Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 E τι να δινες 240 για τις HD4870 τι 250 για αυτο το τερατακι Αλλα εσυ εισαι σε αλλη κατηγορια
liakos18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Και το bluetooth ασύρματο δεν είναι; Να μη σε πάρω στο λαιμό μου. Ίσως έχω πολλές παρεμβολές, γιατί και με το wifi είχα προβλήματα. Υποψιάζομαι το ασύρματο που δουλεύει κι αυτό στα 2.4 Ghz. Το Σαββατοκύριακο (αν το θυμηθώ) θα το δοκιμάσω με κλειστό το ασύρματο. Και το bluetooth ασύρματο είναι αλλά νομίζω πως πιάνει σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Δηλαδή ονομαστικά μπορεί να λένε κι αυτά 10μ. αλλά δε χάνουν πολύ. Έτσι έχω την εντύπωση τουλάχιστον.
gothrylos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά μάλλον θα καταλήξω σε αυτήν. Μένει μόνο να βεβαιωθώ για το 1:1 pixel mapping. Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μέχρι 900 ευρώ; Eγώ θα σου πρότεινα αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1093258&catalog=19&category=69980053&page=3. Την έχω και είναι φοβερή για τα λεφτά της. Απλά επειδή είδα ότι θα παίζεις και αρκετά games θέλει λίγο προσοχή τις πρώτες διακόσιες ώρες επειδή είναι τεχνολογίας Plasma. Μην τις φοβασαι τις ίντσες. Θα τις συνηθίσεις γρήγορα και θα θέλεις πιο πολλές. Εγγυημένα.
liakos18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 GeorgeMan έχω κολήσει με το ερώτημα AMD ή Intel.. Εσύ για ποιο λόγο πρότεινες AMD; Μάλιστα ο συγκεκριμένος είναι αρκέτα φθηνότερος από τους Core 2 Duo της Intel. Βέβαια απ' ότι είδα έχει αρκετά λιγότερη L2 cache που από τα λίγα που ξέρω για επεξεργαστές επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα. Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατι η AMD εχει αυτη τη στιγμη τη πιο καλη value for money προταση για ενα σαλονοpc που μπορει να κανει χωρις μεγαλο κοστος 'λιγο απ ολα'. Αν μου ελεγες 'θελω ενα pc που να παιζει παιχνιδια αλλα θα ειναι στο σαλονι' θα σου προτεινα Intel. Τωρα ομως που μου ειπες 'θελω ενα pc για το σαλονι για ταινιες μπλα μπλα μπλα αλλα να παιζει αξιοπρεπεστατα και games', σου προτεινα AMD Και μην ανησυχεις, στη τιμη του ειναι μια χαρα τελειος ο επεξεργαστης, και δε θα ζοριστει να σου παιξει και games με αυτη τη καρτα γραφικων και σε πολυ καλες ρυθμισεις κιολας.
liakos18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Κατάλαβα. Οπότε μάλλον θα ακολουθήσω την προτασή σου αλλά θα ψάξω να βρω μια μητρική που να υποστηρίζει και τους πιο βαρβάτους AMD για την περίπτωση που χρειαστώ κάτι ισχυρότερο στο μέλλον (για να μην αλλάζω και μητρική δηλαδή). Μια άλλη ερώτηση: Έχω έναν 74άρη Raptor που κάθεται. Λες να τον βάλω κι αυτόν για το λειτουργικό ή θα κάνει θόρυβο; Α, και στην αρχική σύνθεση που πρότεινες έκανες λάθος. 506? βγαίνει όχι 470!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Η μητρικη που σου προτεινα υποστηριζει AM2+ (οπως οι περισσοτερες αλλωστε), αρα αυτοματα υποστηριζει ΟΛΟΥΣ τους υπαρχοντες επεξεργαστες της AMD. Οταν μεταβουμε σε ddr3 (οχι εμεις, η AMD ), θα αλλαξει και το socket, οποτε δεν εχεις κατι να περιμενεις. Οσο για το δισκο: Αν δεν εχεις προβλημα του ενος εξτρα δισκου (πιο στριμωγμα, ισως χειροτερες θερμοκρασιες, εξτρα θορυβος -κι ακουσα οτι οι raptor κανουν αρκετο...-), τοτε βαλε τον.
