random Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 lyckos: τελικά "γυμνο με Sata Connection πάνω στο πι-σι" δεν τα είδες τα αρχεία, ε; --------------------------------------------------------------------------------------- Αν χρησιμοποιήσεις ενα καθιερωμένο πρόγραμμα (οχι ενα νέο project με 1 χρόνο ζωής, γιατι μπορει να εχει χοντρα bugs, να το χρησιμοποιουν ήδη αρκετοί άλλοι, το καταλαβαινεις απο τα φορουμ) , οπως το PGP, ή το Truecrypt, πρόβλημα ασφάλειας, να στο ξεκλειδώσει μια εταιρεία, δεν υπάρχει. αν το πάμε σε ακραία σενάρια, .. να αλληλογραφείς με τον Μπιν Λάντεν και να βρει το δίσκο σου η NSA, δεν ξέρω τι γίνεται, ... αλλα φαντάζομαι οτι θα ειναι πιο εύκολο να σε βάλουν σε [Jack Bauer Mode ON] μεχρι να πεις το πάσσο [Jack Bauer Mode OFF], παρά να δώσουν δουλειά στα σπαστήρια τους αλλα προβλήματα μπορει να έχεις με τα encrypted volumes: αυξημένη πιθανότητα απώλειας δεδομένων. ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων που κρύβεις. Αν κρυπτογραφήσεις μονο το "my documents", ή επιλεγμένα αρχεία, πχ... 10, 20 - 500 Mb, εντάξει, μπορεις να κρατάς 2-3 αντίγραφα του encrypted volume σε διάφορα σημεία. Αν όμως φτιάξεις κανα encrypted volume 200-500 Gb, τι γινεται; Αν το filesystem πάθει μια ζημιά, ελαφριά,. μια ζημιά που διορθώνεται με chkdsk ή αλλο utility, ή εμφανιστεί ενα χαλασμένο sector, σε μη κρυπτογραφημένα δεδομένα, το πολυ να χάσεις 1-5 αρχεια, όσα έτυχε να βρίσκονται σε εκεινη την περιοχή. Αν ομως διαβρωθεί ενα σημείο του encrypted volume, ειμαστε σίγουροι οτι μετά θα μπορεί να ανοίξει; θα εχεις 2πλό αντίγραφο των 500 γιγα ? δηλαδή αλλον ένα Mybook?
lyckos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 lyckos: τελικά "γυμνο με Sata Connection πάνω στο πι-σι" δεν τα είδες τα αρχεία, ε; --------------------------------------------------------------------------------------- Αν χρησιμοποιήσεις ενα καθιερωμένο πρόγραμμα (οχι ενα νέο project με 1 χρόνο ζωής, γιατι μπορει να εχει χοντρα bugs, να το χρησιμοποιουν ήδη αρκετοί άλλοι, το καταλαβαινεις απο τα φορουμ) , οπως το PGP, ή το Truecrypt, πρόβλημα ασφάλειας, να στο ξεκλειδώσει μια εταιρεία, δεν υπάρχει. αν το πάμε σε ακραία σενάρια, .. να αλληλογραφείς με τον Μπιν Λάντεν και να βρει το δίσκο σου η NSA, δεν ξέρω τι γίνεται, ... αλλα φαντάζομαι οτι θα ειναι πιο εύκολο να σε βάλουν σε [Jack Bauer Mode ON] μεχρι να πεις το πάσσο [Jack Bauer Mode OFF], παρά να δώσουν δουλειά στα σπαστήρια τους αλλα προβλήματα μπορει να έχεις με τα encrypted volumes: αυξημένη πιθανότητα απώλειας δεδομένων. ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων που κρύβεις. Αν κρυπτογραφήσεις μονο το "my documents", ή επιλεγμένα αρχεία, πχ... 10, 20 - 500 Mb, εντάξει, μπορεις να κρατάς 2-3 αντίγραφα του encrypted volume σε διάφορα σημεία. Αν όμως φτιάξεις κανα encrypted volume 200-500 Gb, τι γινεται; Αν το filesystem πάθει μια ζημιά, ελαφριά,. μια ζημιά που διορθώνεται με chkdsk ή αλλο utility, ή εμφανιστεί ενα χαλασμένο sector, σε μη κρυπτογραφημένα δεδομένα, το πολυ να χάσεις 1-5 αρχεια, όσα έτυχε να βρίσκονται σε εκεινη την περιοχή. Αν ομως διαβρωθεί ενα σημείο του encrypted volume, ειμαστε σίγουροι οτι μετά θα μπορεί να ανοίξει; θα εχεις 2πλό αντίγραφο των 500 γιγα ? δηλαδή αλλον ένα Mybook? Δηλαδή για να καταλάβω, επειδή δεν εχώ χρησιμοποιήσει ποτέ καποιο τετοιο προγραμμα, αυτο δημιουργει κατι σαν μία (1) εικόνα που φαίνεται σαν ένα αρχείο οπου περιέχονται όλα τα encrypted αρχεια και τα βλέπει σαν ένα (1) οπότε αν πάθει κάτι η εικόνα να μην μπορώ να τη διορθόσω και να χάσω τα πάντα, κατί τέτοιο λες; Φαντάζομαι αυτο θα μπορουσε να λυθει με τμηματικό encryption σε directories και με πολλές εικόνες, n' est pas? Παντως αν και χρήσιμη, η συζήτηση για τα προγράμματα κρυπτογράφησης έχει πλέον φιλολογικό χαρακτήρα για την περίπτωση μου. Οχι ακομα δε δοκίμασα καλώδιο γιατί ειμαι ακόμα στη δουλειά (6-6) θα έχετε νέα απο αυτό το πεδίο αύριο
lyckos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 R.I.P. O -τεως- σκληρός εδοκιμάσθη εν αδαμιαια περιβολη και εν ώραν 11 πρωινη της Τρίτης 29 Ιουλίου επάνω στο πισι οπου και διαπιστώθηκε ο θανατος του... Με την παρούσα σύνθεση σκληρών (2 ΙΝΤΕ, 1 μπουτ σατα+ τον ασθενη) το πισι εκανε συνεχως ρισταρτ και δεν μπορουσε να μπει ουτε σε σειφ μοουντ ουτε στην τελευταια εκκινηση που λειτουργουσαν τα γουιντοουζ. Επισης δεν το βλέπει ουτε το μπαϊος, ενω αφουγκραζοντάς τον μου φανηκε να κανει επαναλαμβανομενο ήχο σα χτυπημα( οχι οτι εχω ξανακουσει χτυπημενο σκληρο) Με συνθεση μονο ο ασθενης σατα και οι 2 ιντε δεν γινοταν τιπτα... απολυτως.... Σε ενα αλλο ποστ διαβασα για το τεστ-ντισκ. Να το δοκιμασω εχοντας το νεκρο σε γιου-εσ-μπι σύνδεση οπου απλώς φαίνεται στις συσκευες σαν γιου-ες-μπι συσκευή ή το τεστ-ντισκ δεν κανει τιποτα για τη συγκεκριμενη περιπτωση;
antonl Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 [...]Σε ενα αλλο ποστ διαβασα για το τεστ-ντισκ. Να το δοκιμασω εχοντας το νεκρο σε γιου-εσ-μπι σύνδεση οπου απλώς φαίνεται στις συσκευες σαν γιου-ες-μπι συσκευή ή το τεστ-ντισκ δεν κανει τιποτα για τη συγκεκριμενη περιπτωση; Δεν κάνει τίποτα για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν δε θες να τον δώσεις σε καμιά εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων, μόνο με κανα γιατροσόφι (πχ κατάψυξη) αν καταφέρεις τίποτα (μάλλον προς "τίποτα" το βλέπω να σου πω την αληθεια).
