mihalakis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δεν καταλαβαίνω που το κακό στο μοίρασμα της πίτας? Επιδή έχουν στενέψει τα περιθώρια κέρδους για την μεγάλες αλλά και μικρές εταιρίες? Αυτό θα πεί ανταγωνισμός. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι όταν μιλάνε για χαμιλά κέρδη θα επρεπε κιόλας να τους λυπώμαστε. Κακά τα ψέματα το κόστος κατασκευής ηλεκτρονικών συστηματων είναι πολύ μικρο και τα κέρδη τεράστοια, στην ανάγκη βλέπουμε να γίνονται τεράστιες μειώσεις τιμών και οι εταιρίες βγαίνουν πάλι κερδισμένοι( δες ati-nvidia). Moυ θυμίζει η όλη φάση πλούσιο διάσημο ο οποίος κλάιγεται γιατί δεν μπορεί να αγοράσει 3ο προσωπικό jet, ή αναγκάζεται να πουλήσει μια απο τις 6-7 βίλες του λόγω ''οικονομικού προβλήματος''. Οι ίδιες εταιρίες που κλάιγονται για μικρότερα κέρδη ειναι αυτές που πουλάνε πάλι. Συγνώμη λοιπόν που επιμένω στον χαρακτιρισμό μου. Βασικά ορθά τα λέει ο φίλος... Τα netbooks δεν κόβουν πωλήσεις από άλλες κατηγορίες (εκτός ίσως από κατι υπερτιμολογημένα 12αρια). Αυτα τα μηχανηματάκια τα παίρνουν όσοι έχουν ήδη υπολογιστή αρα κατ'εμέ οι πωλήσεις τους αυξάνονται καθότι δεν είναι δυνατόν ενα τετοιο μηχανηματάκι να αντικαταστήσει έναν δεσκτοπ ή έναν λάπτοπα. Αγοράζεται σαν δευτερο, ή τριτο μηχάνημα για να εξυπηρετήσει έναν μόνο σκοπό και κάποιες βασικές ανάγκες. Στην ουσία δλδ δημιουργείται μια νέα κατηγορία προϊόντων που δεν βλάπτει τις άλλες. Οι μεγάλες εταιρείες ανησυχούν γιατί απλά πρέπει να μειώσουν τις υπερβολικές τιμές που έχουν σε κάποια προϊόντα γιατί σε αυτές πληρώνεις κυρίως το όνομα. Πετάχτηκαν άσχετες με το χώρο εταιρείες προσφέροντας φτηνά και καλά μηχανήματα και τους έπιασαν απροετοίμαστους. Ξαφνικά οι μεγάλοι βλέπουν οτι δεν μπορούν πλέον να χρεώνουν υπέρογκα ποσά για αυτά που προσφέρουν. Φυσικά ο καταναλωτής βγαίει οφελημένος πάνω απ΄όλα.
MixalisX Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 γιατί εφαρμόζουν αμερικάνοι κ ευρωπαίοι το 1$=1? Χμ... απορώ γιατί δεν το κάνουν και με την βενζινη... 1l = 0,65$ = 0,65?
elteo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Χμ... απορώ γιατί δεν το κάνουν και με την βενζινη... 1l = 0,65$ = 0,65? λάθος 1 us gallon=4$ δηλ 3,78 l / 4$ = 0,945$
alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Για προσπαθήστε να κάνετε την δουλειά σας μόνο με κάποιο από τα "φθηνά pc" να σας δω.
