Προς το περιεχόμενο

sata2 σκληρός γρήγορος;

cyberking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εδώ θα έβαζα στοίχημα τι δίσκο θα πρότεινε ο Thresh.Νόμιζα πάντως πως θα έλεγε για Seagate.Περίεργο, δεν το συνηθίζει.(πλάκα πλάκα από εσένα έχουμε πάρει όλοι WD)

• Super Moderators
Δημοσ.

πλάκα πλάκα έχω 6 Seagate δίσκους μοιρασμένους σε 2 pc και μόνο 2 WD (Raptor both :P )

Δημοσ.
Η Διεπιφάνεια Συστήματος Μικροϋπολογιστών είναι μια τεχνόλογία που χρησιμοποιείται κυρίως σε σκληρούς δίσκους που βρίσκονται σε εξυπηρετητές και σε σταθμούς εργασίας.

Πλεονεκτήματά της είναι ο υψηλός ρυθμός διαμεταγωγής δεδομένων, ο μικρός χρόνος πρόσβασης και το μικρό ποσοστό απασχόλησης του επεξεργαστή.

Επίσης υπάρχουν πολλά τέτοια είδη όπως η Υπερ Πλατυά Διεπιφάνεια Συστήματος Μικροΰπολογιστών κλπ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα σ' αυτόν τον υπερσύνδεσμο.

rofl, δεν το ξαναγυρνάμε στα αγγλικά? :P

Oι 2χ640 που έχω βάλει σε raid 0 θεωρητικά δίνουν πολύ καλές επιδόσεις.

Στην πράξη βέβαια, λίγα πράγματα καταλαβαίνεις... (εγώ τουλάχιστον, δεν είδα κάτι ουσιαστικό).

To hdtach μου έδειξε πάντως ~200MB/s read. :-)

Δημοσ.
γιατί ο WD έχει 2χ320gb platters ενώ ο Seagate 2x250gb platters...

Και τι σημασία έχει αυτό όσον αφορά την ταχύτητα; ο αριθμός των platters δηλαδή.. επίσης έχεις κάποιο λινκ που να δείχνει οτι ο WD 640 είναι ταχύτερος από τον seagate 7200.11;

Δημοσ.
Και τι σημασία έχει αυτό όσον αφορά την ταχύτητα; ο αριθμός των platters δηλαδή.. επίσης έχεις κάποιο λινκ που να δείχνει οτι ο WD 640 είναι ταχύτερος από τον seagate 7200.11;

Ενα προχειρο hdtach που ειχα τρεξει με τους WD640 σε Raid 0

9i6j9rba5rog2n6j587u.jpg

O Μ.Ο ειναι λιγο πλασματικος, καθως για καποιο λογο πηρε μεγαλο κατηφορο στο τελος..

Δημοσ.
πλάκα πλάκα έχω 6 Seagate δίσκους μοιρασμένους σε 2 pc και μόνο 2 WD (Raptor both :P )

[Λίγο offtopic]

Μην τον κοιτάτε έτσι αυτόν (βλ. Thresh). Αλλα λέει και αλλα κάνει :P:-D

• Super Moderators
Δημοσ.

όσο πιο πυκνό είναι το platter τόσο πιο γρήγορος ο δίσκος

google it...λογικα θα βρεις κάμποσα reviews...

[Λίγο offtopic]

Μην τον κοιτάτε έτσι αυτόν (βλ. Thresh). Αλλα λέει και αλλα κάνει :P:-D

όταν αγόρασα τους Seagate δεν είχαν βγει οι 640gb WD :P

Δημοσ.
όσο πιο πυκνό είναι το platter τόσο πιο γρήγορος ο δίσκος

google it...λογικα θα βρεις κάμποσα reviews...

Αυτό είναι σωστό για max throughput, τι γίνεται όμως με το access time, όπου από ότι βλέπω σε reviews o WD 640 υστερεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...