logo15 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Λιπον. Σκευτομε να παω σε ιδιοτικο πανεπιστιμιο εδω στη Ελλαδα... Δεν τα εχω κοιταξει ολα..Ειναι κανενα απο αυτα αναγνωρησμενο ή τζαμπα κοπος θα ειναι???Ξερω απο γνωστους μου που εχουν τελειοσει οτι δεν βρησκουν δουλεια εδω και 5 χρονια(μονο ευκαιριακες). Οποτε η απορια μου ειναι αν θα πρεπει να παω εδω Σε καποιο ιδιοτικο πανεπιστιμιο(BCA ας πουμε)ή στο εξωτερικο(Αγγλια με κατατακτιριες). Μετα μπορειτε να μου δωσετε τα site των ιδιοτικων πανεπιστιμιων εδω και να με πληροφορισετε για το ποιες θα ειναι οι προοπτικες μου?(BCA που εχω δει για ψυχολογια μου φανικε καλο ετσι ειναι ή μου το πασαραν με τετοιο τροπο ωστε να μου φανει καλο?) ευχαριστω.Περιμενω να με ξεστραβοσετε περι του θεματος
kage Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 οτι δεν βρισκουν δουλεια δεν φταινε μονο τα πανεπιστημια... αγγλια αυτο τον καιρο πας μονο οπου εχουν κενη θεση... αν εχεις φραγκα πας στο εξωτερικο για την εμπειρια,για την αναγνωριση-εκει κοιτας στο δικατσα την λιστα-,τα fees θα τα παρεις με δανειο ξεπληρωνεται μονο αν κατσεις αγγλια κ βγαζει ενα χ ποσο... οποτε το μονο που θα εχεις να πληρωσεις ειναι προσωπικα εξοδα+εστια
al-ex Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Για να σε ξεστραβωσουμε χρειαζονται αρκετες σελιδες με posts Ισως ομως μεχρι τοτε να προλαβεις να μας ξεστραβωσεις εσυ με την ορθογραφια σου Νομιζω ομως οτι ενα καλο ξεκινημα ειναι οτι αν οι δικοι σου αντεχουν να πληρωνουν 1100-1200 ευρω το μηνα (εκτος Λονδινου βεβαια αυτο το ποσον), και εισαι αποφασισμενος να στρωσεις το κ@λο σου 2 με 3 ωρες διαβασμα καθημερινα + απολυτη συνεπεια σε εργασιες, reports κλπ, θα συνιστουσα Αγγλια. Κατα τα αλλα δεν υπαρχουν κατατακτηριες για τα Αγγλικα πανεπιστημια. Κανεις αιτησεις σε 5 πανεπιστημια, και σε οποιο σε δεχτουν αναλογα με τους βαθμους σου και το επιπεδο των Αγγλικων σου γραφεσαι. Ιατροφαρμακευτικες εχουν καποιες αλλες διαδικασιες. Μπες εδω http://www.ucas.com και διαβασε. Εχει παρα πολλες πληροφοριες
Toufas Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 εγω με 700 ευρω ημουνα πιο πολυ απο ανετα σε φτηνη πολη στην αγγλια. διδακτρα δεν πληρωνεις αν εχουν απο ενα εισοδημα και κατω οι δικοι σου (για ελλαδα το πιο χαμηλο οριο ειναι πολη μεγαλο για τα δικα μας δεδομενα)
AtiFtw Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Καθεσαι διαβαζεις και μπενεις πολυτεχνειο ή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και δεν πληρωνεις τπτ...για τα περί "τα δημόσια ειναι μπουρδέλο" οτι βαθμο βγαλεις εκει θα μπεις...αλλο ΑΕΙ Αθηνας και αλλο ΑΕΙ σε Κατσικοχωρι. Τα ιδιωτίκα της Ελλας σε διδάσκουν απλα πασαληματα. Αν βαριεσαι να διαβασης, ε τοτε ξενιτευσου σε εξωτερικου.
TeZaS Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Καθεσαι διαβαζεις και μπενεις πολυτεχνειο ή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και δεν πληρωνεις τπτ...για τα περί "τα δημόσια ειναι μπουρδέλο" οτι βαθμο βγαλεις εκει θα μπεις...]αλλο ΑΕΙ Αθηνας και αλλο ΑΕΙ σε Κατσικοχωρι. Τα ιδιωτίκα της Ελλας σε διδάσκουν απλα πασαληματα. Αν βαριεσαι να διαβασης, ε τοτε ξενιτευσου σε εξωτερικου. Μεγάλη *αλακία είπες φίλε. Τί έχει πχ το πανεπιστήμιο Κρήτης ή το πανεπιστήμιο Αιγαίου? Για ποιο λόγο το λέτε αυτό?
