Fidelio Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Ειμαι τυπος που δε θελω πολυ αγχος στη δουλεια, Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάς. Για να πετύχεις σε αυτό που θα αποφασίσεις να κάνεις , ειδικά στα πρώτα σου βήματα , θα πρέπει να σου φύγει ο πάτος. Αν θα σου αρέσει (λολ) κάποια στιγμή θα έρθεις σε μια ομοιοστασία και θα είσαι δημιουργικός (το άγχος σου θα είναι και δημιουργικό), διαφορετικά, αν δεν κάνεις αυτό που γουστάρεις, κάποια στιγμή θα φρικάρεις την ζωή σου. δηλαδη δε θελω καποιον πανω απο το κεφαλι μου Εκτός και αν σου τύχει ο πρώτος αριθμός του λαχείου ή κληρονομήσεις κανα πλούσιο μπάρμπα , σε κάθε άλλη περίπτωση μέχρι να εδραιωθείς σε αυτό που θα αποφασίσεις να κάνεις και να γίνεις επιτέλους αυτοδημιουργητος , θα πρέπει να ανεχτείς πολλούς ή λιγότερους μαλάκες πάνω απο το κεφάλι σου. Again , δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάς . .. :mrgreen: επισης δε θελω να ξοδευω ενα 8ωρο μεσα σ'ενα γραφειο φορωντας γραβατα και να παιζω διπλωματια ειτε στο αφεντικο ειτε στο πελατη για αυτο και αποφευγω business. Χωρίς διπλωματία δεν υπάρχει περίπτωση να στεριώσεις σε αυτό που θα αποφασίσεις να κάνεις , οι γραβάτες , τα 8ώρα και τα γραφεία , είναι δευτερεύοντα στοιχεία, αδιάφορα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ Το μονο που με απασχολει ειναι οτι υπαρχουν χιλιαδες που θα κανουν το ιδιο με πολυ μεγαλυτερο ταλεντο απο το δικο μου. Κοίτα , εκτός απο το ταλέντο , χρειάζεται και πολύ ΔΟΥΛΕΙΑ ! Το αποτέλεσμα έχει ως εξής: ΤΑΛΕΝΤΟ χ ΑΦΟΣΙΩΣΗ = ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ εκτίμησε μόνος σου τις τιμές στην παραπάνω εξίσωση και ίσως βρείς αυτό που ζητάς ...τελικά Με βαση αυτα που ζηταω απο μια δουλεια τι αλλο μπορει να μου αρεσει; επισης ποια ειναι η γνωμη σας για αυτα που προανεφερα; ριξτε τα φωτα σας γιατι δε ξερω τι θελω! Πρέπει να βρεις τι σου αρέσει πραγματικά και να δουλέψεις πάνω σε αυτό. Εσύ τώρα περιμένεις να βρεις κάτι απλό , να μην δουλεύεις πολύ και να βγάζεις και χρήματα. Φίλε , είσαι τεμπέλης χαχαχα , αυτή είναι η γνώμη μου. (δεν το λέω απο κακία , και εγώ τεμπέλης είμαι , για αυτό δεν πρόκειται να σταυρώσω ποτέ μου πολλά φράγκα... )
Hellaslover Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Στην Ελλάδα, μόνο οι δημόσιες σχέσεις είναι που σε ταίζουν. Όλα τα άλλα είναι για τον @@@@ Έχουμε φτάσει δηλαδή στο επίπεδο να είναι σημαντικός αυτός που ξέρει τους περισσότερους, και όχι αυτός που ξέρει τα περισσότερα. Με απλά λόγια, ό,τι και να σπουδάσεις, θα φυτοζωείς αν δεν έχεις και τις κατάλληλες γνωριμίες, ώστε να πιάσεις μια καλή θέση και να έχεις τους άλλους από κάτω σου. Σόρυ που στο λέω έτσι ωμά, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση αυτή είναι. Σκέψου το καλά πριν φύγεις. Πολλοί θα ήθελαν να ήταν στην θέση σου, όχι γιατί είναι η Αμερική (εντάξει, και αυτό μετράει για κάποιους), αλλά γιατί το χάλι της Ελλάδας δεν υπάρχει εκεί. Σίγουρα δεν λέω οτι είναι ρόδινα τα πράγματα, αλλά δεν είναι όπως εδώ... ναι φιλε το ξερω. δε κουναω ποδι απο δω τουλαχιστον αν δε μαζεψω καποια χρηματα. Αυτο που λες οτι πρεπει να εχεις τα κονε για να βρεις δουλεια ειναι πολυ μαλακια παντος αλλα δυστηχος ειμαστε η πιο απολιτιστη-πολιτισμενη χωρα... ok mate, για τα χρονια συνενοηθηκαμε. Απλα ειχα διαβασει καποια παλαιοτερα ποστς σου και μου δημιουργηθηκε η απορια βλεποντας να γραφεις μια φορα τοσα χρονια, την αλλη διαφορετικα. Φιλε μου, αν καποιος λεει συνειδητα οτι δεν εχει ορεξη να σπουδασει, με το ζορι δε σπουδαζει. Ειπες κι εσυ οτι δε ξερεις τι θελεις και δεν ειναι καθολου παραλογο να μην εχεις αποφασισει ακομα τι θελεις να κανεις. Κατσε και ψαξου, δες τι σε αντιπροσωπευει και μην αποφασισεις να σπουδασεις κατι η να κανεις μια δουλεια μονο για τα χρηματα που θεωρητικα θα βγαζεις, γιατι αν δεν αγαπας αυτο που κανεις θα αποτυχεις. Μη ψαχνεις να βρεις το τι θα σπουδασεις η το τι επαγγελμα θα διαλεξεις, σε φορουμ. Τετοια θεματα ειναι παρα πολυ σοβαρα για το μελλον του καθενος και ειναι και απολυτα προσωπικα. Αλοιμονο αν επηρεαζοσουν απο τη γνωμη του καθενος που θα σου πει το κοντο του και το μακρυ του. Σου ξαναλεω οτι για να πετυχεις, οτι κι αν κανεις πρεπει να τ αγαπας. Στην Αμερικη εχεις τη πολυτελεια της ποικιλιας και των ευκαιριων. Φροντισε να τα εκμεταλλευτεις ξερεις το προβλημα μου ποιο ειναι; οτι θελω να ανοιξω κατι δικο μου για αυτο και δε με πολυενδιαφερει να σπουδαω κατι. Ο μονος λογος που θελω να σπουδασω ειναι για να εχω πισινη, και αλλοστε 15 χρονια(:p9μιση 9μιση!!) που ειμαι αμερικη ειναι κριμα να μη παω πανεπιστημιο που ειναι σχετικα πανευκολα εδω σε σχεση με ελλαδα. Γιατι βλεπω φιλους μου ποσο αγχος ειχανε με τις εξεταστικες, πολλοι δε τελειωσαν καν λυκειο, και κατα 80% θα τους βγει αχρηστο οτι σπουδασουν. Θα ειναι η μαλακια του αιωνα να μη σπουδασω εδω που ειμαι.Τωρα που δεν εχω ορεξη ειναι απολυτος φυσιολογικο. Βλεπω χαλια που ειναι η ζωη στην Αμερικι στο κοινωνικο τομεα και λεω να τα παρατησω ολα να φυγω αλλα θα 'ναι λαθος το ξερω... @fidelio Στην αρχη θα εχω λογικα αγχος αλλα και ορεξη. Απλα δε θελω μια δουλεια που θα εχω αγχος σε καθημερινη βαση, γιατι μετα δε θα ευχαριστιεμαι αυτο που κανω. Συνηθος αν δουλευεις σε business που ο χρονος ειναι χρημα και οτιδηποτε κανεις εχεις ενα αφεντικο απο πανω να σου λεει πως επρεπε να το κανεις κτλ αυτο ειναι το αγχος που δε θελω. Τωρα για δασκαλος που ειχα πει δεν εχεις αγχος...Καθε αρχη και δυσκολη αλλα δε νομιζω ολες οι δουλειες εχουν αγχος...εκτος αν εχεις οικονομικο προβλημα και ξερεις οτι πρεπει να δουλεψεις, και παλι δε στο δημιουργει η δουλεια το αγχος αλλα η κατασταση που βρισκεσαι. Οσο για το ταλεντο συμφωνω θελει και δουλεια, αλλα αν δεν εχεις γεννηθει με ταλεντο δε δημιουργειτε.. τωρα στην αμερικι για παραδειγμα δε θα καταφερνα να κανω τιποτα με υπολογιστες για τον απλο λογο οτι υπαρχουν πολλοι ασιατες με τρελο μυαλο σε τετοια. Αν εχεις μια κλιση σε κατι ειναι πολυ ευκολοτερο να πετυχεις. και δεν ειμαι τεμπελης. αυτο που ζηταω ειναι λογικο, ολοι αυτο δε θελουμε; με λιγα λογια θελω η δουλεια να ειναι κατι το ευχαριστο, κατι να χαιρομαι που το κανω. οχι να σηκωνομαι με μιση καρδια το πρωι να παω δουλεια για το υπολοιπο τις ζωης μου....
