Προς το περιεχόμενο

Online αγορές εντός EU και φπα

passenger57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα ηλεκτρονικό προιον απο την Αγγλία και δεν γνωρίζω αν πρέπει να πληρώσω φπα με τον τελικό λογαριασμό. Στις πληροφορίες του e-shop που κοιτώ αναγράφει αυτό:

If you are registered for VAT in Europe, you will not have to pay VAT on your order if you supply your International VAT Number.

Τελικά θα πληρώσω φπα ή όχι για μια απλή αγορα;Και άν ναι, πόσο είναι το ποσοστό;

Δημοσ.

Αν έχεις εταιρικό αφμ δεν πληρώνεις, αν πάλι είσαι ιδιώτης πληρώνεις το φπα κανονικά. Σε περίπτωση εταιρείας, θα πρέπει να γίνει μεταβολή στην εφορία για να δέχεσαι ενδοκοινοτικά τιμολόγια(10 λεπτά υπόθεση).

Δημοσ.
Αν έχεις εταιρικό αφμ δεν πληρώνεις, αν πάλι είσαι ιδιώτης πληρώνεις το φπα κανονικά. Σε περίπτωση εταιρείας, θα πρέπει να γίνει μεταβολή στην εφορία για να δέχεσαι ενδοκοινοτικά τιμολόγια(10 λεπτά υπόθεση).

Και να βγάλει ευρωπαικό αφμ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις....θελω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Θελω να αγοράσω αυτό το ηλεκτρονικό προιον απο Αυστραλία και φυσικά θέλει εκτελωνισμό.Δεν θέλω όμως να ανέβω αθήνα να παω εγω αεροδρόμιο κ να ψαχνω τελωνεια για την παραλαβή του. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να αναθέσω αυτήν την δουλειά σε έναν εκτελωνιστή και με κάποιο λογικό ποσο να εισάγει για μενα στην χώρα μου αυτο το προιόν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...