Προς το περιεχόμενο

Intel ή AMD?

doupiaki_ole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουω πολλα χρονια, διαφορα απο πολλους που δεν γνωριζουν και πολλα, οπως και εγω. Αλλος λεει μην αγορασεις AMD γιατι ανεβαζουν θερμοκρασιες και καιγονται. Αλλος παλι μην αγορασεις intel γιατι πουλαει μονο ονομα για αυτο και ειναι πιο ακριβοι απο τους AMD και ειναι και πιο αργοι. Τι να πιστεψω πια? Θα ηθελα τη γνωμη σας διοτι ειστε τσακαλια και ξερετε τι σας γινεται!!!

Δημοσ.

Το ότι οι AMD καίγονται προφανώς δεν ισχύει.

Επίσης η Intel αυτή τη στιγμή έχει τους ταχύτερους επεξεργαστές (κάτι που δεν σε ενδιαφέρει απαραίτητα).

Οι AMD έχουν ίσως καλύτερο value/money σε σχέση με τους αντίστοιχους της Intel. Αλλά επειδή οι τελευταίοι είναι ιδιαίτερα φιλικοί στο overclocking (συνήθως διαδικασία 5 λεπτών ακόμα και για μη σχετικά άτομα) υπερκαλύπτουν το μειονέκτημα που ανέφερα και τις πιο πολλές φορές αποτελούν καλύτερη αγορά.

Γενικά, αυτοί τη στιγμή οι Intel αποτελούν την προτίμηση των περισσότερων gamers και όχι μόνο. Καλό είναι να μην βάζουμε ταμπέλες όμως (όπως το θέμα με τις θερμοκρασίες που αναφέρεις που ίσχυε πριν καμιά 10αριά χρόνια), γιατί αύριο μπορεί να ναι αλλιώς τα πράγματα.

Δημοσ.

Καλά δεν είπα πως οι intel απευθύνονται στους φανατικούς gamers :)

Αν δε σκοπεύει να ασχοληθείς καθόλου με o/c πιθανόν να συμφέρει καλύτερα μια σύνθεση με AMD. Αλλά πριν καταλήξεις δεν χάνεις τίποτα να τη συγκρίνεις με μια αντίστοιχη με intel.

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτή την περίοδο δεν αξίζουν οι cpu της AMD εκτός αν σκέφτεσαι να φτιάξεις ένα πολύ φτηνό υπολογιστή...

Δημοσ.

για το κάψιμο αυτό που παίζει νομίζω είναι ότι εάν ανέβει εσκεμμένα εξωφρενικά η θερμοκρασία οι amd "καίγονται" σε αντίθεση με τους intel που ελαττώνουν τις λειτουργίες τους, δεν ξέρω σίγουρα αν ισχύει και για τα τελευταία μοντέλα

δε μιλάμε όμως για κανονική λειτουργία, δεν ανεβάζουν θερμοκρασία τόσο πολύ οπότε λογικά δε σε απασχολεί το θέμα doupiaki_ole - ούτε και κανέναν άλλο μάλλον

και γω θα έλεγα πως αν θες κάτι πιο οικονομικό ψάξε τους amd για επιδόσεις και αποφασίζεις αφού δεν είσαι και gamer

Δημοσ.

Μην τους ακούς. Έχω κάψει και Intel και AMD. Είναι αλήθεια ότι οι Intel μυρίζουν πιο ωραία, μμμμμ

Δημοσ.

Αύτην την πέριοδο θα σού ελέγα να πάς σε Intel, εκτός αν θές να δώσεις για επεξεργαστή λιγότερα απο 100 ευρώ! αν καί σε αύτη την περιπτώση μπορείς να επιλέξεις intel, η επιλογή δική σου είναι, απλώς προσέξε αυτα που σού είπαμε όλοι;)

• Super Moderators
Δημοσ.
για το κάψιμο αυτό που παίζει νομίζω είναι ότι εάν ανέβει εσκεμμένα εξωφρενικά η θερμοκρασία οι amd "καίγονται" σε αντίθεση με τους intel που ελαττώνουν τις λειτουργίες τους, δεν ξέρω σίγουρα αν ισχύει και για τα τελευταία μοντέλα

δε μιλάμε όμως για κανονική λειτουργία, δεν ανεβάζουν θερμοκρασία τόσο πολύ οπότε λογικά δε σε απασχολεί το θέμα doupiaki_ole - ούτε και κανέναν άλλο μάλλον

και γω θα έλεγα πως αν θες κάτι πιο οικονομικό ψάξε τους amd για επιδόσεις και αποφασίζεις αφού δεν είσαι και gamer

υπάρχει throttling και στους AMD εδώ και πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυύ καιρό :P

Δημοσ.

Ανάλογα με το τί θες να κάνεις...εγώ έχω AMD εδώ και καιρό και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα..(Δεν clockaro και δεν είμαι πολυ των games,για να μην παρεξηγηθώ)..Πιστεύω πως Intel πρέπει να προτιμήσεις αν θες να το "ξεζουμήσεις" το pc σου από άποψη επιδόσεων, τώρα αν είσαι ένας μεσσαίος χρήστης χωρις τις τρελές απαιτήσεις σε games και σε χρόνους μπορείς να δείς και τους AMD.Σίγουρα οι Intel είναι αρκετά μπροστά προς το παρόν από άποψη χαρακτηριστικών και επιδώσεων,μπορείς να σώσεις κάποια χρήματα όμως με έναν AMD...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...