elis88 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Καθεσαι διαβαζεις και μπενεις πολυτεχνειο ή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και δεν πληρωνεις τπτ...για τα περί "τα δημόσια ειναι μπουρδέλο" οτι βαθμο βγαλεις εκει θα μπεις...αλλο ΑΕΙ Αθηνας και αλλο ΑΕΙ σε Κατσικοχωρι. Τα ιδιωτίκα της Ελλας σε διδάσκουν απλα πασαληματα. Αν βαριεσαι να διαβασης, ε τοτε ξενιτευσου σε εξωτερικου. Πάντως πολλά ιδιοτικά στην Ελλάδα συνεργάζονται με αγγλικά πανεπιστήμια, και το πτυχίο που πέρνεις... ε΄ναι ίδιο με αυτο της Αγγλίας. Άρα αφου έχεις αυτην την δυνατότητα νομίζω είναι περιττός ο κόπος και τα έξοδα για πας στην Αγγλία. Τώρα για τα πασαλήματα που λες εσυ αν αναφέρεσαι στα ΙΕΚ δεν ξέρω... τι γίνεται εκει, τα πανεπιστήμια που αναφέρομαι εγώ όμως ακολουθούν το αντίστοιχο αγγλικό πρόγραμμα.
De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Καθεσαι διαβαζεις και μπενεις πολυτεχνειο ή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και δεν πληρωνεις τπτ...για τα περί "τα δημόσια ειναι μπουρδέλο" οτι βαθμο βγαλεις εκει θα μπεις...αλλο ΑΕΙ Αθηνας και αλλο ΑΕΙ σε Κατσικοχωρι. Τα ιδιωτίκα της Ελλας σε διδάσκουν απλα πασαληματα. Αν βαριεσαι να διαβασης, ε τοτε ξενιτευσου σε εξωτερικου. Μπορεί να μην πληρώνεις "τίποτα"(αυτό το τίποτα κι αν είναι ΚΑΡΑΛΟΛ-νοίκια εξτρα συγγράματα-βασικά έξοδα) αλλά δεν παύει να είναι μπουρδέλο.Όταν καταργηθεί το άσυλο,η μονιμότητα κάποιων καθηγητών κ οι παρατάξεις εδώ θα είμαστε να αναθεωρούμε απόψεις... Σταματήστε πάντως να παραπληροφορείτε για κάτι που δεν έχετε ιδέα.(Δεν είναι προσωπικό)
AtiFtw Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Πάντως πολλά ιδιοτικά στην Ελλάδα συνεργάζονται με αγγλικά πανεπιστήμια, και το πτυχίο που πέρνεις... ε΄ναι ίδιο με αυτο της Αγγλίας. Άρα αφου έχεις αυτην την δυνατότητα νομίζω είναι περιττός ο κόπος και τα έξοδα για πας στην Αγγλία. Τώρα για τα πασαλήματα που λες εσυ αν αναφέρεσαι στα ΙΕΚ δεν ξέρω... τι γίνεται εκει, τα πανεπιστήμια που αναφέρομαι εγώ όμως ακολουθούν το αντίστοιχο αγγλικό πρόγραμμα. Δεν ειναι καθολου ιδιο, ιδιες εγκαταστασεις εχει το παν. Αγγλιας με το παρακμιακο "παραρτημα" ?. Το ιδιο ισχυουν και στα δημοσια το ΤΕΙ Πειραια εχει απο τα καλυτερα εξοπλισμενα εργαστηρια σε σχεση με τα αλλα, Υ/Γ Το Κρητης μια χαρα ειναι. Εκτος του οτι τα ΤΕΙ/ΑΕΙ που βρισκονται στου διαολου τη μανα δεν εχουν ιδιες εγκαταστασεις και τα ιδια βιβλια με το ΤΕΙ/ΑΕΙ Αθηνας, Θεσσ. και λοιπες μεγαλες πολεις. Και για πιο πραγμα δεν εχω ιδεα ? Σε δημοσιο σπουδαζω και εχω και φιλους που σπουδαζουν στα ελληνικα "κιοσκια" των ξενων παν.
