Προς το περιεχόμενο

Ιδιωτικα πανεπιστημια vs πανεπιστημια εξωτερικου

logo15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δε μου λες κι εμενα τη συνταγη να τη βγαζω με 700 ευρω? Αν και φαινεται οτι εχεις μεινει αρκετα πισω, απ αυτα που γραφεις για τα διδακτρα τα οποια ισχυαν πριν και οχι τωρα. Για ενημερωση σου, το εισοδημα δεν παιζει κανενα ρολο στα διδακτρα. Οσο για διαμονη σε εστια σε ensuite room για να μη μοιραζεσαι τη σκ@τιερα με 6-7 βρωμιαρεους, κατω απο 350 quid το μηνα φιλε μου (δλδ γυρω στα 450 ευρα) δε βρισκεις. Αν νοικιασεις δωματιο σε σπιτι, αντε να σου ερχεται καμια 50αρα φτηνοτερα το μηνα, αλλα το πληρωνεις σε 12μηνη βαση, αρα σου ερχεται το ιδιο με την εστια, εκτος και πας σε καμια τρωγλη γεματη ποντικια με καμια 10αρια δωματια και 1 κοινη τουαλετα, για την οποια θα πληρωνεις 35-40 λιρες τη βδομαδα συν κοινοχρηστα. Και φυσικα δεν αναφερομαι για Λονδινο, γιατι εκει το κοστος ζωης ειναι + 50%. Οταν λοιπον με το καλημερα σου εχουν φυγει 450 τι θα πρωτοκανεις με τα υπολοιπα 250? Ουτε για φαγητο δε φτανουν, οχι για ανετη ζωη. Αν βεβαια πας σε καμια τρωγλη οπως ανεφερα και τρως 1 σαντουιτς την ημερα, ετσι ΟΚ, μπορει να σου μενει κατι για να πας και για κανα ποτο

Εγώ στο Leeds για Msc έδινα 260 λίρες για νοίκι σε σπίτι 4 δωματίων με άλλους 3 έλληνες.Σύνολο 1000 κάτι λίρες όλοι μαζί και ήταν 1000 φορές καλύτερα από την ακριβότερη και άθλια εστία. Σύνολο με 1000 ευρώ, πριν από 3 χρόνια, όπου και η λίρα ήταν ακριβότερη, περνούσα καλά, δηλαδή, νοίκι, καλό φαγητό και που και που κανένα κλαμπάκι. Μου μείνανε και λεφτά. Άνετα την έβγαζα και με 800 αλλά μόνο μέσα, άντε καμιά μπυρίτσα, έτσι και αλλιώς 2 ευρώ η μία είχαν στο μπαρ!!

Δημοσ.
τοτε για ποιο λογο κανεις ετησιο συμβολαιο κ οχι 6μηνο?

τεσπα δεν νομιζω να ισχυει αυτο..ουτε κ δω ισχυει.μονο αν το δεχετε ο ιδιοκτητης το κανεις.

επισης μιας κ η ολη ιστορια γινεται για 3μηνες του καλοκαιριου τα πραγματα απο το σπιτι που θα τα αποθηκευσετε?

Υπάρχουν τα 6μηνα και 12μηνα συμβόλαια. Απο εκεί και πέρα το 12μηνο μετά τους 6 μήνες μπορείς να το διακόψεις ανά πάσα στιγμή εφόσον έχεις ειδοποιήσει τον σπιτονοικοκύρη περίπου κανένα μήνα πιο πριν, καθαρά και μόνο για να ψάξει για άλλους ενοικιαστές και να μην τον κρεμάσεις.

Το έχω κάνει πάρα πολλές φορές , και έχω αλλάξει πάρα πολλά σπίτια. Το 6μηνο μόνο δεν μπορείς να σπάσεις αλλά αν κάνεις καλό deal με τον ιδιοκτήτη όλα γίνονται.

Και για αυτό είπα πιο πάνω καλύτερα να έχεις άμεση σχέση με τον ιδιοκτήτη παρά να μπλέκεσαι με γραφεία και διάφορους τέτοιους νταβάδες.

Το καλοκαίρι μπορείς να αποθηκεύσεις τα πράγματα σου σε ιδικές αποθήκες που το συνολικό κόστος είναι απειροελάχιστο σε σχέση με το ενοίκιο.

Αν και τις περισσότερες φορές αφήνεις τα πράγματα σου σε σπίτια φίλων.

