magoufisa Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 γεια σας παιδια.εδωσε καποιος φετος μηχανογραφικο με το 10%για να μου εξηγησει λιγο τη διαδικασια κ τι αλλαζει στο βαθμο και τις βασεις?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Οσον αφορα τη διαδικασια. Δικαιωμα να δηλωσουν με το 10% ειναι οι περσινοι αποφοιτοι λυκειου. Ετσι με τα περσινα τους μορια ξανασυμπληρωνουν μηχανογραφικο για φετος. Ομως οι θεσεις που διεκδικουν να μοιραστουν με τους υπολοιπους υποψηφιους του 10% ειναι πολυ λιγοτερες (οπως λιγοτεροι ειναι και οι υποψηφιοι). Διαμορφωνονται ξεχωριστες βασεις για αυτη τη κατηγορια, ανεξαρτητες απο ολο το υπολοιπα συστημα εξετασεων και εισαγωγης στη τριτοβαθμια. Καθε σχολη διαθετει το 10% του συνολικου αριθμου των εισακτεων της για τη διαδικασια αυτη. ΠΧ αν μια σχολη δεχεται 100 εισακτεους το χρονο, οι 90 θα ειναι απο Ενιαια, Νυχτερινα, ΤΕΕ και Κυπρο ενω οι υπολοιπες 10 θεσεις θα ειναι για αυτους που ξαναδηλωνουν με το συστημα του 10%. Οσο για τις βασεις, οπως καταλαβαινεις ειναι απροβλεπτες, διοτι δε μπορει κανεις να γνωριζει ποσοι ειναι οι υποψηφιοι με το 10%, απο ποιο επιστημονικο πεδιο προερχονται οι περισσοτεροι, τι μορια εχουν συγκεντρωσει και τι σχολες δηλωσαν. Συνηθως οι βασεις πεφτουν στο 10%, αλλα αυτο δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι συμβαινει παντα και σε ολες τις σχολες.
DarkOrion Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δικαιωμα να δηλωσουν με το 10% ειναι οι περσινοι αποφοιτοι λυκειου. Κάτσε, αυτό δεν το κατάλαβα. Δηλαδή μόνο οι περσυνοί απόφοιτοι έχουν δικαίωμα? ΟΙ προπέρσυνοι? Οι 3-4 χρόνια πίσω? Δηλαδή αν εγώ τελειώσω μία σχολή σε 4 χρόνια και θέλω να κάνω και άλλη μία, δεν έχω δικαίωμα με το 10%? Πρέπει να ξαναδώσω πανελλήνιες?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Κάτσε, αυτό δεν το κατάλαβα. Δηλαδή μόνο οι περσυνοί απόφοιτοι έχουν δικαίωμα? ΟΙ προπέρσυνοι? Οι 3-4 χρόνια πίσω? Δηλαδή αν εγώ τελειώσω μία σχολή σε 4 χρόνια και θέλω να κάνω και άλλη μία, δεν έχω δικαίωμα με το 10%? Πρέπει να ξαναδώσω πανελλήνιες? Αυτο δε το γνωριζω με σιγουρια, μπορω να στο απαντησω το απογευμα ομως που θα ρωτησω φιλο καθηγητη
DarkOrion Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Γιατί εγώ σκέφτομαι του χρόνου να δώσω κατατακτήριες για άλλη μία σχολή, και άμα δεν κάτσει, τουλάχιστον να μπορώ να δώσω με το 10%.
Dark_son20 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 μπορούν να δώσουν με το 10% όσοι έχουν δώσει με το σύστημα αρσένη και μετά όχι οι δέσμες δηλαδή
magoufisa Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 α και να ρωτησω και κατι αλλο.ο βαθμος μου αλλαζει?γιατι ειχα ακουσει οτι ανεβαινει κατα 1000 μορια αλλα δεν ξερω αν ισχυει..
Dark_son20 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 όχι δεν αλλάζει ο βαθμός σου αλλα οι βάσεις είναι απογοήτευση στο 10% μπορείς από το υπουργείο να δεις τις περσινές... είναι εξωφρενικά ψιλά σε σχέση με τις κανονικές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2008 μπορούν να δώσουν με το 10% όσοι έχουν δώσει με το σύστημα αρσένη και μετά όχι οι δέσμες δηλαδή Οκ ρωτησα φιλο καθηγητη, ετσι οπως τα λεει ο Darkson ειναι. Οποτε θες δηλωνεις με το 10%
Zderg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μπορεις να δηλωσεις αν εχεις τελειωσει το λυκειο απο το 2000 κ μετα..
yahabibi Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 ρε παιδια να ωτησω και εγω κατι επι του θεματος εχω τελειωσει το 2002 το λυκειο και σκεφτομαι να κανω ξανα μηχανογραφικο....το θεμα μου ειναι ομως μπορω να μπω σαν ειδικη κατηγορια πολυτεκνου (οντας τεκνο 3τεκνης οικογενειας) η θα ανοικω στο 10%????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.