liakos18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Κι αν σου πω οτι η Gainward ειναι καλυτερη απο ASUS και MSI? Απλα αγνωστη στην ελλαδα.Και Games παιζεις με αυτο και full hd βλεπεις χωρις προβλημα. Μπορεί να έχεις και δίκιο, δε γνωρίζω πολλά όπως είπα. Απλά την είδα άγνωστη και με μικρή διαφορά από τις γνωστές οπότε είπα να ρωτήσω αν θα ήταν καλύτερα να πάρω κάποια πιο γνωστή. Έχω το κουτί που διάλεξες σε ασημί.Motherboard πήρα αυτή. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμη. Επεξεργαστή αυτόν που προτείνει και ο προηγούμενος (για πρώτη φορά AMD κι εγώ). Μνήμη 2Χαυτή. Τροφοδοτικό αυτό. Τα άλλα δεν τα αναφέρω γιατί δεν τα θεωρώ σημαντικά. Διάλεξα κομμάτια με στόχο την χαμηλή κατανάλωση και θόρυβο. Δεν χρησιμοποιώ έξτρα κάρτα γραφικών. Όταν το έψαχνα στο internet, κάποιοι με αυτή τη motherboard και μικρότερο επεξεργαστή, ισχυρίζονταν ότι έπαιζε 720p άνετα και 1080p με κάποια συγκεκριμένα προγράμματα (που υποστηρίζουν επιτάχυνση μέσω hardware) χωρίς extra κάρτα γραφικών. Δεν το έχω επιβεβαιώσει, γιατί λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με HD υλικό. Προσωπικά με ενδιαφέρει και το gaming οπότε η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη! Πανω κατω οι ιδιες επιλογες ειναι, απλα η μητρικη που δειχνεις ειναι full atx και το κουτι απ οτι διαβασα δεχεται microATX (???) Ειπε οτι θελει και καποια games γιαυτο εβαλα καρτα γραφικων, αρα δε παιζει ρολο το υποσυστημα της μητρικης. Και 380ρι τροφοδοτικο για ψυχολογικους λογους δε θα εβαζα με την HD4850... Όχι το κουτί δέχεται και Standard ATX και Micro ATX. Οπότε καλύτερα να βρούμε μια Standard ATX για περισσότερη άνεση. Επίσης στις υλοποιήσεις των άλλων εταιρειών στην HD4850 έλεγε minimum τροφοδοτικό 450W οπότε αν ισχύει και για την Gainward αυτό (δε βλέπω το λόγο να μην ισχύει) τότε δεν είναι μόνο ψυχολογικοί οι λόγοι.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Λογικα την αντεχει και το 380ρι, αλλα αστο καλυτερα... Μητρικη δε ξερω αφου δε θες ενσωματωμενη VGA ολες θα σε καλυψουν, ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Κι αφου δε θα παρεις Phenom, το Southbridge 750 δε θα σου προσφερει κατι το ιδιαιτερο.. Αφου περισσευουν λεφτα, γιατι δε βαζεις καποια κοντη ψυκτρα (να χωραει στο κουτι) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807916 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650605 Εγω δε ξερω ιδεες δινω Οσο για ποντικι-πληκτρολογιο, ολα εξαρτωνται απο το αν θες να το χειριζεσαι απο μακρυα. (επομενη απαντηση μου αυριο πρωι)
liakos18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Λογικα την αντεχει και το 380ρι, αλλα αστο καλυτερα... Μητρικη δε ξερω αφου δε θες ενσωματωμενη VGA ολες θα σε καλυψουν, ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Κι αφου δε θα παρεις Phenom, το Southbridge 750 δε θα σου προσφερει κατι το ιδιαιτερο.. Αφου περισσευουν λεφτα, γιατι δε βαζεις καποια κοντη ψυκτρα (να χωραει στο κουτι) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807916 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650605 Εγω δε ξερω ιδεες δινω Οσο για ποντικι-πληκτρολογιο, ολα εξαρτωνται απο το αν θες να το χειριζεσαι απο μακρυα. (επομενη απαντηση μου αυριο πρωι) Αυτή η μητρική πώς σου φαίνεται; Είναι πλήρης από εξοπλισμό! Μόνο κάρτα γραφικών δεν έχει η οποία όμως δε μου χρειάζεται. Απόσταση 3,5m. Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σου! Καλό βράδυ!
dr lag Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτή η μητρική πώς σου φαίνεται; Είναι πλήρης από εξοπλισμό! Μόνο κάρτα γραφικών δεν έχει η οποία όμως δε μου χρειάζεται. Θα μου επιτρέψεις να έχω αντίθετη γνώμη - δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τον ανεμιστήρα της όχι και τόσο ήσυχης 4850, που θορυβεί άσκοπα όταν παρακολουθείς τα ήσυχα πλάνα μιας ταινίας. Τι θέλω να πω; Μια μητρική όπως αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522649 έχει πληρέστατο εξοπλισμό (HDMI, e-sata, firewire κλπ) και ενσωματωμένη την GMA Χ4500, που κατά τη γνώμη μου είναι ότι καλύτερο για θέαση HD υλικού. Σε γυρνάω βέβαια πάλι στη μαμά Intel (σε συνδυασμό με τον dual core E5200), αλλά αν προσθέσεις και τους κατάλληλους ανεμιστήρες, θα έχεις το απόλυτα ήσυχο και κρύο HTPC. Όσο για τα παιχνίδια, μπορείς όποτε θέλεις να ενεργοποιείς (από το bios) την 4850 και να τα ευχαριστιέσαι. Αν μάλιστα η TV σου είναι 720p, φαντάζομαι πως μπορεί να σε βολέψει άνετα και η καινούργια 4670, που πέρα από τη χαμηλότερη τιμή της (-80?), έχει μικρότερο μέγεθος και παράγει χαμηλότερες θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα πιο μικρό και κομψό κουτί από αυτό που προτείνεις. Τώρα όσον αφορά την κάρτα τηλεόρασης, αν σε ενδιαφέρει η εγγραφή τηλεοπτικού σήματος, θα σου πρότεινα κάρτα σε PCI-E, όπως αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=987980&catalog=20&category=69977767 που εκτός των άλλων προσφέρει και ψηφιακό δέκτη.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι αλλα και με HD4850 και παλι βρισκεται αρκετα κατω απο το οριο χρηματων που διαθετει, γιαυτο και του την προτεινα. Το πολυ πολυ αν τον ενοχλησει το φουρφουρι της ας παρει μια ψυκτρα και για τη καρτα γραφικων... Αν και δε ξερω αν το προσεξες, η Gainward που του προτεινα δεν εχει το κανονικο συστημα ψυξης... Απο μητρικη εγω θα πηγαινα σε κατι τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522661 γιατι πολυ απλα το nvidia northbridge της asrock που προτεινες δε μου γεμιζει το ματι... Απο ασυρματα ποντικια/πληκτρολογια φιλε μου liako δε γνωριζω δυστυχως οποτε θα πρεπει να περιμενεις απαντηση καποιου αλλου μελους.
liakos18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Θα μου επιτρέψεις να έχω αντίθετη γνώμη - δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τον ανεμιστήρα της όχι και τόσο ήσυχης 4850, που θορυβεί άσκοπα όταν παρακολουθείς τα ήσυχα πλάνα μιας ταινίας. Τι θέλω να πω; Μια μητρική όπως αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522649 έχει πληρέστατο εξοπλισμό (HDMI, e-sata, firewire κλπ) και ενσωματωμένη την GMA Χ4500, που κατά τη γνώμη μου είναι ότι καλύτερο για θέαση HD υλικού. Σε γυρνάω βέβαια πάλι στη μαμά Intel (σε συνδυασμό με τον dual core E5200), αλλά αν προσθέσεις και τους κατάλληλους ανεμιστήρες, θα έχεις το απόλυτα ήσυχο και κρύο HTPC. Όσο για τα παιχνίδια, μπορείς όποτε θέλεις να ενεργοποιείς (από το bios) την 4850 και να τα ευχαριστιέσαι. Αν μάλιστα η TV σου είναι 720p, φαντάζομαι πως μπορεί να σε βολέψει άνετα και η καινούργια 4670, που πέρα από τη χαμηλότερη τιμή της (-80?), έχει μικρότερο μέγεθος και παράγει χαμηλότερες θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα πιο μικρό και κομψό κουτί από αυτό που προτείνεις. Τώρα όσον αφορά την κάρτα τηλεόρασης, αν σε ενδιαφέρει η εγγραφή τηλεοπτικού σήματος, θα σου πρότεινα κάρτα σε PCI-E, όπως αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=987980&catalog=20&category=69977767 που εκτός των άλλων προσφέρει και ψηφιακό δέκτη. Δεν ξέρω, δε μου ακούγεται πολύ πρακτικό αυτό που προτείνεις... Θα προτιμούσα να δώσω κάτι παραπάνω για μια καλύτερη και πιο αθόρυβη ψύκτρα κι ας μην έχω το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Δεν έχω πρόβλημα να βάλω Intel (αυτήν ξέρω, αυτήν εμπιστεύομαι τόσα χρόνια ). Η κάρτα τηλεόρασης καλή φαίνεται. PCI-E λόγω ταχύτητας ώστε να αποφύγω απώλεια ποιότητας κατά την εγγραφή ε; Ο ψηφιακός δέκτης δε με ενδιαφέρει αλλά αφού υπάρχει..
