Προς το περιεχόμενο

HTPC Hardware

ikaros81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Εχω αποφασίσει να φτιάξω το πρώτο μου HTPC και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.

Εχω σχεδόν καταλήψει στο hardware.

CPU : E2220

M/B: MSI P32 NEO-F

RAM: 2GB PC6400

SOUND: ASUS XONAR D2X

TV CARD: TERRATEC MCE 2400I

Το μόνο που με προβληματίζει είναι η κάρτα γραφικών. Το HTPC το θέλω μόνο για ταινίες και μουσική για να βλέπω σε 42 οθόνη. Χρειάζεται να πάρω μια κάρτα όπως ΑΤΙ 4850 ή μπορώ να την βγάλω και πιο φτηνά ?

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι, αφού δεν ενδιαφέρεσαι να παίζεις παιχνίδια, και μια πολύ φθηνότερη κάρτα, όπως η ΑΤΙ 2600, ή η nvidia 8600 σου είναι αρκετή, γενικά θες κάρτα που να επιταχύνει το hd content decoding..

Δημοσ.

Μιά και μόλις έφτιαξα το δικό μου ρίξε μια ματιά.

Το έχω για όλα (ιντερνετ, ταινίες DivX & DVD & Blue-Ray, μουσική κτλ) εκτός του ότι δέν παίζω παιχνίδια.

KOYTI

http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=92480

http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=47353

Πήρα το συγκεκριμένο γιατι χωρούσε ¨κουτί¨ στο έπιπλο που έχω για την TV

Βέβαια για να πώ την αλήθεια το τροφοδοτικό μου φάνηκε λίγο μικρό και γι΄αυτό κράτησα το προηγούμενο που είχα.

ΜΗΤΡΙΚΗ- ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΤΙ HD3200

GA-MA78GM-S2H

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2814&ProductName=GA-MA78GM-S2H

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526739

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

Phenom 9550 (αντίστοιχος του Core 2 Quad Q6600)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1105477

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΞΗΣ

(Αν και το κουλεράκι που έρχεται μαζί με τον επεξεργαστή κάνει μια χαρά τη δουλειά του)

Scythe Cooler Ninja mini

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=1019619

(Το περιμένω γιατι είναι σε έλλειψη. Σε reviews είδα οτι χωράει τσίμα-τσίμα στο κουτί μου, για να δούμε στην πράξη)

Μνήμες εγώ έβαλα 4GB αλλά φαντάζομαι οτι και 2 σου αρκούν

LG GGC-H20L

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330626

Μπορείς βέβαια να πάρεις ένα απλό DVD-Recorder αν δεν σε ενδιαφέρει να βλέπεις Blue-Ray

TRUST DS-4700R WIRELESS LASER MEDIAPLAYER DESKSET

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802591

ΥΓ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ MICRO-ATX

Το κουτί δέ χωράει τις κλασικές ATX μητρικές ;)

ΥΓ2

Δές παρακάτω (αφού φορτώσει η σελίδα πάτα κάτω στο "View all products")

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2007/hdtv-playback,377.html?p=1271%2C1270%2C1275%2C1307%2C1306%2C1253%2C1262%2C1241%2C1240%2C1302%2C1237%2C1235%2C1305%2C1255%2C1233%2C1232%2C1301%2C1254%2C1293%2C1292%2C1225%2C1220%2C1288%2C1317%2C1218%2C1310

για να διαλέξεις επεξεργαστή. Αυτός που πήρα για HD-Playback παίζει περίπου στα 18%

Δημοσ.

H AMD έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι στην κατηγορία των HTPCs. Ο λόγος είναι το chipset 780G. Αν δεις τα specs θα καταλάβεις.

Mobo: H μητρική που προτείνει ο iceman είναι ιδανική. To υποσύστημα ήχου που έχει καθιστά πρακτικά άχρηστη την έξτρα κάρτα ήχου. Η onboard vga επιταχύνει το bluray/vc1/h264 playback που ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορείς να βλέπεις 1080p με έναν απλό, φτηνό διπύρηνο. Έχει και έξοδο HDMI απ' όπου εκτός της εικόνας, περνάει και πολυκάναλος ήχος (και DTS και PCM).

CPU: Όπως είπαμε, ένας AMD 4850e (45w->χαμηλές θερμοκρασίες->αθόρυβη λειτουργία) είναι υπέραρκετος για την αναπαραγωγή υλικού HD. Βέβαια η περισσότερη ισχύς δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, οπότε μπορείς να βάλεις και έναν Phenom.

Case: Asus TM-210 350W. Μικρό, φτηνό και σέξυ :-D. To τροφοδοτικό του είναι υπέραρκετο αν δε βάλεις VGA.

Δημοσ.
H AMD έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι στην κατηγορία των HTPCs. Ο λόγος είναι το chipset 780G. Αν δεις τα specs θα καταλάβεις.

