alkisg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Ο usr9108 router μου έχει εντολή iptables. Μπορώ να τον κάνω να λειτουργήσει ως proxy; Δηλαδή να πηγαίνω με το laptop μου σε κάποιο άσχετο δίκτυο το οποίο να έχει κομμένη τη θύρα 80, να δηλώνω στο firefox proxy = myrouter.dyndns.org:3128 και ο router μου να παίζει τον ενδιάμεσο χρησιμοποιώντας αυτός τη θύρα 80 αφού το laptop δεν μπορεί. Βρήκα τις παρακάτω εντολές: >iptables -t nat -A prerouting_rule -i $int -p tcp --dport 1337 -j DNAT --to 209.85.129.104:50001 iptables -A forwarding_rule -i $int -p tcp --dport 50001 -d 209.85.129.104 -j ACCEPT αλλά θέλω να γίνεται για οποιονδήποτε client και για οποιαδήποτε IP, όχι συγκεκριμένα για την 209.85.129.104... Δηλαδή απλά να μεταφράζει από πόρτα 3128 σε πόρτα 80 και αντίστροφα. Καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Άλλο τα iptables, άλλο ο proxy. Ο HTTP proxy είναι στο layer 7 του OSI, ο router (και τα iptables) δουλεύουν στο layer 3. Οι εντολές που έδωσες αυτό που κάνουν είναι ότι κάνουν ένα διπλό NAT από και προς έναν συγκεκριμένο host και δε γίνεται να λειτουργήσει γενικευμένα. Για να κάνεις αυτό που θες έχεις 2 λύσεις: Είτε εγκαθιστάς κάποιο ελαφρύ proxy στο firmware του router σου Είτε χρησιμοποιείς το SOCKS proxy capability του OpenSSH. Αν το σπίτι σου έχει SSH που ακούει στο myrouter.dyndns.org, τότε μπορείς να κάνεις από το laptop σου ssh -D 1234 myrouter.dyndns.org και μετά να ρίξεις το browser σε SOCKS proxy στο localhost:1234. Το ίδιο γίνεται και από windows με το Putty, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις OpenSSH στην άλλη άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Ευχαριστώ Άποικε, με γλύτωσες από πολύ κόπο. Έλεγα αν γινόταν χωρίς firm-άρισμα, γιατί δεν παίρνει openwrt και το να hackάρω το υπάρχον closed-source firmware είναι υπερβολή... Υ.Γ. ο router υποστηρίζει VPN, μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο αντί για proxy; Δηλαδή να συνδέομαι με VPN με τον router, και στη συνέχεια να βλέπω Internet από αυτόν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 είναι υπερβολή... και ενδιαφέρουσα πρόκληση ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 @alkisg: Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υποστήριξη VPN του router σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 @apoikos: thanks, το ψάχνω. @gtroza: καλή μεν η πρόκληση, λίγος δε ο χρόνος! Είπα να μάθω flash/flex στα γεράματα, εκτός του Linux που μεταφέρθηκα πλήρως και όσο να 'ναι μου τρώει κι αυτό κάποιες ώρες "επιμόρφωσης" τη μέρα (ε, θέλω να στέλνω και patches, δε μου φτάνουν τα απλά! ), οπότε ...αρκετές προκλήσεις έχω ήδη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 @alkisg:πλάκα κάνω alkisg μή ¨τσιμπάς¨ είμαστε ευτυχείς που ήρθες στο Linux ! υγ:γειά σας κύριε περιμένουμε τις φωτογραφίες απο Ταϋγετο ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 υγ:γειά σας κύριε περιμένουμε τις φωτογραφίες απο Ταϋγετο ! . Οι καλοί μαθητές είδαν δείγματα... Γεια σου gtroza! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 πάλι θα γίνει φασαρία στην τάξη ταραχοποιέ ! γειά σου firewalker ! . υγ:οι ¨αριστούχοι¨ όμως παίρνουμε με αφιέρωση ! http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2239535&postcount=26 ωχ, ευχαριστήθηκα ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 υγ:γειά σας κύριε περιμένουμε τις φωτογραφίες απο Ταϋγετο ! . Άμα θέλετε κι από Σμόλικα (2637) πριν 1 μήνα πείτε μου κι εμένα... Apoikos, μήπως να κανονίζαμε κανένα meeting; Θα είχε φοβερή πλάκα μια συζήτηση για VPN στα 2917m το Σεπτέμβρη... :mrgreen: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 @gtroza: «Μπαλκόνι» στα 2300 m με θέα το Λακωνικό κόλπο υπό το φως της Σελήνης. Πειράξτε τη φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνης σας για καλύτερα αποτελέσματα @alkisg: Σεπτέμβρης είναι ιδανική εποχή για τα 2917, αλλά ανάβαση από Πριόνια. Την προηγούμενη φορά είχαμε ανέβει από την πλευρά της Ελασσόνας (ρέμα Ναούμ) και είχαμε βλαστημήσει ελαφρώς. Μεταξύ μας βέβαια, πιστεύω ότι άλλα πράγματα ενδείκνυνται σαφώς περισσότερο προς συζήτηση στα 2917 από το VPN ;-) Χαιρετισμούς στα υπέροχα Γιάννενα και περιμένουμε φωτό από Σμόλικα ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 ..σε κάποιο άσχετο δίκτυο το οποίο να έχει κομμένη τη θύρα 80 καλά, τι δίκτυο ειναι αυτό; σου δίνει πρόσβαση στο ιντερνετ και κόβει μόνο το σερφαρισμα; συνήθως κόβουν όλα τα άλλα εκτός απο την πρόσβαση προς 80, 443 Είτε χρησιμοποιείς το SOCKS proxy capability του OpenSSH. Αν το σπίτι σου έχει SSH που ακούει στο myrouter.dyndns.org, τότε μπορείς να κάνεις από το laptop σου ssh -D 1234 myrouter.dyndns.org και μετά να ρίξεις το browser σε SOCKS proxy στο localhost:1234. Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υποστήριξη VPN του router σου. apoikos, με τα 2 τελευταία δεν καταλαβα καλά τι προτίνεις. το "SOCKS proxy capability του OpenSSH" και το VPN ειναι κόλπα που παίζουν μεταξύ του λαπτοπ στο γραφείο, και του ρουτερ, και μόνο με αυτά; ή εννοεις οτι θα έχει και ενα 2ο pc, σπίτι, πισω απο το ρουτερ always ON, να τρέχει τα οποια software proxy,ssh,vpn ? γιατι έτσι, ΟΚ, ξερω κι εγώ, εύκολα πράγματα. (αν δεν θελεις μπλεξιμο με ssh clients + servers, μπορει να γίνει και με ενα προγραμματάκι tunneling , το zebedee) μονο με ρουτερ όμως γίνεται; και με ποιόν; με το usr9108 συγκεκριμένα; (εχω 9108, και speedtouch 585, και siemens cl-101 να τα δοκιμάσω αυτα) μακαρι να γίνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Αν είναι για Όλυμπο είμαι και εγώ μέσα! Αν και πιστεύω θα τσιμπάει λίγο στα 2918... apoiko, κάνεις ορειβασία ή αναρρίχηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 ευχαριστώ κύριε ! εκπληκτική . alkisg αν είσαι τόσο ψηλά το δίκτυο υλοποιείται και με φρυκτωρίες ! http://www.tmth.edu.gr/el/kiosks/telecommunications/history/tele_fryktories.html http://00357.info/com/index/convert/morse/history/friktories.asp http://www.raag.org/fryktories.htm . edit: http://www.kairatos.com.gr/afieromata/dyctia.htm είναι και πολύ γρήγορο μέσο, λόγω ¨οπτικών¨ ινών ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 alkisg αν είσαι τόσο ψηλά το δίκτυο υλοποιείται και με φρυκτωρίες ! . Χα χα χα χα!!! Άνετα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.