phph Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Προσωπικά με ενδιαφέρει και το gaming οπότε η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη! Ουπς! Δεν είχα προσέξει το gaming, γι' αυτό σου πρότεινα μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και 380άρι τροφοδοτικό. Για ασύρματο πληκρολόγιο εγώ πήρα αυτό το πακέτο, αλλά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος. Αν και λέει εμβέλεια (μέγιστη φυσικά) 8 μέτρα, στα 3.5 που είναι ο καναπές χάνει συχνά το σήμα και κολλάει. Από τα 2 μέτρα και κάτω αποκτά σταθερό σήμα, όμως εγώ δεν το χρησιμοποιώ για gaming που είναι σαφώς πιο απαιτητικό. Στο gaming μπορεί και στα 2 μέτρα να μην έχει καλή απόδοση. Από την άλλη ο δέκτης είναι στις πίσω θύρες και το κουτί είναι μέσα σε κλειστό έπιπλο. Αν το έβαζα σε μπροστινή (ή το έφερνα με επέκταση μπροστά) και το είχα ανοικτό ίσως η κατάσταση να βελτιωνότανε. Πάντως όταν το έψαχνα, δεν έβλεπα καθόλου καλά σχόλια για ασύρματα πληκτρολόγια - ποντίκια και gaming.
liakos18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Ουπς!Δεν είχα προσέξει το gaming, γι' αυτό σου πρότεινα μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και 380άρι τροφοδοτικό. Για ασύρματο πληκρολόγιο εγώ πήρα αυτό το πακέτο, αλλά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος. Αν και λέει εμβέλεια (μέγιστη φυσικά) 8 μέτρα, στα 3.5 που είναι ο καναπές χάνει συχνά το σήμα και κολλάει. Από τα 2 μέτρα και κάτω αποκτά σταθερό σήμα, όμως εγώ δεν το χρησιμοποιώ για gaming που είναι σαφώς πιο απαιτητικό. Στο gaming μπορεί και στα 2 μέτρα να μην έχει καλή απόδοση. Από την άλλη ο δέκτης είναι στις πίσω θύρες και το κουτί είναι μέσα σε κλειστό έπιπλο. Αν το έβαζα σε μπροστινή (ή το έφερνα με επέκταση μπροστά) και το είχα ανοικτό ίσως η κατάσταση να βελτιωνότανε. Πάντως όταν το έψαχνα, δεν έβλεπα καθόλου καλά σχόλια για ασύρματα πληκτρολόγια - ποντίκια και gaming. Δηλαδή ή ενσύρματο ή bluetooth ε;
bvb7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 αφου εχεις χρονο παρε ενα Link προς μελετη http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=21
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αρα στο hardware εχεις κατασταλλαξει καπου τελικα?
