tempo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 καλησπέρα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και χρειάζομαι την βοήθεια σας είναι το εξής: σε κάποιο δωμάτιο έχω ένα router το οποίο μοιράζει και ασύρματα το σήμα σε όλο το σπίτι. Σε κάποιο άλλο δωμάτιο έχω έναν δικτυακό εκτυπωτή ο οποίος ούτε έχει ούτε παίρνει wifi κάρτα. Στο δωμάτιο του εκτυπωτή το σήμα που φθάνει είναι τέλειο (ισχύς σήματος 95%). Αυτό που θέλω τελικά είναι μια αυτόνομη συσκευή η οποία θα μπορεί να λάβει ασύρματα το σήμα απο το router και να βγάζει το απλό "μπριζάκι" με το οποίο θα συνδέσω ασύρματα τον εκτυπωτή και έτσι θα αποτελεί και αυτός μέρος του δικτύου. Γίνεται αυτό που θέλω? Υπάρχει τέτοια συσκευή? Που θα την βρω και πόσο κοστίζει πάνω-κάτω? ευχαριστώ
tsakonas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Με ενα access point μπορεις. Ποιο μοντελο εχεις τωρα?Πρεπει το wireless gateway (modem/router) που εχεις, να υποστηριζει WDS( Wireless Distribution System) . Αναλογως με τις επιλογες μεσα στο web interface του ρουτερ. Τα περισσοτερα , το υποστηριζουν. Επειτα, αφου το access point θα περνει σημα, εχει ενα ethernet port για να συνδεσεις τον εκτυπωτη.
tempo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 το router μου είναι το linksys wag354g και απο ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα κάποια τέτοια επιλογή (αν υπάρχει επιλογή WDS!). Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει; μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε και κάποιο link για access point, απο κάποιο κατάστημα.
takistmr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Αυτό που χρειάζεσαι λέγεται AP Client Router. Με μια πρόχειρη ματιά βρήκα αυτό TP-LINK TL-WR543G 54M WIRELESS AP CLIENT ROUTER. Αυτός θα συνδεθεί ασύρματα με τον router σου και μέσω ethernet θα συνδέσει τον διαδικτυακό σου εκτυπωτή στο δίκτυό σου.
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 αν έχω 2 router τα οποία υποστηρίζουν ασύρματη δικτύωση και έχουν και τα κλασικά "μπριζάκια" για ethernet μπορώ να κάνω την δουλειά μου? δηλ. να συνδεθούν ασύρματα τα 2 router και να βάλω τον εκτυπωτή σε μία απο τις θύρες ethernet.
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 ωχ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. έχω 2 router το linksys wag354g και το philips CGA5722 και τα δύο ασύρματα. Πως τα "συνδέω" ασύρματα αυτά τα δύο;;; ποιές ρυθμίσεις να πειράξω; έκανα πειράματα άλλα άκρη δεν έβγαλα...μια βοήθεια παρακαλώ αν είναι εύκολο
tempo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 αν κατάλαβα καλά ψάχνοντας για να είναι δυνατή η ασύρματη σύνδεση των 2 router θα πρέπει και τα δύο να υποστηρίζουν WDS. Είναι σωστό αυτό? το linksys wag354g δεν υποστηρίζει ενώ το philips CGA5722 υποστηρίζει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να λύσω το πρόβλημά?
tonyk_x Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Αν το ένα από τα δύο Router σου δεν υποστηρίζει δυνατότα λειτοργείας ως AccessPoint (AP) Client, Universal Reapeater ή WDS Reapeater δεν μπορείς να τα συνδέσεις μεταξύ τους παρά μόνο ενσύρματα άσχετα αν υποστηρίζουν WDS ή όχι. Αν υποστηρίζει κάποιο τότε αυτό θα πρέπει να συνδεθεί από την πλευρά του εκτυπωτή και το άλλο να έχει το ρόλο του ADSL Router.
tsakonas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Αρα με το philips παιρνεις ιντερνετ και το στελνεις σε ενα access point των 25-30 ευρω....και απο κει ethernet στοn printer
tempo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 παιδιά βοήθεια.... έχω το linksys wag354g κανονικά στην ADSL γραμμή. Βρήκα και πήρα απο φίλο ένα SAGEM F@AST 1500WG. Πως στο καλό θα το κάνω το SAGEM να λειτουργήσει ως access point? Να πάρει ασύρματα το σήμα απο το linksys και να το βγάλει σε μια απο τις 4 ethernet που διαθέτει? έχω μπερδευτεί και έχω λιώσει στις δοκιμές. Αν μπορούσε κάποιος να με καθοδηγήσει.... οι ip των router είναι: linksys 192.168.1.1 sagem 192.168.2.1 ευχαριστώ
tsakonas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ειπαμε....παμε ξανα... Δεν γινεται....κανενα απτα δυο ρουτερ δεν υποστηριζουν WDS To sagem δουλευει σαν access poin μονο αν το συνδεσεις με ethernet που δε χρειαζεται αφου εχεις το linksys
zoel Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δεν χρειαζεσαι το wds για να κανεις αυτο που θελεις, πρεπει να κανεις μια γεφυρα μεταξυ τους, το ενα απο τα δυο θα λειτουργει σαν bridge και το αλλο κανονικα σαν το κυριο σου ρουτερακι
tempo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 εγώ τώρα διαβάζοντας τα 2 παραπάνω μηνύματα ποιόν να πιστέψω???
tsakonas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Αμα βρεις καμια επιλογη για bridge σε καποιο απο τα παρακατω manual , να πιστεψεις τον zoel. http://www.gebruikershandleiding.com/eng/download.asp?download_id=21413 http://www.sagem.com/support/site/livret/251541891_GU_1500-gb.pdf http://www.sagem.com/support/site/livret/288053220-03_SAGEM_Fast1500-en.pdf Εγω δε βρισκω παντως...ισως ειμαι τυφλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.