Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Θα απαντησω στα τελευταια, μιας και για τα πρωτα δεν ειμαι ο πλεον ειδικος. Πρεπει αρχικα το router να το συνδεσεις σε καποιο pc ενσυρματα για να το ρυθμισεις (να δωσεις κωδικο για τα ασυρματα κτλ), και μετα δεν εχει προβλημα. Δεν υπαρχει προβλημα να εχεις και σαν κατεβαστηρι το Pc, αλλα σκεψουν την υγεια του δισκου ψυχοντας την, γιατι τα δεδομενα εκει ειναι αρκετα πολυτιμα Α και αν θες μονο να ακουσεις μουσικη, υπαρχουν κουτια με ενσωματωμενη οθονη LCD μικρη ή VFD και τηλεκοντρολ, αλλα δε ξερω πως θα γινει να διαβαστουν δεδομενα απο το δισκο χωρις να φορτωσει λειτουργικο πρωτα. Θα σε συμβουλευα να μην αποφυγεις τη χρηση ενισχυτη, μπορει να αυξανει ΠΟΛΥ το αρχικο κοστος, αλλα με σωστες επιλογες, εχεις αντιστοιχα ΠΟΛΥ καλυτερη ποιοτητα ηχου (αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο).
liakos18 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Θα απαντησω στα τελευταια, μιας και για τα πρωτα δεν ειμαι ο πλεον ειδικος.Πρεπει αρχικα το router να το συνδεσεις σε καποιο pc ενσυρματα για να το ρυθμισεις (να δωσεις κωδικο για τα ασυρματα κτλ), και μετα δεν εχει προβλημα. Δεν υπαρχει προβλημα να εχεις και σαν κατεβαστηρι το Pc, αλλα σκεψουν την υγεια του δισκου ψυχοντας την, γιατι τα δεδομενα εκει ειναι αρκετα πολυτιμα Α και αν θες μονο να ακουσεις μουσικη, υπαρχουν κουτια με ενσωματωμενη οθονη LCD μικρη ή VFD και τηλεκοντρολ, αλλα δε ξερω πως θα γινει να διαβαστουν δεδομενα απο το δισκο χωρις να φορτωσει λειτουργικο πρωτα. Θα σε συμβουλευα να μην αποφυγεις τη χρηση ενισχυτη, μπορει να αυξανει ΠΟΛΥ το αρχικο κοστος, αλλα με σωστες επιλογες, εχεις αντιστοιχα ΠΟΛΥ καλυτερη ποιοτητα ηχου (αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο). Καταρχήν, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Αυτό που έχω σε bold δεν το πολυκατάλαβα. Από την ψύξη θα έχει πρόβλημα ο δίσκος; Αυτό που έγραψα για όταν θέλω να ακούσω μόνο μουσική, εννοώ πως αν τα ηχεία είναι συνδεδεμένα στην TV τότε πρέπει λογικά να είναι ανοιχτή και η TV για να ακούω. Πράγμα ανεπιθύμητο. Ενισχυτή δεν θέλω και για το έξτρα κόστος αλλά και για το ότι δε χρειάζομαι δυνατές εντάσεις και άριστη ποιότητα ήχου. Πιστεύω δηλαδή πως με μιά καλή κάρτα ήχου θα είμαι καλυμένος. Θέλω να ακούσω απόψεις βέβαια και από άτομα που γνωρίζουν περισσότερα από μένα διότι όπως είπα είμαι τελείως αρχάριος στο θέμα αυτό.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Συνηθως σε τετοιους υπολογιστες χρησιμοποιουνται HTPC cases, τα οποια ειναι περιορισμενων διαστασεων οπως αναφερθηκε, με αποτελεσμα μερικα κομματια (οπως ο σκληρος δισκος), να ''σκανε'' εκει μεσα. Οποιαδηποτε θερμοκρασια στο σκληρο δισκο πανω απο 55 βαθμους δεν ειναι αποδεκτη για τη μακροβια χρηση του δισκου και για την ακεραιοτητα των δεδομενων. Οποτε εκει θελει λιγη φροντιδα οπως καταλαβαινεις. Ααα τωρα καταλαβα την ερωτηση σου οσο αφορα τον ηχο. Δυστυχως κατι τετοιο δε το γνωριζω, και απο το να κανω εικασιες, ειναι καλυτερο να απαντησει καποιος αλλος Εγω προσωπικα θα προτιμουσα ο ηχος να ειναι απ ευθειας συνδεμενος απο το pc στα ηχεια οποτε οταν γινεται χρηση της tv μεσω του pcιου να ακους απο τα ηχεια ενω οταν βλεπεις απλα μονο τηλεοραση να ακους απο την τηλεοραση. Ο,τι αλλο θες εδω ειμαστε.
