Προς το περιεχόμενο

Ο γιός μου θέλει το WD My Book

lyckos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας....

εκανα το λάθος και κρατούσα στα ποδια μου τον 13 μηνών γιο μου την ώρα που πηγαινα να συνδεσω τον εξωτερικό σκληρό σε ενα λαπτοπ... Δεν εχασε ευκαιρια και μου τραβηξε τα καλώδια ρίχνοντάς τον κάτω.

Αμέσως μετα τον συνεδεσα και δουλευε μια χαρα, οπως και τις επομενες 4 μερες που τον συνεδεσα στο κανονικο pc μου, ωσπου ξαφνικα την 5 μερα σταματησε να το βλεπει ο υπολογιστης σα σκληρο παρα μονο σα γιου-εσ-μπι συσκευη.

Τον συνεδεσα και στο λαπτοπ μετά κι εκει τα ιδια, μονη διαφορά ειναι οτι τον αναγνωρισε σαν <<My Book>> και μετα απλως συσκευη γιου-ες-μπι πάλι...

Τον ανοιξα και αυριο θα τον συνδέσω γυμνο με Sata Connection πάνω στο πι-σι να δω τι θα γίνει....

Τι πιστεύετε οτι συμβαίνει και τι άλλες λύσεις θα μου προτείνατε;

Ο σκληρος ειναι μεσα στην εγγύηση, λέτε να τον πήγαινα στο κατάστημα απ' οπου τον αγόρασα; Ομως έχω πολυ ευαίσθητα δεδομένα μεσα (οπως ολοι μας) και δε θελω επουδενι να τον αφήσω απο τα ματια μου, οποτε τι θα μπορουσα να κάνω;;;

Δημοσ.

Απο τι στιγμη που τον ανοιξες ξεχνα οποιαδηποτε εγγυηση. εαν υπαρχει και το παραμικρο σημαδι παραβιασης του κουτιου δεν προκειται να το δεχθουν. Οσον αφορα τα δεδομενα σου... πολυ λυπαμε αλλα οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες καθος διαβαζει το usb κανονικα αλλα αδυνατει να διαβασει τον HDD

Δημοσ.

Ο σκληρός σου τα έπαιξε και σίγουρα τα δεδομένα σου χάθηκαν – εάν έχει εγγύηση πηγαινετον αλλά σε καμία περίπτωση μην πεις τη ακριβός έγινε , θα τους πεις ότι ξαφνικά σταμάτησε να ανταποκρίνεται.

Δημοσ.
Ο σκληρός σου τα έπαιξε και σίγουρα τα δεδομένα σου χάθηκαν – εάν έχει εγγύηση πηγαινετον αλλά σε καμία περίπτωση μην πεις τη ακριβός έγινε , θα τους πεις ότι ξαφνικά σταμάτησε να ανταποκρίνεται.

Συμφωνώ!!!

Αν δουλέψει στο PC τελικά είναι το κουτί που έπαθε την βλάβη οπότε σιγά το κόστος αλλιώς το συμαζεύεις το κουτί προσέχοντας να μην αφήσεις ίχνη και μπορείς να το πας πίσω στο πλαίσιο. Αν περάσει πέρασε, έτσι και αλλιώς χαμένο τον έχεις.

Δημοσ.
Γεια σας....

εκανα το λάθος και κρατούσα στα ποδια μου τον 13 μηνών γιο μου την ώρα που πηγαινα να συνδεσω τον εξωτερικό σκληρό σε ενα λαπτοπ... Δεν εχασε ευκαιρια και μου τραβηξε τα καλώδια ρίχνοντάς τον κάτω.

Αμέσως μετα τον συνεδεσα και δουλευε μια χαρα, οπως και τις επομενες 4 μερες που τον συνεδεσα στο κανονικο pc μου, ωσπου ξαφνικα την 5 μερα σταματησε να το βλεπει ο υπολογιστης σα σκληρο παρα μονο σα γιου-εσ-μπι συσκευη.