Δημοσ.
Σύνολο με 1000 ευρώ, πριν από 3 χρόνια, όπου και η λίρα ήταν ακριβότερη, περνούσα καλά, δηλαδή, νοίκι, καλό φαγητό και που και που κανένα κλαμπάκι.

Οταν εσυ λες 1000 ευρω πριν 3 χρονια κι εγω 1100 με 1200 τωρα, τα ιδια πραγματα δε λεμε? Και με 700 ευρω ομως μπορεις να ζησεις αν βρεις καμια τρυπα και πληρωνεις 35 λιρες τη βδομαδα, γιατι υπαρχουν και τετοιες, και κανεις το σκατο σου παξιμαδι. Δεν μιλαμε πλεον για ανετη ζωη αλλα ουτε καν για αξιοπρεπη

@HexStatic

Προσφατα εψαξα για σπιτι και ολοι μονο για 12μηνο ανεφεραν, με μειωση κατα 50% τους 2 καλοκαιρινους μηνες, εφ οσον φυσικα δεν εμενα

Δημοσ.
Καθεσαι διαβαζεις και μπενεις πολυτεχνειο ή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και δεν πληρωνεις τπτ...για τα περί "τα δημόσια ειναι μπουρδέλο" οτι βαθμο βγαλεις εκει θα μπεις...αλλο ΑΕΙ Αθηνας και αλλο ΑΕΙ σε Κατσικοχωρι. Τα ιδιωτίκα της Ελλας σε διδάσκουν απλα πασαληματα. Αν βαριεσαι να διαβασης, ε τοτε ξενιτευσου σε εξωτερικου. ;)

Όπα τ θέλεις να πεις;Ότι εμείς που είμαστε έξω,δν διαβάζαμε πέρυσι ή όποτε έδινε ο καθένας;Μπορώ να σ πω,ότι πέθανα στο διάβασμα αλλά δν έπιασα τους βαθμούς που ήθελα..γιατί να πάω σ σχολή που δν θέλω,απλά κ μόνο για να μείνω Ελλάδα;Δν πάει έτσι φίλε μ ούτε για τ άλλο που λες.

εγω με 700 ευρω ημουνα πιο πολυ απο ανετα σε φτηνη πολη στην αγγλια.

διδακτρα δεν πληρωνεις αν εχουν απο ενα εισοδημα και κατω οι δικοι σου (για ελλαδα το πιο χαμηλο οριο ειναι πολη μεγαλο για τα δικα μας δεδομενα)

Όπως λέει ο toufas,έτσι είναι τ πράγματα!Δν πληρώνω δίδακτρα..έχει άτοκο-δάνειο η ΕΕ,κ το εξοφλείς μετά από χρόνια μόνο αν πιάσεις δουλειά κ βγάζεις 19.000ευρώ ετησίως αλλά κ πάλι η δόση είναι 20ευρώ τν μήνα πχ.

Κ γω πολύ κυριλέ είμαι.H εστία τν χρόνο βγήκε 3900ευρω..συν τ άλλα έξοδα,που ήταν περιορισμένα..μόνο φαγητό,κ ψώνια άντε κ καμιά εκδρομή.

Σ προτείνω έξω,τ ίδια λεφτά θα δίνεις με αυτούς που θα είναι ΑΕΙ ΤΕΙ εδώ Ελλαδίτσα.Τώρα πράττεις όπως θέλεις.

Δημοσ.

Προσφατα εψαξα για σπιτι και ολοι μονο για 12μηνο ανεφεραν, με μειωση κατα 50% τους 2 καλοκαιρινους μηνες, εφ οσον φυσικα δεν εμενα

Ναι και θα το ξαναπώ για ακόμα μια φορά. Το οτι κάνεις 12μηνο δεν σημαίνει οτι πρέπει να μείνεις και να πληρώσεις και τους 12 μήνες.Έχεις δικαίωμα να το σπάσεις μετά τον 6ο μήνα. Άσε τι σου λένε αυτοί εκεί. Αυτοί αν μπορούσες να κάνεις και εφ όρου ζωής συμβόλαιο θα σε βάζανε να το κάνεις. Πήγαινε στο Accomodation office του πανεπιστημίου σου. Εκεί έχει και αγγελίες για συγκατοίκηση, ενοικίαση και μπορείς να μάθεις τα πάντα όσο αφορά τα δικαιώματα σου ως ενοικιαστής. Το Accomodation office δεν είναι μόνο για τις εστίες. Επίσης πολλά πανεπιστήμια για να καλύψουν το καινό από τις εστίες έρχονται σε σύμβαση με ιδιοκτήτες από διαμερίσματα και σπίτια και μπορείς αντί για εστία να νοικιάσεις σπίτι μέσω του πανεπιστημίου.

