφεί;

Δημοσ.

Μπορεί να πω μπαρούφες τώρα(ως λίγο άσχετος σε θέματα καρτών) αλλά τέλος πάντων.

Νομίζω ότι αυτό που αναφέρει το site είναι η δέσμευση των χρημάτων.

Αν δεν κάνω λάθος ένας πωλητής μπορεί να σου δεσμεύσει χρήματα στην πιστωτική σου κάρτα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τα πάρει κιόλας.

Αυτό μπορεί να γίνει στην περίπτωση που ας πούμε πάρεις κάτι με δόσεις,η πρώτη δόση πχ μπορεί να είναι 50? αλλά το συνολικό ποσό της αγοράς σου να είναι 1500?.Έτσι ο πωλητής για να είναι εξασφαλισμένος μπορεί να σου πάρει τα 50? αλλά να δεσμεύσει και τα 1500?.

Αυτό το λέω γιατί είχε υπάρξει μία περίπτωση στο παρελθόν όπου είχα προσπαθήσει να αγοράσω εισιτήρια τρένου από την Αγγλία, όμως το site μου έλεγε συνέχεια ότι δεν μπορεί να κάνει την κράτηση.Για κάποιον μυστήριο λόγο όμως τα λεφτά δεν τα είχε πάρει η εταιρία αλλά τα είχε δεσμεύσει....με αποτέλεσμα χωρίς να έχω αγοράσει τίποτα να μου έχει δεσμεύσει πάνω από 300?(αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών στο site).

Όταν επικοινώνησα με τον πάροχο της κάρτας μου είπαν αυτό ακριβώς που σου λέω και εγώ τώρα....και μετά από 15 μέρες τα λεφτά όντως αποδεσμεύτηκαν.

Παρόλα ταύτα...αν αυτό το site που αναφέρεσαι δεν είναι και πολύ αξιόπιστο καλύτερα να μην κάνεις καμία συναλλαγή.

Δημοσ.
Μπορεί να πω μπαρούφες τώρα(ως λίγο άσχετος σε θέματα καρτών) αλλά τέλος πάντων.

Νομίζω ότι αυτό που αναφέρει το site είναι η δέσμευση των χρημάτων.

Αν δεν κάνω λάθος ένας πωλητής μπορεί να σου δεσμεύσει χρήματα στην πιστωτική σου κάρτα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τα πάρει κιόλας.

Αυτό μπορεί να γίνει στην περίπτωση που ας πούμε πάρεις κάτι με δόσεις,η πρώτη δόση πχ μπορεί να είναι 50? αλλά το συνολικό ποσό της αγοράς σου να είναι 1500?.Έτσι ο πωλητής για να είναι εξασφαλισμένος μπορεί να σου πάρει τα 50? αλλά να δεσμεύσει και τα 1500?.

Αυτό το λέω γιατί είχε υπάρξει μία περίπτωση στο παρελθόν όπου είχα προσπαθήσει να αγοράσω εισιτήρια τρένου από την Αγγλία, όμως το site μου έλεγε συνέχεια ότι δεν μπορεί να κάνει την κράτηση.Για κάποιον μυστήριο λόγο όμως τα λεφτά δεν τα είχε πάρει η εταιρία αλλά τα είχε δεσμεύσει....με αποτέλεσμα χωρίς να έχω αγοράσει τίποτα να μου έχει δεσμεύσει πάνω από 300?(αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών στο site).

Όταν επικοινώνησα με τον πάροχο της κάρτας μου είπαν αυτό ακριβώς που σου λέω και εγώ τώρα....και μετά από 15 μέρες τα λεφτά όντως αποδεσμεύτηκαν.

Παρόλα ταύτα...αν αυτό το site που αναφέρεσαι δεν είναι και πολύ αξιόπιστο καλύτερα να μην κάνεις καμία συναλλαγή.

Συμφωνώ!!!!

Αν και πιστεύω ότι μάλλον θέλουν να δοκιμάσουν αν η κάρτα σου είναι αξιόπιστη και όχι υπερχρεωμένη ώστε να τους φορέσεις φέσι!

Δημοσ.