De@th L0rd Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Αν τα δεδομένα σου απλά δεν θες να τα δούν άλλοι και δεν σε ενδιαφέρει να τα ανακτήσεις πέτα τον σε ένα κουβά με υδροχλωρικό οξύ.
cumulus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Παιδια τα πραγματα ειναι απλα.Αν εχεις δεδομενα τα οποια ειναι σημαντικα για σενα κανεις τακτικο backup.Απλα πραγματα για να μην κλαις οταν κατι παει στραβα.
yiankap Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Εγώ προτείνω για την καταστροφή των δεδομένων, λύσιμο και θραύση των δίσκων και έπειτα σε καμμιά φωτιά (όχι σε δάσος ), αν είναι και τόσο σημαντικά - διαβαθμισμέ-να δεδομένα. Αν είναι τίποτα δεδομένα προσωπικής φύσεως, τα σκουπίδια είναι η καλύτερη λύση. Πάντως παιδιά, πολλούς εξωτερικούς βλέπω πάντως τώρα τελευταία να τα έχουν παίξει με ή χωρίς πτώση, σε σημείο που αρχίζω να ανησυχώ και μάλλον θα πάω για δεύτερο εφεδρικό σκληρό γιατί αλλιώς την βάψαμε.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Βασικά εγώ πιστεύω ότι γι αυτά τα προβλήματα των εξωτερικών δίσκων οφείλεται η ΚΑΚΙΣΤΗ ψύξη....Η καρδιά τους είναι ίδιοι δίσκοι με τους εσωτερικούς μας με την διαφορά ότι δεν κάνουν τόσο καλή θερμική απαγωγή σε μέταλλο (πολύ μικρότερη επιφάνεια σε σχέση με τους εσωτερικούς),και σε αρκετά μοντέλα σκληρών δίσκων ΔΕΝ υπάρχει ανεμιστηράκι.Καλό θα είναι λοιπόν να μην τους έχουμε μονίμως σε λειτουργία παρα μόνο όταν τους χρειαζόμαστε εκτός κι αν έχουν καλή ψύξη.Και όταν ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα έχει αναπτύξει υψηλή θερμοκρασία,καταστρέφεται πολύ πιο εύκολα αν καταπονηθεί μηχανικά(πχ.πέσιμο)
acomaedo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Άλλωστε όπως και ο γέρος, ο σκληρός δίσκος μπορεί να πάει είτε απο πέσιμο είτε απο χε....
lyckos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Τα πράγματα ειναι απλά... Ο δισκος έπεσε απο δικό μου φταίξιμο και χάλασε. Δεν καιγομουν τοσο για το δίσκο όσο για τα 280 GB που μάζευα 5 μήνες Όλα τα άλλα ειναι ψιλά γράμματα... Απλώς τώρα αν παρω σκληρό θα πάρω εναν εσωτερικο αφου μου έμεινε και η πλακετουλα απο τον προηγούμενο για γιου-ες-μπι σύνδεση και αμα θέλω θα τον βγάζω (μη σου πω οτι θα τον έχω και εντελώς χύμα) και θα το συνδέω με αυτή σε αλλο υπολογιστή
SpyrosR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Χρησιμοποίησε 2-3 εσωτερικούς σε RAID 1, φυσικά με κρυπτογράφηση. Ώστε και να διαλύσει κάποιος απ' αυτούς, απλά τον αντικαθιστάς. ... αλλιώς (χωρίς τη σιγουριά του RAID) πάλι θα φοβάσαι μη κοπανήσει πουθενά ο δίσκος.
xolloth Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2008 μεγαλο προβλημα η αποθηκευση και μεχριs στιγμηs ,αλυτο.
zak Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2008 Πριν το σπάσεις τελείως, για τελευταία επιλογή προσπάθησε να τον ρίξεις από τους 10 πόντους σε κάτι σκληρό! Ξέρω, πολύ μπακαλίστικο αλλά κάντο, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.... Από 10cm όμως, όχι από κανέναν όροφο...
Tsport Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Σε παρόμοιο πρόβλημα που είχα σε δικό μου My Passport (φαινόταν σαν removable disk αλλά δεν άνοιγε), αποδείχθηκε πως είχε χαλάσει το file system του δίσκου. Τα αρχεία ανακτήθηκαν στο 100% με τον On-track recovery. Αντιγράφτηκαν σε άλλο δίσκο και μετά από Full format του My Passport μεταφέρθηκαν εκ νέου σε αυτό το δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.