alexos25 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Αν πιανουν τα χερια σου τοτε ηλεκτρολογος ή υδραυλικος εινια μια σιγουρη επενδυση
Praetorianos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Αυτό με τις γνωριμίες που ειπώθηκε πιο πάνω είναι πολύ σωστό αν και είμαι σίγουρος ότι δεν ισχύει μόνο εδώ αλλά ισχύει παντού. Τι σημασία έχει αν είσαι εξπερ στον τομέα σου, λύνεις και δένεις τα πάντα αλλά δεν έχεις γνωριμίες προκειμένου να σε βοηθήσουν ή να σε γνωρίσουν σε άλλους. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο Αμέρικα και γνωριμίες να έχεις αν κάνεις πατάτες θα σε πετάξουν έξω, ενώ εδώ στην Ελλάδα θα σου δώσουν και μια δεύτερη (και μια τρίτη και μια τέταρτη) ευκαιρία λόγω του ότι είσαι γνωστός. Τώρα για την δουλειά, εφόσον μάλλον θα έχεις τα φράγκα για να ανοίξεις δική σου δουλειά μήπως θα ήταν καλό να σπουδάσεις οικονομικά για να μάθεις κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν κι εσένα αλλά και να έχεις μια πισινή? Εναλλακτικά μπορείς να σπουδάσεις κάτι σχετικό με αυτό που θα ανοίξεις πχ αν ανοίξεις ιχθυοκαλλιέργιες, σπούδασε ιχθυοκαλλιέργειες. Και κάτι τελευταίο, αν και δεν έχω σημαντικές εμπειρίες από το εξωτερικό, καλύτερα σπούδασε εκεί, βρες μια δουλειά να "ψηθείς" λίγο και μετά αν δεν την παλεύεις καθόλου γύρισε Ελλάδα και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σου να κάνεις κάτι εδώ..
ippo00 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Σπούδασε αυτό που σου αρέσει αλλιώς μάλλον θα είσαι πάντα μέτριος
Fidelio Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 (...)ξερεις το προβλημα μου ποιο ειναι; οτι θελω να ανοιξω κατι δικο μου για αυτο και δε με πολυενδιαφερει να σπουδαω κατι. ..(..) Αυτό το "κάτι δικό σου" , που θα ήθελες να ανοίξεις , πως περιμένεις να το αφομοιώσεις ουσιαστικά; Έχεις την εντύπωση οτι δεν θα πρέπει να κουραστείς για να αποκτήσεις την σχετική τεχνογνωσία; - μεθοδολογικά πως σκοπεύεις να το πετύχεις αυτό; Ακολουθώντας τυχαία τις εμπειρίες σου, μαθαίνοντας απο το "πανεπιστήμιο της ζωής;" ... Φίλε μου είσαι νέος άνθρωπος , πόσο χρόνο πιστεύεις οτι θα "χάσεις" σπουδάζοντας το γνωστικό χώρο που σε ενδιαφέρει. Δεν το σκέφτεσαι σωστά κατα την γνώμη μου , εκτός και αν ασχοληθείς με καρτελ ναρκωτικών , κομπίνες, ληστείες και άλλα τέτοια Τωρα για δασκαλος που ειχα πει δεν εχεις αγχος...ΝΟΜΙΖΕΙΣ ; Σε πληροφορώ σε έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το ψυχολογικό προφιλ των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες αναφορικά με τα προβλήματα της διαδικασίας της διδασκαλίας -στην ελληνική πραγματικότητα όμως - έχει βρεθεί οτι αυτοι κύριως εκδηλώνουν ψυχοσωματικές ασθένειες. Εχεις φανταστεί ποτέ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ να διδάσκεις σε ένα τσούρμο, απαιδευτα δίποδα ; Well think again .... Καθε αρχη και δυσκολη αλλα δε νομιζω ολες οι δουλειες εχουν αγχος...Εμ , τι λέμε τόση ώρα; Η συνειδητοποίηση αυτή όμως τι σου δείχει , εσένα προσωπικά; Τι νομίζεις οτι πρέπει να κάνεις; Αν νομίζεις οτι με ευκολες λύσεις θα αποφύγεις το άγχος και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσεις ποιότητα ζωής , είσαι γελασμένος. Οπότε; Ξεκινάς να την παλεύεις απο αυτό που σου αρέσει !