Peavy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Για προσπαθήστε να κάνετε την δουλειά σας μόνο με κάποιο από τα "φθηνά pc" να σας δω. Για κάνεις telnet,ssh,web browsing,e-mail (με αυτά καλύπτω ότι χρειάζομαι για την δουλειά μου προσωπικά) χρειάζεσαι κάποιο πολύ ακριβό PC?
alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Για κάνεις telnet,ssh,web browsing,e-mail (με αυτά καλύπτω ότι χρειάζομαι για την δουλειά μου προσωπικά) χρειάζεσαι κάποιο πολύ ακριβό PC? Διαφέρει η θεωρεία από την πράξη. Και εγώ έτσι νόμιζα και άλλαξα γνώμη. Και δεν μιλάμε για "παλιά" μηχανήματα αλλά για την νέα μόδα των φθηνών υπολογιστών.
elteo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Εγώ με το 7αρι Ασους μια χαρά κάνω σερφιγκ, βλέπω μειλ, βλεπω ταινίες, ακούω μουσική και επεξεργάζομαι docs-xls.
alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Εγώ με το 7αρι Ασους μια χαρά κάνω σερφιγκ, βλέπω μειλ, βλεπω ταινίες, ακούω μουσική και επεξεργάζομαι docs-xls. Και εγώ με το hp 2133. Αλλά μόνο με ένα τέτοιο μηχάνημα δεν θα μπορούσα.
21century Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Αυτό με τα περιθώρια κέρδουςε μας εξηγεί γιατί οι αλυσίδες και οι επιχιερήσεις δεν τα προωθούν όσο θα έπρεπε και το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό διότι μπορει να κοστίζει 200 με 250 ευρώ αλλά εδώ τα γοράζουμε με 400 ευρώ γιατί κάποιοι θα πρέπει να τα οικονομήσουν, αυτη η μετάφραση δολλαρίου σε ευρώ με το ίδιο ποσό μου την δίνει πολύ στα νεύρα..
Peavy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Και εγώ με το hp 2133. Αλλά μόνο με ένα τέτοιο μηχάνημα δεν θα μπορούσα. Τώρα κατάλαβα τί εννοείς ότι δεν μπορείς να έχεις μόνο αυτό αλλά ίσως να χρειαστείς και ένα desktop/laptop υπολογιστή για πιο "βαριές" δουλειές (encoding,ripping,gaming κλπ.) αν το σκεφτείς και εγώ σπίτι έχω 3 desktop άρα δεν σε αδικώ!
alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Τώρα κατάλαβα τί εννοείς ότι δεν μπορείς να έχεις μόνο αυτό αλλά ίσως να χρειαστείς και ένα desktop/laptop υπολογιστή για πιο "βαριές" δουλειές (encoding,ripping,gaming κλπ.) αν το σκεφτείς και εγώ σπίτι έχω 3 desktop άρα δεν σε αδικώ! Αυτό εννοούσα.
elteo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Και εγώ με το hp 2133. Αλλά μόνο με ένα τέτοιο μηχάνημα δεν θα μπορούσα. ναι μάλλον άλλο κατάλαβα. εννοώ σε συνδιασμό με ένα σταθερό που έχω. Το άσους ή οποιοδήποτε νετμπουκ για έξω είναι ότι καλύτερο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 γιατί εφαρμόζουν αμερικάνοι κ ευρωπαίοι το 1$=1? όχι πάντα, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν ισχύει αυτό
mihalakis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Για προσπαθήστε να κάνετε την δουλειά σας μόνο με κάποιο από τα "φθηνά pc" να σας δω. Και εγώ το ίδιο λέω... Και δεν αναφέρομαι σε βαρειές δουλειές μόνο που απαιτούν επεξεργαστική ισχύ....Είναι και το θέμα του μικρού πληκτρολογίου,της μικρής οθόνης με την αντίστοιχα μικρή ανάλυση, η οποία μπορεί να κουράζει σε μακρόχρονη χρήση για δουλειά, το θέμα του μικρού σκληρού, η έλλειψη δβδ... Τα μηχανηματάκια αυτά φτιάχτηκαν για να επιτελούν μια συγκεκριμένη λειτουργία και γι'αυτό που φτιάχτηκαν το κάνουν καλά...Δεν μπορούν όμως να αντικαταστήσουν έναν λάπτοπα ή έναν δεσκτοπα
elteo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2008 όχι πάντα, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν ισχύει αυτό δεν είπα ότι γίνεται πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα