Προς το περιεχόμενο

Πώς μπαίνω στα αρχεία μου από μακρυά;

KITI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.

Βρίσκομαι σε διακοπές, έχω μαζί μου το φορητό για να εργάζομαι. Ωστόσο χρειάζομαι οπωσδήποτε κάποια αρχεία που βρίσκονται στο σταθερό στο σπίτι. Μπορώ με το username και το password του σταθερού μου να μπω στα αρχεία του και να τα χρησιμοποιήσω από κει που βρίσκομαι;

kiti

Δημοσ.

Remote PC access μέσω Windows

Ειναι προφανές οτι αν εισαι διακοπές ήδη, "Σήμερα, 16:02", αυτά δεν γίνονται,

εκτος αν βρεις καποιον στο τηλεφωνο να ανοιξει το pc σου και να κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Γενικά όχι. Κι επειδή φαντάζομαι πως δεν ξέρεις την ip του, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται με κάποιον τρόπο. Φυσικά υποθέτω πως είναι ανοικτό το εκεί pc γιατί αλλιώς τσάμπα τα γραψα κι αυτά :)

Δημοσ.

Yup... πριν πας για διακοπες επρεπε να κανεις καταλληλη ρυθμιση στον υπολογιστη (πχ ssh server), και να τον αφησεις μονιμως ανοιχτο και στο ιντερνετ με σταθερο IP

Κατι τετοιο ειναι σχετικα εξειδικευμενο

Δημοσ.

Διαφορετικά κάνεις save πριν φύγεις (για την επόμενη φορά) τα αρχεία που νομίζεις ότι μπορεί να χρειαστείς σε κάποια απο τις πολλές online storage υπηρεσίες και μπορείς να βρεις εύκολα άκρη χωρίς remote ιστορίες

Δημοσ.

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί να έχεις κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προτού απομακρυνθείς από το σταθερό υπολογιστή.

Πρώτη περίπτωση που λειτουργεί υπό προϋποθέσεις είναι να έχεις το PC κλειστό και να το ανοίγεις και να το διαχειρίζεσαι από "μακρυά".

Δεύτερη περίπτωση το PC είναι πάντα σε κατάσταση αναμονής και να το διαχειρίζεσαι από "μακρυά".

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει τα PC να έχει επικοινωνία με το internet με καλώδιο ethernet και όχι wireless.

Θα πρέπει η κάρτα δικτύου και η μητρική να υποστηρίζουν την απομακρυσμένη ενεργοποίηση του PC (WOL -Wake On Lan).

Αν είσαι εντάξει από το hardware θα πρέπει να κάνεις και τις απαραίτητες ρυθμίσεις (Ρύθμιση BIOS, ίσως και αλλαγή σε κάποια jumpers πάνω στη μητρική, άνοιγμα ports στο router).

Θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα πρόγραμμα που δίνεις την εντολή της ενεργοποίησης (ΟΝ) του PC από μακρυά (Wake On Lan κ.τ.λ.).

Θα πρέπει να κάνεις την επιλογή και ρυθμίσεις του software που θα χρησιμοποιήσεις για αυτού του είδους την επικοινωνία (windows remote control, VNC, PC Anywhere, LogMeIn κ.τ.λ.).

Στη δεύτερη περίπτωση αφού δεν θα έχεις το πρόβλημα του ανοίγματος του PC, τα μόνα που θα πρέπει να κάνεις είναι το άνοιγμα port στο router και η επιλογή και ρυθμίσεις του software που θα χρησιμοποιήσεις.

Προσπάθησα να γίνω όσο το δυνατόν περισσότερο κατανοητός.

Από τη στιγμή που είσαι ήδη σε διακοπές τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορούν να ισχύσουν και τίποτα δεν μπορείς να κάνεις όπως έχει αναφέρει και ο random.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...