Mobo: H μητρική που προτείνει ο iceman είναι ιδανική. To υποσύστημα ήχου που έχει καθιστά πρακτικά άχρηστη την έξτρα κάρτα ήχου. Η onboard vga επιταχύνει το bluray/vc1/h264 playback που ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορείς να βλέπεις 1080p με έναν απλό, φτηνό διπύρηνο. Έχει και έξοδο HDMI απ' όπου εκτός της εικόνας, περνάει και πολυκάναλος ήχος (και DTS και PCM).

CPU: Όπως είπαμε, ένας AMD 4850e (45w->χαμηλές θερμοκρασίες->αθόρυβη λειτουργία) είναι υπέραρκετος για την αναπαραγωγή υλικού HD. Βέβαια η περισσότερη ισχύς δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, οπότε μπορείς να βάλεις και έναν Phenom.

Case: Asus TM-210 350W. Μικρό, φτηνό και σέξυ :-D. To τροφοδοτικό του είναι υπέραρκετο αν δε βάλεις VGA.

To 4500HD της intel που θα είναι τόσο καλό όσο το 780G σε hd playback όπου να' ναι

κυκλοφορεί, το nvidia 8200 για intel επίσης, όπως και το ίδιο το 780G που η AMD θα το κυκλοφορήσει και για intel..

Δημοσ.

Μακάρι το G45 να είναι καλό και η τιμή του να είναι λογική όταν βγει, γιατί το G35 που υπάρχει τώρα είναι απαράδεκτα ακριβό. Στα χαρτιά δεν προσφέρει κάτι που θα ταράξει τα νερά. Απλά θα φτάσει την Nvidia και την AMD.

Ξέρω ότι το 8200 κυκλοφορεί, από 8300 δε βρήκα ούτε δείγμα όμως.

780G για Intel ακούγεται gg.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Είχα την εντύπωση ότι έπρεπε να πάρω κάποια ακριβή κάρτα γραφικών αλλά αφου δεν χρειάζεται γλυτώνω πολλά λεφτά. :D

Δημοσ.
Μιά και μόλις έφτιαξα το δικό μου ρίξε μια ματιά.

Το έχω για όλα (ιντερνετ, ταινίες DivX & DVD & Blue-Ray, μουσική κτλ) εκτός του ότι δέν παίζω παιχνίδια.

Ποσο σου κοστισε το ολο πακετο;

Δημοσ.

Εγώ πάντως πήρα αυτό το κουτί για να έχω άνεση χώρου και αυτή τη motherboard που είναι ίδια με αυτή που προτείνουν τα παιδιά, αλλά έχει περισσότερες δυνατότητες επέκτασης (αφού είναι κανονική ATX και όχι micro ATX).

Αν παρ' όλα αυτά προτιμάς το μικρό μέγεθος, πάρε αυτή που σου προτείνουν, αλλά πρόσεξε να είναι η revision 1.1 που έχει μεγαλύτερες ψύκτρες, γιατί έχουν αναφερθεί περιπτώσεις υπερθέρμανσης.

Για επεγεργαστή πήρα κι εγώ τον 4850e για χαμηλή κατανάλωση (και άρα και λιγότερο θόρυβο).

• Super Moderators
Δημοσ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

Phenom 9550 (αντίστοιχος του Core 2 Quad Q6600)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1105477

κατώτερος του Q6600 για την ακρίβεια :-)

Για επεγεργαστή πήρα κι εγώ τον 4850e για χαμηλή κατανάλωση (και άρα και λιγότερο θόρυβο).

για τον χαμηλό θόρυβο που λένε κάποιοι για HTPC δεν το καταλαβαίνω...συνήθως όταν δουλεύει το HTPC είτε θα παίζει μουσική είτε θα παίζει ταινίες, άρα ο θόρυβος υπερκαλύπτεται ΑΝΕΤΑ από αυτά...

Δημοσ.
Ποσο σου κοστισε το ολο πακετο;

Δε θυμάμαι απο έξω αλλα άν ακολουθήσεις τα link που έδωσα θα βγάλεις το σύνολο.

Το κάθε εξάρτημα απο το συγκεκριμένο μαγαζί του κάθε link το πήρα.

Πάντως τους 2 δίσκους και το τροφοδοτικό τα κράτησα απο το παλιό.

Δημοσ.
για τον χαμηλό θόρυβο που λένε κάποιοι για HTPC δεν το καταλαβαίνω...συνήθως όταν δουλεύει το HTPC είτε θα παίζει μουσική είτε θα παίζει ταινίες, άρα ο θόρυβος υπερκαλύπτεται ΑΝΕΤΑ από αυτά...

