Προς το περιεχόμενο

Διλημα: Τι να σπουδασω?

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι ειμαι λιγο μπερδεμενος και αναποφασιστος. Τον αυγουστο πρεπει να παρω ταξεις που σχετιζονται με αυτο που θελω να σπουδασω, γιατι αλλιος αν μετανιωσω στη πορεια θα πανε χαμενες οι ταξεις και ο χρονος μου...Ειμαι τυπος που δε θελω πολυ αγχος στη δουλεια, δηλαδη δε θελω καποιον πανω απο το κεφαλι μου, επισης δε θελω να ξοδευω ενα 8ωρο μεσα σ'ενα γραφειο..φορωντας γραβατα και να παιζω διπλωματια ειτε στο αφεντικο ειτε στο πελατη για αυτο και αποφευγω business. Μ'αρεσει μια σχετικη δραση η κατι creative,που να αποφερει και χρηματα.. Μεχρι στιγμης μου αρεσει πολυ το μαρκετινγ οπως και το graphic design (γραφιστας). Το μονο που με απασχολει ειναι οτι υπαρχουν χιλιαδες που θα κανουν το ιδιο με πολυ μεγαλυτερο ταλεντο απο το δικο μου. Δεν ειμαι ιδιατιερα καλος στο να ζωγραφιζω κατι αλλα πιστευω οτι ειμαι στο να διαφημιζω κατι μεσο μιας εικονα/logo που να σχετιζεται με το ταδε προιον. Ειχα σκεφτει να γινω δασκαλος δημοτικου να εχω και ολες τις γιορτες και καλοκαιρια αδεια, δεν ειναι κατι που δε μου αρεσει αλλα ουτε κατι που ονειρευομαι. Οπως επισης και private investigator η κατι παρομοιο αλλα οχι αστυνομικος. θα ηταν προτιμοτερο να εκανα κατι με ελαστικο ωραριο, η κατι που θα μπορουσα να κανω σαν ελευθερος επαγγελματιας (για αυτο προτιμω graphic design).Με βαση αυτα που ζηταω απο μια δουλεια τι αλλο μπορει να μου αρεσει; επισης ποια ειναι η γνωμη σας για αυτα που προανεφερα; ριξτε τα φωτα σας γιατι δε ξερω τι θελω!:fear:

Υ.Γ Μενω αμερικι και ψαχνω κατι που να εχει περαση εδω, η και στην ελλαδα.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φιλε, απο δω το πας, απο κει το φερνεις, να φυγεις απο το αμερικα αναφερεις συνεχεια...

Να ησουν σε καμια Αγγλια το καταλαβαινω... Αμερικα εισαι που να παρει... προσεχε μην το μετανιωσεις πικρα αν φυγεις.

Ξερω οτι το κλιμα αυτο τον καιρο ειναι πολυ ασχημο εκει, αλλα ολα κυκλους κανουν.

Συναδελφος που ειναι μονιμα Λονδινο, πηγε Μαιαμι για θεματα της εταιριας και δεν ηθελε να φυγει. Ειναι ουτως η αλλως καλοπληρωμενος και μεχρι και μειωση αποδοχων προτεινε για να τον αφησουν στα γραφεια της αμερικης. Ασε που ολα τα βρηκε φτηνοτερα εκει.

Η διαφημιση εχει λεφτα ακομα στην ελλαδα, αλλα μονο σε επιπεδο διοικητικου στελεχους και οχι εκτελεστικου (γραφιστες κλπ)

Δημοσ.

Η καλύτερη δουλειά ειναι χοντρέμπορος οπωροκηπευτικών. Ελα στου Ρέντη για τρελό χρήμα

Δημοσ.
9μιση χρονια μένω αμερική..και έτσι καλο είναι;)

Αυτα εσυ τα εγραψες?