phph Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Αν δεν είναι θέμα κόστους μην αποφύγεις τον ενισχυτή. Εκτός από την ποιότητα ήχου, σου λύνει τα χέρια και από άποψη συνδέσεων. Δεν ξέρω αν υπάρχει tv με ενσωματωμένο ενισχυτή 5.1 και αποκωδικοποιητή DD και/ή DTS, αλλά και να υπάρχει νομίζω ότι μπλέκεις πολύ τα πράγματα ενώ είναι πολύ απλά. Έχεις δύο ξεκάθαρους δρόμους: α) Ενισχυτής που έχει όλους τους αποκωδικοποιητές που θέλεις και όση ισχύ θέλεις (δεν είναι ανάγκη να πάρεις κάποιον με πολλή ισχύ αν δε θες), 5 παθητικά ηχεία (όσο καλά και ακριβά ή φθηνά γουστάρεις)+ 1 ενεργό subwoofer, υπολογιστής χωρίς extra κάρτα ήχου αλλά με ενσωματωμένη ψηφιακή έξοδο. Για μένα η καλύτερη λύση. Το pc αναπαράγει ότι θες και το στέλνει ψηφιακά (με μηδενική απώλεια ποιότητας) είτε στον ενισχυτή για μέγιστη ποιότητα και πολυκάναλο ήχο, είτε στην tv μέσω HDMI (και πάλι με μηδενική απώλεια ποιότητας) για απλό στερεοφωνικό ήχο. Ακόμη και από την tv μπορείς να στείλεις ψηφιακό ήχο στον ενισχυτή (αν νομίζεις ότι χρειάζεται). Καμιά συσκευή δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτή αν δεν την χρησιμοποιείς. β) PC με κάρτα ήχου και έξοδο σε όσα ηχεία θες. Η αποκωδικοποίηση γίνεται στην κάρτα ήχου και ο ήχος πηγαίνει στα ηχεία όπου και ενισχύεται. Άρα θες ενεργά ηχεία 5.1 ή 7.1. Αυτά συνήθως φτιάχνονται για υπολογιστές και είναι περισσότερο προσανατολισμένα για ηχητικά εφέ παιχνιδιών και όχι για πιστή αναπαραγωγή μουσικής. Θεωρητικά είναι πιο οικονομική λύση με συμβιβασμούς στην ποιότητα και την ευελιξία. Το surfing στην τηλεόραση είναι μια χαρά αρκεί να υπολογίσεις την απόσταση θέασης με κριτήρια υπολογιστή. Δηλαδή αν στη 17άρα οθόνη κάθεσαι στο μισό μέτρο όταν σερφάρεις, στην 32άρα υπολόγιζε 1 μέτρο. Άντε 1.5 άν μεγαλώσεις τη γραμματοσειρά. Αν νομίζεις ότι θα κάτσεις στον καναπέ στα 2,5 μέτρα και θα σερφάρεις, ξέχνα το. Εγώ εχω 40άρα και στα 3 με 3,5 μέτρα το σερφάρισμα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Πρέπει να πλησιάσω στα 2 με 2,5 το πολύ για να αρχίσει να γίνεται αποδεκτό.
summit1_1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ο ενισχυτής 5.1 σου λύνει τα χέρια απο θέμα συνδέσεων.Χώρια οτι μιλάμε για πραγματικά "άλλη" ποιότητα ήχου.Και βέβαια πολύ μεγαλυτερες εντάσεις.Επίσης με τον ενισχυτή αυτό μπορείς να γλιτώσεις τα έξοδα μιας κάρτας ήχου και να χρησιμοποιήσεις την ψηφιακή έξοδο από την μητρική (μονο σε αναλογικές εξόδους υπάρχει διαφορά στον ήχο)Συμφωνώ απολυτα με τον phph
dr lag Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Θέλω να αποφύγω τη χρήση ενισχυτή. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό και να έχω πάλι 5.1 ήχο; Διάβασα μια λύση για σύνδεση του HTPC στην TV με HDMI και κατευθείαν σύνδεση των ηχείων στην TV (με προϋπόθεση να έχει αυτή τη δυνατότητα η TV). Αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου: Για να γίνει αυτό θα πρέπει η τηλεόραση να διαθέτει 5+1 εξόδους για τη σύνδεση των αντίστοιχων ηχείων. Δε νομίζω να υπάρχουν και πολλές με τέτοια δυνατότητα. Παλιότερα είχε πάρει το μάτι μου κάποιες, αλλά αποτελούσαν το ανώτερο κομμάτι της αγοράς και ερχόντουσαν πακέτο με τα ηχεία, με οικονομικά δυσανάλογο τίμημα, φυσικά. Αν είναι τα ηχεία συνδεδεμένα κατευθείαν στην TV όταν παρακολουθώ ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα θα το ακούω αναγκαστικά από όλα τα ηχεία; Ή οι τηλεοράσεις που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα παρέχουν και την επιλογή ανάμεσα στα ηχεία της TV και τα 5.1 κάθε στιγμή; Λογικά θα υπάρχει τέτοια επιλογή Επίσης δεν θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτή η TV ακόμη κι αν θέλω μόνο να ακούσω μουσική; Ναι (να σημειώσω κάπου εδώ ότι δεν έχω αγοράσει ούτε TV ούτε ηχεία ακόμη οπότε όλα θα αγοραστούν με βάση την καλύτερη "επικοινωνία" μεταξύ τους. Η TV uα είναι το πολύ 32άρα λόγω χώρου πάντως άρα μόνο 720p θα αναπαράγω.) Απ΄τη στιγμή που ο χώρος θα είναι μικρός και το bugdet απ΄ότι κατάλαβα χαμηλό, πιστεύω πως μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με κάποιο 5.1 σύστημα για computer, που θα συνδέσεις στην έξοδο της κάρτας ήχου. Απολαμβάνεις έτσι (με αρκετούς συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα και την ένταση) πολυκάναλο ήχο στα DVD και τα παιχνίδια σου, με λιγότερα από 100 ευρώ. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν βολεύει το surfing στην TV. Όπως το σκέφτομαι πιστεύω ότι θα μου αρέσει αλλά καλύτερα να ακούσω γνώμες από σας που το έχετε δοκιμάσει. Ίσως να έφταιγε η απόσταση ή να μην το ρύθμισα σωστά, προσωπικά ένοιωθα πιο άνετα με ένα παλιό 15άρι TFT που είχα, στην ίδια ανάλυση με της TV. Αυτή όμως είναι καθαρά υποκειμενική άποψη.
dr lag Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Sorry όσο έγραφα δεν πρόλαβα να δω ότι είχε ήδη απαντηθεί (και μάλιστα καλύτερα) από τον phph. Κακό timing
liakos18 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό με τα ηχεία συνδεδεμένα στην TV που είπα δεν ήταν δικιά μου ιδέα αλλά μου την προτείνανε σαν λύση. Έγω στο μυαλό μου είχα κάτι τέτοιο: Απ΄τη στιγμή που ο χώρος θα είναι μικρός και το bugdet απ΄ότι κατάλαβα χαμηλό, πιστεύω πως μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με κάποιο 5.1 σύστημα για computer, που θα συνδέσεις στην έξοδο της κάρτας ήχου. Απολαμβάνεις έτσι (με αρκετούς συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα και την ένταση) πολυκάναλο ήχο στα DVD και τα παιχνίδια σου, με λιγότερα από 100 ευρώ. Τώρα πού θα καταλήξω θα φανεί την ώρα της αγοράς και θα εξαρτηθεί από το budget και πως αυτό θα μοιραστεί σε HTPC, TV και ηχεία. Και μια άλλη ερώτηση: Ακουστικά πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω (όχι για να αποφύγω τον ενισχυτή , γενικά); Με extension cable ε;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ειτε με minijack απο τη καρτα ηχου (ενα minijack για ακουστικα και σημα 2καναλιων, περισσοτερα για ακουστικα 5.1). Ειτε με jack και αντιστοιχα ακουστικα 2 καναλιων ή περισσοτερων και ενα μακρυ καλωδιακι
phph Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μια διευκρίνηση σ' αυτό που έγραψα πριν σχετικά με το σερφάρισμα. Η 40άρα μου είναι Full HD (1920Χ1080) και τη δοκίμασα μόνο σ' αυτή την ανάλυση. Σε πάνελ με χαμηλότερη ανάλυση ενδεχομένως να μην υπάρχει πρόβλημα. Πάντως ότι κι αν επιλέξεις πρόσεξε η tv σου να έχει επιλογή just scan ή 1:1 ή όπως αλλιώς ονομάζεται ανάλογα με την εταιρία αφού σκοπεύεις να τη συνδέσεις με pc.
liakos18 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα είδα ότι υπάρχουν πλέον και 32άρες με Full HD 1080p panel. Ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτές; Η προβολή 720p υλικού σε τέτοια TV θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας από μια 32άρα 720p; Ίδια ή μήπως χειρότερη; Επίσης όσοι πρότειναν να χρησιμοποιήσω ενισχυτή θέλω να με ενημερώσουν για την τιμή ενός φτηνού ενισχυτή. Είπαμε δεν θέλω υψηλές εντάσεις (σε πολυκατοικία θα νοικιάζω οπότε ) και ο μόνος λόγος για τον οποίο θα τον χρησιμοποιήσω (αν πάρω τελικά) είναι η καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά κυρίως η ευελιξία στη συνδεσιμότητα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ιδια ποιοτητα, ισως και λιγο χειροτερη (που εχει να κανει με τη λειτουργια της LCD οθονης σε αναλυση χειροτερη απο την native που εχει σχεδιαστει να δουλευει). Αλλα σαφως θα σου λυσει τα χερια για δουλειες με υπολογιστη στην οθονη αυτη και σε υπερυψηλες αναλυσεις. Oσο για τον ενισχυτη, οριστε ενας 5.1 με HDMI κτλ κτλ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502238 δες τιμουλα. Δεν ειναι πολλα τα λεφτα αυτα για ενισχυτη. Βεβαια η ολικη αρμονικη παραμορφωση (THD) ειναι 0,09%, πραγμα που μπορει να φαινεται λιγο, αλλα ειναι παρα πολυ για τετοιον ενισχυτη. Ο Yamaha που παιζει εδω στο σπιτι εχει 0,006%, και δεν ηταν δα και τοοοσο ακριβος, 500ευρω εκανε. Οχι οτι δε σε καλυπτει παντως
