Προς το περιεχόμενο

κώλυμα μέχρι και στο desktop...τι συμβαίνει?!

shadowmann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κοντεύω να τρελαθώ...από την αρχή αυτό το μηχάνημα δεν μου βγήκε σε καλο...όλα κάποιο πρόβλημα είχα...τέτοια γκαντεμιά..λοιπόν στο θέμα μας...έκτους του ότι εδώ και 3-4 μέρες άρχισε πάλι να κολλάει στα games(freezari τελείως το μηχάνημα..δεν κάνει τίποτα..και ούτε θερμοκρασίες μπορώ να δω..)χθες μου κόλλησε και στο desktop...:mad:ένα opera είχα ανοιχτό..τι παίζει εδώ ρε παιδιά?να έχω πρόβλημα θερμοκρασίας με κάποιο υλικό?

δώστε τα φώτα σας γιατί έχω τρελαθεί όλο το βραδυ το ψάχνω σπιθαμή προς σπιθαμή και δεν μπορώ να βεβαιωθώ για τίποτα..:cry:

έχω σκάσεις δηλαδή...μου έχει βγει ξινό από τότε που ειπα την λέξη "θα φτιάξω καινούργιο pc"...:P

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
κοντεύω να τρελαθώ...από την αρχή αυτό το μηχάνημα δεν μου βγήκε σε καλο...όλα κάποιο πρόβλημα είχα...τέτοια γκαντεμιά..λοιπόν στο θέμα μας...έκτους του ότι εδώ και 3-4 μέρες άρχισε πάλι να κολλάει στα games(freezari τελείως το μηχάνημα..δεν κάνει τίποτα..και ούτε θερμοκρασίες μπορώ να δω..)χθες μου κόλλησε και στο desktop...:mad:ένα opera είχα ανοιχτό..τι παίζει εδώ ρε παιδιά?να έχω πρόβλημα θερμοκρασίας με κάποιο υλικό?

δώστε τα φώτα σας γιατί έχω τρελαθεί όλο το βραδυ το ψάχνω σπιθαμή προς σπιθαμή και δεν μπορώ να βεβαιωθώ για τίποτα..:cry:

έχω σκάσεις δηλαδή...μου έχει βγει ξινό από τότε που ειπα την λέξη "θα φτιάξω καινούργιο pc"...:P

Τρέχεις κάποιο antivirus; Εγώ είχα κάποια τέτοια προβλήματα με το realtime scanner του NOD32, στον q6600, περιέργως στον e6320 του άλλου desktop ( ολόιδιο setup μόνο η cpu αλλάζει ), τρέχει κανονικά, στον laptop επίσης..

Δημοσ.

kaspersky έχω...δεν είναι από αυτό σίγουρα..για να καταλάβεις πριν την GTX260 είχα μια 9800GTX με αυτή σερνόταν το μηχάνημα...είχε πρόβλημα τελικά..τελοσπάντων παο στο πλαίσιο μου την αλλάζουν αλλα δεν είχε 9800gtx να μου δώσουν...και μου δίνουν την gtx260...και τώρα μετά από δυο μιση βδομάδες πάλι τα ίδια...δεν σέρνεται όπως με την 9800 αλλα πάλι freezari τελείως...

έχω απελπιστεί τελείως..

ps:έχω δοκιμάσει και χωρίς anti-virus πάλι τα ίδια...

ps2:δεν μπορώ όμως να βεβαιωθώ ότι είναι από θερμοκρασίες και από κάποιο συγκεκριμένο υλικό...αφού δεν μπορώ να δω καν θερμοκρασίες και όταν κάνω restart το pc για να μπω στα windows η θερμοκρασίες έχουν πέσει οποτε πάλι από την αρχή..

Δημοσ.

Βάλε κάποιο πρόγραμμα μέτρησης της θερμοκρασίας όπως π.χ. το everest ή το speedfan(αν και αυτό δεν τα βγάζει ολά σώστα, τουλάχιστον σε όσα pc το δοκίμασα) επείτα μπόρει να έχεις κολλήσει κάνενα spyware ή κάποιον ιό... πολλά μπόρει να φταίνε, μέρικες φόρες και οι drivers(προσώπικη εμπείρια) σε ένα πάλιο pc πού είχα με εναν P4 2,8 GHz Prescott πάνω και μία FX5700 128 mb τής pixelview έιχα παρόμοιο πρόβλημα με τό δικό σου μέχρι που απεγκάτεστησα και ξαναεγκατέστησα τούς Drivers τής κάρτας γραφικών... επίσης δές τις παρεχομένες τάσεις σε CPU,VGA,ακόμη και RAM μήπως είναι πείραγμενα! τέλος, μού ήρθε μία ίδεα: δοκίμασε με ενα live cd linux νά δεις αν θά κολλήσει το pc(μην κάνεις και format) αν δέν κολλησει, ίσως να φταίει κάτι στα windows! ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.

