Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Παιδιά θέλω οπωσδήποτε μια δισκέττα εκκίνησης αλλά έχω το εξής πρόβλημα... Κανένα από τα pc μου δεν έχει floppy... Βασικά θέλω να κάνω Update το Bios, οι οδηγίες απο την "μαμά" είναι οι εξής: Updating BIOS Procedures: 1. Create a bootable system floppy disk. 2. Download an updated ASRock BIOS file (WinZip format with .zip file extension) from the web site, unzip the BIOS file and save both ASRFLASH.EXE utility and BIOS file to the disk you created in step 1. 3. Boot from the disk you created in step 2. 4. At the "A:\" prompt, type ASRFLASH, hit space bar once, and type BIOS file name then press <Enter>. For example: A:\ASRFLASH K7S41GX2.00 <Enter> then you will see a message "Please wait for BIOS loading ROM". 5. After 30 seconds, you will see the message "Flash ROM Update Completed - Pass", then you have finished upgrading the BIOS. 6. After finishing upgrading the BIOS, please remove the floppy disk. Restart your system and press <F2> to enter the BIOS setup utility during boot up. 7. In Exit menu, please select "Load Default Settings" and press <Enter> to continue. 8. Select "Exit Saving Changes" and press <Enter> to exit the BIOS setup utility. 9. Now, system is booting up with new BIOS. Υπάρχει η δυνατότητα (και το δοκίμασα) να κάνω boot μέσω ενός USB Flash, αλλά το θέμα είναι ότι μου λεει "missing operating system" (οπως είναι φυσικό άλλωστε)... Πως λοιπόν θα κάνω ένα flashακι δισκέττα εκκίνησης??? Για να φτιάξει κανείς μια δισκέττα (@ Win XP), πατάει απλώς διαμόρφωση και εκεί τσεκάρει το "δημιουργία μιας δισκέττας εκκίνησης του MS-DOS", αλλα στο USB η επιλογή αυτή είναι απενεργοποιημένη... HELP PLZ!!! Υ.Γ. Μπορει κανείς να κάνει κάπου Upload τα αρχεία μιας δισκέττας εκκίνησης και να τα περασω απλώς στο flashaki? Δεν νομίζω πως πιάνουν πολύ... Υ.Γ.2. Η μητρική μου έχει πρόβλημα στην αναγνώριση του επεξεργαστή και των RAM για αυτο είναι επείγων να κάνω update... Δεν γίνεται σωστά η εγκατάσταση των Windows...
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω αν σου κάνει κάτι τέτοιο. The Windows XP startup disk allows computers without a bootable CD-ROM to perform a new installation of the operating system Μάλλον όχι.... Ευχαριστώ πάντως... Υ.Γ. δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την δισκέττα για να κάνω εγκατάσταση τα Windows... Απλα να με βγάλει σε command line, ώστε να κάνω update το BIOS..
antonl Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Οκ, απλά έχω την εντύπωση ότι μετά την φόρτωση των drivers για CD-ROM σε βγάζει σε command line. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, μετά;
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Οκ, απλά έχω την εντύπωση ότι μετά την φόρτωση των drivers για CD-ROM σε βγάζει σε command line. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, μετά; δεν έχεις αδικο... αλλά το θέμα είναι οτι αν μπώ στο command line μέσω του cd των Windows, θα βλέπουν τα Windows το USB? και αν ναι, πως θα ξέρω σε πιο γράμμα δίσκου θα αντιστοιχεί?
antonl Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Όχι, ρε συ. Δε θα μπεις μέσω του CD. Απλά μετά από την εκκίνηση μ' αυτή τη δισκέτα θα χεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το CD (που αφενώς δε σε ενδιαφέρει κι αφετέρου εσύ έχεις ήδη bootable CD-ROM). Αυτό που σε νοιάζει είναι ότι μετά θα έχεις command prompt. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν παίζει το όλο σκεπτικό με εκκίνηση από flashάκι. Θα πρέπει να το τεστάρεις edit: Επίσης αν κάνεις ένα search (ή με παρόμοια terms), ίσως βρεις κάποια χρήσιμη πληροφορία/πρόγραμμα.
mixalisk Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 καψε σε cd το exe και το bios και boot from cd μετα ακολουθησε τις οδηγιες που εχεις στο πρωτο post
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 καψε σε cd το exe και το bios και boot from cd μετα ακολουθησε τις οδηγιες που εχεις στο πρωτο post Δεν δουλεύει... μου λέει "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key"
antonl Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Θα πρέπει να έχεις επιλέξει να το κάψεις σαν bootable από το Nero (πχ).
washcloud Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 ...εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο... 5 ? που έχει ένα floppy, τόσο πολλά είναι ; (εκτός κι αν δεν υπάρχει floppy controller στην εν λόγω μητρική) Όσο για το φλασάκι, δεν αρκεί η μεταφορά των αρχείων. Εγκατάσταση γίνεται κατά τη δημιουργία δισκέτας.
palawiaris Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 HP USB Disk Storage Format Tool για δοκίμασέ το.Κάνει το usb εκκινήσημο
tsakonas Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 http://www.bootdisk.com/pendrive.htm Λογικα το HP USB Disk Storage Format Tool οπως ειπε ο palawiaris ,θα κανει δουλεια Πρεπει η μητρικη σου να υποστηριζει mass storage boot.
Alchemist` Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 ...εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο... 5 ? που έχει ένα floppy, τόσο πολλά είναι ; (εκτός κι αν δεν υπάρχει floppy controller στην εν λόγω μητρική) Όσο για το φλασάκι, δεν αρκεί η μεταφορά των αρχείων. Εγκατάσταση γίνεται κατά τη δημιουργία δισκέτας. To τροφοδοτικό μου δεν έχει καν έξοδο για να δώσει ρεύμα σε floppy... Επιπλέον τα floppy ήταν είναι και θα είναι, το πιο προβληματικό μέσω αποθήκευσης που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου, για αυτό και μετά τον Pentium 2, σε κανένα pc μου δεν έχω floppy drive... Δεν είναι τα 5 ευρώ το πρόβλημα... Εγώ βασικά χτες κάθησα και έκανα ένα bootable cd (το Utlimate Boot CD), βάζω το flashaki μέσα, αλλά δεν ξέρω πιο γράμμα έχει το flashaki...Δοκίμασα όλα τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου αλλά τίποτα... Οι μόνες διαδρομές που δέχεται, είναι η A: και η C: (δεν ε΄χω βαλμένο τον σκληρό δίσκο) δοκίμασα και στα 2 να ανοίξω το αρχείο ASRflash.exe που υπάρχει μέσα στο flashaki, αλλα μου λέει πως το αρχείο δεν υπάρχει.... Μάλλον απ ότι φαίνεται θα αναγκαστώ να αγοράσω ένα floppy.... http://www.bootdisk.com/pendrive.htm Λογικα το HP USB Disk Storage Format Tool οπως ειπε ο palawiaris ,θα κανει δουλεια Πρεπει η μητρικη σου να υποστηριζει mass storage boot. Έψαξα στο google και δοκίμασα όλες τις μεθόδους της συγκεκριμένης σελίδας καθώς και άλλων... Αλλες δεν δουλεύουν και άλλες δεν μπορώ να τις δοκιμάσω γιατί δεν έχω floppy (Π.χ. method 1) Επίσης στο pc ενός φίλου έφτιαξα μια δισκέττα εκκίνησης, πήρα τα αρχεία, τα έβαλα στο flashaki αλλα τζίφος...
washcloud Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Όπως είδες όμως, έχει το ρημάδι την χρήση του... Αν έχει η μητρική floppy controller και φυσικά και connector, τότε μπορείς να πάρεις ένα ανταπτοράκι για το τροφοδοτικό, να βγάζει σε βύσμα για floppy. 'Οσο για το φλασάκι, είπαμε, η απλή μεταφορά των αρχείων δεν αρκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.