1) Έφυγα πριν κλείσω τα 16....τώρα είμαι 21 μισό

με βαση αυτο που εγραψες πριν κανα μηνα, δλδ να εφυγες στα 15μιση, πρεπει να εισαι εκει γυρω στα 6 χρονια αφου τωρα εισαι 21 μισο

Εδω μας λες οτι εκει εισαι 8 χρονια

Ούτε σχολειό ούτε δουλειά έχω όρεξη. Όσοι έχετε πάει στο εξωτερικό Αγγλία κτλ φανταστείτε πως ήταν τι πρώτη μέρα που ήσασταν "χαμένοι" και δεν είχατε τι να κάνετε και που να πάτε. Έτσι είμαι και γω μετά από 8 χρονια με τι μονη διαφορα ότι το συνήθισα

Σημερα μας λες οτι εισαι 9μιση χρονια. Kαλα, εκει στο Αμερικα τα μετρατε διαφορετικα τα χρονια η μηπως ταχεις ψιλομπερδεψει? :lol:

Στο μεταξυ, ποιος ο λογος που ανοιγεις τοπικ τι να σπουδασεις, αφου οπως δηλωνεις δεν εχεις ορεξη για σχολειο?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ελεεεεεεεεεινοοοοοοοοοοοοο το τελευταιο post .... πολλυυυυυυυυυυυ ελεεεεεεεεεεεινοοοοοο :devil::devil::devil:

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια από όλα αυτά που είδα το private investigator/ντεντεκτιβ στο απορρίπτω με την μια, αφού αυτή η δουλειά θέλει τρελές "πλάτες" για να είσαι αποτελεσματικός, κανάλια, γνωριμίες κτλ. (Γι αυτό συχνά πρώην αστυνομικοί γίνονται ντέντεκτιβ αφού έχουν μάθει τα κόλπα).

Για graphic designer επίσης θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς, εκτός και αν το κάνεις όχι σαν κύρια δουλειά αλλά σπουδάσεις με κανα σεμινάριο ως έξτρα προσόν, μια που μόνο του ειδικά στην Ελλάδα αποκλείεται να σε ταίσει. Αυτό που σου ταιριάζει (αν συμβαδίζει φυσικά και ο χαρακτήρας σους) είναι οι δημόσιες σχέσεις νομίζω, αφού ναι μεν έχεις ένα ανώτερο αλλά δεν είναι στον σβέρκο σου συνέχεια όπως σε ένα υπάλληλο γραφείου, έχεις και μια σχετική ελευθερία, έχεις και μια αίσθηση δημιουργικότητας αν συνδυάσεις δημόσιες σχέσεις με προώθηση προϊόντων/marketing.

Edit: Davelis4 και al-ex, καλοκαιράκι είναι πηγαίντε καμιά παραλία γιατί φαίνεται ότι έχετε πααααααααααρα πολύ free time και πάει τσάμπα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τελικα ποσα χρονια εισαι στην Αμερικη ρε φιλε ? Κανε εναν "ελληνικο" υπολογισμο ... :lol:

Δημοσ.

Edit: Davelis4 και al-ex, καλοκαιράκι είναι πηγαίντε καμιά παραλία γιατί φαίνεται ότι έχετε πααααααααααρα πολύ free time και πάει τσάμπα

Ευχαριστω για τη συμβουλη φιλε αλλα εχω πιασει βουνοκορφη και δε γινεται. Μπορεις ομως ισως να πας εσυ για καμια βουτια απο το να δινεις συμβουλες στους αλλους τι να κανουν, εκτος και εισαι κι εσυ βουνοκορφη κι εχεις απλετο χρονο

Δημοσ.

Ρε παιδιά από Ιανουάριο του '99 είμαι εδώ (έφυγα στα 14, όχι 16 λάθος μου) το ότι τα έβγαλα 8 χρονια πριν είναι επειδή δεν υπολογίζω το καιρό που είμαι ελλάδα (στην αρχή ερχόμουν καλοκαίρι-χριστούγεννα και μετά μονο καλοκαίρι)

Όσο για το αν έχω όρεξη να σπουδάσω είναι άσχετο...και είπα δεν έχω όχι ότι δε θα το κάνω!

Δημοσ.
Να σου πω την αλήθεια από όλα αυτά που είδα το private investigator/ντεντεκτιβ στο απορρίπτω με την μια, αφού αυτή η δουλειά θέλει τρελές "πλάτες" για να είσαι αποτελεσματικός, κανάλια, γνωριμίες κτλ. (Γι αυτό συχνά πρώην αστυνομικοί γίνονται ντέντεκτιβ αφού έχουν μάθει τα κόλπα).