dr lag Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Πιστεύω ότι για να δεις διαφορά στην εικόνα ανάμεσα σε 720p και 1080p θα πρέπει να ανέβεις στις 42'' τουλάχιστον. Η ποιότητα θέασης σε μια τηλεόραση εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του panel, παρά από την ανάλυση, οπότε θα σου πρότεινα να ρίξεις εκεί το βάρος σου. Αν πάλι έχεις σκοπό να διαθέσεις το ποσό που απαιτείται για 32'' full HD, θα σου πρότεινα στα ίδια χρήματα μια 40" 720p, όπως αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156477 Την αγόρασα προ 2μήνου αντικαθιστώντας μια πολύ καλή 32άρα Samsung που είχα και πίστεψε με, η διαφορά ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Αν έχεις τουλάχιστον 2,5 μέτρα απόσταση, θα ευχαριστηθείς video και παιχνίδια από το pc - καμιά σχέση με 32''. Θα μου επιτρέψεις πάντως να κρατάω την ένστασή μου για surfing και οτιδήποτε έχει σχέση με κείμενο - κουράζει. Αν κάθεσαι μακριά δεν βλέπεις καλά, αν πας κοντά δεν νομίζω να αντέξουν τα μάτια σου για πολλές ώρες. Θα επιμείνω επίσης, στο ότι η πολύωρη χρήση υπολογιστή (πέρα απ' το να χαζεύεις κάποια ταινία ή να παίζεις κάποιο χαλαρό παιχνίδι) προϋποθέτει και το απαραίτητο σετάκι: κατάλληλο κάθισμα, θέση οθόνης και περιφερειακών - κάτι που δύσκολα προσφέρει μια τηλεόραση στο σαλόνι, αν δεν θέλεις να έχεις τέτοιου τύπου προβλήματα... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=271782
liakos18 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Το δίλημμά μου είναι 32άρα 720p ή 32άρα 1080p. Δεν μπορώ να ανέβω σε ίντσες λόγω χώρου (Νομίζω δηλαδή. Θα πάρω τα μέτρα μαζί με τον καναπέ που θα μπει και θα το επιβεβαιώσω). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
dr lag Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Oσο για τον ενισχυτη, οριστε ενας 5.1 με HDMI κτλ κτλ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502238 δες τιμουλα. Δεν ειναι πολλα τα λεφτα αυτα για ενισχυτη. Ο ενισχυτής που αναφέρεις δεν είναι άσχημος ούτε ακριβός. Μόνο που θα χρειαστεί και κανένα 400άρι επιπλέον για 5 ηχεία + subwoofer, ώστε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ενός τέτοιου ενισχυτή. Απ' ότι έχω καταλάβει ο φίλος ενδιαφέρεται για low budget λύση σε μικρό χώρο και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ότι αφορά τις ηχητικές στάθμες. Αν δεν μιλάμε λοιπόν για ένα μεγάλο σαλόνι, μπορεί να καλυφθεί με κάποιο αξιοπρεπές συστηματάκι 5.1 που συνδέεται απ' ευθείας στην έξοδο ήχου του υπολογιστή. Πιστεύω ότι για χώρους γύρω στα 12m το αποτέλεσμα θα είναι αξιοπρεπέστατο. Το δίλημμά μου είναι 32άρα 720p ή 32άρα 1080p. Δεν μπορώ να ανέβω σε ίντσες λόγω χώρου (Νομίζω δηλαδή. Θα πάρω τα μέτρα μαζί με τον καναπέ που θα μπει και θα το επιβεβαιώσω). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Αν σε μπέρδεψε η προηγούμενη απάντησή μου, πιστεύω ότι τα 1080p σε 32'' θα σε βοηθήσουν μόνο σε gaming υψηλών αναλύσεων, εφόσον βέβαια διαθέτεις και ανάλογη κάρτα γραφικών - θα στραβωθείς όμως σε κείμενο, internet κλπ. Για μένα πάντα, η τηλεόραση στο ρόλο monitor, δεν παύει να αποτελεί μεσοβέζικη λύση για τους λόγους που προανέφερα, χώρια τα 200-300 ευρώ που κοστίζει επιπλέον μια 1080p. Η απόφαση δική σου - καλή αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.