al-ex Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 εγω με 700 ευρω ημουνα πιο πολυ απο ανετα σε φτηνη πολη στην αγγλια.διδακτρα δεν πληρωνεις αν εχουν απο ενα εισοδημα και κατω οι δικοι σου (για ελλαδα το πιο χαμηλο οριο ειναι πολη μεγαλο για τα δικα μας δεδομενα) Δε μου λες κι εμενα τη συνταγη να τη βγαζω με 700 ευρω? Αν και φαινεται οτι εχεις μεινει αρκετα πισω, απ αυτα που γραφεις για τα διδακτρα τα οποια ισχυαν πριν και οχι τωρα. Για ενημερωση σου, το εισοδημα δεν παιζει κανενα ρολο στα διδακτρα. Οσο για διαμονη σε εστια σε ensuite room για να μη μοιραζεσαι τη σκ@τιερα με 6-7 βρωμιαρεους, κατω απο 350 quid το μηνα φιλε μου (δλδ γυρω στα 450 ευρα) δε βρισκεις. Αν νοικιασεις δωματιο σε σπιτι, αντε να σου ερχεται καμια 50αρα φτηνοτερα το μηνα, αλλα το πληρωνεις σε 12μηνη βαση, αρα σου ερχεται το ιδιο με την εστια, εκτος και πας σε καμια τρωγλη γεματη ποντικια με καμια 10αρια δωματια και 1 κοινη τουαλετα, για την οποια θα πληρωνεις 35-40 λιρες τη βδομαδα συν κοινοχρηστα. Και φυσικα δεν αναφερομαι για Λονδινο, γιατι εκει το κοστος ζωης ειναι + 50%. Οταν λοιπον με το καλημερα σου εχουν φυγει 450 τι θα πρωτοκανεις με τα υπολοιπα 250? Ουτε για φαγητο δε φτανουν, οχι για ανετη ζωη. Αν βεβαια πας σε καμια τρωγλη οπως ανεφερα και τρως 1 σαντουιτς την ημερα, ετσι ΟΚ, μπορει να σου μενει κατι για να πας και για κανα ποτο
Toufas Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δε μου λες κι εμενα τη συνταγη να τη βγαζω με 700 ευρω? Αν και φαινεται οτι εχεις μεινει αρκετα πισω, απ αυτα που γραφεις για τα διδακτρα τα οποια ισχυαν πριν και οχι τωρα. Οσο για διαμονη σε εστια σε ensuite room για να μη μοιραζεσαι τη σκ@τιερα με 6-7 βρωμιαρεους, κατω απο 350 quid το μηνα φιλε μου (δλδ γυρω στα 450 ευρα) δε βρισκεις. Αν νοικιασεις δωματιο σε σπιτι, αντε να σου ερχεται καμια 50αρα φτηνοτερα το μηνα, αλλα το πληρωνεις σε 12μηνη βαση, αρα σου ερχεται το ιδιο με την εστια, εκτος και πας σε καμια τρωγλη γεματη ποντικια με καμια 10αρια δωματια και 1 κοινη τουαλετα, για την οποια θα πληρωνεις 35-40 λιρες τη βδομαδα συν κοινοχρηστα. Και φυσικα δεν αναφερομαι για Λονδινο, γιατι εκει το κοστος ζωης ειναι + 50%. Οταν λοιπον με το καλημερα σου εχουν φυγει 450 τι θα πρωτοκανεις με τα υπολοιπα 250? Ουτε για φαγητο δε φτανουν, οχι για ανετη ζωη. Αν βεβαια πας σε καμια τρωγλη οπως ανεφερα και τρως 1 σαντουιτς την ημερα, ετσι ΟΚ, μπορει να σου μενει κατι για να πας και για κανα ποτο το νοικι μου ηταν περιπου 280 ευρω και ξερω να μαγειρευω , και ημουνα σε μια φτηνη πολη. και δεν εχω κατσει ποτε σε εστια.
al-ex Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 το νοικι μου ηταν περιπου 280 ευρω και ξερω να μαγειρευω , και ημουνα σε μια φτηνη πολη. και δεν εχω κατσει ποτε σε εστια. Για τα ενοικια ανεφερθηκα πολυ αναλυτικα πως εχει η κατασταση τωρα. Δε μας ειπες ποτε ηταν αυτα (γραφεις ηταν), γιατι μαλλον εχουν αλλαξει αρκετα απο τοτε που την εβγαζες με 700 ευρω, το να μαγειρευεις δε σημαινει οτι το tesco σου χαριζει τις αγορες σου σιγουρα ομως υπαρχει μια σχετικη οικονομια, ειδικα οταν μαγειρευεις για 2 η 3 η ακομα καλυτερα για 4 ατομα και ολοι τσονταρουν στο κοστος.
HexStatic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Αν νοικιασεις δωματιο σε σπιτι, αντε να σου ερχεται καμια 50αρα φτηνοτερα το μηνα, αλλα το πληρωνεις σε 12μηνη βαση, Το γεγονός οτι κάνεις 12μηνο συμβόλαιο για το σπίτι δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να σπάσεις. (δηλαδη δεν χρειαζεται να πληρωσεις και τους 12 μηνες.) Μετά το 6μηνο μπορείς άνετα να σπάσεις το συμβόλαιο σου και να μείνεις όσο εσύ θέλεις πληρώνοντας τα ανάλογα. Καλό θα είναι να νοικιάζουμε σπίτια οχι από γραφεία αλλά να έχουμε άμεση επαφή με τον landlord/landlady .Πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές, ευελιξία στα πάντα, αμεσότητα στα πάντα.
kage Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 τοτε για ποιο λογο κανεις ετησιο συμβολαιο κ οχι 6μηνο? τεσπα δεν νομιζω να ισχυει αυτο..ουτε κ δω ισχυει.μονο αν το δεχετε ο ιδιοκτητης το κανεις. επισης μιας κ η ολη ιστορια γινεται για 3μηνες του καλοκαιριου τα πραγματα απο το σπιτι που θα τα αποθηκευσετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.