dr lag Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ξέρω, δε μου ακούγεται πολύ πρακτικό αυτό που προτείνεις... Θα προτιμούσα να δώσω κάτι παραπάνω για μια καλύτερη και πιο αθόρυβη ψύκτρα κι ας μην έχω το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Αν θα χρησιμοποιείς συχνά το HTPC για gaming, τότε ναι, έχεις δίκιο. Όπως και να 'χει όμως, η γνώμη μου είναι να μην απορρίψεις την ενσωματωμένη VGA, έστω κι αν έχεις σκοπό να δουλεύεις αποκλειστικά με την 4850. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σε βολέψει - γιατί να μην υπάρχει; Ειδικά αν στριμώξεις το κουτί σε έπιπλο τηλεόρασης, διατηρώ κάποιους ενδοιασμούς σχετικά με το πόσο καλά θα αποδίδουν οι extra ψύκτρες - χώρια που μπορεί να παίξει το ρόλο αντηχείου ενισχύοντας τη φασαρία. Αν βέβαια έχεις το κουτί ελεύθερο, τότε προφανώς δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
liakos18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Αρα στο hardware εχεις κατασταλλαξει καπου τελικα? Μπαα.. Θα μου πάρει καμιά βδομάδα να καταλήξω. Την κάρτα γραφικών που την έψαξα λίγο, είδα πολύ καλά λόγια για την golden sample 4850 της gainward αλλά είναι εξαφανισμένη. Αν θα χρησιμοποιείς συχνά το HTPC για gaming, τότε ναι, έχεις δίκιο. Όπως και να 'χει όμως, η γνώμη μου είναι να μην απορρίψεις την ενσωματωμένη VGA, έστω κι αν έχεις σκοπό να δουλεύεις αποκλειστικά με την 4850. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σε βολέψει - γιατί να μην υπάρχει; Ειδικά αν στριμώξεις το κουτί σε έπιπλο τηλεόρασης, διατηρώ κάποιους ενδοιασμούς σχετικά με το πόσο καλά θα αποδίδουν οι extra ψύκτρες - χώρια που μπορεί να παίξει το ρόλο αντηχείου ενισχύοντας τη φασαρία. Αν βέβαια έχεις το κουτί ελεύθερο, τότε προφανώς δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καλά εννοείται ότι δεν θα απορρίψω κάποια μητρική επειδή θα έχει κάρτα γραφικών! Απλά δεν ψάχνω ντε και καλά μία που να έχει. Όσο για το κουτί, δεν θα έχω τέτοιο πρόβλημα, θα έχει την άπλα του.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δε νομιζω να τη βρεις, αν τη βρεις μονο e-shop θα τη βρεις, δε φερνουν αλλου Gainward (ειδες που στο πα ειναι καλη εταιρειουλα!! ;) ) Φιλος πηρε προσφατα την 4870 Golden Sample με 2 ανεμιστηρια, 4 heatpipes ψυκτρα και factory overclocked το core στα 775Mhz και η μνημη στα... 4GHz...
phph Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δηλαδή ή ενσύρματο ή bluetooth ε; Και το bluetooth ασύρματο δεν είναι; Να μη σε πάρω στο λαιμό μου. Ίσως έχω πολλές παρεμβολές, γιατί και με το wifi είχα προβλήματα. Υποψιάζομαι το ασύρματο που δουλεύει κι αυτό στα 2.4 Ghz. Το Σαββατοκύριακο (αν το θυμηθώ) θα το δοκιμάσω με κλειστό το ασύρματο.
liakos18 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δε νομιζω να τη βρεις, αν τη βρεις μονο e-shop θα τη βρεις, δε φερνουν αλλου Gainward (ειδες που στο πα ειναι καλη εταιρειουλα!! ;) ) Φιλος πηρε προσφατα την 4870 Golden Sample με 2 ανεμιστηρια, 4 heatpipes ψυκτρα και factory overclocked το core στα 775Mhz και η μνημη στα... 4GHz... Όντως είχες δίκιο για τη Gainward! Ναι κι εγώ αυτό πρόσεξα ότι μόνο το e-shop την έχει. Βέβαια εγώ δε βιάζομαι (κάτσε να καταλήξω στο υπόλοιπο hardware ) οπότε λογικά θα ξαναφέρουν. Η 4870 πρέπει να είναι τέρας αλλά ξεφεύγει σε τιμή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.