δυστυχώς και drivers έχω δοκιμάσει και format 3 φορες έχω κάνει τίποτα..τα ίδια..:/ έχω κάνει και reset στο bios θα ξανακοιτάξω άλλη μια φορα βεβαια...

επίσης έχω προγράμματα για να δω θερμοκρασίες με το core temp για την cpu μου βγάζει 55 με 63 βαθμούς (αυτές η θερμοκρασίες είναι τώρα που σου γράφω και από πίσω τρέχω cod4..)επειδή το πρόγραμμα τις asus μου δείχνει 34 βαθμούς βεβαια είναι γενικό όχι για κάθε core ξεχωριστά όπως δείχνει το core temp...

επίσης η gpu είναι στους 51 βαθμούς τώρα αλλα άμα γυρίσω στο cod4 μετά από κάποια ώρα φτάνει και τους 60 (με το πρόγραμμα τις asus)

ιο η spyware δεν έχει σίγουρα γιατί σήμερα το πρωί έκανα πάλι format.. :/

αυτό με τα linux που είπες τι θα δω με αυτό πως θα με βοηθήσει..?γιατί δεν κατέχω τίποτα από linux..μη κάθομαι να ψάχνω για το τι παίζει γιατί έχουν ήδη σπάσει τα νεύρα μου με το παρόν πρόβλημα.. :/

ευχάριστο εκ τον προτερων

Δημοσ.

...ο δίσκος, μήπως είναι από το παλιό σύστημα ;

*αυτό που σου είπε ο overclockerd , θα σε "βοηθήσει" να καταλάβεις αν το πρόβλημα είναι στο λειτουργικό (που δεν είναι, αφού έχεις κάνει φορμάτ επί φορμάτ, ω φορμάτ), ή στον δίσκο. Δεν χρειάζεται να ξέρεις από βέσπα (linux), απλά αν δεν σου κολλήσει με το live cd, θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα.

Στο wiki (νομίζω) του insomnia, o moderator parsifal έχει link για δημιουργία γουϊντοειδούς live cd. Αν θες, δοκίμασε αυτό.

Δημοσ.

αα θα κοιτάξω τότε για τα linux αν και όπως είπες έχω κάνει τα format...επίσης ο δίσκος είναι ολοκαίνουργιος..και η δυο τις υπογραφής

Δημοσ.

Αν ΔΕΝ σου βγάζει πρόβλημα με το live cd, δοκίμασε να εγκαταστήσεις windows και στον άλλο δίσκο (ει δυνατόν). Αν στα νέα windows δεν παίζει ζόρι, παίζει ο raptor να 'ναι craptor (πριν από όλ' αυτά τα χαριτωμένα, για κάνε έναν έλεγχο σε ΟΛΑ τα ανεμιστήρια του συστήματος - κυρίως της γραφοκάρτας...όχι τίποτε άλλο, επειδή γίνεται γρήγορα).

Δημοσ.

έχω δοκιμάσει και στους δυο και χρ και vista δεν άλλαξε κάτι...

το πρόβλημα δεν μου το κάνει συνεχεια αλλα μετά από κάποια ώρα λειτουργίας και αν.

ας δοκιμάσω και τα linux να δούμε και εκεί τι γίνετε...

ψυλλιάζομαι ότι το πρόβλημα είναι από θερμοκρασία...αλλα δεν ξέρω από πιο υλικό είναι...και τι θερμοκρασίες πιάνει όταν κολλάει..

EDIT:τα ανεμιστηράκια δουλεύουν όλα κομπλέ και τις κάρτας γραφικών το έχω πάει 90% αλλα χωρίς μεγάλη μείωσης θερμοκρασίας...

Δημοσ.

Μμμμμ

Πόσα ανεμιστήρια υπάρχουν για το κουτί ; Κανονικά θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2 : Ένα στο κάτω μπρος, κι ένα στο πάνω πίσω.

Για του τροφοδοτικού το/τα , έγινε έλεχγος ;

Της κάρτας γραφικών, γιατί στο "90%" ; Να πάει στο 100% παρακαλώ.

