Προς το περιεχόμενο

Laptopακι + Linux = Web Server!!

Waveside

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπερα!!!!

Εχω ενα σχετικα παλιο λαπτοπακι, Pentium 3, 128Mb Ram, 10GBs Hard disc, στο οποιο θελω να στησω εναν απλο web-server, καθαρα προσωπικο για να πειραματιζομαι, με apache, php και mysql... Ενα φιλαρακι μου ειχε πει οτι τα Linux ειναι τα καταλληλα για αυτον τον σκοπο και οτι τα εχουν ολα τα προγραμματακια που ανεφερα... Ετσι εβαλα τα linux Ubuntu 8.04... Το λαπτοπακι ομως κυριολεκτικα σερνεται... Δεν το περιμενα... Τι μου προτεινετε? Φταινε τα Ubuntu?? Αν ναι, ποια να βαλω? (Στο θεμα linux ειμαι αρχαριος)

Σας ευχαριστω πολυ!! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

τι εννοεις σερνεται; Η μνημη σου φαινεται λιγα αλλα πιθανοτατα ειναι προβλημα καρτας γραφικων. Δοκιμασε να σταματησεις τα διαφορα εφφε (ειναι ευκολο να βρεις απο που ρυθμιζεται)

Μπορεις επισης να βαλεις να κανει εκκινηση οχι απο το Gnome αλλα απο ενα αλλο πιο ελαφρυ περιβαλλον

ΥΓ. Βαλατε πολλα Ουμπουντου, η ενα; Γιατι τα αναφερετε στους πληθυντικους;

Επισκέπτης

φταινε τα 128ΜΒ ram προφανως. Για να πεις οτι τρεχει το ubuntu θες τουλαχιστον 256...

Γενικα με 128 δεν κανεις και πολλα πραγματα. Δοκιμασε ελαφριες διανομες, αλλα να ξερεις θα δυσκολευτεις περισσοτερο...

Λοιπον, πριν κανεις φορματ η εγκαταστησεις κατι αλλο, κανε το εξης (επειδη δενειμαι απο λινουξ τωρα, θα σου πω περιπου)

Κανε οτι πηγαινε να βγεις απο το συστημα, αλλα επιλεξε το Log off. Θα σε βγαλει στην αρχικη οθονη, με κατι χαρουμενους γελαστους τυπους

Εκει υπαρχει κατω κατω η επιλογη Options. Πατα το και βρες για μια εντολη που λεει για επιλογη διαφορετικου session η windows manager. Δε θυμαμαι που ειναι και πως λεγεται, αλλα εχε υποψη σου αυτες τις λεξεις

Νομιζω οι επιλογες που εχεις ειναι Gnome, failsafe Gnome, Console και Xfce (η Xfwm κατι αλλο)

Διαλεξε το Xfce (η το κατι αλλο :Ρ) και παιξε λιγο με αυτο και δες αν παει πιο γρηγορα

Ειχα κανει μια αποπυρα να εγκαταστησω τα OpenSuse... αλλα κολλησα στο installation... Δεν μου εφτανε ο δισκος, ετσι ελεγε.... με κουφανε τελειως..

Έχεις ιδέα τι είναι το suse και τι απαιτεί;

:)

Λοιπον, πριν κανεις φορματ η εγκαταστησεις κατι αλλο, κανε το εξης (επειδη δενειμαι απο λινουξ τωρα, θα σου πω περιπου)

Κανε οτι πηγαινε να βγεις απο το συστημα, αλλα επιλεξε το Log off. Θα σε βγαλει στην αρχικη οθονη, με κατι χαρουμενους γελαστους τυπους

Εκει υπαρχει κατω κατω η επιλογη Options. Πατα το και βρες για μια εντολη που λεει για επιλογη διαφορετικου session η windows manager. Δε θυμαμαι που ειναι και πως λεγεται, αλλα εχε υποψη σου αυτες τις λεξεις

Νομιζω οι επιλογες που εχεις ειναι Gnome, failsafe Gnome, Console και Xfce (η Xfwm κατι αλλο)

Διαλεξε το Xfce (η το κατι αλλο :Ρ) και παιξε λιγο με αυτο και δες αν παει πιο γρηγορα

Φιλε μου το εκανα... Οντως παει ποιο γρηγορα! Βασικα δεν ξερω αν εκατσε σωστα... Τι θα επρεπε να μου εμφανιζει? Το ιδιο γραφικο περιβαλλον με πριν?? Το εκανα δυο φορες και βγαζει το ιδιο γραφικο περιβαλλον με πριν αλλα λιγο ποιο γρηγορο...

Εχω ενα σχετικα παλιο λαπτοπακι, Pentium 3, 128Mb Ram, 10GBs Hard disc,

Απορώ πώς κατάφερες να βάλεις Ubuntu. Το 8.04 είναι διανομή του 2008 και εσύ πας να το εγκαταστήσεις σε laptop 10ετίας... Και που εγκαταστάθηκε θαύμα είναι. Ούτε με xUbuntu (που έχει πιο ελαφρύ DE θα καταφέρεις να κάνεις τίποτα).

Χρειάζεσαι βαθιά γνώση κονσόλας για να στήσεις μια διανομή χωρίς γραφικό περιβάλλον και να βάλεις μόνο αυτά που χρειάζεσαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...