Προς το περιεχόμενο

απορία για format (απο sVista -> XP)

firemas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα καινούργιο laptop HP και ως συνήθως έχει partition με το system recovery των Vista+ programs ...

έλα που δεν είμαι Fun των Vista και προτιμάω τα XP... (για διάφορους λόγους)

σκέφτομαι να κάνω φορματ και να βάλω τα XP....

Η ερώτηση είναι 1. αν θα μου κρατήσει το partition με το system recovery (οποτε μελλοντικά ξαναπάω σε Vista αν θέλω ή αν γίνει καμιά μα***** με τα XP) και 2. αν έχω πρόβλημα με drivers σχέση με τα XP???

HP Pavilion dv6710ev

Λειτουργικό

Windows Vista Home Prem. GR/EN

Τύπος Οθόνης

15.4 inches

Μνήμη

3GB DDR2

Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου

160GB

5400 rpm

Μοντέλο Κάρτας Γραφικών

GeForce 8400M GS

Δημοσ.

Όταν θα ξεκινήσεις την εγκατάσταση των ΧΡ κάποια στιγμή θα φτάσει σε ένα σημείο όπου ΄ρωτάει σε ποιό partition να γίνει η εγκατάσταση.Θα διαλέξεις τον c: σκληρό και όχι το κρυφό partition.Έτσι δεν θα διαγραφεί.

Όμως πριν ξεκινήσεις το format θα κάνεις τα αντίγραφα ασφαλείας που προτρέπει το λειτουργικό.

Για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια εδώ είμαστε

Πάντως να ξέρεις ιδιαίτερα στα φορητά ΗΡ είναι αρκετά εύκολο να βρείς οδηγούς για ΧΡ

Δημοσ.

Prwta apo ola ftiakse Recovery DVD kai sti synexeia trekse kapio programma gia na deis analytika to hardware soy p.x. everest kai meta ksekina na mazeueis drivers. Sigoura tha xreiasteis na ftiakseis kainourio windows xp setup cd me enswmatomenous sata drivers me to nlite giati diaforetika den tha sou anagnwrizoun ta xp to skliro sou.

Otan kaneis format to c: meta to recovery partition sou einai axristo. Opote to kalytero pou exeis na kaneis einai na ta enwseis kai na ta xwriseis opws esy thes. Egw gia ton Hp 6541ev brika poly eukola drivers etoimous se paketo. Kane mia anazitisi tha breis to post.

P.S. Sorry gia ta greeklish alla mpenw apo wap...

Δημοσ.

2-3 πράγματα να ρωτήσω σκόμη..

1. Βήμα πρώτο κάνω recovery το hidden partition (με πιο πρόγραμμα) το partition αυτό καρατάει τα αυθεντικά Vista στο dvd που θα φτιάξω?

2. καταβάζω τους drivers για το hardware μου...

3. κάνω format τον ''C'' και κρατάω το partition με τα Vista η τα φορμάρω όλα:P?

Δημοσ.

Αφου εισαι επιφυλακτικός και έχεις και την περιπτωση αυριο να ξαναγυρίσεις σε vista,

υπάρχει πιο απλή :

1.χωριζεις το C σε 2 , C+D, με Acronis Disk Director Suite ή άλλο

2. install XP σε D

3. (προαιρετικά) επαναφέρεις το vista bootloader με VistaBootPRO 3.3 και του προσθέτεις μια εγγραφή για τα xp.

οταν και αν αποφασίσεις να απαλλαγεις απο ενα απο τα 2 λειτουργικά, απλά σβήνεις τον μεγάλο όγκο των αρχείων τους με απλό delete -οχι format! - απο το αντίστοιχο partition, και αφήνεις τους bootloaders.

αν όμως θελεις να επιστρέψεις σε vista, τα έχεις απείραχτα και αποφευγεις την επανεγκατάστασή τους.

η μόνη χασούρα ειναι ο χώρος που πιάνει μια εγκατάσταση βιστα (10-20 Gb ανάλογα τι έχεις σε program files)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...