liakos18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Η μητρικη που σου προτεινα υποστηριζει AM2+ (οπως οι περισσοτερες αλλωστε), αρα αυτοματα υποστηριζει ΟΛΟΥΣ τους υπαρχοντες επεξεργαστες της AMD.Οταν μεταβουμε σε ddr3 (οχι εμεις, η AMD ), θα αλλαξει και το socket, οποτε δεν εχεις κατι να περιμενεις. Οσο για το δισκο: Αν δεν εχεις προβλημα του ενος εξτρα δισκου (πιο στριμωγμα, ισως χειροτερες θερμοκρασιες, εξτρα θορυβος -κι ακουσα οτι οι raptor κανουν αρκετο...-), τοτε βαλε τον. Ναι όντως, μόλις είδα ότι υποστηρίζει και τους Phenom. Το κουτί που θέλω να πάρω χωράει έξι δίσκους οπότε δεν πιστεύω να είναι πολύ στριμωγμένοι. Στο μέλλον βέβαια μπορεί να βάλω και έναν 1ΤΒ γιατί τα 640GB δε νομίζω να μου φτάσουν . Και μια που μιλάμε για στρίμωγμα μήπως έχεις να προτείνεις κανένα τροφοδοτικό με αποσπώμενα καλώδια; Απ' ότι είδα αυτό που πρότεινες δεν έχει και αυτό το χαρακτηριστικό πιστεύω είναι πολύ βολικό για μικρά κουτιά. Και μια ψιλοάσχετη ερώτηση: Μια υποδοχή SATA μπορώ να τη μετατρέψω σε e-SATA (για να βάλω κάποιον εξωτερικό δίσκο π.χ) ε;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 To Corsair δε θα το αλλαζα για καποιο modular (με αποσπωμενα καλωδια). Λυσεις με αποσπωμενα δεν υπαρχουν σε σχετικα φτηνα τροφοδοτικα (~70?), εκτος αν θες να πας σε Thermaltake Purepower, που ειναι μετρια-καλα τροφοδοτικακια -εκτος αν κατι μου διαφευγει, πειτε το οποιος αλλος γνωριζει!-, αλλα εγω θα προτιμουσα μια καλη τακτοποιηση καλωδιων παρα ενα χειροτερης ποιοτητας τροφοδοτικο. Οσο για αυτο που ρωτας, ναι σαφως και γινεται ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801603 ), αλλα δεν εχω ασχοληθει περαιτερω, καθως και οι 2 μητρικες στα 2 κυρια pc μου δινουν 2 e-sata η καθε μια
liakos18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 To Corsair δε θα το αλλαζα για καποιο modular (με αποσπωμενα καλωδια).Λυσεις με αποσπωμενα δεν υπαρχουν σε σχετικα φτηνα τροφοδοτικα (~70?), εκτος αν θες να πας σε Thermaltake Purepower, που ειναι μετρια-καλα τροφοδοτικακια, αλλα εγω θα προτιμουσα μια καλη τακτοποιηση καλωδιων παρα ενα χειροτερης ποιοτητας τροφοδοτικο. Οσο για αυτο που ρωτας, ναι σαφως και γινεται ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801603 ), αλλα δεν εχω ασχοληθει περαιτερω, καθως και οι 2 μητρικες στα 2 κυρια pc μου δινουν 2 e-sata η καθε μια Μπα δεν παίρνω τροφοδοτικό Thermaltake με τίποτα! Καλή η ΤΤ αλλά για ανεμιστηράκια και εφετζίδικα κουτιά. Για τροφοδοτικά προτιμάμε άλλους . Για modular τώρα: Στο e-shop έχει μόνο ένα 400άρι της Enermax αλλά είναι λίγα τα 400W για το σύστημα μου. Στο πλαίσιο έχει Enermax στα 425W και 525W. 425 μου φαίνονται πάλι λίγα και τα 525 αρκετά. Επίσης το 525 είναι 25 ευρώ πιο ακριβό από το Corsair 450W που πρότεινες. Τα 450W είσαι σίγουρος ότι με καλύπτουν; Ή να πάω για τα 525 που είναι και modular; Ρωτάω γιατί όπως ξαναέγραψα είχα δει στις HD4850 ότι σε πολλές έγραφε minimum τροφοδοτικό 450W. Αν έχω και 3 σκληρούς μέσα και κάρτα TV λες να μην έχω πρόβλημα; Αυτό στις HD4850 με προβλημάτισε. Βέβαια στη Gainward δε το έγραφε αλλά ίδια κάρτα είναι!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 To τροφοδοτικο που σου προτεινα ειναι καλυτερο απο πολλα 500ρια, ρνω καποια στιγμη πρεπει να σταματησει ο μυθος περι μεγαλων τροφοδοτικων... (ειναι κατι σαν το 'Vista Certified' στικερακι ενα πραγμα!!) Αν βαλεις στο νεο σου pc (οταν το παρεις) εναν μετρητη θα δεις οτι ουτε 350W δε θα καιει κατα το πληρες φορτο... Τα Enermax ειναι πολυ ποιοτικα τροφοδοτικα αλλα υπερεκτιμημενα στην Ελλαδα. Με τοσα χρηματα παιρνεις ποιοτικο 600ρι... Και οχι, τα TR2 της Thermaltake ΗΤΑΝ πατατες (τα φτιαξαν κι αυτα), και ως πρωην κατοχος 750W Toughpower modular σε διαβεβαιω οτι οχι μονο ηταν ποιοτικοτατο (αλλωστε δε το εφτιαχνε η ιδια η Thermaltake), αλλα και αθορυβοτατο! Τα Purepower βεβαια ειναι μερικα σκαλια παρακατω στη ποιοτητα.
