dkmaster Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δηλαδή εσείς εφόσον είναι αξιόπιστη εταιρία η cisco θα κάτσετε να σας μαμήσουν κιόλας. Eν τω μεταξύ, είναι τουλάχιστον τραγικό να μιλά για "προκλητική προπαγάνδα" ένας τύπος που εν έτη 2008 διατηρεί προκαταλήψεις/κόμπλεξ τύπου "'Πας μη Έλλην βάρβαρος"...Παράθεση: Αρχικό μήνυμα απο koutsou Εμφάνιση μηνυμάτων Η γνωστή εταιρία κατασκευής router "LINKSYS" διέγραψε το όνομα της χώρας μας από την λίστα της και μετονόμασε προκλητικά την F.Y.R.O.M. σε Μακεδονία αφήνοντας την χώρα μας χωρίς όνομα μαζί με όλες τις βαρβαρικές ''γλώσσες του κόσμου''. Τα λόγια περιττεύουν. Φυσικά και τα λόγια περιττεύουν, (πες του), όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης επιχειρηματολογία. Επίσης είναι βάρβαρος ο άλλος επειδή δεν έχει επιχειρήματα, ενώ η εταιρία έχει το τεράστιο επιχείρημα. Ελλάδα και Μακεδονία είναι το ίδιο. Συμφωνώ ότι και να μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα τους δεν θα βγεί κάτι, όμως μην ξεχνάτε πως από τα μικρά πράγματα αρχίζουν οι αλλαγές. Όταν λοιπόν η χώρα μας μετονομαστεί σε κάτι άλλο επειδή η "Μακεδονία" και η κάθε Μακεδονία έχει το πάνω χέρι, καλό θα είναι εσείς που δεν είστε θιγμένοι τώρα να μην θιχτήτε και τότε.
antonl Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Βασικά αυτή η απάντηση (στο email) που παρατείθεται παραπάνω είναι σίγουρα επίσημη; Μου φαίνεται κουλό μια εταιρία και μόνο στον κόσμο να θεωρεί πως εμείς κι οι γείτονες μας είμαστε μια και μοναδική χώρα και να μας αναφέρει έτσι. Πιο πολύ για (κακόγουστο ίσως) αστείο ενός υπαλλήλου μου φαίνεται. Εκτός κι αν είχαμε καμιά εξέλιξη στο "μακεδονικό" γιατί έχω και κάτι μέρες να δω ειδήσεις
danaos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Καλό είναι να μην αδιαφορούμε. Δεν είμαι εθνικιστής αλλά λυπάμαι όταν ακούω γεννητικά όργανα να συνοδεύονται από τον (2ο τη τάξη)εθνικό μας ποιητή Κ. Παλαμά... Ίσως δεν έχετε διαβάσει, ίσως φταίνε κι οι δάσκαλοί σας, που δε σας μίλησαν για τη "Φλογέρα του Βασιλιά" του Κ. Παλαμά και το ρόλο που έπαιξε την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα. Όμως, υπάρχει και η μοδάτη και super και cool και κυρίως φτιαγμένη από εσάς, Wikipedia, όπου μπορείτε να διαβάσετε γι΄ αυτόν: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82. Εκεί, διαβάζουμε: "'Η Φλογέρα του βασιλιά (1910) διαδραματίζεται στο Βυζάντιο και αφηγείται το ταξίδι του Βασίλειου Β' ("Βουλγαροκτόνου") στην Αθήνα. Κεντρικό σημείο του έργου είναι το προσκύνημα του αυτοκράτορα στον Παρθενώνα, που έχει γίνει ναός της Παναγίας. Αυτό συμβολίζει για τον ποιητή την σύνθεση και την ενότητα όλης της ιστορίας του Ελληνισμού, αρχαίας, βυζαντινής και σύγχρονης. Η έμπνευση της Φλογέρας του Βασιλιά είναι αποτέλεσμα και του ανανεωμένου τότε ενδιαφέροντος για το Βυζάντιο, αλλά κυρίως του μακεδονικού αγώνα." Και αν σήμερα όλα μοιάζουν βαρετά και ανιαρά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι κάποτε κάποιοι, χωρίς wifi, χωρίς adsl, χωρίς mac και iphone, σηκώθηκαν και πήγαν στη Μακεδονία, πάλεψαν και έχασαν και τις ζωές τους... (Παλιότερα, δεν μπορούσα να χωνέψω πώς τόσοι και τόσοι Κρητικοί σηκωθήκανε και φύγανε απ' το νησί - ενώ ήταν σκλαβωμένο ακόμα στους Τούρκους - και πήγαν στη Μακεδονία για να αγωνιστούν. Τώρα νομίζω πως ξέρω. Μάλλον αυτοί είχαν κάτι που εμείς το αναζητούμε πια και δεν το βρίσκουμε...)