Αυτό το άκουσα και από άλλους και κόντεψα να το πιστέψω μέχρι που το είδα στην πράξη. Αυτό που ισχύει είναι ότι σπάνια αυτό που ακούς καλύπτει όλες τις συχνότητες και σπάνια ο ήχος (στις ταινίες κυρίως) είναι συνεχόμενος. Εντάξει αν ακούς σε αρκετή ένταση heavy metal ή πιστολίδι σε μια ταινία, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά φαντάσου σε ένα θρίλλερ, ένα σκοτεινό δωμάτιο με απόλυτη ησυχία και ξαφνικά ακούγεται ένα ελαφρύ τρίξιμο πόρτας από τα πίσω ηχεία. Ή φαντάσου σκηνή από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στα ορυχεία της Μόρια όπου ακούγονται στο βάθος μόνο τα τύμπανα των orcs. Φαντάσου τώρα τις ίδιες σκηνές με το βζζζζζ του ανεμιστήρα να ακούγεται συνεχώς. Σου χαλάει την ατμόσφαιρα ή όχι;

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά δεν είπα να έχεις και το καβουρδιστήρι αλλά με normal fans είσαι οκ...δεν είναι ανάγκη να έχεις πχ Noctua :P

Δημοσ.

Εκεί θέλω να καταλήξω κι εγώ. Ότι για HTPC θες normal πράγματα, αλλά όχι μόνο σε ότι αφορά την ψύξη. Αν μπεις π.χ. στο τρυπάκι να βάλεις κορυφαίο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών για να παίζεις και κανά παιχνίδι, βάλεις και 2 μεγάλους και γρήγορους σκληρούς δίσκους για να χωρέσεις όλα τα divx που έχεις κατεβάσει + ένα 600άρι τροφοδοτικό για να τα σηκώνει και τα χώσεις όλα αυτά σε desktop κουτί μικρών διαστάσεων (τα οποία δεν φημίζονται για τον καλό αερισμό τους)...

Θα τους χρειαστείς και τους noctua.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γειά σας! :-)

Μετακομιζω σε ένα μήνα περίπου και σκέφτομαι στο νέο μου σπίτι να στήσω ένα HTPC. Επειδή υπάρχει το παρόν thread θεώρησα πως είναι καλύτερα να ποστάρω εδώ παρά να ανοίξω ένα ολόιδιο. Δεν προβληματίζομαι ακόμη με το τι hardware θα αγοράσω αφού η αγορά θα γίνει σε 1-1,5 μήνα τουλάχιστον και μέχρι τότε πολλά αλλάζουν. Έχω κάποιες απορίες όμως.

Θέλω να αποφύγω τη χρήση ενισχυτή. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό και να έχω πάλι 5.1 ήχο; Διάβασα μια λύση για σύνδεση του HTPC στην TV με HDMI και κατευθείαν σύνδεση των ηχείων στην TV (με προϋπόθεση να έχει αυτή τη δυνατότητα η TV). Έχω κάποιες ενστάσεις πάνω σ' αυτό. Αν είναι τα ηχεία συνδεδεμένα κατευθείαν στην TV όταν παρακολουθώ ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα θα το ακούω αναγκαστικά από όλα τα ηχεία; Ή οι τηλεοράσεις που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα παρέχουν και την επιλογή ανάμεσα στα ηχεία της TV και τα 5.1 κάθε στιγμή; Επίσης δεν θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτή η TV ακόμη κι αν θέλω μόνο να ακούσω μουσική;

(να σημειώσω κάπου εδώ ότι δεν έχω αγοράσει ούτε TV ούτε ηχεία ακόμη οπότε όλα θα αγοραστούν με βάση την καλύτερη "επικοινωνία" μεταξύ τους. Η TV uα είναι το πολύ 32άρα λόγω χώρου πάντως άρα μόνο 720p θα αναπαράγω.)

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν βολεύει το surfing στην TV. Όπως το σκέφτομαι πιστεύω ότι θα μου αρέσει αλλά καλύτερα να ακούσω γνώμες από σας που το έχετε δοκιμάσει. Και για msn πείτε μια γνώμη.

Η κάρτα τηλεόρασης χρησιμεύει σε κάτι άλλο εκτός από την εγγραφή προγραμμάτων και ο δέκτης ραδιοφώνου;

Το HTPC θέλω να το έχω και σαν κατεβαστήρι (το utorrent ανοιχτό όλη μέρα κλπ). Υπάρχει πρόβλημα μ' αυτό;

Και μια ψιλο ξεκάρφωτη ερώτηση: Ένα ασύρματο router πρέπει να είναι συνδεδεμένο ενσύρματα τουλάχιστον σε ένα PC; Ή γίνεται σε όλα ασύρματα;

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο ποστ. Θα είναι η πρώτη μου επαφή με HTPC και γενικά με media center οπότε έχω πολλές απορίες.

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...