Αυτό με το 50% πρέπει να είναι καινούργια πατέντα. Δηλαδή άμα σου την καρφώσει καλοκαιριάτικα και θελήσεις να πας Αγγλία στο σπίτι σου να μείνεις τότε θα σε βάλουνε να πληρώσεις 100% για εκείνο το μήνα. Τι κάνουνε? Κάθονται και παρακολουθούν πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις από το σπίτι σου?

Δημοσ.

Όπως λέει ο toufas,έτσι είναι τ πράγματα!Δν πληρώνω δίδακτρα..έχει άτοκο-δάνειο η ΕΕ,κ το εξοφλείς μετά από χρόνια μόνο αν πιάσεις δουλειά κ βγάζεις 19.000ευρώ ετησίως αλλά κ πάλι η δόση είναι 20ευρώ τν μήνα πχ.

Ουτε ατοκο ειναι το δανειο για τα διδακτρα (4,8% το επιτοκιο για το 2007-2008), ουτε απο την ΕΕ προερχεται αλλα απο τη Βρεττανικη κυβερνηση, ουτε το εισοδημα των γονεων παιζει ρολο αν ειναι χαμηλο η ψηλο για να παρει καποιος δανειο. Ολοι οι προερχομενοι απο ΕΕ μπορουν να παρουν δανειο ανεξαρτητα απο το εισοδημα. Οσο για το οτι μπορεις να ζησεις με 700 ευρω το μηνα, ναι, αν κανεις το σκατο σου παξιμαδι, μεινεις σε καμια ξελοτζα και φυσικα δε μιλαμε για διασκεδαση η βολτα σε αλλη πολη. Το τελευταιο ειναι προσωπικη μου αποψη απο τη δικη μου εμπειρια. Αλλοι ισως εχουν αλλη αποψη, σεβαστη φυσικα κι αυτη

Αυτό με το 50% πρέπει να είναι καινούργια πατέντα. Δηλαδή άμα σου την καρφώσει καλοκαιριάτικα και θελήσεις να πας Αγγλία στο σπίτι σου να μείνεις τότε θα σε βάλουνε να πληρώσεις 100% για εκείνο το μήνα. Τι κάνουνε? Κάθονται και παρακολουθούν πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις από το σπίτι σου?

Δε ξερω τι κανουνε γιατι δε το πολυτσιτωσα. Ξαναεκλεισα στην ιδιωτικη εστια που ημουν, 100 m απο το uni κατι που ειναι πολυ βολικο, ensuite room, και περιπου στα ιδια λεφτα που θα εδινα για ενα αξιοπρεπες δωματιο σε σπιτι

Δημοσ.

student loans δεν εχει αν δεν εισαι βρετανος.

παντως sorry αλλα εγω νομιζα οτι για σπουδες μιλαμε, οχι για διασκεδαση. ναι ειναι καλο να υπαρχει αλλα δεν ειναι αναγκαιο.

Δημοσ.

Εξεταστε και το θεμα εργασιας part time που παιζει αρκετα. Ειδικα Λονδινο εχει πολλες δουλειες της πλακας και συμπληρωνει το εισοδημα για τις τσιμα-τσιμα καταστασεις. Αν ειναι κοντα κιολας και υπαρχει λιγος χρονος, γιατι οχι.

Δημοσ.

Και επιστρεφωντας στο αρχικο ερωτημα:

- φευγεις εξωτερικο -

με το συμπάθειο κιόλας, αλλα εδω σε ότι αφορα τα ιδιωτικα παραρτηματα η κατασταση δεν εχει ξεκαθαρισει σε οτι αφορα το νομικο καθεστως και επιπροσθετα δεν εχουν καμια επαφη με τα συνεργαζομενα πανεπιστημια.