Τον συνεδεσα και στο λαπτοπ μετά κι εκει τα ιδια, μονη διαφορά ειναι οτι τον αναγνωρισε σαν <<My Book>> και μετα απλως συσκευη γιου-ες-μπι πάλι...

Τον ανοιξα και αυριο θα τον συνδέσω γυμνο με Sata Connection πάνω στο πι-σι να δω τι θα γίνει....

Τι πιστεύετε οτι συμβαίνει και τι άλλες λύσεις θα μου προτείνατε;

Ο σκληρος ειναι μεσα στην εγγύηση, λέτε να τον πήγαινα πλαισιο απ' οπου τον αγόρασα; Ομως έχω πολυ ευαίσθητα δεδομένα μεσα (οπως ολοι μας) και δε θελω επουδενι να τον αφήσω απο τα ματια μου, οποτε τι θα μπορουσα να κάνω;;;

Eιχα ενα παρομοιο προβλημα με δισκο της ιδιας εταιρειας,χωρις να μου εχει πεσει κατω,απλα ξαφνικα κανεις υπολογιστης με windows vista 'η xp δεν μπορουσε να τον διαβασει.Η λυση βρεθηκε οταν τον εβαλα σε υπολογιστη με λειτουργικο λινουξ.Το πισι το ειδε κανονικα πηρα ολα τα αρχεια μου και στην συνεχεια εκανα ενα φορματ και ολα οκ.

Δημοσ.

μη τρομάζετε τον κόσμο αν δεν είστε σίγουροι.τα δεδομένα ΔΕΝ χάνονται ποτέ.

Δημοσ.

Όταν ο δίσκος έπεσε κάτω ήταν σε λειτουργία; Αν όχι, τότε δύσκολο να έχει πάθει ζημιά ο δίσκος, αλλά μάλλον το κουτί. Τέλος πάντων, αφού τον άνοιξες, κάνε την απόπειρα να τον συνδέσεις απευθείας στο pc και πες μας τι έγινε.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δεν περιμενα τοσες πολλες τοσο γρηγορα...Φαινεται το ινσομνια εχει αρχισει και γιγαντώνεται και μπραβο του!

Πράγματι ο νοματαρχης και ο guardian ειναι αρκετα αποκαρδιωτικοι και απαισιοδοξοι, αλλα ισως κατι να ξερουν παραπανω...

Το ζητημα ειναι οτι τα δεδομενα που εχω στο σκληρο απαγορευεται να τα δει καποιος αλλος, ειναι ...να το πουμε... top secret χεχε...Οποτε τη λύση της επιστροφης στο καταστημα την αποκλειω εκτος κι αν μου βρειτε εγγυημενο τροπο να διασφαλίσω το απορρητο των δεδομενων μου...

Απο την αλλη θα μπορουσε να πει καποιος οτι στο καταστημα αν ειναι κατεστραμμενος ο σκληρος δυσκολα να μπουν απο μονοι τους στη διαδικασία να κανουν ρικοβερι τα δεδομενα, εκτος κι αν τους το πω εγώ που δεν προκειται φυσικα, ποσο μαλλον που θα τους βάλω να υπογραψουν για το αντιθετο.

Σε τελικη το θεμα δεν ειναι ο σκληρός αυτός καθ' αυτος αλλα αυτά που περιέχει, αυτά ειναι που με καινε!

Μη μπειτε στον κοπο μονο να μου προτεινετε εταιρειες ειδικευμενες στην επανακτηση δεδομενων. Θα προτιμουσα να μου προτεινετε κανενα προγραμμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ που να ειδικευεται σε κατι τέτοιο, βεβαια αυτο προυποθέτει να μπορεσω να δω το σκληρό;

Δημοσ.