liopyr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δηλαδή εσείς εφόσον είναι αξιόπιστη εταιρία η cisco θα κάτσετε να σας μαμήσουν κιόλας. Επίσης είναι βάρβαρος ο άλλος επειδή δεν έχει επιχειρήματα, ενώ η εταιρία έχει το τεράστιο επιχείρημα. Ελλάδα και Μακεδονία είναι το ίδιο. Eγώ δεν θεώρησα κανέναν βάρβαρο. Τραγικό θεώρησα τον τύπο που ξυπνά τις απαρχαιωμένες προκαταλήψεις του χωρίς μάλιστα να υπάρχει σοβαρή αιτία. Τώρα μάλιστα που βλέπω και το forum του, δίπλα στο τραγικός θα προσθέσω μία μικρή δόση κατανόησης. Πόσο σοβαρά να πάρεις ένα τύπο που ακούει Σφακιανάκη? Συμφωνώ ότι και να μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα τους δεν θα βγεί κάτι, όμως μην ξεχνάτε πως από τα μικρά πράγματα αρχίζουν οι αλλαγές. Νομίζω πως το σενάριο να αλλάξει το όνομα μιας χώρας από ένα τέτοιο περιστατικό δεν χωράει ούτε στην πιο καλπάζουσα φαντασία του Λιακόπουλου... Όταν λοιπόν η χώρα μας μετονομαστεί σε κάτι άλλο επειδή η "Μακεδονία" και η κάθε Μακεδονία έχει το πάνω χέρι, καλό θα είναι εσείς που δεν είστε θιγμένοι τώρα να μην θιχτήτε και τότε. Οk. Υπόσχομαι δημόσια να μην θιχτώ. (αρκεί το router μου να είναι Cisco).
danaos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Εδώ ταιριάζει το γνωστό: "Καληνύχτα και καλή τύχη..."
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δεν είμαι εθνικιστής αλλά λυπάμαι όταν ακούω γεννητικά όργανα να συνοδεύονται από τον (2ο τη τάξη)εθνικό μας ποιητή Κ. Παλαμά... είσαι ο πρώτος που τα αναφέρει και ντροπή σου!
liopyr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 (Παλιότερα, δεν μπορούσα να χωνέψω πώς τόσοι και τόσοι Κρητικοί σηκωθήκανε και φύγανε απ' το νησί - ενώ ήταν σκλαβωμένο ακόμα στους Τούρκους - και πήγαν στη Μακεδονία για να αγωνιστούν. Τώρα νομίζω πως ξέρω. Μάλλον αυτοί είχαν κάτι που εμείς το αναζητούμε πια και δεν το βρίσκουμε...) Κίνητρο είναι η λέξη που ψάχνεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 βλέπεις πουθενά να τα αναφέρω? :p (WTS Humor)
dkmaster Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Φυσικά και δεν θα αλλάξει το όνομα της χώρας μας. Όμως το όνομα της άλλης θα γίνει αυτό που ελπίζει όταν υπάρχει διεθνής αναγνώριση. Και εγώ δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω εθνικιστής, όμως επίσης δεν θέλω να ονομαστούν και Μακεδονία.
random Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Η λίστα που εμφανίζει το site δεν ειναι λίστα "όλων των κρατών του κόσμου", ούτε "όλων των γλωσσών του κόσμου". Ο ΟΗΕ έχει 192 κράτη-μέλη, και αν προσθέσεις διάφορες που διεκδικούν διεθνή αναγνώριση ξεπερνάς τις 200. Στη λίστα του linksys.com έχει μόνο 95 επιλογές, και λιγότερες χώρες (για κάποιες έχει 2 επιλογές γλώσσας πχ Algeria Arabic, Algeria English), για την ακρίβεια έχει μόνο 82 χώρες. ούτε τις μισές. το γιατι γράφουν macedonia αντί fyrom ...το 99% των κατοίκων του πλανήτη δεν έχει ιδέα τι σημαίνει "φυρομ". σκοπός του σαιτ ειναι να ειναι ευκολο στην περιήγηση, όχι να ειναι αρεστό στους κατοίκους μίας χώρας. Δηλαδη αν πάτε σε ενα σαιτ ψαχνωντας εμπορικές/γεωγραφικές πληροφορίες για μια χώρα, και την έχουν καταχωρημένη στα ευρετήρια μόνο ως "Δημοκρατία της Κίνας", και δεν έχει πουθενά μια λεξούλα... Taiwan, δεν θα τον βρίσετε τον - προφανώς Κινέζο- webmaster?? εγώ, ναι. Μοιάζει περισσότερο με μια "λίστα χωρών των οποίων ο τοπικός αντιπρόσωπος liknsys θέλει να διαφοροποιεί το περιεχόμενο απο το site της μαμάς εταιρείας", είτε σε γλώσσα, είτε στη λίστα των διαθέσιμων προιόντων γιατι ίσως κάποια μοντέλα δεν τα φέρνει. Αυτό δεν σημαίνει οτι τελικά την διαφοροποιεί, μπορει να θέλεει, αλλα ακόμα δεν το έκανε, απλα του