k.tnb Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Γεια σας παιδιά, έχω ένα WD passport και θέλω να μετατρέψω το σύστημα αρχείων του από Fat32 σε NTFS. Έχω βρεί μια λύση μέσω DOS: Convert e: /FS:NTFS όπου e: είναι η μονάδα του δίσκου. Η ερώτηση είναι η εξής: Κατά τη μετατροπή χάνεται το περιεχόμενο;
antonl Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Η μετατροπή NTFS -> FAT32 FAT32 -> NTFS δεν έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια των δεδομένων. Παλιότερα το χα κάνει χωρίς να χάσω τίποτα. Η αντίθετη (FAT32 -> NTFS NTFS -> FAT32) ισούται με format. Μιλάω πάντα για την εντολή "convert" από command prompt. Παρόλα αυτά (κλασικά) προτείνεται το backup.
grgz Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Γεια σας παιδιά, έχω ένα WD passport και θέλω να μετατρέψω το σύστημα αρχείων του από Fat32 σε NTFS. Έχω βρεί μια λύση μέσω DOS: Convert e: /FS:NTFS όπου e: είναι η μονάδα του δίσκου. Η ερώτηση είναι η εξής: Κατά τη μετατροπή χάνεται το περιεχόμενο; Τίποτα δεν χάνεται αλλά πολύ φοβάμαι ότι η μετατροπή που θέλεις δεν θα γίνει.
madsc Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Η μετατροπή NTFS -> FAT32 δεν έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια των δεδομένων. Παλιότερα το χα κάνει χωρίς να χάσω τίποτα. Η αντίθετη (FAT32 -> NTFS) ισούται με format. Μιλάω πάντα για την εντολή "convert" από command prompt. Ανάποδα τα είπες. /sc
antonl Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Ανάποδα τα είπες. The conversion is a one-way process. After a partition has been converted to NTFS, it is not possible to convert the partition back to a FAT partition. To restore the partition as a FAT partition, the partition would have to be reformatted as FAT (which would erase all data from the partition) and then data can be restored from backup. [...] Although the chance of corruption or data loss during the conversion from FAT to NTFS is minimal [...] source Γιατί;
Land_Of_Banania Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Κι εγώ το WD passport μου τον έκανα σε ntfs και δε χάθηκε τίποτα κατα τη διαδικασία. Πάντως το έκανα μέσω του partition magic 8 οπότε δε μπορώ να είμαι 100% σίγουρος τι θα γίνει μέσω command prompt.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 ]Η μετατροπή NTFS -> FAT32 δεν έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια των δεδομένων. [/b]. Γιατί; The conversion is a one-way process. After a partition has been converted to NTFS' date=' it is not possible to convert the partition back to a FAT partition.[/b'] To restore the partition as a FAT partition, the partition would have to be reformatted as FAT (which would erase all data from the partition) and then data can be restored from backup. Να γιατί
antonl Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Είμαι τραγικός ώρες-ώρες Αν και απάντησα σωστά στον OP, απάντησα με λάθος επιχειρήματα Πα να κάνω edit...
k.tnb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Νόμιζα οτι το θέμα θα ήταν λίγο πιο απλό... Θα δοκιμάσω, και θα ενημερώσω ανάλογα..
Sorath Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Γεια σας παιδιά, έχω ένα WD passport και θέλω να μετατρέψω το σύστημα αρχείων του από Fat32 σε NTFS. Έχω βρεί μια λύση μέσω DOS: Convert e: /FS:NTFS όπου e: είναι η μονάδα του δίσκου. Η ερώτηση είναι η εξής: Κατά τη μετατροπή χάνεται το περιεχόμενο; Δεν χάνεται τίποτα, είναι ασφαλής διαδικασία και την έχω κάνει ουκ ολίγες φορές. Just go for it.
Alchemist` Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Γεια σας παιδιά, έχω ένα WD passport και θέλω να μετατρέψω το σύστημα αρχείων του από Fat32 σε NTFS. Έχω βρεί μια λύση μέσω DOS: Convert e: /FS:NTFS όπου e: είναι η μονάδα του δίσκου. Η ερώτηση είναι η εξής: Κατά τη μετατροπή χάνεται το περιεχόμενο; Η εντολή είναι σωστή, και δεν χάνεται τίποτα... εγώ το έκανα αυτό μάλιστα στον δίσκο που είχε εγκατεστημένα τα windows, μέσα απο τα ίδια windows...
k.tnb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Λοιπόν παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Η μετατροπή έγινε και όντως δε χάθηκε κανένα αρχείο κατά τη διαδικασία. Τη μετατροπή έκανα από γραμμή εντολών με τις παρακάτω εντολές: 1. Πρώτα chkdsk d:/F (όπου d: το γράμμα του δίσκου) η οποία ελέγχει και διορθώνει τυχόν σφάλματα στον τόμο. 2. και για τη μετατροπή convert d:/FS:NTFS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.