Προς το περιεχόμενο

High Definition Avi

glougr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα κατέβασα ένα avi file το οποίο είναι high definition. Όπως λοιπόν κάθε φορά το πέρασα σε ένα dvd ως data (χωρίς καμία επεξεργασία) και αφού τελείωσα με το κάψιμο το έβαλα στο dvd player. To θέμα μου λοιπόν είναι ότι το dvd player μου βγάζει format error και δεν μπορεί να παίξει το avi. σε αντίθεση με τα υπόλοιπα avi που τα παίζει μια χαρά. Η μόνη διαφορά με τα άλλα avi που έχω είναι στην ανάλυση.

Φυσικά αν χρησιμοποιήσω το convert x to dvd θα κάνω την δουλεία μου αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα χάσω την ανάλυση που δίνει το avi. Έχεις κανείς κάποια άποψη πάνω σε αυτό ? Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τα συνηθισμένα dvd/divx players δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν high definition avi. Ρίξε μια ματιά στο DivxTest ώστε να διαπιστώσεις τι μπορεί να παίξει το player σου.

Δημοσ.

To home cinema μου είναι αυτό που έχω στο link παρακάτω οπότε από ότι βλέπω δεν θα έπρεπε να μου δημιουργεί πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι αρχεία wmv που είναι επίσης high definition (1280 x 720p) παίζουν μια χαρά σε αντίθεση με τα avi που έχουν την ίδια ανάλυση. Αν μετατρέψω τα avi που έχω σε wmv λες να μην έχω πρόβλημα ? Σε αυτή την περίπτωση όμως χάνω την ανάλυση 1280 x 720p ?

Ευχαριστώ.

http://www.komplett.co.uk/k/ki.aspx?sku=334683

Δημοσ.

Προφανώς τα avi που έχεις έχουν κωδικοποίηση x264 ή κάτι παρόμοιο που δεν υποστηρίζεται από το player σου, ενώ τα wmv υποστηρίζονται. Δεν έχω ασχοληθεί με την μετατροπή για να σου προτείνω κάτι, αλλά από τη στιγμή που υποστηρίζει wmv σε 720p, δε βλέπω λόγο να μην κάνεις τη μετατροπή.

Δημοσ.

Όντως, απ΄ ότι λέει υποστηρίζει μεν τα divx avi, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα 720p avi είναι σε x264/h264 κωδικοποίηση η οποία συνήθως δεν υποστηρίζεται.

Τα να κάνεις μετατροπή θα χάσεις ποιότητα, καθ' ότι οι codecs του wmv για HD υλικό είναι κάπως απαρχαιωμένοι.

Καλύτερα να τα κάνεις dvd. Πιό γρήγορα θα τελειώνει. Κάπου σ' αυτό το section νομίζω υπάρχει και guide. Απλά, το ConvertX με απογοήτευσε σε μετατροπή mkv αρχείου. Δεν έβγαζε τον ήχο ο οποίος ήταν ac3 5.1 AAC. Το έκανα με το Film Machine αλλά άργησε υπερβολικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...