Είναι συνηθισμένη πρακτική και αποσκοπεί όπως είπαν και πριν να δει αν η κάρτα έχει πιστωτικό όριο ή όχι. Πρακτικά ελέγχει για μια σχετική φερεγγυότητα της κάρτας

Δημοσ.

Η συναλλαγή που θέλω να κάνω αξίζει 13.90 ευρώ. Εγώ πάντα βάζω λίγο παραπάνω στην κάρτα, στην συγκεκριμένη περίπτωση έβαλα 15 ευρώ. Κάνω την παραγγελεία και μου έρχεται mail από το κατάστημα πως η κάρτα απορρίπτεται. Επικοινωνώ με την τράπεζα κύπρου που έχω την προπληρωμένη μου και μου λένε πως μια εταιρία έχει δεσμεύση 13.90 και αργότερα έδωσε εντολή για πληρωμή αλλά επειδή δεν έχει χρήματα η κάρτα δεν προσωράει η πληρωμή. Η ερώτηση μου είναι, δεν θα έπρεπε να πάρει τα λεφτά που δέσμευσε ή θα πάρει άλλα 13.90 και θα αποδεσμεύση τα πρώτα;

Επίσης μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει και αυτό : Please do understand that Google checkout performs a pre-authorization step; this is different from actually charging your credit card.

Θέλω να αγοράσω ένα multimedia player και στο istarhd.com λέει αυτό. Το σάιτ που έχει το player.

Είναι η ίδια περίπτωση;

Δημοσ.
Η συναλλαγή που θέλω να κάνω αξίζει 13.90 ευρώ. Εγώ πάντα βάζω λίγο παραπάνω στην κάρτα, στην συγκεκριμένη περίπτωση έβαλα 15 ευρώ. Κάνω την παραγγελεία και μου έρχεται mail από το κατάστημα πως η κάρτα απορρίπτεται. Επικοινωνώ με την τράπεζα κύπρου που έχω την προπληρωμένη μου και μου λένε πως μια εταιρία έχει δεσμεύση 13.90 και αργότερα έδωσε εντολή για πληρωμή αλλά επειδή δεν έχει χρήματα η κάρτα δεν προσωράει η πληρωμή. Η ερώτηση μου είναι, δεν θα έπρεπε να πάρει τα λεφτά που δέσμευσε ή θα πάρει άλλα 13.90 και θα αποδεσμεύση τα πρώτα;

[...]

Δε θυμάμαι τι είχε συμβεί σε άλλες Online αγορές μου αλλά στην αγορά premium από rapidshare, το 1.5? που δέσμευσε επιστράφηκε μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής του συνολικού ποσού.

Δημοσ.

Το θέμα εδώ είναι ότι δεν δέσμευσε μέρος του ποσού αλλά ολόκληρο το ποσό και δεν το παίρνει αλλά ζητάει άλλο.

Δημοσ.

Αν δεν θέλουν τα λεφτά σου άστους, δεν θα τους παρακαλέσεις κιόλας.

Κανονικά από την στιγμή που είχες μέσα στην κάρτα σου τα απαιτούμενα λεφτά έπρεπε να τα έχουν πάρει και να σου κάνουν την παραγγελία.

Δημοσ.

Επισης καλυτερα χρησιμοποιησε την τραπεζα πειραιως που εχει και το winbank και μπενεις και βλεπεις ακριβως τι γινεται με τον λογαριασμο.

Δημοσ.

Σήμερα έφυγε από Ολλανδία η παραγγελία που έκανα. Απλά αυτό που συνέβη είναι ότι στην τράπεζα κύπρου ήρθε εντολή για δέσμευση των χρημάτων η οποία και έγινε. Όμως το κατάστημα δεν έβλεπε αυτήν την συναλλαγή, δεν γνωρίζω τον λόγο. Έβαλα άλλα τόσα χρήματα στην κάρτα και σήμερα η συναλλαγή έγινε κανονικά και η τράπεζα όπως και το κατάστημα με διαβεβαίωσαν πως τα χρήματα που δεσμεύτηκαν την πρώτη φορά θα αποδεσμευτούν σε 15 μέρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...