overclockerd Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Γεία σας φίλοι μου! παίζω ηλεκτρική κιθάρα έδω και δύο μήνες, και θα ήθελα να ρώτησω πώς μπορώ να τήν κουρδίσω μόνος μου? έχω ακούσει για ηλεκτρονικά κουρδιστήρια, αλλά θέλω να το κάνω μόνος μου(οπώς ο δάσκαλος μου) και να μην τη πηγαίνω κάθε τρείς και λίγο στο μουσικό εργαστηρί! ευχαριστώ σε οσούς απαντήσουν!
axaraktiristos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Υπάρχουν κάποια μηχανάκια τα οποία τα βάζεις μπροστά από την κιθάρα και χτυπάς την χορδή που θες να ρυθμίσεις . Στο μηχανάκι έχεις επιλέξει ποια χορδή ρυθμίζεις. Από τον παραγόμενο ήχο το μηχανάκι σου λέει να σφίξεις η να χαλαρώσεις την χορδή . Αν πας σε ένα κατάστημα που πουλάνε κιθάρες θα τα δεις , και οι πωλητές θα σου πουν και περισσότερες λεπτομέρειες
liopyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Kαι γιατί δεν ρωτάς τον δάσκαλό σου να σου δείξει τον τρόπο? Στην αρχή είναι ο νιούφικος τρόπος, να συνηθίσεις δηλαδή τον ήχο της Mi (κενό χτύπημα στην έκτη χορδή-μετρώντας από κάτω), και αφού κουρδιστεί αυτή σωστά, χτυπάς το 5 τάστο της (La) προσπαθώντας να κουρδίσεις κενή την από κάτω, ώστε να σου δίνουν την ίδια νότα. (5 χορδή κενή = La επίσης). Ακουλουθείς την ίδια διαδικασία και στις υπόλοιπες χορδές, εκτός από την 3η χορδή (μετρώντας πάντα από κάτω), που την χτυπάς στο 4ο τάστο για να σου δώσει τον ίδιο ήχο της 2ης χορδής (Si). Δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό αυτό που σου λέω, πάρε ένα κουρδιστήρι... (όταν συνηθίσει το αυτί σου, δηλαδή όχι στο άμεσο μέλλον, θα έχεις την δυνατότητα να κουρδίζεις απλά χτυπώντας μία νότα, και καταλαβαίνωντας πόσο χάνει εμπειρικά)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.