Composer Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα σας! Δυστυχώς σήμερα έτυχε ένα πρόβλημα με τον εξωτερικό σκληρό μου και τα'χω παίξει γιατί είχα σημαντικά αρχεία μέσα για τη δουλειά μου. το πρόβλημα αρχισε με το να ακούω περίεργους ήχους από τον σκληρό το απόγευμα. Αργά το βράδυ, είδα ότι μερικούς φακέλους τους παρουσίαζε κενούς , και μετά άρχισε να εξαφανίζεται. Έκανα επανεκκινήσεις, μια εμφανιζόταν, μια εξαφανιζόταν, του άλλαξα γράμμα (από G σε Κ) αλλά τώρα δε μπορώ να μπω καν μέσα σ'αυτόν. Στη διαχείρηση υπολογιστή ( ο Κ) και στη διαχείριση συσκευών μου βγάζει ότι υπάρχει, αλλά όταν πάω να κάνω έλεγχο με το wd Diagnostics μου βγάζει σφάλμα. επιπλέον όταν στη διαχείριση υπολογιστή πατάω δεξί κλικ - ιδιότητες στο δίσκο, αφού μου βγάζει το παράθυρο μετά από πολλή ώρα μου λέει ότι το σύστημα αρχείων είναι RAW!!! Άλλαξε το σύστημα αρχείων και δε μπορώ να το διαβάσω τώρα; Χάθηκαν τα αρχεία που είχα μέσα; Πως μπορώ να τα ανακτήσω; Edit: Σε ένα ξένο forum είδα ότι για ένα παρόμοιο πρόβλημα (αρχεία που μετατράπηκαν στο άσχετο από NTFS σε RAW) χρησιμοποίησαν το R-studio και πήραν πίσω όλα τα αρχεία.. το έχει χρησιμοποιήσει κανείς;
liopyr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δοκίμασε αυτή την εφαρμογή. Δες εδώ-->http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254045 και εδώ -->http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254891&highlight=testdisk
Composer Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δεν έχω καταλάβει. Με το TEstDIsk διορθώνεται ο δίσκος χωρίς να κάνουμε recovery τα αρχεία με κάποιο άλλο πρόγραμμα και να τα αντιγράψουμε σε νέο δίσκο; Στο μεταξύ έκανα ένα chkdsk και μου έβγαλε στο βήμα 4 από 5 ότι "ο δίσκος δε διαθέτει αρκετό χώρο για την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων συμνπλεγμάτων που εντοπίστηκαν στο αρχείο τάδε - Παρουσιάστηκε ένα ακαθόριστο σφάλμα". Κάπου αλλού είδα ότι λένε για αντιγραφή του δίσκου με το Norton Ghost σε ένα άλλο δίσκο οπότε θα εμφανιστούν ανέπαφα τα αρχεία. ΤΙ να κάνω απ'όλα; Edit: Λοιπόν. είδα αρκετές πληροφορίες (thanks liopyr) και κατέληξα στα TestDisk και GetDataBack. τι θα μου προτέινατε; να κάνω πρώτα Getdataback; Με ενδιαφέρει πολύ να επανέλθουν τα αρχεία με τα αρχικά τους ονόματα, αλλιώς δεν έκανα τίποτα.. Μια τρύπα στο νερό! το πρόγραμμα αυτό το κάνει απ'ότι λένε; Δεν έχω ελεύθερο σκληρό αλλά μάλλον θα πάρω τώρα κιόλα έναν 500ρη (θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς αυτές τις μέρες)
liopyr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις πρώτα testdisk γιατί σε λίγα λεπτά μπορεί να επανέλθει ο σκληρός στην κατάσταση που ήταν, χωρίς περαιτέρω χρονοβόρες διαδικασίες. Αν δεν τα καταφέρεις, δοκίμασε μία από τις recovery λύσεις. (είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, ειδικά αν υπάρχει μεγάλος όγκος δεδομένων).
Composer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μετά από ένα μήνα πάλι τα ίδια!! δεν αναγώριζαν τα windows το δίσκο, άλλαξα μπρίζα - τον αναγνώρισαν, έκανα WD diagnostics test - απέτυχε, έκανα τεστ με hdTUNE, ο δίσκος έγινε πάλι RAW, έκανα επανεκκίνηση-έγινε πάλι NTFS, και μετά από λίγο πάλι RAW!! Συμπέρασαμα: δε θα συνιστούσα σε κανέναν τον MYbook γιατί σ'εμένα αμέσως μόλις τέλειωσε ο πρώτος χρόνος της εγγύησης τα κακάρωσε!!! Είχα πάρει ήδη έναν Seagate FreeAgent external Drive 500GB που τουλάχιστον έχει 5 χρόνια εγγύηση (γιατί τώρα δεν τον βρίσκω στο eshop; ) και με βλέπω να παίρνω κι άλλον τώρα..
liopyr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Aν έχεις όρεξη να το κυνηγήσεις, πήγαινέ το για rma εκεί που το αγόρασες. Δεν νοείται εγγύηση <από 2 χρόνια. Διάβασε κι εδώ. --> http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=234955
Composer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Aν έχεις όρεξη να το κυνηγήσεις, πήγαινέ το για rma εκεί που το αγόρασες.Δεν νοείται εγγύηση <από 2 χρόνια. Διάβασε κι εδώ. --> http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=234955 μες το manual της WD λέει πως έχει εγγύηση 1 χρόνο. τώρα τι να τους λέω δηλαδή; (απο eshop το πήρα). δε μπορώ να τσακώνομαι...θα πάρω έναν καινούργιο. Απλώς δεν ξέρω τώρα κι αυτός ο seagate μη βγει προβληματικός γιατί λέω να πάρω και 2ο τώρα.. (μόλις είδα σε ένα φόρουμ πως σε έναν μετά από ένα χρονο του κακάρωσε κι ο seagate)
liopyr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 μες το manual της WD λέει πως έχει εγγύηση 1 χρόνο. τώρα τι να τους λέω δηλαδή; (απο eshop το πήρα). δε μπορώ να τσακώνομαι...θα πάρω έναν καινούργιο. Απλώς δεν ξέρω τώρα κι αυτός ο seagate μη βγει προβληματικός γιατί λέω να πάρω και 2ο τώρα.. Eσύ δεν τον αγόρασες από την WD. Ας λέει ότι θέλει. Σε διάφορες χώρες ισχύουν διαφορετικοί νόμοι. Εδώ, (και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε), ισχύει ο νόμος που σου έδωσα παραπάνω. Δεν χρειάζεται να τσακωθείς με κανένα. Απλά εκτύπωσε τον νόμο που υπάρχει στο link που σου έδωσα πριν, και δείχτον τους. (τον νόμο). Λογικά θα σου το αλλάξουν. (αρκεί βέβαια να έχει όντως πρόβλημα ο δίσκος, και να μην είναι αστοχία λειτουργικού)...
Composer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Οκ, ευχαριστώ πολύ! Τώρα πήρα στο eshop, βρήκαν την παραγγελία μου και μου είπαν από μόνοι τους ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση. ελπίζω μόνο να το αντικαταστήσουν αν όντως έχει πρόβλημα και όχι απλώς να κάνουν ένα format, γιατί και την προηγούμενη φορά έδειξε με το format να έφτιαξε, και τώρα τα ίδια..
Composer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Το πήγα στο eshop και την επόμενη μου έστειλαν μήνυμα πως δεν έχει κανένα πρόβλημα.. Περιμένω 2 μέρες τώρα να μιλήσω με τον τεχνικό που ασχολήθηκε. Πώς στο καλό γίνεται σε μένα να έχει πρόβλημα και σε αυτούς όχι; Αν είναι δυνατόν!!
slaughter Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 όταν τον παραλάβεις δοκίμασε αυτό το πρόγραμματάκι (Hard Disk Sentinel) που είναι πολύ καλό για να βλέπει το health του δίσκου σου, θερμοκρασίες κ άλλα. διαβάζει κ το S.M.A.R.T. κ σου βγάζει αναλυτικά reports. Εγώ αυτό χρησιμοποιώ κ αν κάτι πάει στραβά με ενημερώνει να προλάβω τουλάχιστον να σώσω τα data μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.