Για graphic designer επίσης θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς, εκτός και αν το κάνεις όχι σαν κύρια δουλειά αλλά σπουδάσεις με κανα σεμινάριο ως έξτρα προσόν, μια που μόνο του ειδικά στην Ελλάδα αποκλείεται να σε ταίσει. Αυτό που σου ταιριάζει (αν συμβαδίζει φυσικά και ο χαρακτήρας σους) είναι οι δημόσιες σχέσεις νομίζω, αφού ναι μεν έχεις ένα ανώτερο αλλά δεν είναι στον σβέρκο σου συνέχεια όπως σε ένα υπάλληλο γραφείου, έχεις και μια σχετική ελευθερία, έχεις και μια αίσθηση δημιουργικότητας αν συνδυάσεις δημόσιες σχέσεις με προώθηση προϊόντων/marketing.

το private investigator το ξέρω ότι θέλει πολύ μυαλό κτλ αλλα το σκέφτομαι γιατί γνώρισα έναν έλληνα και είναι αρκετά ανώριμος για την ηλικία του, και αρκετά χαζούλης όπως φαίνεται (στη δουλειά δε ξέρω πως είναι)και έχει detectives που δουλεύουν για αυτόν ...σα τον σεφερλή είναι δε περίμενα να κάνει τέτοια δουλειά:lol:

Δημοσ.

Στην Ελλάδα, μόνο οι δημόσιες σχέσεις είναι που σε ταίζουν. Όλα τα άλλα είναι για τον @@@@ Έχουμε φτάσει δηλαδή στο επίπεδο να είναι σημαντικός αυτός που ξέρει τους περισσότερους, και όχι αυτός που ξέρει τα περισσότερα. Με απλά λόγια, ό,τι και να σπουδάσεις, θα φυτοζωείς αν δεν έχεις και τις κατάλληλες γνωριμίες, ώστε να πιάσεις μια καλή θέση και να έχεις τους άλλους από κάτω σου.

Σόρυ που στο λέω έτσι ωμά, αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση αυτή είναι. Σκέψου το καλά πριν φύγεις. Πολλοί θα ήθελαν να ήταν στην θέση σου, όχι γιατί είναι η Αμερική (εντάξει, και αυτό μετράει για κάποιους), αλλά γιατί το χάλι της Ελλάδας δεν υπάρχει εκεί. Σίγουρα δεν λέω οτι είναι ρόδινα τα πράγματα, αλλά δεν είναι όπως εδώ...

Δημοσ.
Ρε παιδιά από Ιανουάριο του '99 είμαι εδώ (έφυγα στα 14, όχι 16 λάθος μου) το ότι τα έβγαλα 8 χρονια πριν είναι επειδή δεν υπολογίζω το καιρό που είμαι ελλάδα (στην αρχή ερχόμουν καλοκαίρι-χριστούγεννα και μετά μονο καλοκαίρι)

Όσο για το αν έχω όρεξη να σπουδάσω είναι άσχετο...και είπα δεν έχω όχι ότι δε θα το κάνω!

ok mate, για τα χρονια συνενοηθηκαμε. Απλα ειχα διαβασει καποια παλαιοτερα ποστς σου και μου δημιουργηθηκε η απορια βλεποντας να γραφεις μια φορα τοσα χρονια, την αλλη διαφορετικα. Φιλε μου, αν καποιος λεει συνειδητα οτι δεν εχει ορεξη να σπουδασει, με το ζορι δε σπουδαζει. Ειπες κι εσυ οτι δε ξερεις τι θελεις και δεν ειναι καθολου παραλογο να μην εχεις αποφασισει ακομα τι θελεις να κανεις. Κατσε και ψαξου, δες τι σε αντιπροσωπευει και μην αποφασισεις να σπουδασεις κατι η να κανεις μια δουλεια μονο για τα χρηματα που θεωρητικα θα βγαζεις, γιατι αν δεν αγαπας αυτο που κανεις θα αποτυχεις. Μη ψαχνεις να βρεις το τι θα σπουδασεις η το τι επαγγελμα θα διαλεξεις, σε φορουμ. Τετοια θεματα ειναι παρα πολυ σοβαρα για το μελλον του καθενος και ειναι και απολυτα προσωπικα. Αλοιμονο αν επηρεαζοσουν απο τη γνωμη του καθενος που θα σου πει το κοντο του και το μακρυ του. Σου ξαναλεω οτι για να πετυχεις, οτι κι αν κανεις πρεπει να τ αγαπας. Στην Αμερικη εχεις τη πολυτελεια της ποικιλιας και των ευκαιριων. Φροντισε να τα εκμεταλλευτεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...