liakos18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 To τροφοδοτικο που σου προτεινα ειναι καλυτερο απο πολλα 500ρια, ρνω καποια στιγμη πρεπει να σταματησει ο μυθος περι μεγαλων τροφοδοτικων... (ειναι κατι σαν το 'Vista Certified' στικερακι ενα πραγμα!!)Αν βαλεις στο νεο σου pc (οταν το παρεις) εναν μετρητη θα δεις οτι ουτε 350W δε θα καιει κατα το πληρες φορτο... Τα Enermax ειναι πολυ ποιοτικα τροφοδοτικα αλλα υπερεκτιμημενα στην Ελλαδα. Με τοσα χρηματα παιρνεις ποιοτικο 600ρι... Και οχι, τα TR2 της Thermaltake ΗΤΑΝ πατατες (τα φτιαξαν κι αυτα), και ως πρωην κατοχος 750W Toughpower modular σε διαβεβαιω οτι οχι μονο ηταν ποιοτικοτατο (αλλωστε δε το εφτιαχνε η ιδια η Thermaltake), αλλα και αθορυβοτατο! Τα Purepower βεβαια ειναι μερικα σκαλια παρακατω στη ποιοτητα. Δε διαφωνώ! Δεν είπα ότι όσο περισσότερα Watt τόσο το καλύτερο! Απλά με προβλημάτισε αυτό που έγραφαν οι HD4850. Απαιτήσεις συστήματος: 450Watt ή καλύτερο τροφοδοτικο με 75Watt 6pin σύνδεση(550watt τροφοδοτικό με 2 συνδέσεις 6pin για χρήση ΑΤΙ CrossFireX), 1GB μνήμη RAM. Αυτό το λέει σε αυτήν και σ΄αυτήν. Άλλωστε διάβασα και το σχετικό άρθρο που πόσταρε κάποιος στο forum για την απομυθοποίηση που λες! Με προβληματίζουν βέβαια τα πολλά καλώδια στο κουτί αλλά με λίγο ζόρι θα τα καταφέρω! Απ' ότι φαίνεται στη σύνθεσή σου θα καταλήξω χωρίς καμία αλλαγή! Μόνο για κάρτα TV το ψάχνω τώρα αλλά αυτή μπορώ να την πάρω και αργότερα. Θέλω μία που να γράφει με χρονοδιακόπτη (λογικά όλες το έχουν αυτό αλλά είμαι άσχετος). Δηλαδή να φεύγω από το σπίτι και να το ρυθμίζω απο τάδε ώρα μέχρι τάδε να γράψει. Α! Και αν δεις την golden sample 4850 διαθέσιμη κάποια στιγμή ρίξε ένα ΡΜ!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Γνωριζοντας οτι το προτυπο pci-x μπορει να δωσει εως 75W μεσω της θυρας και εως αλλα 75W μεσω του 6pin, δηλαδη συνολο 150W, aka 12,5Αμπερ απο τη 12ρα γραμμη... Ναι αλλα το τροφοδοτικο δινει 30(και βααλε), οποτε δεν συντρεχει λογος ανησυχιας! Παντως ομολογω οτι το ψειριζεις το θεμα! Κι εγω δηλαδη με το 600ρι Zalman με heatpipes και modular τι καταλαβαινω? Αφου ολα τα καλωδια συνδεδεμενα ειναι...
liakos18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Γνωριζοντας οτι το προτυπο pci-x μπορει να δωσει εως 75W μεσω της θυρας και εως αλλα 75W μεσω του 6pin, δηλαδη συνολο 150W, aka 12,5Αμπερ απο τη 12ρα γραμμη... Ναι αλλα το τροφοδοτικο δινει 30(και βααλε), οποτε δεν συντρεχει λογος ανησυχιας! Παντως ομολογω οτι το ψειριζεις το θεμα! Κι εγω δηλαδη με το 600ρι Zalman με heatpipes και modular τι καταλαβαινω? Αφου ολα τα καλωδια συνδεδεμενα ειναι... :lol: Όντως είναι κι αυτό! Από ένα σημείο και μετά είτε είναι modular είτε δεν είναι δεν έχει διαφορά! Δε μου λες, για λειτουργικό τι προτείνεις; Έχω ακούσει πως για τα HTPC πολύ καλή λύση είναι τα Vista λόγω του ενσωματεμένου Media Center. Δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου Vista όμως (έχει το laptop του πατέρα αλλά δεν έχω ασχοληθεί). Λογικά συνήθεια είναι κι αυτά...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Με 4GB ραμ δεν εχεις να φοβασαι τιποτα Vista απο μενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.