Οταν αναφέρω "καμια επαφη"... εννοω πως η κατάσταση σχετικα με τους κανονισμους, με τις υποδομές, με το ζορι που θα φας για τις εργασιες, με τους καθηγητες, κλπ κλπ... δεν εχουν σχέση. Τα παραρτηματα ειναι για τα ιδρυματα του εξωτερικου ενα ωραιο κολπο για να μαζευουν λεφτα και να τυπωνουν πτυχια (βεβαια κακο του κεφαλιου τους αμα συνεχισουν ετσι, γιατι θα βγαλουν κακο ονομα στην πιατσα) Εχω ως παραδειγματα φιλους και συγγενεις που επελεξαν αυτη την λύση και μου έχουν πεσει τα μαλλια απο αυτα που ακουω (βεβαια αυτοι περνανε "καλα", αλλα εκει δεν πας για να περασεις καλα, αλλα για να μαθεις κατι)

Αν δεν θελει καποιος να φυγει απο την χωρα του, υπάρχει η επιλογη του Distance Learning που προσφερουν πολλα πανεπιστημια η ακόμα και το ΕΑΠ με λιγη τυχη. Μεχρι ομως αυτα τα παραρτηματα να αποκτησουν ουσιαστικο ελεγχο για το περιεχομενο, τους κανονισμους και το επιπεδο των σπουδων... NO GO.

Δημοσ.
student loans δεν εχει αν δεν εισαι βρετανος.

τι ακριβως εννοεις γιατι δε το καταλαβα αυτο που γραφεις. το student loan for tuition fees που παιρνω εγω που ειμαι Ελληνας και οχι βρεττανος, τι ακριβως ειναι δλδ, δεν ειναι student loan ??

ναι ειναι καλο να υπαρχει αλλα δεν ειναι αναγκαιο.

για σενα ισως να μην ειναι αναγκαιο, καποιοι αλλοι ομως προσπαθουν να συνδυασουν οσο γινεται και τα δυο. Εγω προσωπικα δεν εννοω στο τελος των σπουδων μου να πω οτι εζησα 4 χρονια UK και εκτος απο το δρομο που οδηγει απο την εστια στο uni δεν εχω δει τπτ αλλο η καθομουν και μαγειρευα για να χαλασω μονο 3 λιρες αντι για 8 πχ. Βεβαια κατανοω καποιον που τα οικονομικα του δεν του επιτρεπουν να κανει τπτ αλλο. Αλλα καποιος που ξεκινα να παει για σπουδες στην Αγγλια, υποτιθεται οτι υπαρχει μια εστω μικρη σχετικα οικονομικη ανεση απο την οικογενεια του. Τεσπα, αποψη σου και αποψη μου, οπως ειπα υπαρχει η δυνατοτητα να ζησει καποιος και με 700 ευρω, αλλα αν εγω επρεπε να ζω με 700 ευρω και απ αυτα να πληρωνω διαμονη, η θα επρεπε να δουλευω part time για να συμπληρωνω η θα επεστρεφα στην Ελλαδα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ξανανοιγω το θεμα για να ρωτήσω αν κανενας απο εσας εχει παει στο staffordshire για σπουδες.Ειναι καλο?

Θελω να ασχολειθω με film production και special effects(αν ξεχωριστά ποιο course προσφερει special effects?) .Ειναι κατι που συνδυάζετε η το επιλεγο ξεχωριστα??Πανω σε αυτα εχετε να μου προτείνετε καποιο καλο πανεπιστήμιο???

Υσ. Σορρυ αλλα νυστάζω και ΒΑΡΙΕΜΑΙ να διορθώσω τα λάθει του κείμενου(μην αρχίσετε την κριτική πάλι:cry:)

Δημοσ.

ρε παιδια μονο το λονδινο εχει πανεπιστημια; κουλαρετε υπαρχουν και πιο φτηνες πολεις κι αλλα πανεπιστημια και αμα ξερει το παιδι και καμια αλλη γλωσσα περαν των αγγλικων ας κοιταξει και σε καμια αλλη χωρα. εχει κι αλλου καλα πραματα

Δημοσ.
ρε παιδια μονο το λονδινο εχει πανεπιστημια; κουλαρετε υπαρχουν και πιο φτηνες πολεις κι αλλα πανεπιστημια και αμα ξερει το παιδι και καμια αλλη γλωσσα περαν των αγγλικων ας κοιταξει και σε καμια αλλη χωρα. εχει κι αλλου καλα πραματα

οκ..αλλα ακυρο...:P

Εγω ρωτισα αν ξερει κανεις σας κανενα καλο πανεπιστιμιο για film/tv production and/or special effects;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...