BLISS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Ηθελα ν'αξερα ποσοι απο αυτους που διδασκουν σε παιδια και κυριως οι καθηγητες σε Γυμν/Λυκεια, ειχαν ποτε σκοπο ή ονειρο να κανουν αυτη τη δουλεια... Επειδη επιασαν τα μορια στο ασεπ διδασκουν, μονο και μονο για τη μονιμοτητα της θεσης με οτι αυτο συνεπαγεται για τους ιδιους και τα παιδια που θα τους υποστουν.
Berolinezos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 ΝΟΜΙΖΕΙΣ ; Σε πληροφορώ σε έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το ψυχολογικό προφιλ των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες αναφορικά με τα προβλήματα της διαδικασίας της διδασκαλίας -στην ελληνική πραγματικότητα όμως - έχει βρεθεί οτι αυτοι κύριως εκδηλώνουν ψυχοσωματικές ασθένειες. Εχεις φανταστεί ποτέ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ να διδάσκεις σε ένα τσούρμο' date=' απαιδευτα δίποδα ; [/quote'] Nαί μωρέ Σαββατοκύριακα ελεύθερα ένα οχτάωρο το πενθήμερο απο αυτό καμιά ώρα διδάσκουν τις υπόλοιπες πίνουν καφέ στο κυλικείο, και σιγά που δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τον τρόπο που θα παραδώσουν στα παιδιά το μάθημα.
Fidelio Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Αυτό που ανέφερα για τους καθηγητές της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης πάντως δεν το έβγαλα απο το μυαλό μου Berolinezos , αλλά δεν έχω και Link να σου παραθέσω Φαίνεται οτι είναι κομμάτι της αλυσίδας που λέγεται ελληνική νοοτροπία, πιάνοντάς τήν απο την αρχή, απο τις βαθμίδες εκπαίδευσης δηλαδή και το πόσο ανοργάνωτο είναι το σύστημα της παιδείας σε σύγκριση με άλλα συστήματα σε πιο προηγμένες χώρες. Σκέψου τα δικά σου μαθητικά χρόνια και φέρε στο μυαλό σου τους καθηγητές σου με τα περίεργα κουσούρια που κουβαλάγανε και εμείς σαν κανονικά άξεστα ζώα πλην όμως χαριτωμένα ( ) , γελάγαμε μαζί τους....
BLISS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Εγω παντως θυμαμαι οτι περισσοτεροι απο τους μισους, καθηγητες μου ηταν σωστοι και προσπαθουσαν αρκετα. Τους ενοιαζε να μαθουμε. Οι υπολοιποι ηταν μετριοι και κανα-δυο μονο πραγματικα αχρηστοι. Βεβαια πανε πολλα χρονια απο τοτε. Οπως μου λεει ενας συμαθητης μου -που εγινε καθηγητης μονο και μονο για τη μονιμη θεση- τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα τωρα και απο την πλευρα των καθηγητων και γενικοτερα απο το ενδιαφερον των μαθητων.
Berolinezos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Σκέψου τα δικά σου μαθητικά χρόνια και φέρε στο μυαλό σου τους καθηγητές σου με τα περίεργα κουσούρια που κουβαλάγανε και εμείς σαν κανονικά άξεστα ζώα πλην όμως χαριτωμένα ( ) , γελάγαμε μαζί τους.... Όλοι έχουμε κουσούρια, όλοι γελάνε με τα κουσούρια μας παντού στην δουλειά, στο σπίτι, στην γειτονιά. Γιατί θεωρείς πιό οδυνηρό να γελάει το μικρό παιδί με τα κουσούρια του δασκάλου, μή τυχόν και καταλάβει ο δάσκαλος οτι δέν τον σέβονται και απογοητευτεί? Υπάρχουν απογοητεύσεις πολύ χειρότερες σε δουλειές στην Ελλάδα, αυτό δέν είναι τίποτα.
Fidelio Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 (...)τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα τωρα και απο την πλευρα των καθηγητων και γενικοτερα απο το ενδιαφερον των μαθητων. Ελπίζω μόνο ,αυτό να οφείλεται στο οτι δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα στην εκπαιδευση - και το λέω αυτο γιατί αν μέσα απο αλλάγές στις μεθόδους εκπαιδεύσης τα πράγματα όντως πήγαν χειρότερα (που ρεαλιστικά δεν νομίζω να άλλαξε και κάτι απο τότε) , τότε πραγματικά δεν ξέρω σε τι να περιμένουμε. Αναφέρομαι για το 1990 και έπειτα -χονδρικά- τα αποτελέσματα αν είναι χειρότερα τα τρώμε τώρα στην μάπα και επίσης αναφέρομαι για την δημόσια παιδεία πάντα στην Ελλάδα. Από την άλλη που να βρεθούν χρήματα στην ψωροκώσταινα για την αναβάθμιση της παιδείας; Αν μπορούν να βρεθούν χρήματα και δεν θέλουν αλλαγές, τότε τι να πω. Όλοι έχουμε κουσούρια, όλοι γελάνε με τα κουσούρια μας παντού στην δουλειά, στο σπίτι, στην γειτονιά.Γιατί θεωρείς πιό οδυνηρό να γελάει το μικρό παιδί με τα κουσούρια του δασκάλου, μή τυχόν και καταλάβει ο δάσκαλος οτι δέν τον σέβονται και απογοητευτεί? Υπάρχουν απογοητεύσεις πολύ χειρότερες σε δουλειές στην Ελλάδα, αυτό δέν είναι τίποτα. Κοίταξε , το κλίμα αυτού του μπάχαλου που συμβαίνει στην διδασκαλική διαδικασία μέσα στις ελληνικές σχολικές τάξεις, είναι πραγματικά οδυνηρό για ένα καθηγητή, πολύ περισσότερο απο όσο πιστεύεις. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί δεν του παρέχονται τα μέσα για να αλλάξει ριζικά ο τρόπος μάθησης. Μόνο σε προηγμένα -πειραματικά σχολεία της Ευρώπης μπορείς να δεις πραγματικά τι θα πει σύγχρονη εκπαίδευση, όπου εκεί εφαρμόζονται και πρακτικά όλες οι καινοτομίες. Εδώ είμαστε όλο θεωρία , και όλα τα σύγχρονα μοντέλα εκπαίδευσης δεν είναι παρα μια ουτοπία. Εντάξει μπορεί να αλλάξει αυτό , έχουμε και Έλληνες ειδικούς που βροντοφωνάζουν για τις αλλαγές , αλλά ποιός τους ακούει ... Το point μου είναι οτι όταν βρίσκεσαι μέσα ένα ανοργάνωτο περιβάλλον που στέκεται εμπόδιο να δουλέψεις σωστά , κάποια στιγμή επιστρέφει εναντίον όλων των συμμετεχόντων και στον ψυχισμό τους. Οπότε ή γίνεσαι αδιάφορος όπως ανέφερες ή χάνεις τις ισορροπίες σου. Κι όμως , έρευνες έχουν δειξει πως στην δημόσια εκπαίδευση συμβαίνει περισσότερο το δεύτερο στον χώρο των εκπαιδευτικών.
Hellaslover Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Αυτό το "κάτι δικό σου" , που θα ήθελες να ανοίξεις , πως περιμένεις να το αφομοιώσεις ουσιαστικά; Έχεις την εντύπωση οτι δεν θα πρέπει να κουραστείς για να αποκτήσεις την σχετική τεχνογνωσία; - μεθοδολογικά πως σκοπεύεις να το πετύχεις αυτό; Ακολουθώντας τυχαία τις εμπειρίες σου, μαθαίνοντας απο το "πανεπιστήμιο της ζωής;" ... Φίλε μου είσαι νέος άνθρωπος , πόσο χρόνο πιστεύεις οτι θα "χάσεις" σπουδάζοντας το γνωστικό χώρο που σε ενδιαφέρει. συμφωνω οτι καλο ειναι να ξερεις 2 πραγματα για αυτο που κανεις αλλα οταν ανοιγεις δικιες σου business πολλες φορες το απλο μυαλο φτανει για να πετυχεις. Η ουσια ειναι το τι θα ανοιξεις και που..ξερω ελληνες που ηρθανε και βαζουνε πλακακια, γινανε μπογιατζιδες κτλ δουλευουνε μια βδομαδα σε ενα σπιτι και βγαζουν 1-2 χιλιαρικα, που στην ελλαδα πληρωνεις 40ευρο τι μερα εναν αλβανο και στα κανει. Ειδανε οτι οτι εχει να κανει με construction εχει λεφτα, σε αντιθεση με την ελλαδα που τετοιες δουλειες κανουνε αυτοι που δε μπορουν αν βρουν αλλη δουλεια. Δε λεω θα ασχοληθω με τετοια (ουτε μ'αρεσει ουτε πιανουν τα χερια μου). εφερα παραδειγμα..και επαναλαμβανω δε λεω πως δεν ειναι καλο να ξερεις μια τεχνη αλλα και να μην εχεις σπουδασει μια χαρα τα καταφερνεις. Για αυτο θελω να σπουδασω κατι ασχετο με αυτο που θελω να κανω(καθος δε χρειαζεται χαρτι να ανοιξεις ενα μαγαζι )ετσι σε περιπτωση που δε μ'αρεσει η που δε πετυχω να κανω κατι με αυτο που σπουδασα. Αυτο που λεω για τους καθηγητες οτι εχουν λιγο αγχος ισχυει τουλαχιστον στην αμερικη. εχω 2 θειες καθηγητριες μαθηματικων σε λυκειο και ειναι πολυ χαλαρη η δουλεια τους που κατανταει και βαρετη. Και αλλους καθηγητες που βλεπω ερχονται με το καφεδακι τους κανουμε λιγο μαθημα, η αμα βαριεται να δειδαξει κανουμε κανα activity η βλεπουμε μια ταινια σε σχεση με το μαθημα κτλ.(ενο ο καθηγητης εχει μπει ιντερνετ και σκοτωνει την ωρα του). Και φανταζομαι σε δημοτικο ειναι ακομα πιο χαλαρα τα πραγματα. Εχεις σαββατοκυριακα off, εχεις πασχα, χριστουγεννα, thanksgiving, presidents day καμια αλλη ασχετη αργεια off και πληρωνεσαι. Και το καλοκαιρι 2,5 μηνες αδεια. Και παντα θα μπορεις να βρεις δουλεια και ας μετακομισεις σε αλλη πολη, και στην δικια μου περιπτωση που θελω να ανοικσω δικια μου δουλεια θα μπορω να δουλευω σαν δασκαλος part time (substitute teacher)..ειναι και σεβαστη η δουλεια που κανεις. και οσο για τους μαθητες εδω, στη πλειοψηφια τους ειναι ευγενικα και σεβονται το μαθημα, δεν ειναι ελλαδα....το μονο κακο ειναι οτι αρχιζεις με $30,000 το χρονο (λιγα για αμερικη) αλλα οσα χρονια δουλευεις ανεβαινει.Θα το ψαξω... Το θεμα ειναι οτι ειμαι λιγο ψιλοκολλημενος με το graphic design, εβλεπα διαφορα videos στο youτυβε και μ'αρεσει αρκετα...το ξερω δεν εχει περαση στην ελλαδα αλλα αν πρεπει να εχω γνωστους για να βρω δουλεια για να παιρνω 800ευρο τοτε τιποτα δεν εχει περαση...
Fidelio Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Με αυτά που μου περιγράφεις - ασχετα με το τι δουλειά θα κάνεις - φαίνεται πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ! Οπως και να γίνει η σύγκριση , δεν βλέπω κανένα λόγο να επιστρέψεις Ελλάδα. Ακόμα και αν είναι συναισθηματικοί οι λόγοι που θες να έρθεις , το αν θα σου βγεί σε καλό θα είναι αποτέλεσμα πολύ πιο μειωμένων πιθανοτήτων από όσο να μείνεις εκεί και να κάνεις το οτιδήποτε...
Hellaslover Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 μιλαγα με ενα καθηγητη και μου λεει το travel and tourism ισως ειναι κατι που μου αρεσει. Του ελεγα για την ελλαδα τα νησια μας και τον τουρισμο και λεει αυτο ειναι κατι που λογικα θα εχει περαση και στην ελλαδα και στην αμερικι (και σε ολο το κοσμο βασικα). Τι ακριβος ομως ειναι; ειναι το ιδιο με τουριστικες επιχειρισεις η καμμια σχεση; απο το search που εκανα φενετε αρκετα fun. απο λεφτα τι παιζει; @fidelio δεν εχω σκοπο να γυρισω, τουλαχιστον οσο ειμαι ακομα νεος αλλα επειδη ποτε δε ξερεις θελω να σπουδαω κατι με αρκετες πιθανοτητες να βρω δουλεια και στην ελλαδα και οπουδηποτε. δε θελω να αισθανομαι κολλημενος στιν αμερικι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.