Κι όταν λέμε "έλεγχο", μιλάμε για ΟΠΤΙΚΟ, έτσι ;

Επίσης είπες πως δεν μπορείς να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες...Τόσο γρηγορά κολλάει πλέον ; Αν ναι, τότε πως τσεκάρεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών ; (Βάλε το speedfan και μετά από ένα restart άσε τον υπολογιστή με το speedfan να φαίνεται χωρίς να κάνεις κάτι άλλο, να δεις μέχρι πόσο θα ανεβάσει στα διάφορα parts μέχρι να κολλήσει)

Επίσης, αν κάτι δεν δουλεύει καλά από τα ψυκτικά μέσα, μπορείς να το καταλάβεις από σπόντα, αφήνοντας ανοιχτό το κουτί και βάζοντας έναν ανεμιστήρα δωματίου να χτυπάει ακριβώς πάνω του. Αν δεν κολλήσει, κάπου, κάτι,δεν πάει καλά με την ψύξη.

Δημοσ.

5 ανεμιστηράκια έχει το κουτί + 3 τις cpu/gpu και psu.(δουλεύον όλα)

δεν κολλάει γρήγορα αλλα εκεί που δεν το περιμένω...δεν είναι πολύ συχνό το κώλυμα που τρώει...θερμοκρασίες στις ειπα πιο πάνω όταν είναι σε full load...τώρα αν ανεβάζει και άλλο λίγο πριν κολλήσει δεν μπορώ να το ξέρω....

το πήγα και το ανεμιστηράκι τις gpu 99% (δεν πάει 100% xD )

αλλα πάλι τα ίδια...

επίσης έχει πλαϊνό ανεμιστήρα μεγάλο που σκάει ακριβώς πάνω στην κάρτα...οποτε έχει μια βοήθεια ακόμα..

τι άλλο να κοιτάξω δεν ξέρω ρε γαμώτο.. :/

Δημοσ.

a να ρωτήσω και κάτι άλλο η gpu από το προγραμματάκι που δίνη η asus κανονικά το memory clock είναι στα 1998 το βάζο default στα 1998 και μου λέει πως το βάζει στα 1996 επειδή έχει error στα 2mhz τι παίζει?

Δημοσ.

Σε μερικά που πρότεινα/ρώτησα εγώ, δεν ξέρω αν τα κοίταξες...(με μισο-δουλειά δε θα βρούμε τίποτα...). Παρ' ολ' αυτά, ας πως και κάτι ακόμα : Άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις παίζει ; (ή αυτήν σε άλλο pc)

Δημοσ.

Κατέβασε κι ένα S.M.A.R.T monitor και δες για το σκληρό σου. Παλιότερα που μου χε σκάσει ένας μου κανε κάτι τέτοια ανεξήγητα κολλήματα (με το σύστημα σε load βέβαια)

Δημοσ.
Σε μερικά που πρότεινα/ρώτησα εγώ, δεν ξέρω αν τα κοίταξες...(με μισο-δουλειά δε θα βρούμε τίποτα...). Παρ' ολ' αυτά, ας πως και κάτι ακόμα : Άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις παίζει ; (ή αυτήν σε άλλο pc)

λοιπόν καταρχήν πες μου σε πια δεν σου απάντησα από αυτά που μου είπες γιατί μπορεί να ξέχασα και κάποιο από τι βιασύνη μου...(τα έχω κοιτάξει όλα όσα μου πρότεινες είναι σίγουρο απλά κάποιο παρέλειψα μάλλον..)έβαλα και το live cd όπως μου είπατε αλλα δεν έβγαλε πρόβλημα όλα κανονικά...

επίσης έκανα πριν ένα defrag και όταν τελειωσε μου είπε πως κάποια αρχεία δεν μπόρεσα να μετακινηθούν...τι παίζει?στον άλλο δίσκο δεν έχω κάνει ακόμα defrag να δω τι παιζει και εκεί...αλλα μου φαίνεται λίγο παράξενο..δεν είναι αρχεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν...άλλωστε δεν θα μου το έλεγε κιόλας..απλά κάποια αρχεία κάποιου προγράμματος ίσος δεν μπορεί να τα μετακίνηση..και ίσος να έχει πρόβλημα?(επίσης να σημειώσω ότι το πρόβλημα αυτό στο defrag δεν βγαίνει στην αρχή... μόλις βάλω αρκετά προγράμματα κτλ και φτάσει σε κάποιο σημείο του δίσκου..(που κάτι συμβαίνει εκεί μάλλον..) δεν μπορεί να μεταφέρει τα αρχεία που είναι σε εκείνο το σημείο...)

επίσης να αλλάξω κάρτα η αυτή που έχω να την βάλω αλλου δεν παίζει...δεν έχω άλλη μητρική που να παίρνει pci-e :/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...