Σε περιπτωση που ο δισκος δουλευει, τοτε δοκιμασε το Recover My Files. Αν ομως εχει προβλημα μηχανικο (παραξενος θορυβος, χτυπηματα, να μην ακουγεται οτι γυρναει τα platter) τα δεδομενα μονο σε εταιρια που ειδικευται σε ανακτηση δεδομενων, μπορουν να ανακτηθουν. Πριν ομως τα καταδικασεις, δοκιμασε να τον συνδεσεις μοναχο του σε αλλο pc, σε διαφορετικα λειτουργικα (Linux - εχει δουλεψει σε δικο μου δισκο). Αν τιποτα δεν δουλεψει απο αυτα, τοτε ή τα ξεχνας εντελως, ή σε εταιρια ανακτησης δεδομενων. Το MYBOOK επειδη ειναι λιγο παραξενο στο πως ανοιγει, λογικα θα εχει σημαδια παραβιασης, και το πιο πιθανο να σου πουν οτι χαλασε επειδη το ανοιξες.

Δημοσ.
....και αυριο θα τον συνδέσω γυμνο με Sata Connection πάνω στο πι-σι να δω τι θα γίνει..

εγώ δεν θα άνοιγα το τοπικ, και δεν θα απαντούσα πριν γίνει αυτό το αύριο :-D

ασε να δουμε τι κανει σαν εσωτερικός, και μετά μπορουμε να κλάψουμε ή να γελάσουμε με σιγουριά

Αν δεν θελεις να δει κανεις τα δεδομένα, μην τον πας πουθενά.

Δημοσ.

Εγώ πάλι να ρωτήσω κάτι άσχετο: (και επειδή το επιχείρημα "δεν τον δίνω για RMA γιατί έχει ευαίσθητα δεδομένα" το έχω ξανακούσει)

Για ποιο λόγο, εφόσον τα δεδομένα είναι τόσο ευαίσθητα, δεν τα κρυπτογραφείτε με pgp κτλ. ;

Δημοσ.
Εγώ πάλι να ρωτήσω κάτι άσχετο: (και επειδή το επιχείρημα "δεν τον δίνω για RMA γιατί έχει ευαίσθητα δεδομένα" το έχω ξανακούσει)

Για ποιο λόγο, εφόσον τα δεδομένα είναι τόσο ευαίσθητα, δεν τα κρυπτογραφείτε με pgp κτλ. ;

Φυσικα και ειναι απολυτως σωστό 100% το να κανεις κρυπτογράφηση, αλλα εχω να αντιπαραθεσω 2 πραγματα στη συμβουλη του φιλου γδπ:

1ον) Δεν προλαβαίνω να κάνω ΚΑΙ αυτο λόγω πολύ βεβαρημένου ημερησίου προγράμματος αν και το σκεφτόμανε.

2ον) Ποιος μου λέει εμένα ότι η γαμάουα εταιρεία RMA που θα το δώσω δεν έχει τη δυνατότητα να σπάσει και την κρυπτογράφηση - άμα θέλει;

Δημοσ.
1ον) Δεν προλαβαίνω να κάνω ΚΑΙ αυτο λόγω πολύ βεβαρημένου ημερησίου προγράμματος αν και το σκεφτόμανε.

Δεν σου τρώει χρόνο. Π.χ. το pgp δημιουργεί ένα εικονικό partition encrypted. Δίνεις pass μόνο για να μπεις στην αρχή. Από κει και πέρα δουλεύεις σαν να είναι κανονικός δίσκος. Απλά ό,τι κάνεις σε αυτό το partition θα είναι encrypted. Η όλη λειτουργία δηλαδή είναι πλήρως διαφανής στο χρήστη.

2ον) Ποιος μου λέει εμένα ότι η γαμάουα εταιρεία RMA που θα το δώσω δεν έχει τη δυνατότητα να σπάσει και την κρυπτογράφηση - άμα θέλει;

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα ανοικτού κώδικα που έχουν εξεταστεί από κορυφαίους κρυπταναλυτές σε όλο τον κόσμο και έχει επιβεβαιωθεί η ασφάλειά τους (no backports , only brute-force attack possible, που θα έπαιρνε όμως χιλιάδες χρόνια). Τώρα, αν υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία ok, πάω πάσο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...