κράτησαν εναν κωδικό, υπο-site, για να βάλει το περιεχόμενό του. πχ. είτε επιλέξεις Μακεδονία, Ναμίμπια, Σερβία , Ουγγαρία, ή Γκάνα, το ίδιο πράγμα βλέπεις. Αγγλική γλώσσα και το ίδιο περιεχόμενο. (αγγλικά μιλάνε επισήμως στα Σκόπια; ...) Αν επέλεγα Greece, και μου έδειχνε Αγγλικό περιεχόμενο, και contacts στις ΗΠΑ, μάλλον προσβεβλημένος πολίτης Νότιας Μπανανίας θα ένιωθα παρα κολακευμένος απόγονος του Περίκλες.gr άλλα subdomains είναι προσαρμοσμένα, τουλαχιστον στη γλώσσα, πχ Τουρκίας, Αργεντινής. (πιστευω αυτα ειναι δουλειά των τοπικών αντιπροσώπων. δεν μπορω να φανταστώ οτι ασχολήθηκε η μαμα στις ΗΠΑ να μεταφράσει το σαιτ στα τούρκικα) πάντως το www.linksys.gr το έχουν αγοράσει και οδηγεί στο αμερικάνικο. βρήτε τον τοπικό αντιπρόσωπο και πείτε του να ζητήσει την προσθήκη του www-gr.linksys.com στη λίστα (αν έχει να βάλει κάτι δικό του μέσα, και με Ελληνική γλώσσα, αλλιώς , αν δεν εχει καμια διαφοροποίηση, καλυτερα ειναι έτσι όπως είναι το redirection προς .com). Προσφερθήτε να το κάνετε εσείς, και τσάμπα. Η απουσία ελληνικού σαιτ Λινκσις ειναι βαρύ έλλειμα στον Εθνικό Πολιτισμό μας. που πάμε ξεβράκωτοι; Η εικόνα-sig του johnk10, στο άλλο φορουμ, όλα τα λεφτά. Μετα λεμε για προκλητική προπαγάνδα.... "...τον πετεινό κεφάλα".
tectonator Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 From (Andres Zapata) REF: [incident: 080728-001774] Dear Mr Christodoulou, Thank you so much for Contact linksys Customer Service, we really apreciate your feedback, the information to add Greece to the list has been followed up to the Headquarters previously but we did not receive an answer yet, we will ask them again to try to rush the procedure. Anyway the option to place an RMA for Greece is available on the link https://linksysrma.moduslink.com/Consumer/pag/ChooseRegion.aspx this means that if you have a Linksys device that needs to be replaced you will be able to fill the form online. Regards, Linksys Customer Service. Η απαντησή τους σε ερώτημά μου γιατί δεν υπάρχει η επιλογή Greece στο list τους. Από ότι φαίνεται η απάντηση που στείλανε στο φίλο ή ήταν ειρωνική ή δεν ήταν η πραγματική....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 έτσι...ράδιο αρβύλα ftw...
antonl Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Βασικά αυτή η απάντηση (στο email) που παρατείθεται παραπάνω είναι σίγουρα επίσημη; Μου φαίνεται κουλό μια εταιρία και μόνο στον κόσμο να θεωρεί πως εμείς κι οι γείτονες μας είμαστε μια και μοναδική χώρα και να μας αναφέρει έτσι. Πιο πολύ για (κακόγουστο ίσως) αστείο ενός υπαλλήλου μου φαίνεται.Εκτός κι αν είχαμε καμιά εξέλιξη στο "μακεδονικό" γιατί έχω και κάτι μέρες να δω ειδήσεις Ναι, κάνω quote τον εαυτό μου
Alchemist` Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Η γνωστή εταιρία κατασκευής router "LINKSYS" διέγραψε το όνομα της χώρας μας από την λίστα της και μετονόμασε προκλητικά την F.Y.R.O.M. σε Μακεδονία αφήνοντας την χώρα μας χωρίς όνομα μαζί με όλες τις βαρβαρικές ''γλώσσες του κόσμου''. Τα λόγια περιττεύουν. Ορίστε και το link: http://www-mk.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Content_C1&childpagename=MK%2FLayout&cid=1175239960588&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=6058861373H35 Το θέμα το είδα εδώ και επίσης εάν πιστεύουν οι admin πως υπάρχει πρόβλημα ας το σβήσουν. Εγώ θα σταθώ στο bold κομμάτι και θα ρωτήσω... Η χώρα "Greece" υπήρχε και διαγράφηκε? Η δεν υπήρχε ποτέ στη λίστα? Αν υπήρχε και διαγράφηκε, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα, ειδάλλως δεν βλέπω κάτι περίεργο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.